با عرض سلام و تحیت در رابطه با سوال حضرتعالی لازم است عرض شود؛ خصوصیت بارز ما انسانها، اراده و اختیار ماست. ضمن اینکه توانائیهای نهفته در وجود انسان تا اندازه زیاد است که برای آن کنه و مرزی نیست. بر این مبناست که در اشعار منسوب به حضرت امیرالمؤمنین (ع) آمده است:( اتزعم انک جرم صغیر و فیک انطوی عالم الاکبر؛ آیا گمان می بری که تو جرمی ناچیز هستی در حالیکه دنیای بزرگتر در تو جای گرفته است.) غرض از بیان این مقدمه این بود، که توجه شود انسان موجودی دست و پا بسته نیست که اگر به رفتاری عادت کرد، نتواند آن را تغییر دهد. بنابراین توصیه می شود؛ _ سطح اعتماد به نفس و خودارزشمندی خویش را افزایش دهید. _ خد را توانمند بدانید و تغییر رفتارهای روزمره را کاری ناممکن نشمارید. _ زندگی نامه افرادی که با کمبود امکانات (بر مبنای اراده و پشتکار) کارهای ماندگار و جهانی انجام داده اند را بخوانید و خود را از انها ناتوان تر ندانید. _ به خود تلقین کنید که کارهای بزرگی می توانید انجام دهید و ترک یک عادت برای شما وزنه زیادی نیست. _ ترک عادت در ابتدا ممکن است سخت باشد اما با تمرین می توان به مقصود رسید. بر این اساس بهتر است از قرار گذاشتن با خود و همچنین مراقبت از خود برای تعهد به قول و قرار گذاشته شده کمک گرفت. _ از قبل تصمیم بگیرید که در موقعیتهایی که امکان انحراف چشمی و یا فکری وجود دارد، حضور نیابید و در صورتیکه ناگزیر از حضور باشید، سعی کنید به مجرد اینکه چشمتان به محرک خاصی افتاد نگاه خود را برگردانید و به شی دیگری مثلا اسمان با فرد دیگری خیره شوید. در مورد فکر نیز سعی کنید، از دامن زدن به افکار خاص پرهیز کنید و ذهن خود را با افکار سازنده و مفید پر کنید. _ ارتباط با افراد ناشایست کم و یا حذف و با افراد پرهیزگار افزایش یابد. _ از نماز همراه با حضور قلب غفلت نشود و در این مسیر از خدای بزرگ استعانت گرفته شود. در پناه خدای بزرگ موفق باشید
با عرض سلام و تحیت
در رابطه با سوال حضرتعالی لازم است عرض شود؛
خصوصیت بارز ما انسانها، اراده و اختیار ماست. ضمن اینکه توانائیهای نهفته در وجود انسان تا اندازه زیاد است که برای آن کنه و مرزی نیست. بر این مبناست که در اشعار منسوب به حضرت امیرالمؤمنین (ع) آمده است:( اتزعم انک جرم صغیر و فیک انطوی عالم الاکبر؛ آیا گمان می بری که تو جرمی ناچیز هستی در حالیکه دنیای بزرگتر در تو جای گرفته است.)
غرض از بیان این مقدمه این بود، که توجه شود انسان موجودی دست و پا بسته نیست که اگر به رفتاری عادت کرد، نتواند آن را تغییر دهد.
بنابراین توصیه می شود؛
_ سطح اعتماد به نفس و خودارزشمندی خویش را افزایش دهید.
_ خد را توانمند بدانید و تغییر رفتارهای روزمره را کاری ناممکن نشمارید.
_ زندگی نامه افرادی که با کمبود امکانات (بر مبنای اراده و پشتکار) کارهای ماندگار و جهانی انجام داده اند را بخوانید و خود را از انها ناتوان تر ندانید.
_ به خود تلقین کنید که کارهای بزرگی می توانید انجام دهید و ترک یک عادت برای شما وزنه زیادی نیست.
_ ترک عادت در ابتدا ممکن است سخت باشد اما با تمرین می توان به مقصود رسید. بر این اساس بهتر است از قرار گذاشتن با خود و همچنین مراقبت از خود برای تعهد به قول و قرار گذاشته شده کمک گرفت.
_ از قبل تصمیم بگیرید که در موقعیتهایی که امکان انحراف چشمی و یا فکری وجود دارد، حضور نیابید و در صورتیکه ناگزیر از حضور باشید، سعی کنید به مجرد اینکه چشمتان به محرک خاصی افتاد نگاه خود را برگردانید و به شی دیگری مثلا اسمان با فرد دیگری خیره شوید.
در مورد فکر نیز سعی کنید، از دامن زدن به افکار خاص پرهیز کنید و ذهن خود را با افکار سازنده و مفید پر کنید.
_ ارتباط با افراد ناشایست کم و یا حذف و با افراد پرهیزگار افزایش یابد.
_ از نماز همراه با حضور قلب غفلت نشود و در این مسیر از خدای بزرگ استعانت گرفته شود.
در پناه خدای بزرگ موفق باشید
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا معاینه و لمس افراد غیر بیمار در مقام آموزش پزشکی جهت کنترل سلامتی و استخدام و سربازی و... در صورتی که همجنس نباشد جایز است؟
- [آیت الله بهجت] برخی از حرفه ها هم چون کارگردانی، نقد فیلم، کنترل سایت ها و کنترل فیلم های وارداتی و... مستلزم دیدن فیلم های مستهجن است که مشتمل اعمال خلاف اخلاق است ، در صورتی که خوف ریبه و وقوع در فساد برای چنین کسانی نباشد، دیدن این گونه فیلم ها و درآمد حاصل از چنین شغل هایی چه حکمی دارد؟
- [سایر] راه های کنترل شهوت چیست؟
- [سایر] راههای کنترل شهوت و احساسات جنسی چیست؟
- [سایر] نگاه خود را چگونه کنترل کنیم؟
- [سایر] برای کنترل غرائز جنسی چه کار کنم ؟
- [سایر] چگونه عصبانیت خودمان را کنترل کنیم؟
- [سایر] چگونه عصبانیت خود را کنترل کنیم؟
- [سایر] چگونه عصبانیت خود را کنترل کنیم؟
- [سایر] چگونه عصبانیت خود را کنترل کنیم؟
- [آیت الله مظاهری] دیدن آلودگی قبل از ایّام عادت در صورتی که رحم پاک باشد و نشانه حیض را نداشته باشد، استحاضه است.
- [آیت الله وحید خراسانی] زنی که عادت و قتیه و عددیه دارد اگر در وقت عادت خون نبیند و در غیر ان وقت به شماره روزهای حیضش خون ببیند در صورتی که نشانه های حیض در ان باشد باید همان را حیض قرار دهد
- [آیت الله اردبیلی] زنی که با استعمال دارو از عادت ماهانه خود جلوگیری کرده است، چنانچه در ایام عادت یا غیر آن خونی ببیند و شک کند که حیض است یا نه، در صورتی که از سه روز کمتر باشد حیض نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] زنی که عادت وقتیه دارد اگر بیشتر از ده روز خون ببیند و نتواند حیض را به واسطه نشانه های ان تشخیص دهد باید شماره عادت خویشان خود را حیض قرار دهد چه پدری باشند چه مادری زنده باشند یا مرده و بنابر احتیاط واجب در صورتی که عادت انها شش یا هفت روز نباشد در مقدار تفاوت عادت انها با شش یا هفت روز جمع کند بین تروک حایض و افعال مستحاضه ولی در صورتی می تواند عادت انان را حیض خود قرار دهد که شماره روزهای حیض همه انان یک اندازه باشد و اگر شماره روزهای حیض انان یک اندازه نباشد مثل ان که عادت بعضی پنج روز و عادت بعضی دیگر هفت روز باشد نمی تواند عادت انان را حیض خود قرار دهد
- [آیت الله بهجت] زنی که در حیض عادت عددیه دارد، اگر بیش از مقدار عادت خود خون دید در صورتی که نشانههای حیض را داشته باشد و بداند یا احتمال دهد که قبل از ده روز پاک خواهد شد، عبادتهای خود را ترک میکند؛ و اگر در اثناء ده روز در ظاهر پاک شد، بنابر احتیاط باید مقداری پنبه داخل فرج خود کرده، کمی صبر کند و بعد بیرون آورد، اگر پاک بود غسل میکند و اگر پاک نبود میتواند عبادتهای خود را ترک کند تا از داخل هم پاک شود. ولی در صورتی که میداند خون بیش از ده روز ادامه خواهد داشت، مقدار عادت خود را حیض و بقیه را استحاضه قرار میدهد.
- [آیت الله سبحانی] زنی که عادت وقتیه دارد، اگر بیشتر از ده روز خون ببیند و نتواند حیض را به واسطه نشانه های آن تشخیص دهد، باید شماره عادت خویشان خود را حیض قرار دهد، چه پدری باشند و چه مادری، زنده باشند یا مرده، ولی در صورتی می تواند عادت آنان را حیض خود قرار دهد که شماره روزهای حیض همه آنان یک اندازه باشد و اگر شماره روزهای حیض آنان یک اندازه نباشد; مثلا عادت بعضی پنج روز و عادت بعضی دیگر هفت روز باشد، احتیاط واجب آن است که در هر ماه هفت روز، ایام عادت خود قرار دهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر خونی ببیند که از سه روز بیشتر و از ده روز کمتر باشد و نداند خون دُمَل و زخم است یا خون حیض، در صورتی که بداند خون سابق حیض بوده، آن را حیض قرار دهد و اگر دمل بوده، خون دمل قرار دهد و اگر نداند خون سابق حیض بوده یا دمل، طبق وظیفه زنی که پاک است عمل میکند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد؛ اگر در وقت عادت خود خون ببیند ولی شماره روزهای آن کمتر یا بیشتر از روزهای عادت او باشد و بعد از پاک شدن؛ دوباره به شماره روزهای عادتی که داشته با نشانه های حیض خون ببیند؛ چنانچه مجموع این دو خون با پاکی مابین آنها از ده روز بیشتر نشود همه را حیض قرار دهد و در صورتی که بیشتر شود خونی را که در عادت دیده حیض و خون دیگر استحاضه است و چنانچه خون اول بیشتر از عادت بوده و مقدار زیادی نشانه های حیض را داشته همه آن خون حیض است.
- [آیت الله وحید خراسانی] مبتدیه و مضطربه و ناسیه و زنی که عادت عددیه دارد اگر خونی ببینند که نشانه های حیض را داشته باشد باید عبادت را ترک کنند و چنانچه بعد بفهمند حیض نبوده باید عبادتهایی را که به جا نیاورده اند قضا نمایند و اگر خونی ببینند که نشانه های حیض را نداشته باشد باید عبادت را به جا اورند مگر ناسیه در صورتی که یقین به تحقق عادت پیدا کند که تا احتمال بقای عادت را می دهد باید عبادت را ترک کند
- [آیت الله وحید خراسانی] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد اگر در وقت عادت یا جلوتر خون ببیند به قدری که عرفا بگویند عادتش جلو افتاده اگر چه ان خون نشانه های حیض را نداشته باشد باید به احکامی که برای زن حایض گذشت عمل کند و چنانچه بعد بفهمد حیض نبوده مثل این که پیش از سه روز پاک شود باید عبادتهایی را که به جا نیاورده قضا نماید و همچنین است در صورتی که از اول ایام عادت تاخیر بیفتد ولی خارج از عادت نباشد و اما خونی که خارج ایام عادت ببیند و دارای نشانه های حیض نباشد در صورتی که دو روز یا بیشتر از اخر ایام عادت متاخر باشد حیض نیست و در کمتر از دو روز بنابر احتیاط واجب جمع کند بین تروک حایض و اعمال مستحاضه