نزول ملائکه در شب قدر چگونه است؟
الف ) در این سوال نزول فرشتگان همسان با نزول و فرود آمدن باران که سیر مکانی از بالا به پایین است انگاشته شده است . در حالی که نزول و مشتقات آن مانند انزال ، تنزیل ، تنزل و ...در غالب موارد به این معنا استعمال نشده ومعانی دیگری دارد .در مثل : 1- قرآن مجید می فرماید : ( ( و ان من شییی الاعندنا خزاینه و ما ننزله الا بقدر معلوم ) ) ، ( حجر، آیه 21 ) . در این آیه تنزیل به معنای آفرینش است و نزول اشیا از خزاین الهی چیزی جز آفرینش آنهانیست چه این مساله کاملا" بدیهی است که درختان ، انسان ها و ...از بالای آسمان بر زمین فرو نمی بارند. 2- در مورد قرآن نیز نزول و مشتقات آن مکرربه کار رفته است . در این موارد نیز روشن است که قرآن از مکانی در بالا به زمین فرود نیامده ، بلکه حقیقتی علوی داشته که مرتبه به مرتبه تنزل یافته تابه وجود لفظی رسیده است . نحوه نزول ملایکه نیز احیانا" چیزی متناسب بانحوه وجودی آنها است. ب) همه فرشتگان در یک سطح وجودی نیستند، بنابراین چه بسا این پندار که همه آنان وهمیشه مجرد تام باشند خالی از اشکال نباشد.;بلکه فرشتگان می توانند به صورتی متمثل شوند همچنان که حضرت جبرییل برای پیامبر(ص) چندین بار متمثل شد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 11354/400002)
عنوان سوال:

نزول ملائکه در شب قدر چگونه است؟


پاسخ:

الف ) در این سوال نزول فرشتگان همسان با نزول و فرود آمدن باران که سیر مکانی از بالا به پایین است انگاشته شده است . در حالی که نزول و مشتقات آن مانند انزال ، تنزیل ، تنزل و ...در غالب موارد به این معنا استعمال نشده ومعانی دیگری دارد .در مثل :
1- قرآن مجید می فرماید : ( ( و ان من شییی الاعندنا خزاینه و ما ننزله الا بقدر معلوم ) ) ، ( حجر، آیه 21 ) . در این آیه تنزیل به معنای آفرینش است و نزول اشیا از خزاین الهی چیزی جز آفرینش آنهانیست چه این مساله کاملا" بدیهی است که درختان ، انسان ها و ...از بالای آسمان بر زمین فرو نمی بارند.
2- در مورد قرآن نیز نزول و مشتقات آن مکرربه کار رفته است . در این موارد نیز روشن است که قرآن از مکانی در بالا به زمین فرود نیامده ، بلکه حقیقتی علوی داشته که مرتبه به مرتبه تنزل یافته تابه وجود لفظی رسیده است . نحوه نزول ملایکه نیز احیانا" چیزی متناسب بانحوه وجودی آنها است.
ب) همه فرشتگان در یک سطح وجودی نیستند، بنابراین چه بسا این پندار که همه آنان وهمیشه مجرد تام باشند خالی از اشکال نباشد.;بلکه فرشتگان می توانند به صورتی متمثل شوند همچنان که حضرت جبرییل برای پیامبر(ص) چندین بار متمثل شد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 11354/400002)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین