تحکیم مبانی اعتقادی و باورهای مذهبی در گرو دو حرکت است: 1. حرکت علمی، 2. حرکت عملی. اسلام مجموعه ای از معارف نظری و عملی و در بردارنده سه بخش: عقاید، اخلاق و احکام می باشد. بخش عقاید حاوی حکمت نظری و دو بخش اخلاق و احکام شامل حکمت عملی است. در مرحلة نخست باید با مطالعه صحیح، عقاید اسلامی را شناخت. در این باره مطالعه کتب اعتقادی که دربارة اصول عقاید منتشر شده، مانند آثار استاد شهید مطهری(ره) و آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله سبحانی و علامه طباطبائی(ره) که متناسب با تحصیلات خواننده است، باید در دستور کار قرار بگیرد. اگر کار به صورت انفرادی پیش نمی رود، می توان مطالعات را به صورت دسته جمعی برگزار کرد، مثلاً زن و شوهر با موافقت بر مطالعه یک کتاب، هفته ای چند صفحه آن را با هم بخوانند و نتیجه گیری کنند و یا از نوارهای مذهبی و سخنان گویندگان استفاده کرد. در این راستا برنامه های رادیو معارف که در سرتاسر کشور پخش می شود، برای رشد سطح افکار و باورهای مذهبی مفید است. اما در کنار آن، باید برنامه خودسازی به صورت منظم عملی گردد و در رأس آن، انجام واجبات و ترک محرمات و رعایت آداب اسلامی است. از آن جا که زن از امتیاز مهم عشق و عاطفه برخوردار است، می تواند از این جهت تأثیر گذار باشد. اگر زن با هنرنمایی از این موهبت خدادادی به خوبی استفاده نماید، می تواند از طریق ابراز محبت و تسخیر دل شوهر و نفوذ در او، نظریات خود را به شوهرش القا نماید و حتی او را تحت تأثیر گفتار و رفتار صادقانه خود کند. از این رو زن نباید تنها با زبان، شوهرش را به رعایت مسائل مذهبی فرا خواند که نتیجه ای در بر نخواهد داشت، بلکه باید با عمل خود مثل خوش رویی، صداقت، مهربانی و ادب، شوهرش را نسبت به اسلام خوش بین کند و در حقیقت عمل او تبلیغ کنندة اسلام و قرآن باشد.
چگونه میتوان عقاید و رفتارهای مذهبی را در همسر تقویت کرد؟
تحکیم مبانی اعتقادی و باورهای مذهبی در گرو دو حرکت است:
1. حرکت علمی، 2. حرکت عملی.
اسلام مجموعه ای از معارف نظری و عملی و در بردارنده سه بخش: عقاید، اخلاق و احکام می باشد.
بخش عقاید حاوی حکمت نظری و دو بخش اخلاق و احکام شامل حکمت عملی است.
در مرحلة نخست باید با مطالعه صحیح، عقاید اسلامی را شناخت. در این باره مطالعه کتب اعتقادی که دربارة اصول عقاید منتشر شده، مانند آثار استاد شهید مطهری(ره) و آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله سبحانی و علامه طباطبائی(ره) که متناسب با تحصیلات خواننده است، باید در دستور کار قرار بگیرد. اگر کار به صورت انفرادی پیش نمی رود، می توان مطالعات را به صورت دسته جمعی برگزار کرد، مثلاً زن و شوهر با موافقت بر مطالعه یک کتاب، هفته ای چند صفحه آن را با هم بخوانند و نتیجه گیری کنند و یا از نوارهای مذهبی و سخنان گویندگان استفاده کرد. در این راستا برنامه های رادیو معارف که در سرتاسر کشور پخش می شود، برای رشد سطح افکار و باورهای مذهبی مفید است.
اما در کنار آن، باید برنامه خودسازی به صورت منظم عملی گردد و در رأس آن، انجام واجبات و ترک محرمات و رعایت آداب اسلامی است.
از آن جا که زن از امتیاز مهم عشق و عاطفه برخوردار است، می تواند از این جهت تأثیر گذار باشد. اگر زن با هنرنمایی از این موهبت خدادادی به خوبی استفاده نماید، می تواند از طریق ابراز محبت و تسخیر دل شوهر و نفوذ در او، نظریات خود را به شوهرش القا نماید و حتی او را تحت تأثیر گفتار و رفتار صادقانه خود کند. از این رو زن نباید تنها با زبان، شوهرش را به رعایت مسائل مذهبی فرا خواند که نتیجه ای در بر نخواهد داشت، بلکه باید با عمل خود مثل خوش رویی، صداقت، مهربانی و ادب، شوهرش را نسبت به اسلام خوش بین کند و در حقیقت عمل او تبلیغ کنندة اسلام و قرآن باشد.
- [سایر] برای تقویت احکام و عقاید شیعه چه کتابهایی بخوانم؟
- [سایر] روش برخورد صحیح با رفتارهای ناشایست همسر چیست؟
- [سایر] حکم تقویت اسپرم شوهر، با استفاده از اسپرم مرد دیگر و تلقیح این اسپرم تقویت شده به رحم همسر چیست؟
- [سایر] عده ای معتقدند که بسیاری از عقاید و رسوم مذهبی ایرانیان ناشی از عقاید دوره صفوی است. به طور واضح یعنی ما شیعه صفوی هستیم نه علوی، آیا چنین چیزی صحت دارد؟
- [آیت الله سیستانی] آیا میتوان صدقه را برای ساخت حسینیه مجتمع خیریه ایجاد کتابخانه مذهبی چاپ و نشر کتب مصرف نمود یا خیر؟
- [سایر] سلام همسر من شکل اسپرم هایش ناقص است با داروی گیاهی میتوان درمان کرد؟لطفا جواب بدین خواهش میکنم
- [سایر] با سلام پسری مذهبی هستم. یک عقد ناموفق داشتم اکنون قصد ازدواج مجدد دارم. شرایط ازدواج را دارم ولی به علت عدم صداقت همسر سابق اکنون با نگرانی به آینده و گرفتار شدن در تجربه قبل نمیدونم چطوری اقدام به ازدواج کنم.و چطور یک همسر مناسب را جستجو کنم. بخصوص که در ازدواج قبل هم من به دنبال همسر مذهبی بودم ولی طرف مقابل با فریب من خود را مذهبی معرفی کرد در صورتی که به هیچ وجه مذهبی نبود هر چند حجاب کاملی داشت. میترسم نتونم تنهایی را تحمل کنم و به گناه آلوده بشم.
- [سایر] آیا رفتارهای ناپسند مادر شوهر و یا فامیل های همسرم را به همسر بگوییم یا نوعی غر زدن است و موجب خستگی همسر میشود اگر نباید گفت پس درد دل نباید کرد و باید در دل خود نگه داریم؟ در این صورت همسرمان از کجا متوجه شود که ما از این مسئله رنج میبریم؟ لطفا راهنمایی فرمایید.
- [سایر] با رفتارهای منفی مادرم چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] تفاوت عقاید بهائیت با عقاید ادیان آسمانی در چیست؟
- [امام خمینی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیت زیاد میدهد مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریه، باید ملاحظه اهمیت شود، و مجرد ضرر، موجب واجب نبودن نمیشود، پس اگر توقف داشته باشد حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروریه اسلام بر بذل جان و مال، واجب است بذل آن.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . همکاری و شرکت با مؤسسات فرهنگی بیگانگان و فِرَق ضاله که از عوامل مهم استعمار و تضعیف مسلمین و تقویت کفار بوده و هست جایز نیست.
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام فرار از جنگ است و در نظر قرآن و روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) گناه آن خیلی بزرگ است، و آن اقسامی دارد: الف) فرار از جنگ مخصوصاً اگر موجب تضعیف جبهه و یا تقویت دشمن شود، و مخصوصاً اگر فرار از خطِّ مقدّم جبهه باشد. ب) تخلّف از فرمان فرمانده مخصوصاً اگر این تخلّف، موجب سرکشی دیگران و یا تضعیف فرمانده و یا تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد. ج) کمکاری یا بیکاری یا تخلّف از وظیفه مخصوصاً اگر موجب تضعیفی در جبهه یا تقویتی برای دشمن گردد. د) شرکت نکردن در جنگ در صورت احتیاج به او، مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران یا تقویت دشمن باشد. ه) کمک نکردن به جبهه از جهت مالی و فکری و تبلیغی و مانند اینها مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدّس به آن اهمیّت زیاد میدهد، مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروری اسلام، باید ملاحظه این اهمیّت بشود و مجرّدِ خوف ضرر، موجب سقوط وجوب آن نمیشود؛ پس اگر حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروری اسلام بر بذل جان و مال توقّف داشته باشد، بذل آن واجب است.
- [آیت الله مظاهری] تشکیل مراسم مذهبی نظیر سوگواریها و جشنها در مسجد اشکال ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مال پیدا شده (لقطه) را باید معرفی و اعلان کرد و در صورت ناامید شدن از شناسایی صاحب مال، میتوان از طرف صاحب آن صدقه داد.
- [آیت الله اردبیلی] معاشرت سالم با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان نیستند و ایجاد روابط فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی با آنها از طرف دولت اسلامی یا اشخاص، تا زمانی که خوف تقویت کفر و ترویج فساد و انحراف فکری یا عملی و ایجاد سلطه از ناحیه آنان بر مسلمانان و کشور اسلامی در بین نباشد، اشکال ندارد؛ ولی رابطه با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان میباشند، مخصوصا اگر موجب تقویت آنان شود، جایز نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .نافله نماز ظهر و عصر , در سفری که نماز واجب قصر است , ساقط میشود و نافله عشاء را میتوان به امید مطلوب بودن بهجا آورد.
- [آیت الله مظاهری] اقلیتهای مذهبی در طرح دعوی باید به قاضی اسلامی مراجعه نمایند و قاضی نیز باید طبق موازین اسلامی حکم نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است شهادتین و اقرار به دوازده امام: و سایر عقاید حقه را، به کسی که در حال جان دادن است، طوری تلقین کنند که بفهمد و نیز مستحب است چیزهایی را که گفته شد، تا وقت مرگ تکرار کنند.