راههای مختلفی در مفاتیح الجنان برای اجابت حاجت ذکر شده است. یکی از آن راهها، نماز جعفر طیّار است که کیفیت آن در مفاتیح الجنان مذکور است. شما چهار جمعه این نماز را بخوانید و در پایان هر مرتبه حاجات خود را از خداوند طلب کنید. نکته دوم؛ توجه به مضمون ذکر یونسیه است: لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ اَلظَّالِمِینَ ؛ (21:87) چرا که بعد از این ذکر بود که خداوند فرمود: فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَ نَجَّیْناهُ مِنَ اَلْغَمِ ؛ (21:88) دو مطلب قابل دقت و توجه در این ذکر هست یکی حسن ظن به خداوند و دوم اعتقاد و اعتراف به بدیها و نواقص خود انسان. ما باید با تمام وجود باور کنیم که خداوند غنی، بینیاز، کریم، جواد، مهربان و توانا است. پس از طرف او هیچ مانعی جهت برآوردن حاجات نیازمندان درگاهش وجود ندارد و در مقابل این ما هستیم که سراپا نقص و کاستی هستیم و خود را طلبکار خداوند میدانیم؛ در حالی که طلبی از او نداریم و هر آنچه را هم که داریم از سر لطف و رحمت او است. پس همراه با خوشبینی به خداوند و توجه به کاستیهای خویش و بدون حالت طلبکارانه، دست تضرّع به درگاه آن توانای کریم بلند کنید و از اصرار خسته نشوید. انشاءاللَّه حاجات شرعی خود را خواهید گرفت. البته زمانها و مکانها نیز در این قضیه مؤثرند؛ مثلاً حرم معصومین(ع) و امامزادگان و نیز شبهای قدر و جمعه و روز عرفه از مکانها و زمانهایی هستند که در استجابت دعا تأثیر فراوانی دارند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 9/3501)
راههای مختلفی در مفاتیح الجنان برای اجابت حاجت ذکر شده است. یکی از آن راهها، نماز جعفر طیّار است که کیفیت آن در مفاتیح الجنان مذکور است. شما چهار جمعه این نماز را بخوانید و در پایان هر مرتبه حاجات خود را از خداوند طلب کنید.
نکته دوم؛ توجه به مضمون ذکر یونسیه است: لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ اَلظَّالِمِینَ ؛ (21:87) چرا که بعد از این ذکر بود که خداوند فرمود: فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَ نَجَّیْناهُ مِنَ اَلْغَمِ ؛ (21:88) دو مطلب قابل دقت و توجه در این ذکر هست یکی حسن ظن به خداوند و دوم اعتقاد و اعتراف به بدیها و نواقص خود انسان. ما باید با تمام وجود باور کنیم که خداوند غنی، بینیاز، کریم، جواد، مهربان و توانا است. پس از طرف او هیچ مانعی جهت برآوردن حاجات نیازمندان درگاهش وجود ندارد و در مقابل این ما هستیم که سراپا نقص و کاستی هستیم و خود را طلبکار خداوند میدانیم؛ در حالی که طلبی از او نداریم و هر آنچه را هم که داریم از سر لطف و رحمت او است. پس همراه با خوشبینی به خداوند و توجه به کاستیهای خویش و بدون حالت طلبکارانه، دست تضرّع به درگاه آن توانای کریم بلند کنید و از اصرار خسته نشوید.
انشاءاللَّه حاجات شرعی خود را خواهید گرفت. البته زمانها و مکانها نیز در این قضیه مؤثرند؛ مثلاً حرم معصومین(ع) و امامزادگان و نیز شبهای قدر و جمعه و روز عرفه از مکانها و زمانهایی هستند که در استجابت دعا تأثیر فراوانی دارند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 9/3501)
- [سایر] سلام، من می خواستم نماز حاجت بخوانم. اگر سه روز روزه بگیرم، ولی دو رکعت نماز را نتوانم که در بلندترین جای خانه بخوانم و در اتاق خودم بخوانم مشکلی دارد؟ شرایط خواندن نماز حاجت چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر وقت ادای نماز کم باشد و نیاز به رفع حاجت هم باشد تکلیف شرعی چیست؟
- [سایر] با سلام من یک حاجت دارم که میخوام به این حاجت برسم چون خیلی واسم مهم واسه رسیدن بهش باید چی کار کنم؟ چطوری توسل کن که به این حاجت برسم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.
- [آیت الله سبحانی] نذر نمودم اگر فلان حاجت برآورده شود گوسفندی بدهم و اگر حاجت دیگر برآورده شود مقداری برنج بدهم و اکنون یکی از حاجت ها برآورده شده است ولی نمی دانم مورد نذر گوسفند بوده یا برنج وظیفه ام چیست؟
- [سایر] چه کارهایی باعث قبولی حاجت میشود؟
- [سایر] سریع الاستجابة ترین دعا جهت رسیدن به حاجت کدام است؟
- [سایر] سریع الاستجابة ترین دعا جهت رسیدن به حاجت کدام است؟
- [سایر] سعی کردن در برآوردن حاجت مریض چه ثوابی دارد؟
- [سایر] چرا با وجود خدا، مردم از ائمه حاجت می خواهند؟
- [سایر] دست حاجت بسوی مردم دراز کردن چه نتیجه ای دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیبه روز مستحبی بگیرد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله بروجردی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیبه روزهی مستحبی بگیرد.
- [امام خمینی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت، سه روز در مدینه طیبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] - معتکف نباید بیش از مقدار حاجت و ضرورت و نیاز بیرون مسجد بماند و در خارج از مسجد، در صورت امکان، نباید زیر سایه بنشیند ولی نشستن زیر سایه در خارج از محلّ اعتکاف، اگر قضاء حاجت و رفع نیاز متوقّف بر نشستن زیر سایه باشد، اشکال ندارد و بنا بر احتیاط واجب، بعد از قضاء حاجت و رفع نیاز مطلقاً ننشیند مگر ضرورت پیش آید.
- [آیت الله سبحانی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه با خدا عهد کند که اگر به حاجت شرعی خود برسد کار خیری را انجام دهد، بعد از آن که حاجت او برآورده شد، باید آن کار را انجام دهد و نیز اگر بدون آن که حاجتی داشته باشد، عهد کند که عمل خیری را انجام دهد، آن عمل بر او واجب میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبّی بگیرد و بنابر احتیاط باید سه روز، چهار شنبه وپنج شنبه وجمعه باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پدر و جد پدری غایب باشند، و اجازهگرفتن از آنان ممکن نباشد، و حاجت به تزویج باشد یا دختر باکره نباشد، اجازه پدر و جد لازم نیست.
- [آیت الله سیستانی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد ، و احوط این است که آن سه روز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه باشد .