با عرض سلام و خسته نباشید. بنده 20 سالمه و میخام با دختری ازدواح کنم که همسن هستیم با این تفاوت که او در خوزستان زندگی میگند و من در خراسان رضوی. خانواده دو طرف از این رابطه آگاهی ندااشته و این رابطه از طریق چت شکل گرفته است و الان پنج سال میشود که با هم ارتباط داریم (البته فقط دوبار هم رو از نزدیک دیدیم) با توجه به وضع اقتصادی بد هردومون، آیا ممکن است به هم برسیم؟ آیا تفاوت فرهنگ ها باعث جدایی نمیشود؟ و آیا شما ادامه این رابطه را توصیه میکنید یا نه؟ با سلام و خوش آمد خدمت شما برادر محترم. همسن بودن دختر و پسر مانعی برای یک ازدواج موفق نیست و حتی بزرگتر بودن دختر خانم هم (که معمولا توصیه نمی شود) لزوما موجب شکست ازدواج نیست. در این شرایط ملاحظه سایر ملاکها و شاخصها ضروری است. حضور شما در دو استان مختلف هم لزوما نمیتواند مشکل ساز باشد، اما با توجه به فرهنگ خاص خراسان (مثلا مشهد) و از طرفی فرهنگ خاص اقوام خوزستان ( عمدتا هموطنان عرب زبان، و هموطنان بختیاری)، این زمینه و احتمال وجود دارد که هم خود زوجین و هم خانواده هایشان دچار مشکلاتی بشوند. این مسئله قطعا نیاز به بررسی دقیق تری دارد. و اما در مور بخش دوم سوال؛ دوست عزیز، نیت و قصد شما برای ازدواج به خودی خود قابل احترام است، اما روش رسیدن به هدف و مسیر رسیدن به این هدف مقدس هم بایستی درست پی ریزی شود. همچنین ما دغدغه و آینده نگری شما در این خصوص را تحسین می کنیم، اما توجه داشته باشید که روابط عاطفی پیش از ازدواج همواره مخلّ فرایند صحیح ازدواج هستند. مطمئنا در طول پنج سال، وابستگی های عاطفی در دو طرف شکل گرفته است که بخصوص برای دختر خانم بسیار سخت و دشوار خواهد بود به هر دلیلی بخواهد به این رابطه خاتمه دهد. بنابراین توصیه ما همواره این بوده است که روابط پیش از ازدواج (چه با قصد ازدواج چه بدون قصد)، وجود نداشته باشد، و در صورت تصمیم جدی به ازدواج هم این رابطه به مدت کوتاه و با رعایت شرایطی قابل توجیه است. بنده توصیه می کنم اگر واقعا قصد ازدواج دارید، این مسئله را از طریق خانواده مطرح کنید. اجازه بدهید فرایند طبیعی طرح این مسئله آشنایی، تحقیق، خواستگاری و... در خانواده شکل بگیرد. ضمنا با توجه به دو نکته اول، حتما لازم است به یک مشاور ازدواج مراجعه داشته باشید. در صورت موافقت اولیه خانواد ها، باز هم لازم است خودتان دو نفری به یک مشاور مراجعه کنید تا دو طرف به لحاظ ملاکهای روانشناختی و شخصیتی (باتوجه به تفاوت فرهنگی موجود) بررسی شوید. موفق باشید.
با عرض سلام و خسته نباشید. بنده 20 سالمه و میخام با دختری ازدواح کنم که همسن هستیم با این تفاوت که او در خوزستان زندگی میگند و من در خراسان رضوی. خانواده دو طرف از این رابطه آگاهی ندااشته و این رابطه از طریق چت شکل گرفته است و الان پنج سال میشود که با هم ارتباط داریم (البته فقط دوبار هم رو از نزدیک دیدیم) با توجه به وضع اقتصادی بد هردومون، آیا ممکن است به هم برسیم؟ آیا تفاوت فرهنگ ها باعث جدایی نمیشود؟ و آیا شما ادامه این رابطه را توصیه میکنید یا نه؟
با سلام و خوش آمد خدمت شما برادر محترم.
همسن بودن دختر و پسر مانعی برای یک ازدواج موفق نیست و حتی بزرگتر بودن دختر خانم هم (که معمولا توصیه نمی شود) لزوما موجب شکست ازدواج نیست. در این شرایط ملاحظه سایر ملاکها و شاخصها ضروری است. حضور شما در دو استان مختلف هم لزوما نمیتواند مشکل ساز باشد، اما با توجه به فرهنگ خاص خراسان (مثلا مشهد) و از طرفی فرهنگ خاص اقوام خوزستان ( عمدتا هموطنان عرب زبان، و هموطنان بختیاری)، این زمینه و احتمال وجود دارد که هم خود زوجین و هم خانواده هایشان دچار مشکلاتی بشوند. این مسئله قطعا نیاز به بررسی دقیق تری دارد.
و اما در مور بخش دوم سوال؛ دوست عزیز، نیت و قصد شما برای ازدواج به خودی خود قابل احترام است، اما روش رسیدن به هدف و مسیر رسیدن به این هدف مقدس هم بایستی درست پی ریزی شود. همچنین ما دغدغه و آینده نگری شما در این خصوص را تحسین می کنیم، اما توجه داشته باشید که روابط عاطفی پیش از ازدواج همواره مخلّ فرایند صحیح ازدواج هستند. مطمئنا در طول پنج سال، وابستگی های عاطفی در دو طرف شکل گرفته است که بخصوص برای دختر خانم بسیار سخت و دشوار خواهد بود به هر دلیلی بخواهد به این رابطه خاتمه دهد. بنابراین توصیه ما همواره این بوده است که روابط پیش از ازدواج (چه با قصد ازدواج چه بدون قصد)، وجود نداشته باشد، و در صورت تصمیم جدی به ازدواج هم این رابطه به مدت کوتاه و با رعایت شرایطی قابل توجیه است.
بنده توصیه می کنم اگر واقعا قصد ازدواج دارید، این مسئله را از طریق خانواده مطرح کنید. اجازه بدهید فرایند طبیعی طرح این مسئله آشنایی، تحقیق، خواستگاری و... در خانواده شکل بگیرد. ضمنا با توجه به دو نکته اول، حتما لازم است به یک مشاور ازدواج مراجعه داشته باشید. در صورت موافقت اولیه خانواد ها، باز هم لازم است خودتان دو نفری به یک مشاور مراجعه کنید تا دو طرف به لحاظ ملاکهای روانشناختی و شخصیتی (باتوجه به تفاوت فرهنگی موجود) بررسی شوید.
موفق باشید.
- [سایر] در جایی که روابط زناشویی (و افراط در آن) برای سلامتی زن ضرر داشته باشد، آیا زن میتواند تمکین نکند؟
- [سایر] تنبلی به چه چیزهایی ضرر می زند؟
- [آیت الله خامنه ای] ج: به صحّت نماز ضرر نمی زند.
- [سایر] آیا در هنگام فرایند خواستگاری می شود از رابطه ی قبل از ازدواج طرف سوال بشود ؟
- [آیت الله خامنه ای] روابط زن و شوهر در دوران عقد
- [آیت الله بهجت] اگر صیغه عقد توسط چند نفر خوانده شود تکرار صیغه، ضرری به صحّت آن نمی زند؟ اگر صیغه توسط یک نفر ولی چند مرتبه خوانده شود، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر عاقد از شرایط نکاح و معنای صیغه، آگاهی نداشته باشد، آیا عقد نکاح صحیح است؟
- [آیت الله بهجت] اگر عاقد از شرایط نکاح و معنای صیغه آگاهی نداشته باشد، آیا عقد نکاح صحیح است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر عاقد از شرایط نکاح و معنای صیغه، آگاهی نداشته باشد، آیا عقد نکاح صحیح است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] زوجه در ضمن عقد ازدواج موقّت با مرد شرط کند که وی را به حباله نکاح دائم خویش در آورد و مرد از انجام شرط سر باز زند آیا مرد به انجام شرط ملزم میشود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صحت مضاربه، صیغه عقد، لازم نیست، بلکه مضاربه معاطاتی نیز صحیح است.
- [آیت الله سبحانی] در صحت مضاربه صیغه عقد لازم نیست بلکه به صورت معاطات نیز صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مرد نمی تواند بدون اجازه زن خود، با خواهرزاده یا برادرزاده او ازدواج کند، ولی اگر بدون اجازه آنها را عقد نماید بعد اجازه دهد عقد صحیح است.
- [آیت الله بهجت] کسی که صیغه عقد را میخواند، چه برای خود و چه بهعنوان وکیل، بنابر احتیاط واجب، باید بالغ و عاقل باشد و در هنگام خواندن صیغه قصد ایجاد عقد نکاح داشته باشد، و اگر در حال مستی صیغه را بخوانند، عقد صحیح نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زن و مرد یا یکی از آندو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند وبگویند به آن عقد راضی هستیم، عقد صحیح است گرچه احتیاط مستحبّ آن است که دوباره عقد را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند و بگویند به آن عقد راضی هستیم، عقد صحیح است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در عقد دایم مهررا معین نکنند عقد صحیح است و چنانچه مرد با زن نزدیکی کند باید مهر اورا مطابق مهر زنهایی که مثل او هستند بدهد ولی در متعه چنانچه مهررا معین نکنند عقد باطل است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد اجازه نمایند؛ عقد صحیح است و بهتر آن است که دوباره عقد را بخوانند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر عقد روابط چه سیاسی و چه تجاری بین یکی از دوَل اسلامی و اجانب ، مخالف مصلحت اسلام و مسلمانان باشد ، جایز نیست این گونه روابط ، و اگر دولتی اقدام به آن نمود ، بر سایر دوَل اسلامی واجب است آن را الزام کنند به قطع روابط به هر نحو ممکن است .
- [آیت الله سبحانی] اگر زن و مرد یا یکی از آن دو را به ازدواج مجبور نمایند و بعد از خواندن عقد راضی شوند و بگویند با آن عقد راضی هستیم عقد صحیح است.