عطر زدن، شانه زدن و در آینه نظر کردن معتکف، چه حکمی دارد؟
استشمام بوی خوش مانند عطر و ریاحین برای معتکف حرام است ولی شانهزدن و نگاه در آیینه حرام نیست اگر چه اولی ترک است.
استشمام بوی خوش مانند عطر و ریاحین برای معتکف حرام است ولی شانهزدن و نگاه در آیینه حرام نیست اگر چه اولی ترک است.
پاسخ:
استشمام بوی خوش مانند عطر و ریاحین برای معتکف حرام است ولی شانهزدن و نگاه در آیینه حرام نیست اگر چه اولی ترک است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- عزاداری در نیمه شب که موجب بر هم زدن آسایش و خواب مردم میشود از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
- شرایط معتکف؟
- چه چیزهایی بر معتکف حرام است؟
- در چه مواردی معتکف میتواند از مسجد خارج شود؟
- آیا معتکف میتواند شش روز یا ده روز نیّت اعتکاف بکند؟
- معتکف برای موارد ضروری چه مدّتی میتواند در خارج از مسجد بماند؟
- حکم چاک زدن گریبان و بر سر و صورت زدن در مصیبت امام حسین علیهالسلام چیست؟
- حکم چاک زدن گریبان و بر سر و صورت زدن در مصیبت امام حسین علیهالسلام چیست؟
- آیا اگر انسان روزه دار از عطر و ادکلن استفاده کند، به طوری که خودش بویش را حس کند، روزه باطل است؟
- خارج شدن معتکف از مسجد در موارد ذیل چه حکمی دارد: الف: گرفتن وضو؟ ب: غسل مستحبی و مسواک؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] عطر زدن، شانه زدن و در آینه نظر کردن معتکف چه حکمی دارد؟
- [سایر] در اعتکاف نگاه کردن به آینه و عطر و ادکلن زدن و شانه زدن چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] استعمال عطر و ادکلن برای معتکف اشکالی دارد یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] آیا استعمال عطر و ادکلن برای فرد معتکف اشکال دارد؟
- [سایر] شانه زدن مو با چه شانه ای توصیه شده است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] آیا استفاده از عطر جهت استحباب در نماز، برای معتکف جایز است؟
- [سایر] عطر زدن سیره ی چه کسانی است؟
- [سایر] عطر زدن برای خدا چه ثوابی دارد؟
- [سایر] آیا عطر زدن برای دختر جوان یا زن حرام است؟
- [سایر] شانه زدن در حمام چه پیامدی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . دواهای روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارج می آورند، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد، پاک است.
- . درجه چهارم از امر به معروف و نهی از منکر آن است که معصیتکار، از درجات مذکوره، ترک معصیت نکند و مصر باشد. در این صورت، اگر بداند به زدن، ترک میکند و یا اقلاً احتمال عقلایی باشد که زدن، مؤثر است، و از ضرر به جان و مال و عرض خود یا مسلمان دیگری ایمن باشد، واجب است زدن به مقداری که ترک معصیت کند به شرط آن که منجر به جرح و قتل نشود.
- . مقداری از لنگ، که از ناف تا زانو را می پوشاند و مقداری از پیراهن که از شانه تا نصف ساق را می پوشاند، مقدار واجب کفن است و آنچه بیشتر از این مقدار در مسأله قبل گفته شد، مقدار مستحب کفن می باشد.
- . دو نفری که مساقات کرده اند، با رضایت یکدیگر می توانند معامله را به هم بزنند و نیز اگر در ضمن قرارداد مساقات، شرط کنند که هر دو یا یکی از آنان حق به هم زدن معامله را داشته باشند، مطابق قراری که گذاشته اند، به هم زدن معامله اشکال ندارد و اگر در معامله شرطی کنند و عملی نشود، کسی که برای نفع او شرط کرده اند، می تواند معامله را به هم بزند.
- . مستحب است چیزی که بر آن تیمم می کند، گردی داشته باشد که به دست بماند و بعد از زدن دست بر آن، مستحب است دست را بتکاند که گرد آن بریزد.
- . تنها گذاشتن محتضر، و گذاشتن چیزی روی شکم او، و بودن جنب و حایض نزد او، و حرف زدن زیاد، و گریه کردن و تنها گذاشتن زن ها نزد او، مکروه است.
- . سرفه کردن و آروغ زدن و آه کشیدن در نماز اشکال ندارد، ولی گفتن آخ و آه و مانند اینها که دو حرف است، اگر عمدی باشد، نماز را باطل می کند.
- . اگر برای شخم زدن یا کار دیگری که تا چند سال برای زراعت فایده دارد خرید کند اگر زراعت سال اول به آن محتاج باشد می تواند آن را جزء مخارج سال اول حساب نماید.
- . درختی که از آب باران یا رطوبت زمین استفاده می کند و به آبیاری احتیاج ندارد، اگر به کارهای دیگر مانند بیل زدن و کود دادن برای زیاد شدن میوه محتاج باشد، معامله مساقات در آن صحیح است.
- . بعد از غسل واجب است میت را حنوط کنند یعنی: به پیشانی و کف دست ها و سر زانوها و سر دو انگشت بزرگ پاهای او کافور بمالند و بنابر احتیاط واجب در این چند موضع مقداری کافور هم بگذارند و مستحب است به سر بینی میت هم کافور بمالند، و باید کافور ساییده و تازه باشد، و اگر به واسطه کهنه بودن، عطر آن از بین رفته باشد بنابر احتیاط کافی نیست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] - در اعتکاف اموری معتبر است: اوّل: معتکف مسلمان باشد. دوّم: معتکف عاقل باشد. سوّم: اعتکاف با قصد قربت انجام شود.
- [آیت الله مظاهری] چهار چیز برای معتکف حرام است: 1 - هرگونه استمتاع از غریزه جنسی نظیر جماع، لمس، استمناء، نگاه و مانند اینها. 2 - استعمال بوی خوش نظیر عطر و گل و ادکلن و مانند اینها. 3 - خرید و فروش برای استفاده، ولی خرید و فروش برای رفع حوائج اشکال ندارد. 4 - مجادله یعنی گفتگو به عنوان غلبه یا اظهار فضل، امّا گفتگو به عنوان اثبات حقّ یا رفع باطل مانعی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] دواجات روان ، عطر ، روغن ، واکس ، و صابون که از خارجه میآوردند ، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته پاک است .
- [آیت الله علوی گرگانی] دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه میآورند، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد، پاک است.
- [آیت الله سبحانی] داروهای مایع و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه می آورند اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد پاک است.
- [آیت الله وحید خراسانی] دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از ممالک کفر می اورند اگر انسان یقین به نجاست انها نداشته باشد پاک است
- [آیت الله نوری همدانی] دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه می آورند اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد ، پاک است .
- [امام خمینی] دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه می آورند، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد، پاک است.
- [آیت الله بهجت] دواجات مایع ، عطر ، روغن ، واکس و صابونی که از کشورهای غیراسلامی می آورند، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد پاک است .
- [آیت الله سبحانی] هرگاه نذر کند که پنج روز در مسجد معتکف شود باید یک روز بر آن بیفزاید.