راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
پوشیدن لباس و آرایش به نحوی که شبیه یکی از گروههای منحرف غیر مسلمان باشد چه صورت دارد؟
حرام است.
عنوان سوال:
پوشیدن لباس و آرایش به نحوی که
شبیه
یکی از گروههای منحرف غیر
مسلمان
باشد چه صورت دارد؟
پاسخ:
حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آرایش موی سر و دوختن لباس به مدل خارجیها چه حکمی دارد؟
دیدن زنهای بیحجاب آرایش کرده در فیلمها در صورتی که بازیگر مسلمان یا غیر مسلمان باشد چه صورت دارد؟
پوشیدن لباس سیاه برای فوت بستگان چه حکمی دارد؟
آیا خانمها میتوانند در خانه برای شوهر آرایش به سبکهای غربی اعمّ از لباس، چهره و مو انجام دهند؟
آیا پوشیدن لباس سیاه در عزای امام حسین7 و دیگر ائمه رجحان شرعی دارد؟
پوشیدن لباس در رنگهای زننده در اجتماع برای خانمها چه صورت دارد؟
حجاب در اسلام چگونه و به چه کیفیتی است آیا پوشیدن مانتو و مقنعه کافی است؟
پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مردان چگونه است و آیا نسبت به افراد جوان و مسنّ تفاوتی دارد؟
پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و بالعکس در مجامع عمومی و نیز در موارد خاصّی مثل تعزیه و نمایش چه صورتی دارد؟
آیا پوشیدن لباسهای یونیفرم و آرمدار هلال احمر در مراسمات عادی به دلیل انگشت نما بودن، لباس شهرت محسوب میشود یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا پوشیدن لباس مشکی در اسلام مکروه است یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] آیا کوتاه کردن موی سر در خانمها شبیه آقایان یا لباس پوشیدن شبیه آقایان و یا اموری از این قبیل بدون قصد تشبه به آقایان برای خانمها اشکال دارد؟
[آیت الله خامنه ای] آیا کوتاه کردن موی سر در خانم ها شبیه آقایان یا لباس پوشیدن شبیه آقایان و یا اموری از این قبیل بدون قصد تشبه به آقایان برای خانم ها اشکال دارد؟
[آیت الله سبحانی] آیا مساجد تمام گروههای مسلمان در احکام مسجد مشترک اند؟
[سایر] با وجود گروههای اسلام گرایی مثل داعش چگونه می توان اسلام واقعی را شناخت؟
[آیت الله بهجت] آیا پوشیدن و آرایش کردن طبق مد روز اشکال دارد؟
[سایر] چرا پوشش بانوان مشکی است؛ با اینکه پوشیدن لباس مشکی در اسلام مکروه است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] طبق یکی از فرمایشات حضرت امام محمد باقر (ع) جایز نیست برای زنان که شبیه مردان شوند زیراکه رسول خدا لعنت کرد مردانی را که شبیه به زنان شوند و لعنت کرد زنانی را که شبیه مردان شوند در پوشیدن لباسها. با توجه به اینکه امروزه تمام شلوارهای زنانه از لحاظ مدل شبیه شلوارهای مردانه می باشد و اکثر پیراهنهای زنانه به صورت یقه مردانه هست 1- پوشیدن چنین لباسهائی از نظر شرعی چه حکمی دارد؟ و آیا شامل لعنت پیامبر می شود؟ 2- پوشیدن بلوز و شلوار برای زنان در منزل بدون دامن (که لباس راحتی محسوب می شود ) چه حکمی دارد؟ آیا شامل لعنت پیامبر می شود یا نه ؟
[سایر] پوشیدن لباس برای خانمها در محیط کار طبق دستور اسلام و عرف جامعه در چه حدی است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباسی که مخصوص زن نمی باشد و صرفاً برای پوشیدن در شبیه خوانی درست شده است (این لباس از قطعه ای پارچه سیاه که تا اندازه ای شبیه چادر دوخته شده می باشد تشکیل شده است) و مردانی که در نقش زن انجام وظیفه می نمایند از آن استفاده می کنند، چه صورت دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
پوشیدن لباس ابریشمی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است، ولی نمیداند نماز را باطل میکند، اگر عمداً با لباس غصبی نماز بخواند، نمازش باطلاست.
پوشیدن لباس طلا باف برای مرد حرام ونماز با آن باطل است، ولیبرای زن در نماز وغیر نماز اشکال ندارد.
لباس نمازگزار باید مباح باشد و کسی که میداند پوشیدن لباس غصبی حرام است، اگر عمداً در لباس غصبی یا در لباسی که نخ یا تکمه یا چیز دیگر آن غصبی است نماز بخواند، باطل است.
اگر مرد غیر از لباس ابریشمی خالص یا طلا باف، لباس دیگری نداشته باشد، چنانچه در پوشیدن لباس ناچار نباشد، به دستوری که برای برهنگان گفته شد، نماز بخواند.
چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: پوشیدن لباس سیاه و چرک وتنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمههای لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت دارد مکروه میباشد.
اگر آستر تمام لباس یا آستر مقداری از آن اگرچه تا نصف آن ابریشم خالص باشد، پوشیدن آن برای مرد، حرام ونماز در آن باطل است.
اگر غیر از لباسی که از حیوان حرام گوشت تهیّه شده، لباس دیگری ندارد، چنانکه در پوشیدن لباس ناچار باشد، میتواند با همان لباس نماز بخواند و اگر ناچار نباشد، باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد نماز را بجا آورد و بنابر احتیاط واجب یک نماز دیگر هم با همان لباس بخواند.
پوشیدن لباس غصبی وابریشمی خالص وطلا باف ولباسی که از مردار تهیّه شده در حال ناچاری مانعی ندارد و نیز کسی که ناچار است لباس بپوشد وتا آخر وقت لباس دیگری غیر از اینها ندارد، میتواند با این لباسها نماز بخواند.
لباس مرد نمازگزار باید ابریشم خالص نباشد و در غیر نماز هم پوشیدن آن برای مرد حرام است و همچنین است بنابر اقوی عرقچین وبند شلوار و هر چیزی که تنها با آن نماز نمیتوان خواند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد یعنی مردان به نحوی لباس نپوشند که بگویند لباس زنانه پوشیده اند و بر عکس، بنابراین پوشیدن دمپایی زنانه به تنهایی برای مردان اشکالی ندارد و برعکس. ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
[آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
[آیت الله جوادی آملی] .در حرام بودن پوشیدن لباس طلا، فرقی بین لباس رو و لباس زیر و بین آستر و ابره نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] پوشیدن لباس سیاه و چرک و تنگ و لباس شرابخوار و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند، پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن تکمه های لباس ودست کردن انگشتری که نقش صورت داردبرای نمازگزار مکروه می باشد.
[آیت الله اردبیلی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است که از آن جملهاند: پوشیدن لباس سیاه مگر برای عزای اهل بیت علیهمالسلام و همچنین لباس چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن دکمههای لباس و به دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . پوشیدن لباس مخصوص به مردها بر زن ها، و لباس مخصوص به زن ها بر مردها حرام است.
[آیت الله سیستانی] پوشیدن لباس زنانه بر مردان ، و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست . ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن در آورد ، و همچنین به عکس .
[آیت الله خوئی] اگر مرد غیر از لباس ابریشمی خالص یا طلاباف، لباس دیگری نداشته باشد، چنانچه در پوشیدن لباس ناچار نباشد باید بهدستوری که برای برهنگان گفته شد نماز بخواند.
[آیت الله مظاهری] اگر لباس انگشتنما باشد و شخصیّت کسی را که آن را پوشیده است مسئلهدار کند- که به آن لباس شهرت میگویند- پوشیدن آن لباس چه برای مرد و چه برای زن، حرام است؛ نظیر پوشیدن لباسهای رنگارنگ و نظیر لباس سرخ برای مرد و پوشیدن چادر سرخ برای زن، و نظیر بیرون آمدن از خانه با یک لنگه کفش و مانند اینها. و. حفظ عفّت به حسب زمان و مکان
مسلمان
توحید معاد نبوت عدل (شیعه) • 
ارایش
خود یا دیگری را آرایش کردن یا زینت نمودن را آراستن میگویند و از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلات، زکات، حج، عاریه، و نکاح سخن رفته است.آراستن موضوع احکام پنج گانه تکلیفی است که گاه حکم وضعی نیز بر آن مترتب میشود.
شبیه
شَبیه به معنای مَثَل است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*