راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله فاضل لنکرانی
آدرس:
http://www.lankarani.com
شخصی احتمال می دهد جنب شده باشد، آیا باید غسل کند؟
با شک و احتمال، غسل واجب نمی شود و ملاک یقین واطمینان است.
عنوان سوال:
شخصی احتمال می دهد
جنب
شده باشد، آیا باید
غسل
کند؟
پاسخ:
با شک و احتمال،
غسل واجب
نمی شود و ملاک
یقین
واطمینان است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
شخصی از حرام جنب شده است، آیا لازم است غسل را به نیت جنب از حرام انجام دهد؟
شخصی در ماه رمضان یک ربع به اذان صبح بیدار شده و جنب است و این مدت برای خوردن سحری و غسل کفایت نمی کند، وظیفه او چیست؟
زنی جنب بوده و قبل از غسل جنابت حیض شده آیا صحیح است که قبل از پاک شدن از حیض غسل جنابت کند و غسلهای دیگر چطور؟
تمام دست شخصی گچ گرفته شده و جنب است، وظیفه او چیست؟ و آیا می تواند مسجد برود؟
شخصی جنب بوده و عمداً با حال جنابت باقی مانده است تا اذان صبح شده، یا جنب بوده و خواب مانده است، فعلاً که قبل از ظهر است آیا می تواند نیت روزه استیجاری کند؟
شخصی از خواب بیدار شده و در لباس خود رطوبتی شبیه به منی می بیند ولی خوابی ندیده که جنب شده باشد، وظیفه او چیست؟
شخص جنب که نمی تواند غسل کند، آیا می تواند با تیمم وارد مسجد شود و نمازش را به جماعت بخواند؟
شخصی به قصد غسل به حمام رفت، روز بعد شک کرد که غسل کرده یا نه، وظیفه او چیست؟
در بدن شخصی مانعی بود و در هنگام غسل فراموش کرد، پس از غسل، مانع برطرف شده بود، آیا غسل او صحیح است؟
شخصی چند غسل بر ذمه دارد و باید غسل جنابت و حیض و مسّ میت انجام دهد و نیز می خواهد غسل جمعه هم انجام دهد آیا باید به ترتیب و جدا جدا، نیّت و غسل کند یا فرقی نیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] شخصی قبل از اذان صبح بیدار شده و جنب بوده، مشغول غسل میشود که وسط غسل، اذان میگویند. آیا روزه او صحیح است و کفّاره دارد یا نه؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] شخصی قبل از اذان صبح بیدار شده و جنب بوده، مشغول غسل میشود که وسط غسل، اذان میگویند. آیا روزه او صحیح است و کفّاره دارد یا نه؟
[آیت الله بروجردی] شخصی در حال احرام جنب بوده غسل احرام کرده و جنابت را فراموش نموده، بعد از فراغ از حج به خاطرش آمده که جنب بوده و غسل جنابت نکرده، آیا غسل احرام کافی بوده از غسل جنابت یا خیر، تکلیف او چیست؟
[امام خمینی] شخصی در سفر حج، قبل از شروع مناسک جنب میشود و غسل را فراموش مینماید، بعد از پایان اعمال و آمدن به شهر خود، یادش میآید، وظیفهاش چیست؟
[آیت الله بهجت] شخصی که جنب از حرام بوده و غسل کرده و بعد از مدّتی مثلاً دو ساعت بعد در بدن خود مانعی ببیند که قبل از غسل هم وجود داشته، آیا با فرض بطلان غسل باید از عرق جنب از حرام، هم چنان اجتناب کند؟
[آیت الله سبحانی] اگر شخصی در شب ماه رمضان جنب شود ولی برای او غسل ضرر دارد و تیمم را نیز فراموش کند حکم روزه او چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] شخصی در شب ماه رمضان جنب میشود، یکساعت به اذان صبح مانده برای غسل به حمّام میرود، لکن اذان آغاز میشود روزه او چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] شخصی نزدیک صبح جنب شده و زمانی که از خواب بیدار می شود می بیند وقت غسل و تطهیر کردن ندارد، لذا بدل از غسل تیمم می کند، آیا می تواند با همان لباس نماز به جای آورد؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] شخصی قبل از اذان صبح بیدار شده و جنب بوده، مشغول غسل می شود وسط غسل اذان می گویند آیا روزه او صحیح است و کفّاره دارد یا نه؟
[آیت الله علوی گرگانی] شخصی که بعد از نماز صبح جنب میشود و امکان غسل کردن هم دارد ولی تا ظهر غسل را به تأخیر میاندازد آیا تأخیر آن حرام است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر روی بدن شخصی آیه قرآن یا اسم خداوند نوشته شده باشد قبل از جنب شدن باید آن را پاک کند و الاّ بعد از جنب شدن واجب است فوراً غسل کند و باید مراقب باشد که هنگام غسل کردن دست روی آن نکشد و فقط آب روی آن جاری کند. اما اگر خالکوبی زیر پوست باشد، اشکال ندارد و لازم نیست بلافاصله غسل کند.
