اولین اثار تاریخ تمدن بشریت کی؟ و در کدام منطقه پیداشده است؟
سومریان بانیان اولین تمدن عالی بشری تا قرن بیستم تصور براین بود که مصریان و یونانیان بنیانگزاران اولین تمدنهای بشری بودند.با مکشوفات وپژوهشها و تحقیقاتی که اوایل قرن بیستم صورت گرفت عکس این مطلب به اثبات رسید و دیگر بر اساس مستندات متین و بصورت قطعی محرز شده است که نه تنها تمدن مصر باستان اولین تمدن بشری نیست بلکه نتیجه مستقیم تمدن عالی سومری است. با ستان شناس شهیر آمریکایی پرفسور woolley که در صدر هیئت حفاری از طرف دانشگاه پنسیلوانیا وموزه بریتانیا ماموریت کنکاش و پژوهش در شهر "اور"را یافته بود بصورت قطعی و علمی در کتابی که بعدا تالیف کرد چنین نگاشت: تمدن سومری 2000سال قبل از تمدن مصر بوجود آمده و فرضیه نخستین تمدن بشری در مصر کاملا مردود می باشد. سومریان 3500 سال قبل از میلاد وارد مراحل عالی تمدن بشری شده اند و الگویی کامل برای تمدنهای مصر,آشور,آسیای صغیر,کرت و یونان شده اند.[1] نه تنها تمدن مصر ویونان وام دار تمدن سومری است بلکه همانطور که متعاقبا خواهیم دید, نگاشت قانون با تمدن عالی سومری آغاز شده است بطوری که قانون مشهور حمورابی چکیده ای بیش از قوانین موضوعه سومری نیست. سومریان اولین ملت متمدنی بودند که شهرنشینی اختیار کردند و بلحاظ اجتماعی اولین گروه بشریتند که به قانون گردن نهادند که شاهد این مدعا اسناد و مدارک کشف شده مربوط به آن اعصار از منطقه (از جمله سند معاملات املاک بین سومریان) می باشد.[2] اسناد بجای مانده ازسومریان بیانگر اینست که نه تنها مجموعه قوانین تاریخی بسیار قدیمی در آن زمان بین سومریان حاکم بوده بلکه به مرور زمان و بر اساس احتیاج دست به خلق و تطور قوانین میزدند.[3] بر اساس کاوش‌های باستان‌شناسی سومریان حدودا 4500سال ق.م نخستین تمدن درخشان بشری را پایه گذاری کردند و دولت شهرهای باشکوهی چون اور، اوروک، نیپور، کیش، لاگاش، اریدو و غیره بنا نهادند، لازمه ایجاد چنین تمدنی اینست که سومریان حداقل 500 سال قبل از بوجود آوردن دولت شهرها، در منطقه حضورداشته باشند یعنی می‌توان گفت سومریان 4500-5000 سال ق.م در منطقه میانرودان بوده‌اند. این باور که چرا سومریان را نخستین قوم شکل یافته می‌خوانند چند علت دارد. ابتدایی ترین و برترین آثار کشاورزی که نشانه زندگی اجتماعی آنان است، ابزار سازی و دانش استفاده از فلزات، خط و نوشته که مهم‌ترین اختراع بشری است (خط سومریان میخی بوده و حدود 4500_5000 سال قدمت دارد.) و وجود شهرهای مستقل. درباره خاستگاه سومریان پیش از آمدن ایشان به میانرودان هیچ سند و گواه و راهنمای تاریخی وجود ندارد اکثر دانشمندان خاستگاه ایشان را از فلات ایران و از دامنه‌های زاگرس دانسته‌اند. علی‌پاشا صالح سومریان را از تبار قفقازی (همنژاد با چچن‌ها و گرجی‌ها) دانسته و خط سیر مهاجرت ایشان را از شمال غربی ایران نوشته‌است ولی برای اثبات این نظریه مدرکی تاریخی وجود ندارد. [1]. حقوق تاریخی علی پاشا ص91. [2]. حقوق تاریخی ص 91و92. [3]. حقوق تاریخی ص 92.
عنوان سوال:

