عاشورا صحنه نزاع حق و باطل است که در آن باطل با نهایت خباثت به میدان آمد و از همین رو، تمام زیبایی حق، به تصویر کشیده شد. چرا که انسان امور را از طریق کمک گرفتن از اضداد می شناسد! شناخت روز و روشنایی، با شناخت شب و تاریکی میسر می شود. و شناخت صحت و سلامت، با روی آوردن بیماری متجلی می شود و ... در حالی که ماهی در آب تا زمانی که در آب است ممکن است درک صحیحی از آب نداشته باشد. پس یکی از خصیصه های عاشورا این است که شیطان و جنود او، خود را به طور کامل نشان دادند و همین سیاهی، پس زمینه ای شد، تا نور فروغ کامل خود را نمایان کند و در مقابل هر حرکت یزیدیان، واکنشی زیبا و متعالی از امام حسین (ع) و اصحابش می بینیم. از سویی نیز سرشت انسان خوبی را می شناسد و از همین رو نمی تواند فروغ تابان آن را از یاد ببرد. همچنان که اخلاص و گره خوردن امری به خدای متعال، عامل زنده ماندن آن است بر خلاف امور دنیایی و پست که همانند دنیا زود نابود می شوند. البته در کنار این تحلیل می توانیم از دست غیب الهی در این قضیه سخن بگوییم که فراتر از زنده بودن شهیدان (آیه 169 سوره آل عمران)، خدای متعال شور و حرارتی بی پایان برای امام حسین (ع) در قلوب مومنین قرار داده است. ( إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَدا - مستدرک الوسائل ، ج10، ص: 318) همچنان که عوامل آشکار آن را می توان به خاطر آورد که: - در روز عاشورا صحنه درگیری، صحنه ای شلوغ نبوده که در آن جزئیات در انبوه حوادث گم شود! بلکه مبارزه های تن به تن، رجز خوانی ها، سخنرانی ها و ... به تدریج رخ داده و همین تاثیر مهمی در ثبت و ضبط آنها داشته است. - عاشورا بازماندگانی دارد که با صبر و استواری بسیار پیام عاشورا را نشر کردند و نگذاشتند این همه زیبایی از چشم ها مخفی بماند. - پیامبر (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) چه پیش از عاشورا و چه پس از آن، همگان را متوجه اهمیت این واقعه کرده اند و بشر را هدایت کرده اند که نباید از کنار این مساله به سادگی عبور کنند. و البته علما نیز این راه را ادامه داده اند و همیشه مردم را به متوجه این بخش مهم تاریخ کرده اند. - حضور افراد متفاوت از قشرهای گوناگون در عاشورا، هر کس را متناسب با خودش در ماجرا همراه می کند. از پیرمردی نظیر حبیب، تا نوجوان 13 ساله، و مادری با فرزند شیر خوار و .... -
عاشورا صحنه نزاع حق و باطل است که در آن باطل با نهایت خباثت به میدان آمد و از همین رو، تمام زیبایی حق، به تصویر کشیده شد. چرا که انسان امور را از طریق کمک گرفتن از اضداد می شناسد! شناخت روز و روشنایی، با شناخت شب و تاریکی میسر می شود. و شناخت صحت و سلامت، با روی آوردن بیماری متجلی می شود و ... در حالی که ماهی در آب تا زمانی که در آب است ممکن است درک صحیحی از آب نداشته باشد.
پس یکی از خصیصه های عاشورا این است که شیطان و جنود او، خود را به طور کامل نشان دادند و همین سیاهی، پس زمینه ای شد، تا نور فروغ کامل خود را نمایان کند و در مقابل هر حرکت یزیدیان، واکنشی زیبا و متعالی از امام حسین (ع) و اصحابش می بینیم.
از سویی نیز سرشت انسان خوبی را می شناسد و از همین رو نمی تواند فروغ تابان آن را از یاد ببرد.
همچنان که اخلاص و گره خوردن امری به خدای متعال، عامل زنده ماندن آن است بر خلاف امور دنیایی و پست که همانند دنیا زود نابود می شوند.
البته در کنار این تحلیل می توانیم از دست غیب الهی در این قضیه سخن بگوییم که فراتر از زنده بودن شهیدان (آیه 169 سوره آل عمران)، خدای متعال شور و حرارتی بی پایان برای امام حسین (ع) در قلوب مومنین قرار داده است. ( إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَدا - مستدرک الوسائل ، ج10، ص: 318)
همچنان که عوامل آشکار آن را می توان به خاطر آورد که:
- در روز عاشورا صحنه درگیری، صحنه ای شلوغ نبوده که در آن جزئیات در انبوه حوادث گم شود! بلکه مبارزه های تن به تن، رجز خوانی ها، سخنرانی ها و ... به تدریج رخ داده و همین تاثیر مهمی در ثبت و ضبط آنها داشته است.
- عاشورا بازماندگانی دارد که با صبر و استواری بسیار پیام عاشورا را نشر کردند و نگذاشتند این همه زیبایی از چشم ها مخفی بماند.
- پیامبر (ص) و اهل بیت (علیهم السلام) چه پیش از عاشورا و چه پس از آن، همگان را متوجه اهمیت این واقعه کرده اند و بشر را هدایت کرده اند که نباید از کنار این مساله به سادگی عبور کنند. و البته علما نیز این راه را ادامه داده اند و همیشه مردم را به متوجه این بخش مهم تاریخ کرده اند.
- حضور افراد متفاوت از قشرهای گوناگون در عاشورا، هر کس را متناسب با خودش در ماجرا همراه می کند. از پیرمردی نظیر حبیب، تا نوجوان 13 ساله، و مادری با فرزند شیر خوار و ....
-
- [سایر] نقش سقیفه در حادثه عاشورا چیست؟
- [سایر] لطفاً اسامی کتب معتبر و صحیح در مورد واقعة کربلا از مکه تا پایان روز عاشورا را بنویسید.
- [سایر] اولین شهید کربلا در روز عاشورا چه کسی بود؟
- [سایر] مختار ثقفی روز عاشورا چرا در کربلا حضور نداشت؟
- [سایر] باسلام درطول تاریخ،حماسه های زیادی رخ داده است.چراحماسه امام حسین(ع)ماندگارشده؟علتش این نیست که شیعه بدنبال ماندگاری خودش است وازاین واقعه سوءاستفاده کرده؟
- [سایر] پیامهای عاشورا چه بوده است؟
- [سایر] جریان عَلَم در واقعه کربلا چیست؟ آیا عَلَم های امروزی بیانگر همان عَلَم های واقعه کربلا است؟
- [سایر] تاسوعا و عاشورا به چه معنا است وآیا قبل از شهادت امام حسین (ع)تاسوعا و عاشورا وجود داشت؟
- [سایر] چه کسی در کربلا و روز عاشورا اذان گفت؟
- [سایر] عاشورا، خاستگاه انقلاب اسلامی ایران ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] روزه روز عاشورا وروزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان مکروه است.
- [آیت الله اردبیلی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [آیت الله مظاهری] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [آیت الله سبحانی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان مکروه است.
- [آیت الله بروجردی] روزهی روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [امام خمینی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان،مکروه است.
- [آیت الله نوری همدانی] روزة روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان مکروه است . روزه های مستحب:
- [آیت الله سیستانی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان مکروه است . روزههای مستحب