اینکه ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست مجلس خبرگان رهبری، در دست یک نفر می باشد آیا این به معنای آن نیست که همه قدرت تصمیم گیری در کشور، در دست یک نفر می باشد؟ و به خاطر آن چنانچه مثلا رئیس ج
اینکه ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست مجلس خبرگان رهبری، در دست یک نفر می باشد آیا این به معنای آن نیست که همه قدرت تصمیم گیری در کشور، در دست یک نفر می باشد؟ و به خاطر آن چنانچه مثلا رئیس ج موضوعی را که در پرسش مطرح نمودید از ابعاد مختلف قابل نقد و بررسی است که به اختصار به ذکر چند نکته بسنده می نماییم : یکم . ساختار حقوقی - سیاسی نظام جمهوی اسلامی بر اساس تفکیک قوا تنظیم شده و قوای سه گانه علی رغم همکاری و تعامل با یکدیگر از استقلال لازم برخوردار می باشند . دوم . قانون اساسی جمهوری اسلامی ، قدرت های تصمیم گیرنده کشور را مشخص نموده است و مطابق قانون اساسی نه مجمع تشخیص مصلحت نظام و نه مجلس خبرگان رهبری هیچ کدام حق تصمیم گیری پیرامون مسائل اجرایی کشور و ایجاد اخلال در کار دولت را ندارند. اصولاً مجمع تشخیص مصلحت، خود نهاد مستقلی در امر قانون‌گذاری نیست به عنوان بازوی مشورتی رهبری عمل نموده و مصوبات آن لازم است به تأیید مقام رهبری برسد . حوزه اختیارات و وظایف مجلس خبرگان رهبری نیز در ارتباط با نصب و عزل رهبری و نظارت بر عملکرد ایشان می باشد . سوم . تصدی همزمان ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام - که توسط مقام معظم رهبری انتخاب می شود - و ریاست مجلس خبرگان رهبری - که توسط جمع زیادی از کارشناسان و اسلام شناسان برجسته کشور انتخاب می شود – توسط یک نفر نه تنها از نظر قانونی منعی ندارد بلکه با توجه به پارامترهایی نظیر : 1. مشخص بودن محدوده وظایف و اختیارات هریک از این دو نهاد؛ 2 . ویژگی های دینی ، تعهد اخلاقی و انقلابی و سوابق آن؛ 3 . نظارت ها و کنترل های دقیقی که توسط مقام معظم رهبری و سایر اعضای تشکیل دهنده بر عملکرد رئیس این دو نهاد و مصوبات آن صورت می پذیرد ، راه را بر هر گونه سوئ استفاده احتمالی و ایجاد اخلال در عملکرد سایر قوا مسدود می نماید. چهارم . هر چند فضای تبلیغاتی برخی جریانات سیاسی به گونه ایست که به وجود آورنده این قبیل ابهامات و شبهات است ؛ اما بحمدالله مسئولین عالی رتبه نظام مقدس جمهوری اسلامی در کنار برخی اختلاف سلایق و دیدگاههای طبیعی پیرامون شیوه های اجرایی ، از اتحاد ، همدلی و صمیمیت بی نظیری برخوردار بوده و رعایت اصول ، ارزش های واقعی انقلاب ، منافع و مصالح نظام و جامعه اسلامی را بر هر موضوعی مقدم می شمارند . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 1/100100909)
عنوان سوال:

اینکه ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست مجلس خبرگان رهبری، در دست یک نفر می باشد آیا این به معنای آن نیست که همه قدرت تصمیم گیری در کشور، در دست یک نفر می باشد؟ و به خاطر آن چنانچه مثلا رئیس ج


پاسخ:

اینکه ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست مجلس خبرگان رهبری، در دست یک نفر می باشد آیا این به معنای آن نیست که همه قدرت تصمیم گیری در کشور، در دست یک نفر می باشد؟ و به خاطر آن چنانچه مثلا رئیس ج

موضوعی را که در پرسش مطرح نمودید از ابعاد مختلف قابل نقد و بررسی است که به اختصار به ذکر چند نکته بسنده می نماییم :
یکم . ساختار حقوقی - سیاسی نظام جمهوی اسلامی بر اساس تفکیک قوا تنظیم شده و قوای سه گانه علی رغم همکاری و تعامل با یکدیگر از استقلال لازم برخوردار می باشند .
دوم . قانون اساسی جمهوری اسلامی ، قدرت های تصمیم گیرنده کشور را مشخص نموده است و مطابق قانون اساسی نه مجمع تشخیص مصلحت نظام و نه مجلس خبرگان رهبری هیچ کدام حق تصمیم گیری پیرامون مسائل اجرایی کشور و ایجاد اخلال در کار دولت را ندارند. اصولاً مجمع تشخیص مصلحت، خود نهاد مستقلی در امر قانون‌گذاری نیست به عنوان بازوی مشورتی رهبری عمل نموده و مصوبات آن لازم است به تأیید مقام رهبری برسد . حوزه اختیارات و وظایف مجلس خبرگان رهبری نیز در ارتباط با نصب و عزل رهبری و نظارت بر عملکرد ایشان می باشد .
سوم . تصدی همزمان ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام - که توسط مقام معظم رهبری انتخاب می شود - و ریاست مجلس خبرگان رهبری - که توسط جمع زیادی از کارشناسان و اسلام شناسان برجسته کشور انتخاب می شود – توسط یک نفر نه تنها از نظر قانونی منعی ندارد بلکه با توجه به پارامترهایی نظیر :
1. مشخص بودن محدوده وظایف و اختیارات هریک از این دو نهاد؛
2 . ویژگی های دینی ، تعهد اخلاقی و انقلابی و سوابق آن؛
3 . نظارت ها و کنترل های دقیقی که توسط مقام معظم رهبری و سایر اعضای تشکیل دهنده بر عملکرد رئیس این دو نهاد و مصوبات آن صورت می پذیرد ، راه را بر هر گونه سوئ استفاده احتمالی و ایجاد اخلال در عملکرد سایر قوا مسدود می نماید.
چهارم . هر چند فضای تبلیغاتی برخی جریانات سیاسی به گونه ایست که به وجود آورنده این قبیل ابهامات و شبهات است ؛ اما بحمدالله مسئولین عالی رتبه نظام مقدس جمهوری اسلامی در کنار برخی اختلاف سلایق و دیدگاههای طبیعی پیرامون شیوه های اجرایی ، از اتحاد ، همدلی و صمیمیت بی نظیری برخوردار بوده و رعایت اصول ، ارزش های واقعی انقلاب ، منافع و مصالح نظام و جامعه اسلامی را بر هر موضوعی مقدم می شمارند . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 1/100100909)





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین