اگر روضه بی اساس خوانده شد ما چه وظیفهای داریم؟
اگر دروغی از ذاکرین بشنوید بر حسب وظیفه شرعی باید به عنوان نهی از منکر به خود گوینده تذکر دهید و همه مکلّفین این وظیفه را دارند. اموال مربوط به اقامه عزا
اگر دروغی از ذاکرین بشنوید بر حسب وظیفه شرعی باید به عنوان نهی از منکر به خود گوینده تذکر دهید و همه مکلّفین این وظیفه را دارند. اموال مربوط به اقامه عزا
پاسخ:
اگر دروغی از ذاکرین بشنوید بر حسب وظیفه شرعی باید به عنوان نهی از منکر به خود گوینده تذکر دهید و همه مکلّفین این وظیفه را دارند.
اموال مربوط به اقامه عزا
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- مداحان در اثنای دعای کمیل و ندبه و زیارت عاشورا، اشعار یا روضه میخوانند، این کار چه حکمی دارد؟
- گاهی پیشنهاد میشود هدایا و نذورات مربوط به عزاداری که برای روضهخوانی حضرت سید الشهدا علیهالسلام تعیین میشود در قالب عزاداریهای نمایشی و تئاتری مصرف شود، آیا این امر جایز است؟
- اخیراً مطرح میشود که مجالس عزاداری خصوصاً عزای سید الشهدا علیهالسلام از صورت سنّتی و روضه خوانی و استماع آن خارج بشود و به صورت نمایشی و تئاتری تبدیلگردد، بلکه بهاین مطلب اصرارمیورزند. نظرمبارکتان را بیانفرمایید.
- آیا مداحی که با ریتم موسیقی و به صورت غنا خوانده شود حرام است؟
- نمازهایی که در هتل یا مساجد دیگر یا مکانهای دیگر مکه و مدینه خوانده میشود کامل است یا شکسته؟
- شخصی در مکانی نیّت اقامه کرده است و یک نماز 4 رکعتی خوانده و بعد از آن از نیت اقامه اش بر گشت، آیا مادامی که در آن مکان است به روزه گرفتن مکلف است؟
- کسی که در روزه ماه رمضان غسل جنابت کرده و مدّتی روزه گرفته و نماز خوانده، بعد از چند روز فهمیده غسل باطل بوده، تکلیف نماز و روزه او چیست؟
- مسافر در سفر نماز تمام خوانده، روزه را هم گرفته بعداً فهمید که باید نماز را شکسته و روزه را افطار نماید. آیا نماز و روزه قبلی وی درست است یا احتیاج به اعاده دارد؟
- اگر برای سحری بیدار شویم و سحری را خورده و بعد از آن به دستشویی برویم و در حین اینکه اذان صبح خوانده می شود متوجه شویم که قبل از سحری در خواب محتلم شده ایم آیا در آن روز، روزه من درست است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله فاضل لنکرانی] روضه که بعنوان زبان حال خوانده می شود، یا اشعار که معمولا زبان حال است، آیا مبطل روزه است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در مورد تعزیه و روضه هایی که به نام ازدواج حضرت قاسم (علیه السلام) در کربلا خوانده می شود، چه می فرمایید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] زنی که وظایف خود را، در مورد حیض و استحاضه دقیقاانجام نداده وتقریباً لاابالی بوده و نماز هم خوانده چه وظیفهای دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا شخصی که روضه می خواند یا منبر می رود اگر دو نفر به او پول بدهند و بگویند که برایمان روضه بخوان و این شخص هر دو را در روضه نیت کند درست است؟
- [آیت الله بهجت] اگر چند نفر به یک شخص پول بدهند تا در شب عاشورا روضه امام حسین علیه السّلام بخواند، آیا با یک روضه می تواند نیّت تمام آن نذرها را بنماید، یا باید برای هر یک روضه جداگانه ای بخواند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اینکه فرموده اید بهتر است بجای شبیه خوانی روضه خوانی برپا کنند، روضه خوانی چیست؟ مگر همان تعزیه و شبیه خوانی روی منبر نمی باشد؟
- [سایر] چرا به عزاداری سید الشهداء روضه خوانی می گوییم؟
- [سایر] چرا عزاداری امام حسین (علیه السلام) را روضه می گویند؟
- [سایر] شیعیان هنگام قیام یمانی چه وظیفهای دارند؟
- [آیت الله اردبیلی] قرائت شخصی صحیح نبوده و به همان صورت نماز طواف را خوانده و کسی را هم که نمیدانسته قرائتش صحیح است یا نه، نایب گرفته و برایش نماز خوانده است. اکنون که به وطنش بازگشته، آیا وظیفهای برعهدهاش باقی مانده یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . اگر مسجد را برای روضه خوانی چادر بزنند و فرش کنند و سیاهی بکوبند و اسباب چای در آن ببرند، در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود، اشکال ندارد.
- . حسن سلوک و رفتار مسلمان با بیگانه و مسلمان، باید بر اساس تعالیم اسلام در نهایت اعتدال و خیرخواهی برای همه خلق باشد.
- . اگر بعد از گذشتن وقت نماز مغرب و عشا، بداند یک نماز خوانده ولی نداند سه رکعتی خوانده یا چهاررکعتی باید قضای نماز مغرب و عشا را بخواند.
- . اگر امام جماعت در شماره رکعت های نماز شک کند، مثلاً شک کند که سه رکعت خوانده یا چهار رکعت، چنان چه مأموم یقین یا گمان داشته باشد که چهار رکعت خوانده و به امام بفهماند که چهار رکعت خوانده است، امام باید نماز را تمام کند و خواندن نماز احتیاط لازم نیست، و نیز اگر امام یقین یا گمان داشته باشد که چند رکعت خوانده، و مأموم در شماره رکعت های نماز شک کند، باید به شک خود اعتنا ننماید.
- . اگر بعد از گذشتن وقت نماز، شک کند که نماز خوانده یا نه، یا گمان کند که نخوانده، خواندن آن لازم نیست. ولی اگر پیش از گذشتن وقت، شک کند که نماز خوانده یا نه، اگر چه گمان کند که خوانده، باید آن را به جا آورد.
- . زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنان صیغه را خوانده است نمی توانند به یکدیگر نگاه محرمانه نمایند. و گمان به این که وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمی کند. ولی اگر وکیل بگوید صیغه را خوانده ام کافی است.
- . اگر در بین خواندن آیه ای شک کند که آیه پیش را خوانده یا نه، یا وقتی آخر آیه را می خواند شک کند که اول آن را خوانده یا نه، به شک خود اعتنا نکند.
- . اگر بعد از گذشتن وقت نماز ظهر و عصر بداند چهار رکعت نماز خوانده، ولی نداند به نیت ظهر خوانده یا به نیت عصر، باید چهار رکعت نماز قضا به نیت نمازی که بر او واجب است بخواند.
- . اگر شک او از بین برود و شک دیگری برایش پیش آید، مثلاً اول شک کند که دو رکعت خوانده یا سه رکعت، بعد شک کند که سه رکعت خوانده یا چهار رکعت، باید به دستور شک دوم عمل نماید.
- . زن و مرد تا یقین نکنند که وکیل آنان صیغه را خوانده است نمیتوانند به یکدیگر نگاه محرمانه نمایند، و گمان به اینکه وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمیکند، ولی اگر وکیل بگوید صیغه را خواندهام کافی است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مسجد را برای روضه خوانی چادر بزنند و فرش کنند و سیاهی بکوبند و اسباب چای در ان ببرند در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود اشکال ندارد
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مسجد رابرای روضه خوانی چادر بزنند و فرش کنند و سیاهی بکوبند و اسباب چای در آن ببرند ، در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز واندن نشود ، اشکال ندارد .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] آوازی که مخصوص مجالس لهو و بازیگری است؛ غنا و حرام می باشد. و نوحه یا روضه یا قرآن را با آواز لهوی نباید بخوانند؛ اگر آن را با صدای خوب بخوانند اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] آوازی که مخصوص مجالس لهو و بازیگری است، غنا و حرام میباشد و اگر نوحه یا روضه یا قرآن را هم با غنا بخوانند حرام است، ولی اگر آن را با صدای خوب بخوانند که غنا نباشد، اشکال ندارد.
- [امام خمینی] اگر مسجد را برای روضه خوانی چادر بزنند و فرش کنند و سیاهی بکوبند و اسباب چای در آن ببرند، در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود، اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اول ماه به تلگراف ثابت نمی شود مگر انسان بداند که تلگراف بر اساس حجت شرعیه بوده است
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مسجد را برای روضه خوانی چادر بزنند وفرش کنند وسیاهیبکوبند واسباب چای در آن ببرند در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند ومانع نماز خواندن نشود، اشکال ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] آوازی که مخصوص مجالس لهو وبازیگری است، غنا وحرام میباشد، و اگر نوحه یا روضه یا قرآن را هم با غنا بخوانند، حرام است وامّا اگر آن را با صدای خوب بخوانند اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مسجد را برای روضه خوانی آماده کنند مثلاً چادر بزنند و سیاهی بکوبند و اسباب چای در آن ببرند، در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود، اشکال ندارد.
- [آیت الله سبحانی] اگر مسجد را برای روضه خوانی چادر بزنند و فرش کنند و سیاهی بکوبند و اسباب چای در آن ببرند، در صورتی که این کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نمازخواندن نشود اشکال ندارد.