آیا حفظ قرآن برای مسابقات کار درستی است؟
اگر شرائط حفظ برای شما مهیا است به وسوسه‌های شیطان گوش نکنید. و سعی کنید با توجه به اهمیت و فضیلت حفظ و حافظان نزد خداوند و لزوم رقابت سالم در این کار بین جوانان مسلمان و مؤمن، قدم به میدان بگذارید. هم حفظ قرآن برای کسب رضایت الهی بکنید و هم در مسابقات شرکت کنید. و بدانید حاصل شدن اخلاص کامل برای ما انسانهای معمولی اگر نگوییم محال است در صورت امکان به تدریج و با تمرین و تکرار و با توجه و دقت است. و خود خداوند و قرآن راه را به کسی که دغدغه اخلاص را داشته باشد، نشان می دهد. و علة العلل، مسبب الاسباب و اعطاء کننده تمام کمالات و توفیقات (از جمله حفظ و شرکت در مسابقات) را خدا دیدن و خدا دانستن و انجام کار برای قرب به او و کسب رضایت او، از راههای مهم کسب اخلاص است. عوامل موفقیت کربلائی محمد کاظم و خانواده وزیری در حفظ قرآن چه عواملی موجب شده که افرادی مانند کربلائی محمد کاظم و خانواده وزیری‌موفق به حفظ قرآن بشوند؟ از گذشته‌های بسیار دور، دو مکتب درباره کیفیت اطلاع و وثوق انسان بر حقایق وجود داشته است: مکتب مشّاء و مکتب اشراق. مکتب مشّاء سیر عقلانی را برای راهیابی به حقایق شروع می‌کرد و مکتب اشراق صفای درون و تهذیب نفس را راه وصول به حقیقت می‌دانست. برخی از حکمای اسلامی، هر دو راه را مکمل و معاضد یکدیگر در رساندن انسان به حقیقت دانسته‌اند. (حکمت متعالیه ملاصدرا) بروز و ظهور کامل این تفکّر است. به هر جهت روشن و مجرب است که با تصفیه درون از رذایل اخلاقی، کسب کمالات معنوی و ریاضت‌های مشروع، می‌توان جویباری به سوی دریای حقیقت گشود و از زلال آن سیراب شد. آنچه که برای کربلایی کاظم و امثال او اتفاق افتاده معلول عمل و خلوص آنها و پرهیز آنان از حرام و عمل به واجبات و در یک کلمه (تقوا) بوده است. مگر قرآن نفرموده است: ( اِتَّقُوا اَللَّهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ اَللَّهُ‌؛ تقوای الهی را پیشه کنید و خداوند به شما تعلیم خواهد داد). بلی آن گاه که قلب انسان از زنگار گناه پاک شد و مزیّن به ملکات فاضله اخلاقی گردید و از آفات فراوان آن به سلامت عبور کرد، شعاع حقیقت بر قلب او خواهد تابید و از سرچشمه آن جرعه‌ای خواهد نوشید. غلامرضا کاویان آذر 1393
عنوان سوال:

آیا حفظ قرآن برای مسابقات کار درستی است؟


پاسخ:

اگر شرائط حفظ برای شما مهیا است به وسوسه‌های شیطان گوش نکنید. و سعی کنید با توجه به اهمیت و فضیلت حفظ و حافظان نزد خداوند و لزوم رقابت سالم در این کار بین جوانان مسلمان و مؤمن، قدم به میدان بگذارید. هم حفظ قرآن برای کسب رضایت الهی بکنید و هم در مسابقات شرکت کنید.
و بدانید حاصل شدن اخلاص کامل برای ما انسانهای معمولی اگر نگوییم محال است در صورت امکان به تدریج و با تمرین و تکرار و با توجه و دقت است. و خود خداوند و قرآن راه را به کسی که دغدغه اخلاص را داشته باشد، نشان می دهد.
و علة العلل، مسبب الاسباب و اعطاء کننده تمام کمالات و توفیقات (از جمله حفظ و شرکت در مسابقات) را خدا دیدن و خدا دانستن و انجام کار برای قرب به او و کسب رضایت او، از راههای مهم کسب اخلاص است.

عوامل موفقیت کربلائی محمد کاظم و خانواده وزیری در حفظ قرآن
چه عواملی موجب شده که افرادی مانند کربلائی محمد کاظم و خانواده وزیری‌موفق به حفظ قرآن بشوند؟
از گذشته‌های بسیار دور، دو مکتب درباره کیفیت اطلاع و وثوق انسان بر حقایق وجود داشته است: مکتب مشّاء و مکتب اشراق.
مکتب مشّاء سیر عقلانی را برای راهیابی به حقایق شروع می‌کرد و مکتب اشراق صفای درون و تهذیب نفس را راه وصول به حقیقت می‌دانست.
برخی از حکمای اسلامی، هر دو راه را مکمل و معاضد یکدیگر در رساندن انسان به حقیقت دانسته‌اند. (حکمت متعالیه ملاصدرا) بروز و ظهور کامل این تفکّر است.
به هر جهت روشن و مجرب است که با تصفیه درون از رذایل اخلاقی، کسب کمالات معنوی و ریاضت‌های مشروع، می‌توان جویباری به سوی دریای حقیقت گشود و از زلال آن سیراب شد. آنچه که برای کربلایی کاظم و امثال او اتفاق افتاده معلول عمل و خلوص آنها و پرهیز آنان از حرام و عمل به واجبات و در یک کلمه (تقوا) بوده است. مگر قرآن نفرموده است: ( اِتَّقُوا اَللَّهَ وَ یُعَلِّمُکُمُ اَللَّهُ‌؛ تقوای الهی را پیشه کنید و خداوند به شما تعلیم خواهد داد).
بلی آن گاه که قلب انسان از زنگار گناه پاک شد و مزیّن به ملکات فاضله اخلاقی گردید و از آفات فراوان آن به سلامت عبور کرد، شعاع حقیقت بر قلب او خواهد تابید و از سرچشمه آن جرعه‌ای خواهد نوشید.

غلامرضا کاویان
آذر 1393





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین