استمنا حرام و از گناهان کبیره است. اما این مسئله که علت حرمت استمنا چیست؟ به نظر می رسد که مهم ترین فلسفه استمنا ضررهایی است که برجسم و روح انسان در اثر استمنا وارد می شود. مهم ترین ضررهایی که استمنا دارد ، عبارت است از: 1. پیامدهای جسمانی: ضعف چشم و بینایی، تحلیل رفتن قوای جسمانی، ناتوانی در تولید مثل، پیری زود رس، ضعف مفاصل، لرزش دست، زشتی چهره و از بین رفتن طراوت صورت. 2. پیامدهای روحی و روانی: ضعف حافظه و حواسپرتی، اضطراب، منزوی شدن و گوشهگیری، افسردگی، بینشاطی و لذت نبردن از زندگی، پرخاشگری و بداخلاقی و تندخویی، کسالت دائمی، ضعف اعصاب و در نهایت ضعف اراده. 3. عوارض اجتماعی: ناسازگاری خانوادگی، بیمیل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف و همسر، بیغیرت شدن نسبت به حفظ ناموس، احساس طرد شدن، از بین رفتن عزت، پاکی، شرافت و جایگاه اجتماعی، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگی مشترک و عدم اقناع جنسی از همسر.[1] ممکن است علاوه بر آنچه ذکر شد، حرمت استمنا حکمت های دیگری هم داشته باشد که ما از آن حکمت ها بی خبر هستیم. [1].آیت الله دستغیب، گناهان کبیره، ج2، بحث استمنا، ص 332.
استمنا حرام و از گناهان کبیره است. اما این مسئله که علت حرمت استمنا چیست؟
به نظر می رسد که مهم ترین فلسفه استمنا ضررهایی است که برجسم و روح انسان در اثر استمنا وارد می شود. مهم ترین ضررهایی که استمنا دارد ، عبارت است از:
1. پیامدهای جسمانی:
ضعف چشم و بینایی، تحلیل رفتن قوای جسمانی، ناتوانی در تولید مثل، پیری زود رس، ضعف مفاصل، لرزش دست، زشتی چهره و از بین رفتن طراوت صورت.
2. پیامدهای روحی و روانی:
ضعف حافظه و حواسپرتی، اضطراب، منزوی شدن و گوشهگیری، افسردگی، بینشاطی و لذت نبردن از زندگی، پرخاشگری و بداخلاقی و تندخویی، کسالت دائمی، ضعف اعصاب و در نهایت ضعف اراده.
3. عوارض اجتماعی:
ناسازگاری خانوادگی، بیمیل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف و همسر، بیغیرت شدن نسبت به حفظ ناموس، احساس طرد شدن، از بین رفتن عزت، پاکی، شرافت و جایگاه اجتماعی، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگی مشترک و عدم اقناع جنسی از همسر.[1]
ممکن است علاوه بر آنچه ذکر شد، حرمت استمنا حکمت های دیگری هم داشته باشد که ما از آن حکمت ها بی خبر هستیم.
[1].آیت الله دستغیب، گناهان کبیره، ج2، بحث استمنا، ص 332.
- [آیت الله سیستانی] آیا عمل استمنا در ماه مبارک رمضان حرام است (خود ارضائی) ؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا استمناء توسط همسر، حکم استمناء حرام را دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که زن دارد،با اجازه زنش استمنا می کند آیااین استمنا حرام است؟
- [سایر] وقتی نهایت دو کار ازدواج و استمناء، انزال می باشد، چرا حکم استمناء تحریم است؟
- [سایر] دلیل حرمت و ممنوعیت خودارضایی (استمنا) چیست؟
- [آیت الله خوئی] آیا حرام است بر زن استمناء نمودن؟
- [سایر] اهداف اصلی تحریم ایران توسط غرب؟
- [سایر] فلسفه حرمت استمناء در اسلام چیست؟ آیا آیه و حدیثی در این زمینه وجود دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] حکم کسی که با آمیزش جنسی حرام یا استمناء یا خوردن و نوشیدن حرام روزه خود را در ماه رمضان باطل نموده چیست؟
- [سایر] شخصی که به حرمت استمنا آگاهی نداشته و بدون غسل، نماز و روزه میگرفته، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] حرام است انسان استمنأ کند یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید.
- [آیت الله بروجردی] حرام است انسان استمناء کند، یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید.
- [آیت الله سیستانی] اگر روزهدار استمناء کند معنای استمناء در مسأله (????) گذشت روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار استمناء کند (معنای استمناء در مسأله 1581 گذشت)؛ روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع یا استمناء کند بنابر احتیاط برای هر دفعه یک کفاره بر او واجب است و اگر جماع یا استمناء او حرام باشد بنابر احتیاط برای هر دفعه یک کفاره جمع بر او واجب می شود
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که حلال است و روزه را باطل می کند انجام دهد مثلا اب بیاشامد و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل می کند غیر از جماع و استمناء انجام دهد مثلا غذای حرامی بخورد یک کفاره کافیست
- [آیت الله بروجردی] عرق جنب از حرام بنا بر احتیاط واجب نجس است، چه در حال جماع بیرون آید یا بعد از آن، از مرد باشد یا از زن، از زنا باشد یا از لواط، یا از وطی و نزدیکی کردن با حیوانات یا استمناء، (و استمناء آن است که انسان با خود کاری کند که منی از او بیرون آید).
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که حلال است و روزه را باطل میکند، انجام دهد؛ مثلاً آب بیاشامد و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل میکند - غیر از جماع و استمنا - انجام دهد؛ مثلاً غذای حرامی بخورد، کفاره افطار به حلال کافی است.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که حلال است و روزه را باطل میکند، انجام دهد، مثلًا آب بیاشامد و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل میکند غیر از جماع و استمناء انجام دهد، مثلًا غذای حرامی بخورد، یک کفاره کافی است.
- [آیت الله سبحانی] خرید و فروش چیزهایی که از قمار یا دزدی یا معاملات باطل به دست آمده، حرام و باطل است و تصرّف در آنها جایز نیست و اگر کسی آن را بخرد باید به صاحب اصلی اش بازگرداند و اگر صاحب اصلی اش را نمی شناسد به نظر حاکم شرع عمل کند.