آیا عمل استمنا حرام است و اینکه علت اصلی حرام بودن این عمل واقعا چیست؟
استمنا حرام و از گناهان کبیره‌ است. اما این مسئله که علت حرمت استمنا چیست؟ به نظر می رسد که مهم ترین فلسفه استمنا ضررهایی است که برجسم و روح انسان در اثر استمنا وارد می شود. مهم ترین ضررهایی که استمنا دارد ، عبارت است از: 1. پیامدهای جسمانی: ضعف چشم و بینایی، تحلیل رفتن قوای جسمانی، ناتوانی در تولید مثل، پیری زود رس، ضعف مفاصل، لرزش دست، زشتی چهره و از بین رفتن طراوت صورت. 2. پیامدهای روحی و روانی: ضعف حافظه و حواس‌پرتی، اضطراب، منزوی شدن و گوشه‌گیری، افسردگی، بی‌نشاطی و لذت نبردن از زندگی، پرخاشگری و بداخلاقی و تندخویی، کسالت دائمی، ضعف اعصاب و در نهایت ضعف اراده. 3. عوارض اجتماعی: ناسازگاری خانوادگی، بی‌میل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف و همسر، بی‌غیرت شدن نسبت به حفظ ناموس، احساس طرد شدن، از بین رفتن عزت، پاکی، شرافت و جایگاه اجتماعی، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگی مشترک و عدم اقناع جنسی از همسر.[1] ممکن است علاوه بر آنچه ذکر شد، حرمت استمنا حکمت های دیگری هم داشته باشد که ما از آن حکمت ها بی خبر هستیم. [1].آیت الله دستغیب، گناهان کبیره، ج2، بحث استمنا، ص 332.
عنوان سوال:

آیا عمل استمنا حرام است و اینکه علت اصلی حرام بودن این عمل واقعا چیست؟


پاسخ:

استمنا حرام و از گناهان کبیره‌ است. اما این مسئله که علت حرمت استمنا چیست؟
به نظر می رسد که مهم ترین فلسفه استمنا ضررهایی است که برجسم و روح انسان در اثر استمنا وارد می شود. مهم ترین ضررهایی که استمنا دارد ، عبارت است از:

1. پیامدهای جسمانی:
ضعف چشم و بینایی، تحلیل رفتن قوای جسمانی، ناتوانی در تولید مثل، پیری زود رس، ضعف مفاصل، لرزش دست، زشتی چهره و از بین رفتن طراوت صورت.

2. پیامدهای روحی و روانی:
ضعف حافظه و حواس‌پرتی، اضطراب، منزوی شدن و گوشه‌گیری، افسردگی، بی‌نشاطی و لذت نبردن از زندگی، پرخاشگری و بداخلاقی و تندخویی، کسالت دائمی، ضعف اعصاب و در نهایت ضعف اراده.

3. عوارض اجتماعی:
ناسازگاری خانوادگی، بی‌میل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف و همسر، بی‌غیرت شدن نسبت به حفظ ناموس، احساس طرد شدن، از بین رفتن عزت، پاکی، شرافت و جایگاه اجتماعی، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگی مشترک و عدم اقناع جنسی از همسر.[1]
ممکن است علاوه بر آنچه ذکر شد، حرمت استمنا حکمت های دیگری هم داشته باشد که ما از آن حکمت ها بی خبر هستیم.


[1].آیت الله دستغیب، گناهان کبیره، ج2، بحث استمنا، ص 332.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین