خدمت شما عرض کنم یکی از ملاک های مهم برای ازدواج نبود اختلاف بالای سنی می باشد. معمولا استاندارد تفاوت و اختلاف سنی حداقل یک سال و حداکثر 5 سال است و در این قاعده و قانون، رشته و گرایش تحصیلی استثتا و تغییری نمی تواند ایجاد کند. زیرا یک فردی که 14 سال تفاوت دارد نمی تواند احساسات، عواطف و انتظارات یک خانم 18 ساله را درک و برآورده کنند. مانند این است که یک دختر 18 ساله و یک آقای 32 ساله وارد مسیری شده باشند و قرار باشد هر دو باهم به مقصد برسند در حالی که این آقا خیلی نزدیک به مقصد بوده ولی این خانم 18 ساله هنوز اول مسیر است و باید تمام مسیر را برگشته و با این خانم همراه شود. بی شک یک آقای 32 ساله از خیلی از احساسات و عواطف و نیازها و خواسته های که مثلا یک آقای 22تا 23 ساله دارد گذشته و احتمال ریسک این ازدواج و خواستگاری بسیار بالا است و فرقی بین رشته تحصیلی ندارد. این سوال شما مانند این است که بگویید آیا یک متخصص کلیه ممکن است خود دچار نارسایی کلیه شود که بنده خدمت شما عرض می کنم که اصلا ربطی به تخصص ندارد. اگر کلیه مثلا در معرض سرما قرار بگیرد پزشک و غیر پزشک نمی شناسد. اما از نظر تفاوت مالی و اقتصادی از آنجا که مرد در فرهنگ ما ضامن رفاه و برآورده کردن نیازهای اقتصادی است مشکلی در این زمینه نیست که ایشان وضعیت مالیشان بهتر از دختر باشد البته نباید خیلی تفاوت اقتصادی زیاد باشد.
اگر یک روانشناس 32 ساله پولدار، از یک دختر 18 ساله خواستگاری کرد آیا باید جواب مثبت داد؟
خدمت شما عرض کنم یکی از ملاک های مهم برای ازدواج نبود اختلاف بالای سنی می باشد. معمولا استاندارد تفاوت و اختلاف سنی حداقل یک سال و حداکثر 5 سال است و در این قاعده و قانون، رشته و گرایش تحصیلی استثتا و تغییری نمی تواند ایجاد کند.
زیرا یک فردی که 14 سال تفاوت دارد نمی تواند احساسات، عواطف و انتظارات یک خانم 18 ساله را درک و برآورده کنند. مانند این است که یک دختر 18 ساله و یک آقای 32 ساله وارد مسیری شده باشند و قرار باشد هر دو باهم به مقصد برسند در حالی که این آقا خیلی نزدیک به مقصد بوده ولی این خانم 18 ساله هنوز اول مسیر است و باید تمام مسیر را برگشته و با این خانم همراه شود.
بی شک یک آقای 32 ساله از خیلی از احساسات و عواطف و نیازها و خواسته های که مثلا یک آقای 22تا 23 ساله دارد گذشته و احتمال ریسک این ازدواج و خواستگاری بسیار بالا است و فرقی بین رشته تحصیلی ندارد.
این سوال شما مانند این است که بگویید آیا یک متخصص کلیه ممکن است خود دچار نارسایی کلیه شود که بنده خدمت شما عرض می کنم که اصلا ربطی به تخصص ندارد. اگر کلیه مثلا در معرض سرما قرار بگیرد پزشک و غیر پزشک نمی شناسد. اما از نظر تفاوت مالی و اقتصادی از آنجا که مرد در فرهنگ ما ضامن رفاه و برآورده کردن نیازهای اقتصادی است مشکلی در این زمینه نیست که ایشان وضعیت مالیشان بهتر از دختر باشد البته نباید خیلی تفاوت اقتصادی زیاد باشد.
- [سایر] آیا می توان با شخص بی نماز ازدواج کرد و جواب مثبت به خواستگاری وی داد؟
- [سایر] با سلام به نظر شما دختر 16 ساله ی من اشکال نداره اگه در مورد اولین خواستگارش که مورد مناسبی هم هست جدی فکر کنه و اگه نظرش مثبت باشه چی زود نیست؟؟؟خواهش و التماس میکنم بی جواب نذارینم
- [آیت الله نوری همدانی] اگر خانواده پسری برای خواستگاری دختری یکی دو مرتبه به خانه دختر بروند و خانواده دختر با ازدواج آنها موافقت کند ولی بعداً خانواده پسر ازدواج را بنا بر عللی بر هم بزند، با توجه به اینکه طیّ این چند روز خاطراتی بین دختر و پسر ایجاد شده امّا ازدواج بر هم خورده و خانواده دختر از خانواده پسر ناراضی است؛ آیا حقّ الناسی برگردن خانواده پسر آمده است؟ اگر جواب مثبت است چه باید کرد؟
- [سایر] آیا به خواستگاری شخص بی نماز پاسخ مثبت بدهم؟
- [سایر] با سلام وخسته نباشید خواستگاری دارم که شرایط خوبی به عنوان یک جوان 29 ساله برای ازدواج دارد اما مهریه 5 سکه بهمراه حق طلاق را پیشنهاد داده است . نمیدونم با این مهریه جواب مثبت بدهم یا نه؟؟ لطفا راهنماییم کنید قبول این مهریه عقلانی است ؟ با تشکر
- [سایر] آیا عمر با ام کلثوم دختر حضرت علی(ع) ازدواج کرده است؟ در صورتی که جواب مثبت است علت آن ر ا بیان نمائید؟
- [سایر] دختری بیست و سه ساله هستم و هر خواستگاری که میآید ، مادرم بدون مشورت با من به خواستگاران جواب رد می دهد . لطفا من را راهنمایی کنید .
- [سایر] آیا به استاد راهنمایم جواب مثبت بدهم؟
- [آیت الله مظاهری] در جواب دختر 14 ساله ام که می گوید آفریننده خدا کیست و خدا چگونه به وجود آمده است چه جواب قانع کننده ای بدهم؟
- [سایر] من 27 سال دارم اما در خانه من را به رفتن خواستگاری با یک دختر 20 ساله تو صیه می کنند می خواهم بدانم چه کار کنم؟
- [آیت الله سیستانی] اگر دیانت و اخلاق خواستگار مورد رضایت باشد ، بهتر آن است که رد نشود ؛ از پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده که : هر گاه خواستگاری برای دختر شما آمد که اخلاق و دیانت او مورد رضایت شما بود ، دختر را به ازدواج او در آورید ، اگر چنین نکنید فتنه و فساد بزرگی در زمین بپا خواهد شد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر تمام فرزندان میت قبل از او مرده باشند فرزندان آنها (نوه ها) از متوفی ارث می برند. نحوه ارث بردن به این صورت است که فرض می شود فرزندان میت زنده هستند و سهم هر یک را طبق مسائل قبل معین نموده و بین فرزندان آنها تقسیم می کنیم مثلا اگر میت یک پسر و یک دختر داشته است 32 اموال میت به فرزندان پسر او می رسد (هر چند یک دختر باشد) و 31 اموال او به فرزندان دختر او می رسد (هرچند پسر باشند).
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مادر نذر کند که دختر خود را به سید شوهر دهد؛ نذر او باطل است و اگر پدر نذر کند و قصدش آن باشد که اگر سیدی برای خواستگاری بیاید که تزویج دخترش به او ضرری ندارد؛ قبول کند؛ نذرش صحیح است و در غیر این صورت باطل است و در هرحال اگر خواستگار غیر سید پیدا شود که تزویج دختر به او ضرری ندارد؛ پدر می تواند قبول کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر همراه افراد فرضبر طبقه اوّل، شوهر یا زن هم باشند، در اینجا گاه مجموع فرضها از کلّ ترکه بیشتر میشود که در این صورت از سهم دختر یا دختران کم میشود و سهم پدر و مادر و شوهر و زن تغییری نمیکند و گاه مجموع فرضها از کلّ ترکه کمتر میگردد که در این صورت مقدار باقی مانده به پدر و مادر و دختر یا دختران به نسبت سهام داده میشود و به سهم زن و شوهر اضافه نمیگردد. چند مثال از بیشتر شدن مجموع فرضها از کلّ ترکه: 1 - شوهر و پدر و چند دختر با هم باشند، فرض شوهر 14، فرض پدر 16 و فرض دختران 23 بوده که مجموعا1312 شده و 112 از کلّ ترکه بیشتر میگردد این 112 از سهم دختران کم میشود، در نتیجه سهم شوهر 312 و سهم پدر 212 باقی مانده و سهم دختران از 812 به 712 کاهش مییابد. 2 - شوهر و پدر و مادر و یک دختر با هم باشند، در این صورت فرض شوهر 14 و فرض پدر 16 و فرض مادر 16 و فرض یک دختر 12 میگردد که مجموع آن 1312 و 112 از کلّ ترکه بیشتر است، در اینجا هم سهم شوهر همان 312 و سهم پدر و مادر هر یک 212 بوده و سهم دختر از 612 به 512 کاهش مییابد. 3 - زن و پدر و مادر و دختران با هم باشند، در این صورت فرض زن 18 (با توضیحی که بعداً خواهد آمد) و فرض هر یک از پدر و مادر 16 و سهم دختران 23 میباشد که مجموع آنها 2724 میباشد، در اینجا سهم زن همان 324 و سهم هر یک از پدر و مادر 424 بوده و سهم دختران از 1624 به 1324 کاهش مییابد. چند مثال از کم آمدن مجموع فرضها از کلّ ترکه: 1 - شوهر و پدر یا مادر و یک دختر با هم باشند، فرض شوهر 14 و فرض پدر یا مادر16 و فرض دختر 12 بوده که مجموعا 1112 بوده که 112 از ترکه باقی میماند که به نسبت سهام بین پدر (یا مادر) و دختر تقسیم میگردد، در نتیجه سهم نهایی شوهر همان 416 بوده و سهم پدر یا مادر به 316 و سهم دختر به 916 افزایش مییابد. 2 - زن و پدر یا مادر و یک دختر با هم باشند، فرض زن 18 و فرض پدر یا مادر 16 و فرض دختر 12 بوده که مجموعا 1924 گردیده که 524 از ترکه باقی مانده که به نسبت سهام پدر (یا مادر) و دختر بین آنها تقسیم میگردد، در نتیجه سهم زن همان 432 باقی مانده و سهم پدر یا مادر به 732 و سهم دختر به 2132 افزایش مییابد. 3 - زن و پدر یا مادر و دختران با هم باشند، فرض زن 18 و فرض پدر یا مادر16 و فرض دختران 23 خواهد بود که مجموعا 2324 گردیده و 124 باقی میماند که به نسبت سهام بین پدر (یا مادر) و دختران قسمت میشود، در نتیجه سهم زن همان 540 بوده و سهم پدر یا مادر به 740 و سهم دختران به 2840 افزایش مییابد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان کاری کند که زن حامله سقط کند و سقطشده محکوم به اسلام و حریت باشد، چنانچه چیزی که سقط شده نطفه باشد، دیهاش بیست مثقال شرعی طلای سکهدار است، که هر مثقال آن 18 نخود میباشد؛ و اگر علقه، یعنی خون بسته باشد، چهل مثقال، و اگر مضغه، یعنی پاره گوشت باشد، شصت مثقال، و اگر استخوان شده باشد، هشتاد مثقال، و اگر گوشت آورده ولی هنوز روح در او دمیده نشده، صد مثقال، و اگر روح در او دمیده شده، چنانچه پسر باشد، دیه او هزار مثقال، و اگر دختر باشد، دیه او پانصد مثقال شرعی طلا است.
- [آیت الله بروجردی] اگر انسان کاری کند که زن حامله سقط کند، چنانچه چیزی که سقط شده نطفه باشد، دیهاش بیست مثقال شرعی طلاست که هر مثقال آن 18 نخود میباشد و اگر علقه یعنی خون بسته باشد، چهل مثقال و اگر مضغه یعنی پاره گوشت باشد شصت مثقال و اگر استخوان شده باشد، هشتاد مثقال و اگر گوشت آورده ولی هنوز روح در او دمیده نشده صد مثقال و اگر روح در او دمیده شده، چنانچه پسر باشد دیهی او هزار مثقال و اگر دختر باشد دیهی او پانصد مثقال شرعی طلا است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان کاری کند که زن حامله سقط کند و آن سقط آزاد و محکوم به اسلام باشد؛ چنانچه چیزی که سقط شده نطفه باشد؛ دیه اش بیست مثقال شرعی طلای سکه دار است؛ که هر مثقال آن 18 نخود می باشد. و اگر علقه یعنی خون بسته باشد؛ چهل مثقال. و اگر مضغه یعنی پاره گوشت باشد؛ شصت مثقال. و اگر استخوان شده باشد؛ هشتاد مثقال. و اگر گوشت آورده ولی هنوز روح در او دمیده نشده؛ صد مثقال. و اگر روح در او دمیده شده؛ چنانچه پسر باشد؛ دیه او هزار مثقال و اگر دختر باشد؛ دیه او پانصد مثقال شرعی طلای سکه داراست. و در جمیع این صور اگر عوض هر یک مثقال طلا ده درهم نقره بدهد کافی است.
- [آیت الله خوئی] اگر انسان کاری کند که زن حامله سقط کند، و آن سقط آزاد و محکوم به اسلام باشد چنانچه چیزی که سقط شده نطفه باشد دیهاش بیست مثقال شرعی طلای سکهدار است، که هر مثقال آن 18 نخود میباشد و اگر علقه یعنی خون بسته باشد چهل مثقال. و اگر مضغه یعنی پارة گوشت باشد، شصت مثقال و اگر استخوان شده باشد، هشتاد مثقال و اگر گوشت آورده ولی هنوز روح در او دمیده نشده، صد مثقال و اگر روح در او دمیده شده، چنانچه پسر باشد دیة او هزار مثقال و اگر دختر باشد، دیة او پانصد مثقال شرعی طلای سکهدار است و در جمیع این صور اگر عوض هر یک مثقال طلا ده درهم نقره بدهد کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان کاری کند که زن حامله سقط کند، و آن سقط آزاد و محکوم به اسلام باشد، چنانچه چیزی که سقط شده نطفه باشد، دیهاش بیست مثقال شرعی طلای سکّهدار است، که هر مثقال آن 18 نخود میباشد، و اگر علقه یعنی خون بسته باشد، چهل مثقال است، و اگر مضغه یعنی پاره گوشت باشد، شصت مثقال و اگر استخوان شده باشد، هشتاد مثقال و اگر گوشت آورده ولی هنوز روح در او دمیده نشده، صد مثقال، و اگر روح در او دمیده شده، چنانچه پسر باشد دیه او هزار مثقال و اگر دختر باشد، دیه او پانصد مثقال شرعی طلای سکهدار است و در جمیع این صور اگر عوض هر یک مثقال طلا ده درهم نقره بدهد کافی است.
- [آیت الله مظاهری] بعد از ولادت نوزاد هفت مورد مستحب است: 1 - غسل دادن نوزاد. 2 - پوشاندن جامه سفید به او. 3 - گفتن اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ او. 4 - برداشتن کام او با تربت حضرت ابی عبداللَّه الحسینعلیه السلام یا با آب فرات یا آب باران یا خرما. 5 - انتخاب نام خوب برای او، مخصوصاً نام چهارده معصومعلیهم السلام . 6 - دادن ولیمه. 7 - تراشیدن سر او و به وزن موهای سر او طلا یا نقره صدقه دادن. 8 - عقیقه دادن (یعنی کشتن شتر یا گاو یا گوسفند) و آن از مستحبّات مؤکّد است و بهتر است شرایط قربانی (حیوان سالم و بیعیب و چاق و پرگوشت و اقلاً شتر پنج ساله و گاو دو ساله و گوسفند یک ساله باشد) در آن رعایت شود و استخوانهای آن را نشکنند، و خوب است عقیقه برای پسر، نر و برای دختر، ماده باشد، و عقیقه را آب گوشت کنند و عدّهای را (حدّاقلّ ده نفر) دعوت کنند تا از آن بخورند و خوب است پدر و مادر از آن نخورند.