با عرض سلام و تحیت توجه حضرتعالی را به نکات زیر جلب می کنم: 1- احترام والدین در همه احوال واجب است و به هیچ وجه ساقط نمی شود. 2- میان احترام و تبعیت تفاوت وجود دارد. تبعیت از والدین هم واجب است مگر اینکه با تعالیم و تکالیف شرعی منافات داشته باشد. 3- طبعا رعایت حقوق والدین سختی خود را دارد و اگر چنین نبود شاید نیازی به سفارش و یادآوری قران در این زمینه نبود. 4- در روایات نورانی رعایت حریم مادر از تاکید بیشتری برخوردار است. 5- هر اندازه که احترام و همراهی با والدین مشقت بیشتری داشته باشد، اجر و پاداش آن نیز در نزد حضرت رب بیشتر خواهد بود. 6- هر اندازه هم که مطابق میل والدین عمل شود و از کوچکترین حقوق ایشان مضایقه نشود، بازهم ذره ای از حقوق والدین ادا نمی شود. به گونه ای که در برخی روایات این مضمون آمده است که اگر فرزندی، بارها با پای پیاده مادر خود را بر دوش حمل کند و به زیارت خانه خدا ببرد بازهم از عهده جبران زحمت زایمان مادر برنمی آید. حالا ضمیمه کنید سایر مشقات و حمات فراوانی چون شیردهی، شب نخوابی، مراقبت و... . بر این مبنا سعی کنید بیش از بیش حریم ایشان را نگاه دارید و خود را در حال جهاد ببینید. مضافا اینکه اگر ایشان ناخوش و یا بیمار باشند که مسولیت شما بیشتر است. به منظور جلوگیری از ناراحتی متقابل شایسته است؛ - سطح توقعات از همدیگر را منطبق بر شرایط و موقعیت فرد مقابل تنظیم کنید. - از حساسیت نسیت به رفتارهای منفی یکدیگر اجتناب نمایید. - به گفتگوهای خود ادامه دهید. - به هنگام بروز رفتارها و موقعیتهای اختلافی، به جای رفتارهای خود تخریبی و یا دگر تخریبی، موقعیت را ترک کنید. - برای بدست آوردن آرامش، در آیات الهی بیشتر تدبر کنید، مقام و منزلت مادر را و اجر احترام به ایشان را به یاد آورید، چند جرعه آب خنک بنوشید، قدم بزنید، در محیطی خلوت و یا آزاد فریاد بکشید، گریه کنید و... . قابل یادآوری است که یک روی سکه رفتارهای احتمالا منفی مادر شماست، لکن روی دیگر آن به شخصیت حضرتعالی، قابلیتها و مهارتهای جنابعالی در مواجه با موقعیتهای استرس زا بر می گردد که البته در جای خود باید پیرامون آن بحث کرد. با آرزوی توفیق روزافزون حضرتعالی
با عرض سلام و تحیت
توجه حضرتعالی را به نکات زیر جلب می کنم:
1- احترام والدین در همه احوال واجب است و به هیچ وجه ساقط نمی شود.
2- میان احترام و تبعیت تفاوت وجود دارد. تبعیت از والدین هم واجب است مگر اینکه با تعالیم و تکالیف شرعی منافات داشته باشد.
3- طبعا رعایت حقوق والدین سختی خود را دارد و اگر چنین نبود شاید نیازی به سفارش و یادآوری قران در این زمینه نبود.
4- در روایات نورانی رعایت حریم مادر از تاکید بیشتری برخوردار است.
5- هر اندازه که احترام و همراهی با والدین مشقت بیشتری داشته باشد، اجر و پاداش آن نیز در نزد حضرت رب بیشتر خواهد بود.
6- هر اندازه هم که مطابق میل والدین عمل شود و از کوچکترین حقوق ایشان مضایقه نشود، بازهم ذره ای از حقوق والدین ادا نمی شود. به گونه ای که در برخی روایات این مضمون آمده است که اگر فرزندی، بارها با پای پیاده مادر خود را بر دوش حمل کند و به زیارت خانه خدا ببرد بازهم از عهده جبران زحمت زایمان مادر برنمی آید. حالا ضمیمه کنید سایر مشقات و حمات فراوانی چون شیردهی، شب نخوابی، مراقبت و... .
بر این مبنا سعی کنید بیش از بیش حریم ایشان را نگاه دارید و خود را در حال جهاد ببینید. مضافا اینکه اگر ایشان ناخوش و یا بیمار باشند که مسولیت شما بیشتر است.
به منظور جلوگیری از ناراحتی متقابل شایسته است؛
- سطح توقعات از همدیگر را منطبق بر شرایط و موقعیت فرد مقابل تنظیم کنید.
- از حساسیت نسیت به رفتارهای منفی یکدیگر اجتناب نمایید.
- به گفتگوهای خود ادامه دهید.
- به هنگام بروز رفتارها و موقعیتهای اختلافی، به جای رفتارهای خود تخریبی و یا دگر تخریبی، موقعیت را ترک کنید.
- برای بدست آوردن آرامش، در آیات الهی بیشتر تدبر کنید، مقام و منزلت مادر را و اجر احترام به ایشان را به یاد آورید، چند جرعه آب خنک بنوشید، قدم بزنید، در محیطی خلوت و یا آزاد فریاد بکشید، گریه کنید و... .
قابل یادآوری است که یک روی سکه رفتارهای احتمالا منفی مادر شماست، لکن روی دیگر آن به شخصیت حضرتعالی، قابلیتها و مهارتهای جنابعالی در مواجه با موقعیتهای استرس زا بر می گردد که البته در جای خود باید پیرامون آن بحث کرد.
با آرزوی توفیق روزافزون حضرتعالی
- [سایر] روش برخورد صحیح با رفتارهای ناشایست همسر چیست؟
- [سایر] به علت اعتیاد پدر و مادرم،به خواستگاری هر کسی میروم، پاسخ منفی میشنوم، آیا این مشکل میتواند دلیل موجهی بر رد خواستهام باشد؟
- [سایر] آیا رفتارهای اخلاقی ضمانت اجرایی دارند یا خیر؟
- [سایر] سلام خانمی هستم 30ساله متاهل (ازدواج دوم) همسرم 37ساله (ازدواج دوم/همسر سابقش را به علت خیانت و رابطه پنهانی طلاق داده) شوهرم بسیار شکاک و بدبین است،... مدام سر این مساله با هم درگیریم. دیگر تحمل رفتارهای بدبینانه ایشان را ندارم،با توجه به اینکه ازدواج دومم است و طاقت شکست مجدد را ندارم ،می خواستم راهنمایی کنید که چطور برخورد کنم؟
- [سایر] چگونه میتوان عقاید و رفتارهای مذهبی را در همسر تقویت کرد؟
- [سایر] آیا خانم و آقا می توانند رفتارهای همدیگررا عوض کنند و شبیه هم بشوند ؟
- [سایر] آیا رفتارهای نیک و بد به ظاهر مساوی افراد ثروتمند و سالم و اشخاص تنگدست و بیمار، پاداش برابری دارند؟
- [سایر] آیا برای پیشگیری از رفتارهای نابهنجار کودکان و انجام اعمال عبادی میتوان از اهرم فشار و زور استفاده کرد؟
- [سایر] آیا برای پیشگیری از رفتارهای نابهنجار کودکان و انجام اعمال عبادی میتوان از اهرم فشار و زور استفاده کرد؟
- [سایر] میخواهم با خانمی که رفتارهای نابهنجاری دارد، ازدواج کنم. آیا میتوانم با ازدواج، بر او تأثیر گذاشته، اصلاحش کنم؟
- [آیت الله جوادی آملی] .آب جاری, هر چند کمتر از کُر باشد با برخورد شیء نجس، نجس نمیشود, مگر آنکه بو یا رنگ یا مزّه آن, به سبب برخورد با نجس، دگرگون شود.
- [آیت الله جوادی آملی] .آبی که روی زمین جریان دارد, ولی نه از زمین جوشید, نه به برف انبوه اتصال دارد، چنانچه کمتر از کُر باشد, با برخورد شیء نجس، نجاست میپذیرد, مگر آنکه با فشار از بالا به پایین بریزد که در این صورت، اگر شیء نجس به پایین آن برخورد کند, بالای آن نجس نمیشود و اگر از پایین به بالا, همانند فواره, با فشار حرکت میکند، بخش بالای آن, با برخورد نجس نجاست میپذیرد و پایین آن پاک است.
- [آیت الله جوادی آملی] .آبی که کنار آب جاری بدون حرکت ایستاده است و با آب جاری اتصال دارد، آب جاری به حساب میآید و با برخورد به شیء نجس، نجاست نمیپذیرد, مگر آنکه در یکی از اوصاف سهگانهّ یادشده، متغیّر شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . دو چیزی که انسان نمی داند کدام پاک و کدام نجس است، اگر چیز پاکی با رطوبت به یکی از آنها برسد نجس نمی شود. ولی اگر به هر دو برسد محل برخورد نجس می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] به طور کلّی برخورد با عین نجس در داخل دهان موجب نجس شدن غذا، دندان مصنوعی و مسواک و آب دهان نمی شود و با زوال عین نجاست غذا و دندان پاک است و نیاز به تطهیر ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .آب چشمهای که جریان ندارد, ولی اگر از آن بردارند, باز میجوشد، با برخورد شیء نجس، نجس نمیشود, مگر آنکه در یکی از اوصاف (بو، رنگ و مزه) متغیّر شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جایی که به واسطه احتمال باد و باران یا فشار جمعیت و مانند آن اطمینان ندارد که بتواند نماز را تمام کند اگر به امید تمام کردن شروع کند و به مانعی برخورد ننماید نمازش صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است مسلمان هنگام برخورد با مسلمان دیگر سلام کند و نسبت به سلام کردنِ (سواره به پیاده) و (ایستاده به نشسته) و (کوچکتر به بزرگتر) زیاد سفارش شده است.
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر متوقّف به برخورد عملی با افراد و ایجاد محدودیت بر آنها و یا اتلاف مال و یا تعرّض به جان و آبروی آنها باشد، امر به معروف و نهی از منکر باید با اجازه مجتهد آگاه و جامع شرایط انجام گیرد و در صورتی که جامعه بر اساس قانون شرع و یا قانونی که مخالف شرع نیست اداره گردد، برخورد عملی با گناهکار باید با حکم دادگاه صالح انجام پذیرد، بلکه آمر به معروف و ناهی از منکر باید به گونهای عمل کند که ظاهر و باطن این عمل موجب توهین به اسلام و یا هرج و مرج و خودسری نگردد.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه متنجّس بودن چیزی را فراموش کرد و بدن یا لباس یا محلّ سجده او، با رطوبت به آن رسید و در حال فراموشی، نماز را بهجا آورد و پس از آن یادش آمد، نماز او صحیح است؛ ولی اگر بدن او با رطوبت، به چیزی که نجس بودن آن را فراموش کرد برسد و بدون آنکه محل برخورد را بشوید و بدون آنکه محل برخورد با نجس, با غسل کردن در آب جاری مثلاً پاک شود و با همان وضع غسل کند یا وضو بگیرد و با همان حال, نماز اقامه کند، غسل و وضو و نمازش باطل است.