پیامبر اکرم (ص) در حجة الوداع در مورد علائم دوران آخرالزمان فرمودند : در آخرالزمان مردان خود را شبیه زنان می کنند و زنان نیز خود را شبیه مردان کرده و بر زینها سوار می شوند، برای چنین زنهایی از امت من، لعنت خدا باد.!!! (وسائل الشیعة؛ جلد 15 صفحه 349) حالا سوال: این حدیث اصلا درسته؟؟ حدیث مذکور هر چند از نظر سندی ضعیف است اما در کتاب شریف وسائل الشیعه روایات متعدد دیگری با سند معتبر ذکر شده که مفاد آن ها حرمت تشبه مردان به زنان می باشد. این بحث در مورد مورد شرائط لباس نماز گزار هم مورد توجه فقهاء بوده و اگه به اون بحث مراجعه کنید خواهید دید که مشهور فقهاء حکم به حرمت پوشیدن لباس شهرت داده و نکته این فتوا همان حرمت تشبه مردان به زنان میباشد . به طور کلی از جمله رفتارهای نابه هنجار جنسی، این است که بعضی از مردان و زنانی، تمایل دارند که نقش جنسی جنس مخالف خود را داشته باشند. از این رو، خودشان را شبیه جنس مخالف در می آورند، مثلاً مرد، لباس زنانه می پوشد و زن لباس مردانه و از این طریق، تحریک می شوند. در این نابه هنجاری، مرد، تمایل دارد که مفعول واقع شود و زن، تمایل دارد که فاعل باشد. همچنین مواردی که با خیال و تصور لباس جنس مخالف، فرد تحریک می شود و در خیالش به لذت جنسی می رسد. مردانی که خود را همانند زنان، آرایش می کنند، نیز از همین گروه اند. پیامبر (ص) با شمارش تعدادی از انحرافات جنسی و نابه هنجاری های دیگر-که گروه هایی از مردم آخرالزمان، به آن مبتلا هستند، می فرماید: سیأتی من بعدی أقوام...یتزینون بزینة المرأة لزوجها...یقول الله تعالی: فخلف من م بعدهم خلف أضاعوا الصلوة و اتبعوا الشهوات فسوف یلقون غیاً.(1).(2) زمانی بعد از من خواهد آمد که گروه هایی از مردها، همانند آرایش زن برای شوهرش، آرایش می کنند. اینان از مصادیق گفته خدای متعال اند که می فرماید: (بعد از مردم شایسته، کسانی آمدند که نماز را ضایع کردند و از شهوات، پیروی نمودند. اینان به سرعت، در گمراهی، غرق می شوند). همچنین آن حضرت، با اعلام این که افرادی که نقش جنسی متشابه با نقش جنسی جنس مخالف دارند، از رحمت خداوند و لطف فرشتگان دورند، می فرماید: لعن الله و أمنت الملائکة علی رجل تانث و امراة تذکرت.(3) خداوند و ملائکه، لعنت کنند مردی را که نقش زنانه به خود بگیرد و زنی که مردانه ایفا کند. امام صادق (ع) نیز هرگونه ایفای نقش متشابه با نقش جنس مخالف، به انگیزه ی شهوت جنسی را از جمله انحرافات از مسیر طبیعی دانسته، می فرماید: لعن رسول الله (ص): المتشبهین من الرجال بالنساء و المتشبهات من النساء بالرجال قال: و هم المخنثون و اللاتی ینکح بعض و إنما أهلک الله قوم لوط حین عمل النساء مثل عمل الرجال: یأتی بعضهن بعضاً.(4) .سوره مریم، آیه 59. 2.الکافی، ج3، ص270؛ وسائل الشیعة، ج15، ص343. 3.مستدرک الوسائل، ج14، ص349، ح16919؛ جامع أحادیث الشیعة، ج20، ص17. 4.الکافی، ج5، ص550، بحارالأنوار، ج79، ص68.
پیامبر اکرم (ص) در حجة الوداع در مورد علائم دوران آخرالزمان فرمودند : در آخرالزمان مردان خود را شبیه زنان می کنند و زنان نیز خود را شبیه مردان کرده و بر زینها سوار می شوند، برای چنین زنهایی از امت من، لعنت خدا باد.!!! (وسائل الشیعة؛ جلد 15 صفحه 349) حالا سوال: این حدیث اصلا درسته؟؟
حدیث مذکور هر چند از نظر سندی ضعیف است اما در کتاب شریف وسائل الشیعه روایات متعدد دیگری با سند معتبر ذکر شده که مفاد آن ها حرمت تشبه مردان به زنان می باشد. این بحث در مورد مورد شرائط لباس نماز گزار هم مورد توجه فقهاء بوده و اگه به اون بحث مراجعه کنید خواهید دید که مشهور فقهاء حکم به حرمت پوشیدن لباس شهرت داده و نکته این فتوا همان حرمت تشبه مردان به زنان میباشد .
به طور کلی از جمله رفتارهای نابه هنجار جنسی، این است که بعضی از مردان و زنانی، تمایل دارند که نقش جنسی جنس مخالف خود را داشته باشند. از این رو، خودشان را شبیه جنس مخالف در می آورند، مثلاً مرد، لباس زنانه می پوشد و زن لباس مردانه و از این طریق، تحریک می شوند. در این نابه هنجاری، مرد، تمایل دارد که مفعول واقع شود و زن، تمایل دارد که فاعل باشد. همچنین مواردی که با خیال و تصور لباس جنس مخالف، فرد تحریک می شود و در خیالش به لذت جنسی می رسد. مردانی که خود را همانند زنان، آرایش می کنند، نیز از همین گروه اند.
پیامبر (ص) با شمارش تعدادی از انحرافات جنسی و نابه هنجاری های دیگر-که گروه هایی از مردم آخرالزمان، به آن مبتلا هستند، می فرماید:
سیأتی من بعدی أقوام...یتزینون بزینة المرأة لزوجها...یقول الله تعالی: فخلف من م بعدهم خلف أضاعوا الصلوة و اتبعوا الشهوات فسوف یلقون غیاً.(1).(2)
زمانی بعد از من خواهد آمد که گروه هایی از مردها، همانند آرایش زن برای شوهرش، آرایش می کنند. اینان از مصادیق گفته خدای متعال اند که می فرماید: (بعد از مردم شایسته، کسانی آمدند که نماز را ضایع کردند و از شهوات، پیروی نمودند. اینان به سرعت، در گمراهی، غرق می شوند).
همچنین آن حضرت، با اعلام این که افرادی که نقش جنسی متشابه با نقش جنسی جنس مخالف دارند، از رحمت خداوند و لطف فرشتگان دورند، می فرماید:
لعن الله و أمنت الملائکة علی رجل تانث و امراة تذکرت.(3)
خداوند و ملائکه، لعنت کنند مردی را که نقش زنانه به خود بگیرد و زنی که مردانه ایفا کند.
امام صادق (ع) نیز هرگونه ایفای نقش متشابه با نقش جنس مخالف، به انگیزه ی شهوت جنسی را از جمله انحرافات از مسیر طبیعی دانسته، می فرماید:
لعن رسول الله (ص): المتشبهین من الرجال بالنساء و المتشبهات من النساء بالرجال قال: و هم المخنثون و اللاتی ینکح بعض و إنما أهلک الله قوم لوط حین عمل النساء مثل عمل الرجال: یأتی بعضهن بعضاً.(4)
.سوره مریم، آیه 59.
2.الکافی، ج3، ص270؛ وسائل الشیعة، ج15، ص343.
3.مستدرک الوسائل، ج14، ص349، ح16919؛ جامع أحادیث الشیعة، ج20، ص17.
4.الکافی، ج5، ص550، بحارالأنوار، ج79، ص68.
- [سایر] پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله چه کسانی را در روز غدیر لعنت کردند؟
- [سایر] در خاندان رسول الله(صلی الله علیه وآله) زینب چند تا است؟
- [سایر] اگر زبان مادری پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه وآله فارسی یا انگلیسی بود، آیا قرآن به آن زبان نازل می گشت؟
- [آیت الله بهجت] آیا خود پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه وآله وسلّم صلوات در تشهد را همراه با "آل محمد" می خوانده اند؟
- [سایر] رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – در عظمت مقام شوهر چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در تشویق به نوشتن دانش چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم ) در مذمت فقر چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در وصف برنج چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) چه سفارش هایی درباره ی قرآن فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در عظمت مقام شعر چه فرمودند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله وحید خراسانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه ان جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد مستحب است صلوات بفرستد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هروقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: (یا مُحْسِنُ قَد أَتاکَ الْمُسیئُ وَ قَدْ أَمَرْتَ الُْمحْسِنَ أَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسیءِ أَنْتَ الْمُحْسِنُ وَ أَنَا الْمُسیئُ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ تَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) (ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گنهکار به حقّ محمّد و آل محمّدصلی الله علیه وآله وسلم رحمت خود را بر محمّد و آل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر).
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است بعد از تکبیره الاحرام بگوید : یا مُحسنُ قداتاکَ المسیءُ و قد امَرتَ المحسنَ ان یتجاوَز عنِ المسی ءِ انتَ المحسنُ و انا المُسی ءُ بحقّ محمّدٍ و آلِ محّمدٍ صل عَلی محّمدِ و ال محّمدِ و تجاوَز عن قبیحِ ما تعلمُ منّی .یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بندة گنهکار به در خانة تو آمده و تو امر کرده ای که نییکوکار از گنهکار بگذرد ، تو نیکو کاری و من گناهکار بحقّ محّمدٍ و آل محّمدٍ صلی اللهُ علیه و آله و سّلم .رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیها یی که می دانی از من سر زده . بگذر .
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: (یا مُحْسِنُ قَدْ أَتَاکَ المُسیءُ وقَدْ أَمَرْتَ المُحْسِنَ أَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِیءِ، أَنْتَ المُحْسِنُ وأَنا المُسِیءُ، بحقِّ مُحمَّدٍ و آل محمّد صَلِّ علی مُحمَّدٍ و آلِ مُحمَّدٍ وتَجاوَزْ عَنْ قَبِیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سرزده بگذر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام به قصد رجاء این دعا را بخوانند: (یا محْسن قدْ اتاک الْمسیء و قدْ أمرْت الْمحْسن انْ یتجاوز عن الْمسیئ انت الْمحْسن و أنا الْمسیئ بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوزْ عنْ قبیح ما تعْلم منی. یعنی: (ای خدای نیکوکار! بنده گنهکارت به در خانه تو آمده است تو امر کرده ای که نکوکار از گنهکار بگذرد،تو نیکو کاری و من گنهکارم، به حق محمد و آل محمد رحمتت را بر محمد و آل محمد بفرست و از کارهای زشتی که می دانی از من سرزده بگذر!)
- [آیت الله سیستانی] خوب است قبل از تکبیرة الاحرام به قصد رجأ بگوید : (یا مُحْسِنُ قَدْ اَتاکَ المُسِیءُ ، وَقَدْ اَمَرْتَ الُمحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِیءِ ، اَنْتَ الُمحْسِنُ وَاَنَا المُسِیءُ ، بِحَقّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ ، وَتَجاوَزْ عَنْ قَبِیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی : ای خدائی که به بندگان احسان میکنی ، بنده گنهکار به درِ خانه تو آمده ، و تو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد ، تو نیکوکاری و من گناهکار ، بحق محمّد و آل محمّد ، رحمت خود را بر محمّد و آل محمّد بفرست ، و از بدیهائی که میدانی از من سر زده بگذر .