اولین اثار تاریخ تمدن بشریت کی؟ و در کدام منطقه پیداشده است؟


پاسخ:

سومریان بانیان اولین تمدن عالی بشری

تا قرن بیستم تصور براین بود که مصریان و یونانیان بنیانگزاران اولین تمدنهای بشری بودند.با مکشوفات وپژوهشها و تحقیقاتی که اوایل قرن بیستم صورت گرفت عکس این مطلب به اثبات رسید و دیگر بر اساس مستندات متین و بصورت قطعی محرز شده است که نه تنها تمدن مصر باستان اولین تمدن بشری نیست بلکه نتیجه مستقیم تمدن عالی سومری است.
با ستان شناس شهیر آمریکایی پرفسور woolley که در صدر هیئت حفاری از طرف دانشگاه پنسیلوانیا وموزه بریتانیا ماموریت کنکاش و پژوهش در شهر "اور"را یافته بود بصورت قطعی و علمی در کتابی که بعدا تالیف کرد چنین نگاشت: تمدن سومری 2000سال قبل از تمدن مصر بوجود آمده و فرضیه نخستین تمدن بشری در مصر کاملا مردود می باشد. سومریان 3500 سال قبل از میلاد وارد مراحل عالی تمدن بشری شده اند و الگویی کامل برای تمدنهای مصر,آشور,آسیای صغیر,کرت و یونان شده اند.[1]

نه تنها تمدن مصر ویونان وام دار تمدن سومری است بلکه همانطور که متعاقبا خواهیم دید, نگاشت قانون با تمدن عالی سومری آغاز شده است بطوری که قانون مشهور حمورابی چکیده ای بیش از قوانین موضوعه سومری نیست.
سومریان اولین ملت متمدنی بودند که شهرنشینی اختیار کردند و بلحاظ اجتماعی اولین گروه بشریتند که به قانون گردن نهادند که شاهد این مدعا اسناد و مدارک کشف شده مربوط به آن اعصار از منطقه (از جمله سند معاملات املاک بین سومریان) می باشد.[2]

اسناد بجای مانده ازسومریان بیانگر اینست که نه تنها مجموعه قوانین تاریخی بسیار قدیمی در آن زمان بین سومریان حاکم بوده بلکه به مرور زمان و بر اساس احتیاج دست به خلق و تطور قوانین میزدند.[3]

بر اساس کاوش‌های باستان‌شناسی سومریان حدودا 4500سال ق.م نخستین تمدن درخشان بشری را پایه گذاری کردند و دولت شهرهای باشکوهی چون اور، اوروک، نیپور، کیش، لاگاش، اریدو و غیره بنا نهادند، لازمه ایجاد چنین تمدنی اینست که سومریان حداقل 500 سال قبل از بوجود آوردن دولت شهرها، در منطقه حضورداشته باشند یعنی می‌توان گفت سومریان 4500-5000 سال ق.م در منطقه میانرودان بوده‌اند. این باور که چرا سومریان را نخستین قوم شکل یافته می‌خوانند چند علت دارد. ابتدایی ترین و برترین آثار کشاورزی که نشانه زندگی اجتماعی آنان است، ابزار سازی و دانش استفاده از فلزات، خط و نوشته که مهم‌ترین اختراع بشری است (خط سومریان میخی بوده و حدود 4500_5000 سال قدمت دارد.) و وجود شهرهای مستقل.
درباره خاستگاه سومریان پیش از آمدن ایشان به میانرودان هیچ سند و گواه و راهنمای تاریخی وجود ندارد اکثر دانشمندان خاستگاه ایشان را از فلات ایران و از دامنه‌های زاگرس دانسته‌اند. علی‌پاشا صالح سومریان را از تبار قفقازی (همنژاد با چچن‌ها و گرجی‌ها) دانسته و خط سیر مهاجرت ایشان را از شمال غربی ایران نوشته‌است ولی برای اثبات این نظریه مدرکی تاریخی وجود ندارد.

[1]. حقوق تاریخی علی پاشا ص91.
[2]. حقوق تاریخی ص 91و92.
[3]. حقوق تاریخی ص 92.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین