فلسفه حرمت استمناء در اسلام چیست؟ آیا آیه و حدیثی در این زمینه وجود دارد؟ درباره حرمت استمنا و خودارضایی از امام صادقعلیه السلام پرسش شد. حضرت فرمود: گناهی بزرگ است، خداوند در کتاب خود از این عمل نهی فرموده است. کسی که به چنین عملی دست میزند، گویی با خود ازدواج کرده است! و اگر از کار وی آگاه شوم با وی غذا نمیخورم. سؤالکننده پرسید: منبع این سخن از کتاب خدا کجاست؟ حضرت فرمود: در آیه (فَمَنِ ابْتَغی وَراءَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ العادُونَ) (مؤمنون (23)، آیه 7.) مراد از (وَراءَ ذلِکَ) استمناء میباشد.( وسایل الشیعه، ج 28، ص 364.) گفتنی است؛ که حرمت استمنا تنها به خاطر آثار و زیان جسمانی آن نیست، بلکه حکمتهای دیگری نیز دارد که بر ما مخفی است. پارهای از زیانهای جسمانی، روانی و اجتماعی استمنا عبارتند از: 1. خستگی و کوفتگی، 2. عدم تمرکز حواس، 3. ضعف حافظه، 4. استرس و اضطراب، 5. حساسیت بیش از حد و زودرنجی، 6. کمر درد، 7. ریزش موها، 8. ناتوانی جنسی زودرس در جوانی، 9. بیخوابی یا بدخوابی و مشکلات مشابه، 10. انزال زودرس و غیرارادی یا خروج منی به صورت قطره قطره، 11. بیمیل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف و همسر، احساس طرد شدن، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگی مشترک.( ر.ک: پرسشها و پاسخها، شماره 7، ص 285.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 155/500030)
فلسفه حرمت استمناء در اسلام چیست؟ آیا آیه و حدیثی در این زمینه وجود دارد؟
درباره حرمت استمنا و خودارضایی از امام صادقعلیه السلام پرسش شد. حضرت فرمود: گناهی بزرگ است، خداوند در کتاب خود از این عمل نهی فرموده است. کسی که به چنین عملی دست میزند، گویی با خود ازدواج کرده است! و اگر از کار وی آگاه شوم با وی غذا نمیخورم.
سؤالکننده پرسید: منبع این سخن از کتاب خدا کجاست؟
حضرت فرمود: در آیه (فَمَنِ ابْتَغی وَراءَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ العادُونَ) (مؤمنون (23)، آیه 7.) مراد از (وَراءَ ذلِکَ) استمناء میباشد.( وسایل الشیعه، ج 28، ص 364.)
گفتنی است؛ که حرمت استمنا تنها به خاطر آثار و زیان جسمانی آن نیست، بلکه حکمتهای دیگری نیز دارد که بر ما مخفی است.
پارهای از زیانهای جسمانی، روانی و اجتماعی استمنا عبارتند از:
1. خستگی و کوفتگی،
2. عدم تمرکز حواس،
3. ضعف حافظه،
4. استرس و اضطراب،
5. حساسیت بیش از حد و زودرنجی،
6. کمر درد،
7. ریزش موها،
8. ناتوانی جنسی زودرس در جوانی،
9. بیخوابی یا بدخوابی و مشکلات مشابه،
10. انزال زودرس و غیرارادی یا خروج منی به صورت قطره قطره،
11. بیمیل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف و همسر، احساس طرد شدن، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگی مشترک.( ر.ک: پرسشها و پاسخها، شماره 7، ص 285.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 155/500030)
- [سایر] فلسفه روزه در اسلام چیست؟
- [سایر] فلسفه تکرار یک آیه در سوره الرحمن چیست؟
- [سایر] طبق آیه 2 سوره کوثر فلسفه قربانی چیست؟
- [سایر] معنی تکوین در فلسفه اسلامی و در دین اسلام چیست؟
- [سایر] فلسفه وجودی ورزش از نظر اسلام چیست؟
- [سایر] فلسفه برده داری خصوصا در اسلام چیست؟
- [سایر] فلسفه تعدد زوجات در اسلام چیست؟
- [سایر] فلسفه حرمت نگاه به نامحرم چیست؟
- [سایر] دلیل و فلسفه حرمت رقص چیست ؟
- [سایر] تاریخچه ماههای حرام و فلسفه آن چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . حرام است انسان استمناء کند یعنی: با خود کاری کند که منی از او بیرون آید.
- [آیت الله علوی گرگانی] حرام است انسان استمنأ کند یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید.
- [آیت الله بروجردی] حرام است انسان استمناء کند، یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید.
- [آیت الله مظاهری] اگر ماندن در بلاد کفر موجب وهن مملکت اسلامی شود حرام است، گرچه موجب مفسده دینی و اخلاقی نشود، بلکه اگر مملکت اسلامی احتیاج به او داشته باشد، ماندن در آنجا حرام است، گرچه موجب وهن برای مملکت اسلامی نباشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر ملخ را با دست یا به وسیله دیگری زنده بگیرند، خوردن آن حلال است و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن آن نام خدا را ببرد؛ ولی اگر ملخ مردهای از ممالک غیر اسلامی تهیّه شود یا از بازار اسلامی یا سرزمین اسلامی تهیّه شده ولی بدانیم که بدون تحقیق از ممالک غیر اسلامی وارد شده و معلوم نباشد که آن را زنده گرفتهاند یا نه، حرام است، چنانچه در مسأله 95 و 96 گذشت.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در کشور غیر اسلامی اقامت دارد، جایز است با کفّار بر اساس مَنِش انسانی معاشرت داشته باشد و میتواند برای کفّار به شکل اجاره، وکالت و امثال آن کار کند، به شرط آن که عمل او مستلزم انجام حرام یا موجب ضرری یا ذلّتی برای خود او یا سایر مسلمانان و یا کشورهای اسلامی نباشد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که معلوم نیست مسلمان است یا نه، پاک میباشد ولی احکام دیگر مسلمانان را ندارد، مثلاً نمیتواند زن مسلمان بگیرد و نباید در قبرستان مسلمانان دفن شود، مگر این که بچّه باشد و در مناطق اسلامی پیدا شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع یا استمناء کند بنابر احتیاط برای هر دفعه یک کفاره بر او واجب است و اگر جماع یا استمناء او حرام باشد بنابر احتیاط برای هر دفعه یک کفاره جمع بر او واجب می شود
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که حلال است و روزه را باطل می کند انجام دهد مثلا اب بیاشامد و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل می کند غیر از جماع و استمناء انجام دهد مثلا غذای حرامی بخورد یک کفاره کافیست
- [آیت الله بروجردی] عرق جنب از حرام بنا بر احتیاط واجب نجس است، چه در حال جماع بیرون آید یا بعد از آن، از مرد باشد یا از زن، از زنا باشد یا از لواط، یا از وطی و نزدیکی کردن با حیوانات یا استمناء، (و استمناء آن است که انسان با خود کاری کند که منی از او بیرون آید).