آیا اگر انسان روزه دار از عطر و ادکلن استفاده کند، به طوری که خودش بویش را حس کند، روزه باطل است؟
امر مذکور روزه را باطل نمی کند.
امر مذکور روزه را باطل نمی کند.
عنوان سوال:
آیا اگر انسان روزه دار از عطر و ادکلن استفاده کند، به طوری که خودش بویش را حس کند، روزه باطل است؟
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا اگر انسان آب بینی را بالا بکشد و مقداری از آن وارد حلق شود، روزه باطل است؟
- اگر در ماه رمضان، انسان عملی را که روزه را باطل می کند بجا نیاورد ولی نیّت روزه نکند ، یا ریاء کند و یا قصد کند که روزه نباشد ، یا قصد کند کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد، آیا علاوه بر قضا کفّاره نیز واجب است یا فقط قضا واجب است؟
- اگر محل کار انسان طوری باشد که جلوگیری از رسیدن غبار به حلق دشوار باشد تکلیف چیست؟ اگر به حلق برسد چطور حکم مسئله را از نظر صحت و بطلان روزه و قضاء و کفاره بیان فرمائید.
- آیا غیبت روزه را باطل می کند با این که روایت است که اگر کسی غیبت دیگری کند گوشت تن برادر مرده خود را می جود آیا با این حال هم روزه ما باطل است در صورتی که غیبت جزء نه چیزی که روزه را باطل می کند نیست با این حال آیا غیبت روزه را باطل می کند یا نه؟ اگر غیبت روزه را باطل نمی کند پس حکمش چیست؟ توضیح دهید.
- من می دانستم که قورت دادن خلط سینه روزه را باطل می کند امّا بعضی اوقات امکان بیرون انداختن آن نبود مثلاً در کلاس درس بودم و گاهی آنقدر با آب دهانم قاطی می شد که من آن را همین طوری قورت می دادم ولی استهلاک نمی شد.آیا روزه هایی را که اینطوری گرفتم صحیح است یا نه؟ تکلیف بنده چیست؟ آیا باید کفّاره بدهم یا روزه ها را قضا کنم؟
- کسی که نمیدانسته استمناء روزه را باطل میکند و حتی یک گناه کبیره است، اگر اینعمل را انجام دهد. آیا روزه او باطل است؟ اگر باطل است، کفّاره دارد یا خیر؟
- آیا غلط خواندن قرآن روزه را باطل می کند؟
- آیا انسان میتواند نذر کند که در سفر روزه بگیرد؟
- اگر کسی روزه مستحبّی بگیرد و فراموش کند که روزه است و چیزی بخورد و یا بیاشامد، آیا روزه اش باطل میشود؟
- اگر در روزه ماه رمضان بعد ازاذان صبح کسی در خواب جنب شود روزه اش باطل می شود یا نه و اگر باطل نمی شود آیا می توان بعد از اذان ظهر یا اذان مغرب غسل کرد یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] استعمال عطر و ادکلن برای معتکف اشکالی دارد یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] آیا استعمال عطر و ادکلن برای فرد معتکف اشکال دارد؟
- [آیت الله سیستانی] اگر با لباسی که به آن عطر یا ادکلن زده باشیم نماز بخوانیم چه حکمی دارد؟ همچنین به بدن عطر یا ادکلن زده باشیم چه حکمی برای نماز خواندن دارد ؟
- [سایر] سلام. چرا در اعتکاف، زدن عطر یا ادکلن حرام است؟ فلسفه آن چیست؟
- [آیت الله سیستانی] آیا می توانیم با لباس آغشته به عطر و یا ادکلن نماز بخوانیم ؟
- [سایر] در اعتکاف نگاه کردن به آینه و عطر و ادکلن زدن و شانه زدن چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا استعمال عطر و ادکلن که امروزه در مغازهها موجود است و میگویند که ساخت کشورهای دیگر است در نماز و غیر نماز اشکال دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] حکم قلم، خودکار، لوازم آرایش زنانه، عطر و ادکلن که قسمتی از آن استفاده شده و قسمتی از آن باقی مانده و بر آن سال گذشته، چیست؟
- [آیت الله بهجت] استفاده از عطر و ادکلن که به عنوان زینت سیّال است درمکان های عمومی و در مواجهه با نامحرم، برای زنان و مردان چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا عطر زدن روزه را باطل می کند؟ (مقلد آیت الله خامنه ای هستم).
مسائل مرتبط از این مرجع
- . دواهای روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارج می آورند، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد، پاک است.
- . اگر غیر از روزه ماه رمضان روزه معین دیگری بر انسان واجب باشد، مثلاً نذر کرده باشد که روز معینی را روزه بگیرد، چنان چه عمداً تا اذان صبح نیت نکند، روزه اش باطل است و اگر نداند که روزه آن روز بر او واجب است یا فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید، چنان چه کاری که روزه را باطل می کند انجام نداده باشد، و بدون تأخیر نیت کند روزه او صحیح و گرنه باطل می باشد.
- . لازم نیست انسان نیت روزه را از قلب خود بگذراند، یا مثلاً بگوید: فردا را روزه می گیرم، بلکه همین قدر که برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب کاری که روزه را باطل می کند انجام ندهد کافی است و برای آن که یقین کند تمام این مدت را روزه بوده، باید مقداری پیش از اذان صبح و مقداری هم بعد از مغرب، از انجام کاری که روزه را باطل می کند خودداری نماید.
- . اگر در روزه واجب معینی مثل روزه رمضان مردد شود که روزه خود را باطل کند یا نه یا قصد کند که روزه را باطل کند، روزه اش باطل می شود اگر چه از قصدی که کرده توبه نماید و کاری هم که روزه را باطل می کند انجام ندهد.
- . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- . اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه اش باطل است.
- . اگر انسان شک کند که آخر رمضان است یا اول شوال و عمداً روزه خود را باطل کند، بعد معلوم شود اول شوال بوده کفاره بر او واجب نیست.
- . کسی که نمی داند روزه مسافر باطل است، اگر در سفر روزه بگیرد و در بین روز مسأله را بفهمد، روزه اش باطل می شود و اگر تا مغرب نفهمد، روزه اش صحیح است.
- . اگر انسان شک کند که مغرب شده یا نه نمی تواند افطار کند. ولی اگر شک کند که صبح شده یا نه، پیش از تحقیق هم می تواند کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد.
- . اگر قضای روزه میتی را گرفته باشد، احتیاط مستحب آن است که بعد از ظهر روزه را باطل نکند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] دواجات روان ، عطر ، روغن ، واکس ، و صابون که از خارجه میآوردند ، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته پاک است .
- [آیت الله بهجت] کسی که میخواهد قضای روزه رمضان را بگیرد، هرگاه تا اذان صبح جنب بماند، اگرچه از روی عمد نباشد، بنابر اظهر روزه او باطل است و در صورتی که وقت گرفتن روزه قضا طوری تنگ است که اگر روزهاش باطل باشد، دیگر فرصتی برای گرفتن روزه قضا ندارد، احتمال دارد ملحق به روزه ماه رمضان باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مواردی که مستحب است انسان از کارهایی که روزه را باطل میکند خودداری نماید
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بی اختیار منی از انسان بیرون اید روزه اش باطل نیست
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بی اختیار منی از انسان بیرون آید؛ روزه اش باطل نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه میآورند، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد، پاک است.
- [آیت الله سبحانی] داروهای مایع و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه می آورند اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد پاک است.
- [آیت الله وحید خراسانی] دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از ممالک کفر می اورند اگر انسان یقین به نجاست انها نداشته باشد پاک است
- [آیت الله نوری همدانی] دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه می آورند اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد ، پاک است .
- [امام خمینی] دواجات روان و عطر و روغن و واکس و صابون که از خارجه می آورند، اگر انسان یقین به نجاست آنها نداشته باشد، پاک است.