حکم حقوقی که کسی با تقلب مدرک گرفته و استخدام شده است؟
اگر شخصی در طول دوران دانشگاه یکی از درس هایش را با تقلب پاس کند و بعد مدرک بگیرد و با آن مدرک به سر کار برود حقوقش چه حکمی دارد؟ و اگر حلال نباشد راهی برای حلال کردن آن وجود دارد؟ پاسخ: تقلب کردن و نمره قبولی گرفتن گرچه کار حرام وغیر جائزی است، ولی اگر کسی تقلب کرد و قبول شد و بعد با این نمره قبولی در کاری و شغلی استخدام شد و قرار داد کار کردن با شرکت یا با دولت بست، حقوقی که می گیرد اشکالی ندارد، چون این حقوق تابع قراردادی است که بسته شده است. کارفرما می توانست با او قرارداد نبندد و حالا که قرارداد بسته و شخص بر اساس قرارداد عمل می نماید، مزدی که می گیرد حلال است.[1] تقلب حرام است ولی اگر تخصص و مهارت لازم را برای کاری که برای آن استخدام شده دارد و مقررات استخدام رعایت شده ، استخدام و دریافت حقوق اشکال ندارد.[2]   1. آیت الله فاضل،‌ جامع المسائل،‌ ج 1، س 2193 به بعد؛ آیت الله مکارم، استفتائات جدید، ج 1، س 1608. 2. آیت الله خامنه‌ای، پاسخ سؤالهای مورد ابتلا شماره 79.  وامام خمینی، استفتائات، ص 46 ؛ ‌آیت الله صافی، جامع الاحکام،ج2 ، ص 110، س1531.و آیت الله بهجت ،استفتاات ، ج3 ،   ، س 4137 و 4151 و آیت الله صانعی ، مجمع المسایل ، ج1 ، س1027 .
عنوان سوال:

حکم حقوقی که کسی با تقلب مدرک گرفته و استخدام شده است؟


پاسخ:

اگر شخصی در طول دوران دانشگاه یکی از درس هایش را با تقلب پاس کند و بعد مدرک بگیرد و با آن مدرک به سر کار برود حقوقش چه حکمی دارد؟ و اگر حلال نباشد راهی برای حلال کردن آن وجود دارد؟

پاسخ: تقلب کردن و نمره قبولی گرفتن گرچه کار حرام وغیر جائزی است، ولی اگر کسی تقلب کرد و قبول شد و بعد با این نمره قبولی در کاری و شغلی استخدام شد و قرار داد کار کردن با شرکت یا با دولت بست، حقوقی که می گیرد اشکالی ندارد، چون این حقوق تابع قراردادی است که بسته شده است. کارفرما می توانست با او قرارداد نبندد و حالا که قرارداد بسته و شخص بر اساس قرارداد عمل می نماید، مزدی که می گیرد حلال است.[1]

تقلب حرام است ولی اگر تخصص و مهارت لازم را برای کاری که برای آن استخدام شده دارد و مقررات استخدام رعایت شده ، استخدام و دریافت حقوق اشکال ندارد.[2]
 
1. آیت الله فاضل،‌ جامع المسائل،‌ ج 1، س 2193 به بعد؛ آیت الله مکارم، استفتائات جدید، ج 1، س 1608.

2. آیت الله خامنه‌ای، پاسخ سؤالهای مورد ابتلا شماره 79.  وامام خمینی، استفتائات، ص 46 ؛ ‌آیت الله صافی، جامع الاحکام،ج2 ، ص 110، س1531.و آیت الله بهجت ،استفتاات ، ج3 ،   ، س 4137 و 4151 و آیت الله صانعی ، مجمع المسایل ، ج1 ، س1027 .





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین