گروهی از قشر جوانان با استناد به بعضی از عملکردهای نادرست که در جامعه جاری است ازجمله رفتار غیرقانونی تعدادی از نیروهای انتظامی با مردم این سؤال را مطرح می کنند که چرا باید در نظام جمهوری اسلامی شکنج در دین اسلام شکنجه مشروعیت نداشته و تنها در مورد مجرمین اجرای حدود الهی و تعزیرات قانونی پذیرفته است . بر اساس اصل سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز ( هرگونه شکنجه برای گرفتن اقرار و یا کسب اطّلاع ممنوع است، اجبار شخص به شهادت، اقرار یا سوگند مجاز نیست و چنین شهادت و اقرار و سوگندی فاقد ارزش و اعتبار است.متخلّف از این اصل طبق قانون مجازات می شود.) تنها در موردی که حاکم اسلامی علم و یقین داشته باشد که فرد خاصی دارای اخبار و اطلاعات مهمی است و آن اخبار برای حفظ امنیت جامعه اسلامی و رفع توطئه های دشمن بسیار ضروری و حیاتی است , در این صورت اگر متهم از افشای آن اطلاعات خودداری کند , جایز است او را تعزیرکنند . هر چند باز هم این قبیل اطلاعات و اعترافات نمی تواند سند جرمی برای صدور رأی قضایی بر علیه وی شود. ضمنا به خاطر داشته باشید که نباید آرمانهای اسلامی و عملکرد افراد را یکی دانست، چه بسا بسیاری از اعمال عادی برخی افراد مطابق احکام شرعی نبوده و به آن ایراد وارد باشد، در این بین آنچه باید ملاک قضاوت قرار گیرد رویکرد شرع اسلام به موضوعاتی از قبیل شکنجه و اقرار و اعتراف میباشد که مطمئنا در این موضوع پاسخ روشنی داده شده و هیچیک از علمای اسلام آن را جایز نمیدانند. آنچه ملاک قضاوت قرار میگیرد رفتار بنده و شما نیست که ای بسا خارج از ضوابط شرعی و قانونی نیز باشد، آنچه مایه اساسی قضاوت است، ممنوعیت خشونت های غیر قانونی و باز بودن جامعه برای طرح شکایت و پی گیری آن نسبت به وقوع چنین اموری است که در جامعه ما نیز همچون بسیاری جوامع دیگر راههای مختلفی برای آن در نظر گرفته شده و بی شک وقوع چنین اعمالی از سوی یک فرد یا افرادی قابل پیگیری و شکایت میباشد که نه تنها در جلوگیری از وقوع چنین اعمالی مؤثر میباشد، بلکه موضوع تهمتهای احتمالی و تبلیغات کاذب را نیز منتفی ساخته و باعث میگردد فضای فکری جامعه سالم مانده و هم مردم و هم نیروهای انتظامی در فضایی روشن و به دور از شبهه به چنین موضوعی رسیدگی کنند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 1/100108411)
گروهی از قشر جوانان با استناد به بعضی از عملکردهای نادرست که در جامعه جاری است ازجمله رفتار غیرقانونی تعدادی از نیروهای انتظامی با مردم این سؤال را مطرح می کنند که چرا باید در نظام جمهوری اسلامی شکنج
گروهی از قشر جوانان با استناد به بعضی از عملکردهای نادرست که در جامعه جاری است ازجمله رفتار غیرقانونی تعدادی از نیروهای انتظامی با مردم این سؤال را مطرح می کنند که چرا باید در نظام جمهوری اسلامی شکنج
در دین اسلام شکنجه مشروعیت نداشته و تنها در مورد مجرمین اجرای حدود الهی و تعزیرات قانونی پذیرفته است .
بر اساس اصل سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز ( هرگونه شکنجه برای گرفتن اقرار و یا کسب اطّلاع ممنوع است، اجبار شخص به شهادت، اقرار یا سوگند مجاز نیست و چنین شهادت و اقرار و سوگندی فاقد ارزش و اعتبار است.متخلّف از این اصل طبق قانون مجازات می شود.) تنها در موردی که حاکم اسلامی علم و یقین داشته باشد که فرد خاصی دارای اخبار و اطلاعات مهمی است و آن اخبار برای حفظ امنیت جامعه اسلامی و رفع توطئه های دشمن بسیار ضروری و حیاتی است , در این صورت اگر متهم از افشای آن اطلاعات خودداری کند , جایز است او را تعزیرکنند . هر چند باز هم این قبیل اطلاعات و اعترافات نمی تواند سند جرمی برای صدور رأی قضایی بر علیه وی شود.
ضمنا به خاطر داشته باشید که نباید آرمانهای اسلامی و عملکرد افراد را یکی دانست، چه بسا بسیاری از اعمال عادی برخی افراد مطابق احکام شرعی نبوده و به آن ایراد وارد باشد، در این بین آنچه باید ملاک قضاوت قرار گیرد رویکرد شرع اسلام به موضوعاتی از قبیل شکنجه و اقرار و اعتراف میباشد که مطمئنا در این موضوع پاسخ روشنی داده شده و هیچیک از علمای اسلام آن را جایز نمیدانند. آنچه ملاک قضاوت قرار میگیرد رفتار بنده و شما نیست که ای بسا خارج از ضوابط شرعی و قانونی نیز باشد، آنچه مایه اساسی قضاوت است، ممنوعیت خشونت های غیر قانونی و باز بودن جامعه برای طرح شکایت و پی گیری آن نسبت به وقوع چنین اموری است که در جامعه ما نیز همچون بسیاری جوامع دیگر راههای مختلفی برای آن در نظر گرفته شده و بی شک وقوع چنین اعمالی از سوی یک فرد یا افرادی قابل پیگیری و شکایت میباشد که نه تنها در جلوگیری از وقوع چنین اعمالی مؤثر میباشد، بلکه موضوع تهمتهای احتمالی و تبلیغات کاذب را نیز منتفی ساخته و باعث میگردد فضای فکری جامعه سالم مانده و هم مردم و هم نیروهای انتظامی در فضایی روشن و به دور از شبهه به چنین موضوعی رسیدگی کنند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 1/100108411)
- [سایر] چرا در نظام جمهوری اسلامی ایران مشارکت مردم به عنوان ادای تکلیف مطرح گردیده است نه حقی برای مردم؟
- [سایر] سوال: چرا امام راحل(ره) از بین اشکال و مدلهای مختلف حکومت، نظام (جمهوری اسلامی) را برگزیدند؛ در حالی که نظام جمهوری در اسلام و سیره معصومین نبوده است؟
- [سایر] با توجه به شبهات موجود در جامعه کنونی ایران:آیا بایستی هدف اصلی ما حفظ نظام کنونی ایران به هر قیمتی باشد و یا آیا باید حرف ها و مسائلی که در مورد نظام و جمهوری اسلامی مطرح می شود را نادیده گرفت؟
- [سایر] دوستم از من سوال کرد که زنان بی حجابی که در قبل از انقلاب به نظام جمهوری اسلامی رأی دادند چرا حق آزادی نداشتند که در بعد از انقلاب ملزم به استفاده از پوشش اسلامی شدند شاید اگر می دانستند این گونه است
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشخاصی هستند که تفکّرات التقاطی و سوابق فکری مغایر با نظرات اکثریّت فقهای شیعه، و فقه حاکم بر نظام مقدّس جمهوری اسلامی (نظیر بحث ولایت فقیه) دارند. آیا می توان دیدگاه ها و نظرات آنها را در جامعه انتشار داد، تا مردم با شنیدن اقوال مختلف بهترین آن را انتخاب کنند؟ در صورتی که پاسخ منفی باشد، آیه شریفه (فَبَشِّرْ عبادِ * الّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ اَحْسَنَه) را چگونه تفسیر می فرمایید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشخاصی هستند که تفکّرات التقاطی و سوابق فکری مغایر با نظرات اکثریّت فقهای شیعه، و فقه حاکم بر نظام مقدّس جمهوری اسلامی (نظیر بحث ولایت فقیه) دارند. آیا می توان دیدگاه ها و نظرات آنها را در جامعه انتشار داد، تا مردم با شنیدن اقوال مختلف بهترین آن را انتخاب کنند؟ در صورتی که پاسخ منفی باشد، آیه شریفه (فَبَشِّرْ عبادِ * الّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ اَحْسَنَه) را چگونه تفسیر می فرمایید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] یکی از اموری که در عصر و زمان ما بیداد می کند، و جوانان ما را به کام نیستی می کشاند، مسأله فساد اخلاقی است، که جنبه های گوناگونی دارد. یکی از جنبه های بارز آن، گسترش فیلم ها و نوارهای ویدیویی و کاست است که سهم بسزایی در از بین بردن فرهنگ جامعه، و به انحراف کشاندن جوانان، ایفا می کند، و متأسّفانه دستگاههای انتظامی و قضایی در این زمینه ضعیف عمل می نمایند. آیا می توان این گونه وسایل را به دلیل این که فرهنگ اسلامی ما را از بین می برد، نابود کرد؟ آیا می توان وسایلی مثل آنتن ماهواره و مانند آن، که همان تأثیر، و شایدشدیدتر از آن را دارد، نابود کرد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] با توجّه به اینکه در سنین کمتر از 18 سال کودکان و نوجوانان آنچنان رشد عقلی و فکری پیدا نکردهاند و به یک معنی مستحقّ توجّه و کمک ویژهای هستند تا بتوانند نقش خود را در جامعه ایفا کنند و با توجّه به وضعیت زندانهای فعلی که افراد در این سنین مسلمادر معرض آسیب و تأثیرات منفی زندانیان قرار میگیرند و امروزه دنیا به فکر افتاده (با تهیّه کنوانسیون حقوق کودک که مورد پذیرش بیش 186 کشور جهان نیز قرار گرفته و جمهوری اسلامی ایران نیز در سنوات اخیر با حقّ شرط به این قانون پیوسته) که نظام دادرسی ویژهای را برای افراد کمتر از 18 سال اعمال نماید و در آن سیستم عمدتااز نظام جایگزین استفاده میشود به نظر حضرتعالی با توجّه به وسعت اختیارات قضا خصوصادر تعزیرات آیا میتوان نظام دادرسی ویژهای برای آنان ترتیب داد تا در موارد تعزیری از یک نظام جایگزینی که در ترمیم شخصیت آسیب دیده آنان مؤثر است استفاده نمود مثلابه توبیخ شفاهی اکتفا نمود یا متّهم را به یک مؤسسه تخصّصی با مربیان اجتماعی که برای این منظور در نظر گرفته شده فرستاد یا صرفابه جریمه نقدی اکتفا کرد یا کار اجباری بدون حقوق به نفع مؤسسات و انجمنهای حقوقی عمومی زیر نظر و مراقبت قاضی محکوم کرد و یا به هر شیوه جدیدی که در ساختار شخصیتی آنان نقش مؤثری داشته باشد و حالت بازدارندگی خود را نیز حفظ کند حکم داد؟
- [سایر] سلام چندین روز قبل از شما گله ای کردم که چرا بدون توجه به شرایط کنونی جامعه به دفاع از میراث رضا خان که همان سربازی است پرداختهاید و گفتم که من وبلاگی دارم و در آن به بیست و پنج دلیل ثابت کردهام که سربازی اجباری باید حذف شود و همچنین اسامی 77 کشور که سربازی اجباری را حذف کرده بودند ذکر کردم. اما اکنون می بینم که به سوال من هنوز پاسخ نداده اید. می دانم سرتان شلوغ است ولی اگر برای جوانان ایرانی ارزش قایل هستید وبلاگ من را دیده و اگر قانع شدید به حق حضرت زهرا قسمتان می دهم که دردهای ما جوانان را ... برسانید. با تشکر ------------ ما زیاران چشم یاری داشتیم؟ متاسفانه شنیدم که چند ماه قبل شما در تلویزیون از یک پدیده رضاخانی دفاع کرده اید. بله سربازی را می گویم. من در وبلاگم اسامی 77 کشور جهان که سربازی اجباری را لغو کرده اند را آورده ام . اولین مطلب وبلاگ من هم بیست و پنج دلیل برای حذف سربازی اجباری است که در آنجا به تاریخچه سربازی و مخالفت علمای بزرگی چون سید ابوالحسن اصفهانی با آن و نیز نامه علمای تهران که سربازی را ریشه کن و خانمان سوز دانسته اند اشاره کرده ام. همچنین تاثیر منفی سربازی بر ازدواج را ذکر کرده ام. خواهشمندم اکنون که خود را متخصص سربازی هم دانسته اید حتما مطالب وبلاگ من و به خصوص بیست و پنج دلیل را بخوانید و اگر قانع شدید در تلویزیون از ما جوانان عذر خواهی کنید و اگر هم نشدید لااقل نمک روی زخم ما نریزید و اگر هم از جمله آخوندهای درباری هستید که به هر نحوی می خواهند همه چیز را توجیه کنند خوب با شما حرفی ندارم. البته این را هم بگویم من خودم و خانواده ام کاملا مذهبی و ولایتی و انقلابی هستیم ولی سربازی را نقض اسلام و حقوق جوانان در جمهوری اسلامی می دانم و با آن شدیدا مخالفم.
- [سایر] 1-علت حسادت چیست ؟ چرا انسانی حسود می شود؟ 2-حال کسانی که به آن دچار هستند چطور می شود آن را درمان نمود؟ 3-آیا کسی که حسود است دیگران باعث شدند او حسود گردد؛ یعنی نوع برخورد آنها باعث شده در او این احساس به وجود آید؟ 4-نظر قرآن در موردحسودان چیست؟ و چطور باید با آنان برخورد نمود؟ 5-و حال اگر آن درمان شد برای اینکه به آن دوباره مبتلا نگردیم چه کار لازم است انجام دهیم؟ 6-آیا انسان حسود نسبت به همه افراد حسود است یا نه افراد خاصی؟ حال اگر جواب افراد خاص است مثلاً چه افرادی و چرا (آیا در مورد کسانی که خیلی دوستشان دارد....)؟(این سؤال را به این دلیل مطرح نمودم چون دیدم برخی از افراد نسبت به افراد خاصی حسود هستند) 7-برای اینکه به آن مبتلا نگردیم باید چه کار کرد؟ 8-آثار حسادت چیست؟ 9-ضررها و ضربه هایی که به شخص حسود وارد می گردد بیشتر از چه جنبه است (روحی و ...)و اگر ممکن است از همه جنبه ها برایم موضوع راباز کنید؟ 10-اگر کسی خود را در مورد حسادت نسبت به دیگران اصلاح نکند و همین روند را ادامه دهد چه ضررهایی به دیگران وارد می کند؟ 11-آیا ضرر و ضربه هایی که به خودش وارد می کند بیشتر است یا ضرر و ضربه هایی که به دیگران و یا جامعه وارد می کند؟ 12-آیا برای کسانی که خود را اصلاح نکنند عذابی در پیش است منظور در آخرت ؟ 13- آیا عذابی است حتی برای کسانی که این صفت بد را مبتلا هستند ولی خود از داشتن آن رنج می برند و به قول خود بی گناهند و دست خودشان نیست؟ 14-آیا به غیر از عذاب اخروی عذاب دنیوی هم دارد؟ 15-جایگاه شخص حسود در جامعه؟ 16-آیا هم نشینی با شخص حسود تأثیری در ما دارد؟یعنی این امکان هست ما هم حسود شویم؟ 17-حسودان بیشتر جوانان هستند یا نه همه قشر ها را شامل می شود در واقع منظورم این است که آیا داشتن این صفت بد در یک دوره سنی است یا نه داشتن آن در همه گروه های سنی یکسان است و محدود به سن نیست؟ 18-نظر روان شناسان نسبت به حسودان؟ 19-خود کلمه حسود (مثلاً در قرآن) به چه معنا است ؟ 20-نقطه مقابل حسادت چیست؟ شرح دهید؟