کسی که در شب ماه رمضان جنب است، و می داند یا احتمال می دهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه نخواهد بعد از بیدار شدن غسل کند، یا تردید داشته باشد که غسل کند یا نه، در صورتی که بخوابد و بیدار نشود روزه اش باطل است.
عرق جنب از حرام نجس نیست و کسی که از حرام جنب شده اگر با آب گرم هم غسل کند صحیح است.
اگر جنب از حرام نتواند غسل نماید، و عوض غسل: تیمم نماید بنابر احتیاط واجب باید از عرق خود در نماز اجتناب نماید.
کسی که جنب شده اگر شک کند غسل کرده یا نه نمازهایی را که خوانده صحیح است، ولی برای نمازهای بعد باید غسل کند.
کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند یا احتمال می دهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه تصمیم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند، و با این تصمیم بخوابد و تا اذان خواب بماند روزه اش صحیح است.
کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند یا احتمال می دهد که اگربخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه غفلت داشته باشد که بعد از بیدار شدن باید غسل کند، در صورتی که بخوابد، و تا اذان صبح خواب بماند روزه اش صحیح است.
اگر جنب در ماه رمضان غسل را فراموش کند، و بعد از یک یا چند روز یادش بیاید، باید روزه آن روزها را قضا نماید، و اگر بعد از چند روز یادش بیاید، روزه هر چند روزی را که یقین دارد جنب بوده قضا نماید، مثلاً اگر نمی داند سه روز جنب بوده یا چهار روز، باید روزه سه روز را قضا کند.
اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود و بداند یا احتمال دهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، و تصمیم هم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان بیدار نشود، باید آن روز را قضا کند، و همچنین است اگر از خواب دوم بیدار شود و برای مرتبه سوم بخوابد، و بنابر احتیاط واجب در خواب سوم کفاره هم لازم است.
کسی که در شب ماه رمضان برای هیچ کدام از غسل و تیمم وقت ندارد اگر خود را جنب کند روزه اش باطل است، و قضا و کفاره بر او واجب می شود. ولی اگر برای تیمم وقت دارد، چنانچه خود را جنب کند با تیمم روزه او صحیح است، گناهکار هم حساب نمی شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله نوری همدانی] هرگاه جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود . اگر احتمال بدهد که اگر دوباره بخوابد بیدار می شود برای غسل ، می تواند بخوابد .
[آیت الله اردبیلی] هرگاه جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود، چنانچه احتمال بدهد که اگر دوباره بخوابد برای غسل بیدار میشود، میتواند بخوابد.
[آیت الله بروجردی] هرگاه جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود، احتیاط واجب آن است که پیش از غسل نخوابد، اگر چه احتمال بدهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود.
[آیت الله خوئی] هرگاه جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل درصورتی که عادتش به بیدار شدن نباشد نخوابد، اگرچه احتمال بدهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود.
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که در شب ماه رمضان جنب است و یقین دارد یا احتمال می دهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود چنانچه نخواهد بعد از بیدار شدن غسل کند یا تردید داشته باشد که غسل کند یا نه در صورتی که بخوابد و بیدار نشود روزه اش باطل و قضا و کفاره بر او واجب است
[آیت الله بروجردی] کسی که در شب ماه رمضان جُنب است و میداند یا احتمال میدهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود، چنانچه نخواهد بعد از بیدار شدن غسل کند، یا تردید داشته باشد که غسل کند یا نه، در صورتی که بخوابد و بیدار نشود، روزهاش باطل است.
[آیت الله خوئی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود او است و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهائی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند، ولی نمازهائی را که احتمال میدهد، پیش از بیرون آمدن آن منی خوانده لازم نیست قضا نماید. چیزهایی که بر جنب حرام است
[امام خمینی] کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند یا احتمال می دهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه نخواهد بعد از بیدار شدن غسل کند، یا تردید داشته باشد که غسل کند یا نه، در صورتی که بخوابد و بیدار نشود، روزه اش باطل است.
[آیت الله اردبیلی] کسی که در شب ماه رمضان جنب است و میداند یا احتمال میدهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود، چنانچه نخواهد بعد از بیدار شدن غسل کند یا تردید داشته باشد که غسل کند یا نه، در صورتی که بخوابد و بیدار نشود، روزه او باطل است و قضا و کفّاره بر او واجب است.
[آیت الله سیستانی] اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود اوست و برای آن غسل نکرده باید غسل کند ، و نمازهائی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند ، ولی نمازهائی را که احتمال میدهد پیش از بیرون آمدن آن منی خوانده ، لازم نیست قضا نماید . چیزهائی که بر جنب حرام است
جنب
كسی كه جماع كرده يا منی از او خارج شده باشد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
غسل واجب
غسلی كه انجام دادن آن، به سبب عواملی چون جنابت، حيض و .... واجب است.
یقین
یقین در دین به منزله سرمایه است و ایمان متوقف بر آن میباشد. سایر علوم شاخ و برگ آن است و رستگاری در آخرت بدون یقین حاصل نمیشود.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*