آیا امام زمان (ع) از سلاح مدرن استفاده می کند؟ پرسش: آیا امام زمان (ع) از سلاح مدرن استفاده می کند؟ همانگونه که پیامبران و ائمه علیهم السلام در جنگ با قدرتهای ظالم و ستمگر از سلاح روز استفاده می کردند حضرت مهدی علیه السلام نیز از سلاحی استفاده خواهند کرد که بتوانند بر دشمنان و سلاحهای آنان فائق شوند این مطلب علاوه بر اینکه یک امر عقلی است و عقل آنرا تأیید می کند از روایات نیز استفاده می شود که خداوند متعال به آن حضرت چنان علم و قدرتی خواهد داد که بر تمام جهان احاطه کامل خواهد داشت. در حدیث شریفی ابو بصیر از امام صادق علیه السلام نقل نموده که: وقتی کارها به صاحب اصلی ولایت "حضرت مهدی علیه السلام" برسد، خداوند هر نقطه فرو رفتهای از زمین را برای او مرتفع و هر نقطه مرتفعی را پایین می برد آنچنان که تمام دنیا نزد او بمنزله کف دستش خواهد بود! کدامیک از شما اگر در کف دستش مویی باشد آنرا نمی بیند[i]؟! آری چگونه می توان باور کرد که بشر با علم محدود خود توانایی دسترسی به سلاح های پیشرفته را داشته باشد اما وجود مقدس حضرت مهدی (عج) با اتصال به علم الهی و قدرت الهی توانائی دسترسی به سلاحهای برتر از آن را نداشته باشد؟ مسلما ایشان نه تنها دسترسی به تکنولوژی پیشرفته روز را دارند بلکه مطابق روایات، قدرتهایی در اختیار ایشان است، که حتی تصور آن برای ما مشکل است. سؤالی که در اینجا باقی می ماند این است که چرا با وجود اینهمه قدرت که در اختیار آن حضرت وجود دارد، باز در بعضی از روایات وارد شده است که آن حضرت با شمشیر قیام خواهند کرد؟ جواب این است که شمشیر در اینگونه روایات کنایه از قدرت و نیروی نظامی است، همانگونه که(قلم)کنایه از علم و فرهنگ میباشد که در احادیث و محاورات نیز بسیار استعمال می شود و اینکه در حدیث آمده است که آنحضرت با شمشیر قیام می کند به معنی این است که آن حضرت با تکیه بر قدرت قیام می کند و قیام او تنها با پند و اندرز و نصیحت نیست بلکه برای برطرف کردن موانع از قدرت نظامی نیز استفاده می کند. -------------------------------------------------------------------------------- [i]بحار الانوار، ج 13، ص
آیا امام زمان (ع) از سلاح مدرن استفاده می کند؟
پرسش:
آیا امام زمان (ع) از سلاح مدرن استفاده می کند؟
همانگونه که پیامبران و ائمه علیهم السلام در جنگ با قدرتهای ظالم و ستمگر از سلاح روز استفاده می کردند حضرت مهدی علیه السلام نیز از سلاحی استفاده خواهند کرد که بتوانند بر دشمنان و سلاحهای آنان فائق شوند این مطلب علاوه بر اینکه یک امر عقلی است و عقل آنرا تأیید می کند از روایات نیز استفاده می شود که خداوند متعال به آن حضرت چنان علم و قدرتی خواهد داد که بر تمام جهان احاطه کامل خواهد داشت.
در حدیث شریفی ابو بصیر از امام صادق علیه السلام نقل نموده که: وقتی کارها به صاحب اصلی ولایت "حضرت مهدی علیه السلام" برسد، خداوند هر نقطه فرو رفتهای از زمین را برای او مرتفع و هر نقطه مرتفعی را پایین می برد آنچنان که تمام دنیا نزد او بمنزله کف دستش خواهد بود! کدامیک از شما اگر در کف دستش مویی باشد آنرا نمی بیند[i]؟!
آری چگونه می توان باور کرد که بشر با علم محدود خود توانایی دسترسی به سلاح های پیشرفته را داشته باشد اما وجود مقدس حضرت مهدی (عج) با اتصال به علم الهی و قدرت الهی توانائی دسترسی به سلاحهای برتر از آن را نداشته باشد؟ مسلما ایشان نه تنها دسترسی به تکنولوژی پیشرفته روز را دارند بلکه مطابق روایات، قدرتهایی در اختیار ایشان است، که حتی تصور آن برای ما مشکل است.
سؤالی که در اینجا باقی می ماند این است که چرا با وجود اینهمه قدرت که در اختیار آن حضرت وجود دارد، باز در بعضی از روایات وارد شده است که آن حضرت با شمشیر قیام خواهند کرد؟
جواب این است که شمشیر در اینگونه روایات کنایه از قدرت و نیروی نظامی است، همانگونه که(قلم)کنایه از علم و فرهنگ میباشد که در احادیث و محاورات نیز بسیار استعمال می شود و اینکه در حدیث آمده است که آنحضرت با شمشیر قیام می کند به معنی این است که آن حضرت با تکیه بر قدرت قیام می کند و قیام او تنها با پند و اندرز و نصیحت نیست بلکه برای برطرف کردن موانع از قدرت نظامی نیز استفاده می کند.
--------------------------------------------------------------------------------
[i]بحار الانوار، ج 13، ص
- [سایر] با بررسی ویژگی های حکومت جهانی حضرت مهدی(عج)، این سؤال مطرح است که با وجود جهانخواران تا دندان مسلح و سلاح های فوق مدرن الکترونیکی و ... پیروزی برای امام زمان(عج) چگونه میسر است؟
- [سایر] سلاح امام زمان علیه السلام هنگام ظهور چیست ؟
- [سایر] سلاح حضرت مهدی علیه السلام و یاران ایشان در هنگام ظهور چیست؟
- [سایر] پرسش: آیا ایران کشور امام زمان است و لشکر امام زمان (ع) از ایران حرکت می کند ؟
- [سایر] حضرت امام زمان (عج) از چه سلاحهایی استفاده میکند؟ آیا سلاح حضرت مخصوص است؟
- [سایر] آیا حضرت مهدی (ع) هم رجعت میکنند؟
- [سایر] شباهتهای امام مهدی (عج) با امام حسین (ع) چیست؟
- [سایر] امام مهدی (عج) چگونه به یاد امام حسین (ع) هستند؟
- [سایر] پرسش : چرا حضرت مهدی(ع) ظهور نمیکند؟
- [سایر] فلسفه ظهور امام زمان(ع)را بیان کنید؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز در حرم امامان (ع) مستحب بلکه بهتر از مسجد است و مروی است که نماز حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (ع) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.