راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
گفتگوی تلفنی با نامحرم در چه مواردی جایز است؟
اگر خوف در وقوع حرام نباشد اشکال ندارد.
عنوان سوال:
گفتگوی تلفنی با
نامحرم
در چه مواردی جایز است؟
پاسخ:
اگر
خوف
در وقوع حرام نباشد اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
تقیّه کردن در چه مواردی جایز است؟
حدّ گفتگوی مجاز نامحرمان را بیان فرمائید؟
آیا شنیدن صدای صوت قرآن زن یا تک خوانی زن برای نامحرم جایز است؟
گفتگوی دانشجویان دختر و پسر در مورد مسائل درسی و رفع اشکال آن چه صورت دارد؟
سقط عمدی جنین یا جلوگیری از بارداری بطور موقّت از طریق بکارگیری وسائل و مواردی که از انعقاد جلوگیری میکند جایز است؟
در مواردی که قرعه استعمال میشود آیا ترتیب آثار آن لازم است و تخلّف از مقتضای آن و عدول از آن جایز نیست؟
عکس گرفتن نزد عکّاس نامحرم و یا ظاهر کردن عکس توسط نامحرم چه حکمی دارد؟
آیا بارور کردن مصنوعی زن یا وارد کردن منی مرد غریب نامحرم به داخل رحم زنی که همسرش مرد نازا است به طریق تزریق یا طرق دیگر آیا جایز است؟
با توجّه به سئوال مزبور آیا بین مواردی که درمان آن هزینه بالایی دارد مثل جرّاحی قلب با مواردی که چنین نیست تفاوتی هست؟
خروج زن بدون اجازه شوهر، در چه مواردی شرعاجایز است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] ارتباط تلفنی با یک پسر نامحرم در صورتی که به خاطر علاقه زیاد باشد ودختر بخواهد که آن پسر را هدایت کند چه حکمی دارد
[سایر] در چه مواردی دروغ گفتن جایز است ؟
[سایر] در چه مواردی دروغ گفتن جایز است؟
[آیت الله بهجت] در چه مواردی دروغ جایز است؟
[سایر] در چه مواردی گرفتن ربا جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در چه مواردی قسم دروغ جایز است؟
[سایر] آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
[سایر] آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
[سایر] در مواردی که پیوند عضو جایز است ؛ آیا خرید و فروش اعضا و کلیه جایز است؟
[آیت الله سیستانی] مواردی که دعای فارسی در قنوت جایز است چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
بودن مرد و زن نامحرم در جایی که کسی در آنجا نیست و کسی هم نمیتواند وارد شود، حرام است و نیز در آنجا نماز خواندن خالی از اشکال نیست ولی اگر یکی از آنها مشغول نماز باشد ودیگری که با او نامحرم است وارد شود نماز او اشکال ندارد.
زن میتواند حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند ولی اگر نامحرم صدایش را بشنود، بنابر احتیاط واجب باید آهسته بخواند.
مرد نباید عکس زن نامحرم را بیندازد و اگر در بین قصد لذّت بشود، حرام است و اگر زن نامحرمی را بشناسد نباید به عکس او نگاه کند.
نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم ودختری که نه سالش تمام نشده ولی خوب وبد را میفهمد و همچنین نگاه کردن به موی آنان چه با قصد لذّت وچه بدون آن، حرام است ونگاه کردن به صورت ودستها اگر به قصد لذّت باشد حرام است، بلکه احتیاط واجب آن است که بدون قصد لذّت هم به آنها نگاه نکند، و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم حرام میباشد.
زن باید بدن وموی خود را از مرد نامحرم بپوشاند، بلکه احتیاط واجب آن است که بدن وموی خود را از پسری هم که بالغ نشده ولی خوب و بد را میفهمد بپوشاند.
برای زنها نماز خواندن در خانه، بلکه در صندوقخانه واطاق عقب بهتر است، ولی اگر بتواند کاملاً خود را از نامحرم حفظ کند، بهتر آن است در مسجد نماز بخواند.
این عمل بانک که قبول گشایش وانجام تعهّدات باشد، جائز است همینطوری که برای خریدار نیز عمل گشایش اعتبار جائز است واشکال ندارد.
جائز است عبور ومرور از زمین مساجدی که در خیابان واقع شده و همچنین جائز است عبور از زمینهای مدارس دینی وحسینیههایی که در خیابان واقع شدهاند.
کسی که وظیفه او روزه گرفتن در مسافرت است مانند مکاری و کسانی که سفر شغل آنان میباشد اگر پس از طلوع صبح ونیّت روزه با هواپیما به محلّ دیگری مسافرت بکند که در آنجا صبح نشده باشد آیا خوردن و آشامیدن و بجا آوردن سایر مفطرات بر او جائز است یا نه؟ ظاهر آن است که جائز باشد بلکه شبههای در جائز بودن آن نیست چون او در محلّی وارد شده است که آنجا شب است وشب روزه گرفتن جائز نیست.
کسی که چیزی را اجاره داده، تا آن چیز را تحویل ندهد، حقّ ندارد اجاره آن را مطالبه کند و نیز اگر برای انجام عملی اجیر شده باشد پیش ازانجام عمل حقّ مطالبه اجرت را ندارد مگر در مواردی که معمول است مانند نماز و روزه قضأ.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] شنیدن صدای زن نامحرم بدون قصد لذت، جایز است.
[آیت الله اردبیلی] زن میتواند در جایی که نامحرم هست با صدای بلند صحبت کند، مگر این که صدای او موجب تحریک مردهای نامحرم باشد که در این صورت جایز نیست.
[آیت الله بهجت] دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
[آیت الله اردبیلی] ظاهر کردن هر آنچه در نظر عرف زینت و آرایش برای زن محسوب میشود، در برابر مرد نامحرم جایز نیست.
[آیت الله اردبیلی] بودن مرد و زن نامحرم در جای خلوت جایز نیست؛ ولی چنانچه در چنین محلّی نماز بخواند، نمازش اشکال ندارد.
[آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن طبیب مرد به زن نامحرم برای معالجه در صورتی که ضرورت داشته باشد جایز است.
[آیت الله مظاهری] حرف زدن مرد نامحرم با زن نامحرم اگر جالب و محرّک نباشد و ترس مفسدهای هم نباشد، جایز است، ولی سزاوار نیست که بیشتر از ضرورت با یکدیگر حرف بزنند.
[آیت الله سیستانی] - در مواردی که جایز است از مسجد بیرون رود، بیشتر از زمانی که برای انجام آن امر لازم است، نباید خارج مسجد نماند. خروج از محل اعتکاف
[آیت الله مظاهری] نگاه کردن مرد نامحرم به صورت و یا دستهای زن نامحرم از انگشتها و کف دست و روی دست اگر جالب و محرّک نباشد و مفسده، بلکه ترس مفسدهای هم نباشد، جایز است، ولی باید دانست که نگاه نامحرم به یکدیگر، تیری از تیرهایشیطان است و همچنین نگاه زن به سر و گردن و دستها تا مچ مرد. صفحه 384
[آیت الله مظاهری] نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم و پسر ممیّز چه با قصد لذّت و چه بدون آن حرام است و نگاه کردن زن به مواردی که معمولاً مردها نمیپوشانند نظیر صورت و سر و گردن، اگر به قصد لذّت باشد یا بترسد که به حرام بیفتد و یا موجب مفسده باشد و یا جالب باشد حرام است ولی نگاه کردن بدون اینها جایز است گرچه خالی از اشکال نیست.
نامحرم
اجنبی به نامحرم و بیگانه گفته می شود.
خوف
بیم از وقوع امری ناخوشایند را ترس می گویند و از آن به مناسبت در بابهایی همچون طهارت، صلات، صوم، حج، حدود و دیات یاد شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*