معاون پارلمانی چه مسئولیت و وظیفه ای دارد و در چه بخشی مسئولیت دارد توضیح دهید.(مختصر) دانشجوی گرامی ضمن تشکر از تماس مجدد شما با این مرکز ، در پاسخ به سوال شما ابتدا باید اشاره نماییم که معاونت پارلمانی در هر نهاد ، مرکز و دستگاهی ، معاونتی است که وظیفه برقراری رابطه این نهاد ومرکز را با مجلس شورای اسلامی بر عهده می گیرد و در واقع به عنوان حلقه واسط میان مجلس با این دستگاه عمل می کند . البته با توجه به نوع کاری که هر دستگاهی ممکن است داشته باشد و نیز نوع پیوندها و تعاملاتی که میان آن دستگاه با مجلس ممکن است مطرح باشد طبیعتا وظیفه معاونت پارلمانی هر دستگاهی با دستگاه دیگر تفاوت پیدا می کند . از طرفی یکی از مهمترین معاونت های پارلمانی مطرح در کشور ، معاونت امور مجلس رئیس جمهور می باشد که به دلیل اهمیت آن و پیوندهایی که بیش از معاونت پارلمانی هر سازمان و ارگان دیگری با مجلس دارد به معرفی این معاونت می پردازیم : معاونت امور مجلس رئیس جمهور باتوجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای تعامل هر چه بهتر دو قوه مجریه و مقننه فعالیت می نماید . اصل هفتادم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، به طور مستقیم به موضوع ارتباط دو قوه اشاره دارد و بر اساس آن رئیس جمهور و معاونان او و وزیران به اجتماع یا به انفراد حق شرکت در جلسات علنی مجلس را دارند و می توانند مشاوران خود را به همراه داشته باشند و در صورتی که نمایندگان لازم بدانند وزراء مکلف به حضور و هر گاه تقاضا نمایند مطالباتشان استماع می شود . معاونت امور مجلس مهمترین مسئولیت خود را به عنوان پل ارتباطی بین دولت و مجلس بر ارتباط و تعامل دو سویه بین دولت و بدنه دولت با مجلس ، نمایندگان و کمیسیون ها پایه ریزی کرده است . معاونت امور مجلس رئیس جمهور دارای معاونت امور تقنینی و معاونت نظارت و هماهنگی و مرکز تحقیقات و روابط عمومی می باشد که هر کدام بر اساس شرح وظایف تعیین شده در حوزه دولت و مجلس به فعالیت می پردازند تا هر چه موثر تر در راستای تعامل سازنده دو قوه ایفای نقش نماید . (روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری ، نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت) ماموریت های معاونت امور مجلس ریاست جمهوری : (نقل از همان) 1 – ارتباط و تعامل با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی 2 – برنامه ریزی به منظور ایجاد گفتمان مشترک دولت و نمایندگان به شکل فرد- استانی ، سیاسی ، کمیسیونی 3 – تعیین قوانین و لوایح اولویت دار از منظر دولت 4 – هماهنگی درونی امور دولت در تعامل با مجلس 5 – زمینه سازی برای حمایت از برنامه های راهبردی دولت و لوایح جدید قانونی مد نظر دولت
معاون پارلمانی چه مسئولیت و وظیفه ای دارد و در چه بخشی مسئولیت دارد توضیح دهید.(مختصر)
دانشجوی گرامی ضمن تشکر از تماس مجدد شما با این مرکز ، در پاسخ به سوال شما ابتدا باید اشاره نماییم که معاونت پارلمانی در هر نهاد ، مرکز و دستگاهی ، معاونتی است که وظیفه برقراری رابطه این نهاد ومرکز را با مجلس شورای اسلامی بر عهده می گیرد و در واقع به عنوان حلقه واسط میان مجلس با این دستگاه عمل می کند . البته با توجه به نوع کاری که هر دستگاهی ممکن است داشته باشد و نیز نوع پیوندها و تعاملاتی که میان آن دستگاه با مجلس ممکن است مطرح باشد طبیعتا وظیفه معاونت پارلمانی هر دستگاهی با دستگاه دیگر تفاوت پیدا می کند . از طرفی یکی از مهمترین معاونت های پارلمانی مطرح در کشور ، معاونت امور مجلس رئیس جمهور می باشد که به دلیل اهمیت آن و پیوندهایی که بیش از معاونت پارلمانی هر سازمان و ارگان دیگری با مجلس دارد به معرفی این معاونت می پردازیم :
معاونت امور مجلس رئیس جمهور باتوجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای تعامل هر چه بهتر دو قوه مجریه و مقننه فعالیت می نماید .
اصل هفتادم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، به طور مستقیم به موضوع ارتباط دو قوه اشاره دارد و بر اساس آن رئیس جمهور و معاونان او و وزیران به اجتماع یا به انفراد حق شرکت در جلسات علنی مجلس را دارند و می توانند مشاوران خود را به همراه داشته باشند و در صورتی که نمایندگان لازم بدانند وزراء مکلف به حضور و هر گاه تقاضا نمایند مطالباتشان استماع می شود .
معاونت امور مجلس مهمترین مسئولیت خود را به عنوان پل ارتباطی بین دولت و مجلس بر ارتباط و تعامل دو سویه بین دولت و بدنه دولت با مجلس ، نمایندگان و کمیسیون ها پایه ریزی کرده است .
معاونت امور مجلس رئیس جمهور دارای معاونت امور تقنینی و معاونت نظارت و هماهنگی و مرکز تحقیقات و روابط عمومی می باشد که هر کدام بر اساس شرح وظایف تعیین شده در حوزه دولت و مجلس به فعالیت می پردازند تا هر چه موثر تر در راستای تعامل سازنده دو قوه ایفای نقش نماید . (روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری ، نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت)
ماموریت های معاونت امور مجلس ریاست جمهوری : (نقل از همان)
1 – ارتباط و تعامل با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی
2 – برنامه ریزی به منظور ایجاد گفتمان مشترک دولت و نمایندگان به شکل فرد- استانی ، سیاسی ، کمیسیونی
3 – تعیین قوانین و لوایح اولویت دار از منظر دولت
4 – هماهنگی درونی امور دولت در تعامل با مجلس
5 – زمینه سازی برای حمایت از برنامه های راهبردی دولت و لوایح جدید قانونی مد نظر دولت
- [سایر] حکومت پادشاهی پارلمانی؟
- [سایر] چرا نظام پارلمانی شکل خوبی از مردمسالاری می باشد؟
- [سایر] پارلمان یعنی چه و مسئولیت نماینده پارلمانی و حقوقی رئیس جمهور چیست؟ و چه کسی آن را تعیین می کند؟
- [سایر] پارلمان یعنی چه و مسئولیت نماینده پارلمانی و حقوقی رئیس جمهور چیست؟ و چه کسی آن را تعیین می کند؟
- [سایر] چرا حضرت موسی(ع) به جای درخواست رفع مشکل گویش، از خدا درخواست کرد که حضرت هارون(ع) را معاون و شریک او قرار دهد؟
- [سایر] در مورد حکومت خودگردان فلسطین چرا با وجودی که دولت حماس در انتخابات پارلمانی رأی آورده و نخست وزیر تعیین نموده، جنبش فتح ریاست حکومت خودگردان را بر عهده دارد؟ نسبت ابومازن با تشکیلات دولت خودگردان چگو
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا معاون در قتل که از طریق تحریک یا ترغیب یا تهدید یا تطمیع و یا به وسیله دسیسه و فریب و نیرنگ موجب وقوع قتل شود ممنوع از ارث می شود؟
- [سایر] بسمه تعالی حضرت حجه الاسلام و المسلمین جناب آقای مرادی با سلام و اهدای تحیات از حضور ارزشمند شما در برنامه امروز دانشگاه ممنونم و مراتب سپاس خود را اعلام میکنم. ارادتمند. دکتر علی دباغ معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
- [سایر] مهمترین وظیفه مسلمان امروز چیست؟(خصوصا وظیفه ما دانشجویان)
- [سایر] اگر پدر به وظیفه خود عمل نکنند، فرزند چه وظیفه در قبال آنان دارد؟
- [آیت الله سبحانی] زن مستحاضه اگر پیش از آن که خود را وارسی کند، مشغول نماز شود، چنانچه قصد قربت داشته و به وظیفه خود عمل کرده مثلا استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفه استحاضه قلیله عمل نموده، نماز او صحیح است و اگر قصد قربت نداشته یا عمل او مطابق وظیفه اش نباشد مثل آن که استحاضه او متوسطه بوده و به وظیفه قلیله رفتار کرده، نماز او باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحاضه اگر پیش از آن که خود را وارسی کند، مشغول نماز شود چنان چه قصد قربت داشته و به وظیفه خود عمل کرده - مثلا: استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفه استحاضه قلیله عمل نموده نماز او صحیح است و اگر قصد قربت نداشته، یا عمل او مطابق وظیفه اش نبوده مثل آن که، استحاضه او متوسطه بوده و به وظیفه قلیله رفتار کرده - نماز او باطل است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زن مستحاضه اگر پیش از آنکه خود را وارسی کند؛ مشغول نماز شود؛ چنانچه قصد قربت داشته و به وظیفه خود عمل کرده مثلا استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفه استحاضه قلیله عمل نموده؛ نماز او صحیح است و اگر قصد قربت نداشته یا عمل او مطابق وظیفه اش نبوده مثل آنکه استحاضه او متوسطه بوده و به وظیفه قلیله رفتار کرده؛ نماز او باطل است.
- [آیت الله وحید خراسانی] زن مستحاضه اگر پیش از ان که خود را وارسی کند مشغول نماز شود چنانچه قصد قربت داشته و به وظیفه خود عمل کرده مثلا استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفه استحاضه قلیله عمل نموده نماز او صحیح است و اگر قصد قربت نداشته یا عمل او مطابق وظیفه اش نبوده مثل ان که استحاضه او متوسطه بوده و به وظیفه قلیله رفتار کرده نماز او باطل است
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زن مستحاضه اگر پیش از آن که خود را وارسی کند مشغول نماز شود، چنانچه قصد قربت داشته و به وظیفه خود عمل کرده مثلاً استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفه استحاضه قلیله عمل نموده، نماز او صحیح است و اگر قصد قربت نداشته یا عمل او مطابق وظیفه اش نبوده مثل آن که استحاضه او متوسطه بوده و به وظیفه قلیله رفتار کرده، نماز او باطل است.
- [امام خمینی] زن مستحاضه اگر پیش از آنکه خود را وارسی کند، مشغول نماز شود، چنانچه قصد قربت داشته و به وظیفه خود عمل کرده مثلا استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفه استحاضه قلیله عمل نموده، نماز او صحیح است. و اگر قصد قربت نداشته یا عمل او مطابق وظیفه اش نبوده، مثل آنکه استحاضه او متوسطه بوده و به وظیفه قلیله رفتار کرده، نماز او باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در بین نماز شک کند که اقتداء کرده یا نه، چنانچه در حالی باشد که وظیفه مأموم است مثلاً به حمد و سوره امام گوش می دهد می تواند نماز را به جماعت تمام کند و اگر مشغول کاری باشد که هم وظیفه امام و هم وظیفه مأموم است مثلاً در رکوع یا سجده باشد، باید نماز را به نیّت فرادی تمام نماید.
- [امام خمینی] اگر در بین نماز شک کند که اقتدا کرده یا نه، چنانچه در حالی باشد که وظیفه ماموم است، مثلا به حمد و سوره امام گوش می دهد باید نماز را به جماعت تمام کند، و اگر مشغول کاری باشد که هم وظیفه امام و هم وظیفه ماموم است مثلا در رکوع یا سجده باشد، باید نماز را به نیت فرادی تمام نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در بین نماز شک کند که اقتدا کرده یا نه ، چنانچه در حالی باشد که وظیفة ماموم است مثلاً به حمد و سورة امام گوش می دهد ، می تواند نماز را به جماعت تمام کند و اگر مشغول کاری باشد که هم وظیفة امام و هم وظیفة ماموم است مثلاً در رکوع یا سجده باشد ، باید نماز را به نیت فردای تمام نماید .
- [آیت الله نوری همدانی] زن مستحاضه اگر پیش از آنکه خود را وارسی کند ، مشغول نماز شود ، چنانچه قصد قربت داشته باشد و به وظیفة خود عمل کرده مثلا استحاضه اش قلیله بوده و به وظیفة استحاضه قلیله عمل نموده ، نماز او صحیح است و اگر قصد و به وظیفة قلیله رفتار کرده ، نماز او باطل است .