اگر شرائط حفظ برای شما مهیا است به وسوسههای شیطان گوش نکنید. و سعی کنید با توجه به اهمیت و فضیلت حفظ و حافظان نزد خداوند و لزوم رقابت سالم در این کار بین جوانان مسلمان و مؤمن، قدم به میدان بگذارید. هم حفظ قرآن برای کسب رضایت الهی بکنید و هم در مسابقات شرکت کنید. و بدانید حاصل شدن اخلاص کامل برای ما انسانهای معمولی اگر نگوییم محال است در صورت امکان به تدریج و با تمرین و تکرار و با توجه و دقت است. و خود خداوند و قرآن راه را به کسی که دغدغه اخلاص را داشته باشد، نشان می دهد. و علة العلل، مسبب الاسباب و اعطاء کننده تمام کمالات و توفیقات (از جمله حفظ و شرکت در مسابقات) را خدا دیدن و خدا دانستن و انجام کار برای قرب به او و کسب رضایت او، از راههای مهم کسب اخلاص است. عوامل موفقیت کربلائی محمد کاظم و خانواده وزیری در حفظ قرآن چه عواملی موجب شده که افرادی مانند کربلائی محمد کاظم و خانواده وزیریموفق به حفظ قرآن بشوند؟ از گذشتههای بسیار دور، دو مکتب درباره کیفیت اطلاع و وثوق انسان بر حقایق وجود داشته است: مکتب مشّاء و مکتب اشراق. مکتب مشّاء سیر عقلانی را برای راهیابی به حقایق شروع میکرد و مکتب اشراق صفای درون و تهذیب نفس را راه وصول به حقیقت میدانست. برخی از حکمای اسلامی، هر دو راه را مکمل و معاضد یکدیگر در رساندن انسان به حقیقت دانستهاند. (حکمت متعالیه ملاصدرا) بروز و ظهور کامل این تفکّر است. به هر جهت روشن و مجرب است که با تصفیه درون از رذایل اخلاقی، کسب کمالات معنوی و ریاضتهای مشروع، میتوان جویباری به سوی دریای حقیقت گشود و از زلال آن سیراب شد. آنچه که برای کربلایی کاظم و امثال او اتفاق افتاده معلول عمل و خلوص آنها و پرهیز آنان از حرام و عمل به واجبات و در یک کلمه (تقوا) بوده است. مگر قرآن نفرموده است: ( اِتَّقُوا اَللَّهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ اَللَّهُ؛ تقوای الهی را پیشه کنید و خداوند به شما تعلیم خواهد داد). بلی آن گاه که قلب انسان از زنگار گناه پاک شد و مزیّن به ملکات فاضله اخلاقی گردید و از آفات فراوان آن به سلامت عبور کرد، شعاع حقیقت بر قلب او خواهد تابید و از سرچشمه آن جرعهای خواهد نوشید. غلامرضا کاویان آذر 1393
اگر شرائط حفظ برای شما مهیا است به وسوسههای شیطان گوش نکنید. و سعی کنید با توجه به اهمیت و فضیلت حفظ و حافظان نزد خداوند و لزوم رقابت سالم در این کار بین جوانان مسلمان و مؤمن، قدم به میدان بگذارید. هم حفظ قرآن برای کسب رضایت الهی بکنید و هم در مسابقات شرکت کنید.
و بدانید حاصل شدن اخلاص کامل برای ما انسانهای معمولی اگر نگوییم محال است در صورت امکان به تدریج و با تمرین و تکرار و با توجه و دقت است. و خود خداوند و قرآن راه را به کسی که دغدغه اخلاص را داشته باشد، نشان می دهد.
و علة العلل، مسبب الاسباب و اعطاء کننده تمام کمالات و توفیقات (از جمله حفظ و شرکت در مسابقات) را خدا دیدن و خدا دانستن و انجام کار برای قرب به او و کسب رضایت او، از راههای مهم کسب اخلاص است.
عوامل موفقیت کربلائی محمد کاظم و خانواده وزیری در حفظ قرآن
چه عواملی موجب شده که افرادی مانند کربلائی محمد کاظم و خانواده وزیریموفق به حفظ قرآن بشوند؟
از گذشتههای بسیار دور، دو مکتب درباره کیفیت اطلاع و وثوق انسان بر حقایق وجود داشته است: مکتب مشّاء و مکتب اشراق.
مکتب مشّاء سیر عقلانی را برای راهیابی به حقایق شروع میکرد و مکتب اشراق صفای درون و تهذیب نفس را راه وصول به حقیقت میدانست.
برخی از حکمای اسلامی، هر دو راه را مکمل و معاضد یکدیگر در رساندن انسان به حقیقت دانستهاند. (حکمت متعالیه ملاصدرا) بروز و ظهور کامل این تفکّر است.
به هر جهت روشن و مجرب است که با تصفیه درون از رذایل اخلاقی، کسب کمالات معنوی و ریاضتهای مشروع، میتوان جویباری به سوی دریای حقیقت گشود و از زلال آن سیراب شد. آنچه که برای کربلایی کاظم و امثال او اتفاق افتاده معلول عمل و خلوص آنها و پرهیز آنان از حرام و عمل به واجبات و در یک کلمه (تقوا) بوده است. مگر قرآن نفرموده است: ( اِتَّقُوا اَللَّهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ اَللَّهُ؛ تقوای الهی را پیشه کنید و خداوند به شما تعلیم خواهد داد).
بلی آن گاه که قلب انسان از زنگار گناه پاک شد و مزیّن به ملکات فاضله اخلاقی گردید و از آفات فراوان آن به سلامت عبور کرد، شعاع حقیقت بر قلب او خواهد تابید و از سرچشمه آن جرعهای خواهد نوشید.
غلامرضا کاویان
آذر 1393
- [سایر] آیا تفال زدن به قرآن کار درستی هست؟
- [سایر] برای حفظ قرآن چه کار باید بکنیم؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا به هدایا و جوایز مسابقات ورزشی و مسابقات قرآن نیز خمس تعلق میگیرد؟
- [آیت الله سبحانی] سؤال 1142. با توجه به اهمیت فرهنگی، تبلیغی حضور مسلمانان در مسابقات ورزشی، آیا جایز است بانوی مسلمان با حفظ حجاب، با آقایان مسابقه دهد؟
- [سایر] قرآن آموزانی که وضوی درستی ندارند و قرآن را لمس میکنند، چه حکمی دارد؟ تکلیف مربی در اینجا چیست؟
- [آیت الله سیستانی] در مسابقات بین المللی قرائت قران یکی از قاریان خانم بود حکم معظم له در مورد قرائت قران توسط خانم چیست؟
- [آیت الله سیستانی] در مسابقات بین المللی قرائت قران یکی از قاریان خانم بود حکم معظم له در مورد قرائت قران توسط خانم چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا برپا کردن مسابقات فرهنگی از زندگی ائمه (علیهم السلام) و احکام شرعی یا قرآن و نهج البلاغه جایز است؟
- [سایر] حفظ قرآن چه اثراتی دارد؟
- [سایر] چگونه قرآن را حفظ کنیم؟
- [امام خمینی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیت زیاد میدهد مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریه، باید ملاحظه اهمیت شود، و مجرد ضرر، موجب واجب نبودن نمیشود، پس اگر توقف داشته باشد حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروریه اسلام بر بذل جان و مال، واجب است بذل آن.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیّت زیاد می دهد مثل اصول دین یامذهب و حفظ قرآن مجید وحفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریّه ، باید ملاحظه اهمیّت شود ، و مجردّ ضرر ، موجب واجب نبودن نمی شود ، پس اگر توقّف داشته باشد ، حفظ عقائد مسلمانان یا حفظ احکام ضروریّه اسلام بر بذل جان و مال ، واجب است بذل آن
- [آیت الله اردبیلی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدّس به آن اهمیّت زیاد میدهد، مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروری اسلام، باید ملاحظه این اهمیّت بشود و مجرّدِ خوف ضرر، موجب سقوط وجوب آن نمیشود؛ پس اگر حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروری اسلام بر بذل جان و مال توقّف داشته باشد، بذل آن واجب است.
- [آیت الله علوی گرگانی] دادن قرآن به کافر حرام وگرفتن قرآن از او واجب است در صورتی که موجب هتک یا نجاست آن بشود ولی اگر برای آگاهی بگیرد با حفظ شرائط دادن حرام نیست و گرفتن هم واجب نمیباشد.
- [آیت الله اردبیلی] انواع مسابقات ورزشی مانند شنا، دو، کُشتی و فوتبال، جایز است بلکه برای حفظ سلامت و ایجاد نشاط فردی و اجتماعی در حدّ معقول پسندیده میباشد، به شرط این که ضرر جسمی یا روانی قابل توجّه نداشته باشند و بدون شرطبندی انجام شوند و همراه با اعمال نامشروع نباشند، هر چند اگر شخص سوم یا مؤسّسهای و یا دولت به برندگان، جوایز نقدی یا غیر نقدی اهدا کنند، اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر حفظ جان خود یا کسی که حفظ جان او واجب است یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب می باشد بدون شکستن نماز ممکن نباشد باید نماز را بشکند، ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیّت ندارد مکروه است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر حفظ جان خود انسان یا کسی که حفظ جان او واجب است یا حفظ مالی که نگهداری ان واجب می باشد بدون شکستن نماز ممکن نباشد باید نماز را بشکند
- [آیت الله سیستانی] اگر حفظ جان خود انسان یا کسی که حفظ جان او واجب است ، یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب میباشد ، بدون شکستن نماز ممکن نباشد ، باید نماز را بشکند .
- [آیت الله اردبیلی] اگر حفظ جان خود انسان یا کسی که حفظ جان او واجب است یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب میباشد، بدون شکستن نماز ممکن نباشد، باید نماز را بشکند، ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیت ندارد، مکروه است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر حفظ جان خود انسان یا کسی که حفظ جان او واجب است یا حفظ مالی که نگهداری آن واجب میباشد، بدون شکستن نماز ممکن نباشد، باید نماز ا بشکند ولی شکستن نماز برای مالی که اهمیّت ندارد مکروه است.