معاون پارلمانی چه وظیفه ای دارد؟
معاون پارلمانی چه مسئولیت و وظیفه ای دارد و در چه بخشی مسئولیت دارد توضیح دهید.(مختصر) دانشجوی گرامی ضمن تشکر از تماس مجدد شما با این مرکز ، در پاسخ به سوال شما ابتدا باید اشاره نماییم که معاونت پارلمانی در هر نهاد ، مرکز و دستگاهی ، معاونتی است که وظیفه برقراری رابطه این نهاد ومرکز را با مجلس شورای اسلامی بر عهده می گیرد و در واقع به عنوان حلقه واسط میان مجلس با این دستگاه عمل می کند . البته با توجه به نوع کاری که هر دستگاهی ممکن است داشته باشد و نیز نوع پیوندها و تعاملاتی که میان آن دستگاه با مجلس ممکن است مطرح باشد طبیعتا وظیفه معاونت پارلمانی هر دستگاهی با دستگاه دیگر تفاوت پیدا می کند . از طرفی یکی از مهمترین معاونت های پارلمانی مطرح در کشور ، معاونت امور مجلس رئیس جمهور می باشد که به دلیل اهمیت آن و پیوندهایی که بیش از معاونت پارلمانی هر سازمان و ارگان دیگری با مجلس دارد به معرفی این معاونت می پردازیم : معاونت امور مجلس رئیس جمهور باتوجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای تعامل هر چه بهتر دو قوه مجریه و مقننه فعالیت می نماید . اصل هفتادم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، به طور مستقیم به موضوع ارتباط دو قوه اشاره دارد و بر اساس آن رئیس جمهور و معاونان او و وزیران به اجتماع یا به انفراد حق شرکت در جلسات علنی مجلس را دارند و می توانند مشاوران خود را به همراه داشته باشند و در صورتی که نمایندگان لازم بدانند وزراء مکلف به حضور و هر گاه تقاضا نمایند مطالباتشان استماع می شود . معاونت امور مجلس مهمترین مسئولیت خود را به عنوان پل ارتباطی بین دولت و مجلس بر ارتباط و تعامل دو سویه بین دولت و بدنه دولت با مجلس ، نمایندگان و کمیسیون ها پایه ریزی کرده است . معاونت امور مجلس رئیس جمهور دارای معاونت امور تقنینی و معاونت نظارت و هماهنگی و مرکز تحقیقات و روابط عمومی می باشد که هر کدام بر اساس شرح وظایف تعیین شده در حوزه دولت و مجلس به فعالیت می پردازند تا هر چه موثر تر در راستای تعامل سازنده دو قوه ایفای نقش نماید . (روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری ، نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت) ماموریت های معاونت امور مجلس ریاست جمهوری : (نقل از همان) 1 – ارتباط و تعامل با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی 2 – برنامه ریزی به منظور ایجاد گفتمان مشترک دولت و نمایندگان به شکل فرد- استانی ، سیاسی ، کمیسیونی 3 – تعیین قوانین و لوایح اولویت دار از منظر دولت 4 – هماهنگی درونی امور دولت در تعامل با مجلس 5 – زمینه سازی برای حمایت از برنامه های راهبردی دولت و لوایح جدید قانونی مد نظر دولت
عنوان سوال:

معاون پارلمانی چه وظیفه ای دارد؟


پاسخ:

معاون پارلمانی چه مسئولیت و وظیفه ای دارد و در چه بخشی مسئولیت دارد توضیح دهید.(مختصر)

دانشجوی گرامی ضمن تشکر از تماس مجدد شما با این مرکز ، در پاسخ به سوال شما ابتدا باید اشاره نماییم که معاونت پارلمانی در هر نهاد ، مرکز و دستگاهی ، معاونتی است که وظیفه برقراری رابطه این نهاد ومرکز را با مجلس شورای اسلامی بر عهده می گیرد و در واقع به عنوان حلقه واسط میان مجلس با این دستگاه عمل می کند . البته با توجه به نوع کاری که هر دستگاهی ممکن است داشته باشد و نیز نوع پیوندها و تعاملاتی که میان آن دستگاه با مجلس ممکن است مطرح باشد طبیعتا وظیفه معاونت پارلمانی هر دستگاهی با دستگاه دیگر تفاوت پیدا می کند . از طرفی یکی از مهمترین معاونت های پارلمانی مطرح در کشور ، معاونت امور مجلس رئیس جمهور می باشد که به دلیل اهمیت آن و پیوندهایی که بیش از معاونت پارلمانی هر سازمان و ارگان دیگری با مجلس دارد به معرفی این معاونت می پردازیم :

معاونت امور مجلس رئیس جمهور باتوجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای تعامل هر چه بهتر دو قوه مجریه و مقننه فعالیت می نماید .

اصل هفتادم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، به طور مستقیم به موضوع ارتباط دو قوه اشاره دارد و بر اساس آن رئیس جمهور و معاونان او و وزیران به اجتماع یا به انفراد حق شرکت در جلسات علنی مجلس را دارند و می توانند مشاوران خود را به همراه داشته باشند و در صورتی که نمایندگان لازم بدانند وزراء مکلف به حضور و هر گاه تقاضا نمایند مطالباتشان استماع می شود .

معاونت امور مجلس مهمترین مسئولیت خود را به عنوان پل ارتباطی بین دولت و مجلس بر ارتباط و تعامل دو سویه بین دولت و بدنه دولت با مجلس ، نمایندگان و کمیسیون ها پایه ریزی کرده است .

معاونت امور مجلس رئیس جمهور دارای معاونت امور تقنینی و معاونت نظارت و هماهنگی و مرکز تحقیقات و روابط عمومی می باشد که هر کدام بر اساس شرح وظایف تعیین شده در حوزه دولت و مجلس به فعالیت می پردازند تا هر چه موثر تر در راستای تعامل سازنده دو قوه ایفای نقش نماید . (روابط عمومی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری ، نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت)

ماموریت های معاونت امور مجلس ریاست جمهوری : (نقل از همان)

1 – ارتباط و تعامل با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی

2 – برنامه ریزی به منظور ایجاد گفتمان مشترک دولت و نمایندگان به شکل فرد- استانی ، سیاسی ، کمیسیونی

3 – تعیین قوانین و لوایح اولویت دار از منظر دولت

4 – هماهنگی درونی امور دولت در تعامل با مجلس

5 – زمینه سازی برای حمایت از برنامه های راهبردی دولت و لوایح جدید قانونی مد نظر دولت





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین