رسیدگی به جرایم مربوط به مأمورین وزارت اطلاعات مربوط به کدام دادگاه است؟ برای رسیدگی به جرایم مربوط به وظائف خاص نظامی یا انتظامی ،اعضاء ارتش ،سپاه پاسداران،محاکم نظامی ،مطابق قانون تشکیل می گردد.(اصل یکصدوهفتادودوم قانون اساس)بنابراین رسیدگی به جرایم مأمورین وزارت اطلاعات که به نوعی وجهه نظامی دارند ،در محاکم نظامی خاص ،یعنی سازمان قضایی نیروهای مسلح رسیدگی خواهد شد. ولی به جرائم عمومی أنان یا جرائمی که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می شوند ،در محاکم عمومی رسیدگی می شود.البته به منظوررسیدگی به شکایات وتظلمات واعتراضات مردم نسبت به مأمورین دیوانی بنام ،دیوان عدالت اداری ،زیر نظر رئیس قوه قضائیه تأسیس می گردد.(اصل یکصدوهفتادوسوم) توضیح اینکه: در نظام قضائی جمهوری اسلامی ایران طبق اصل یکصدوپنجاه ونهم ،دادگستری تنها مرجع رسیدگی است ودر این اصل به دلیل اهمیت جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی وانتظامی وتا حدودی تخصصی بودن این وظایف وشناخت جرایم مربوط به أن ،محاکم نظامی را به شکل اختصاصی لازم دانسته است.اما نه بر اساس صنف نظامیان تاکلیه دعاوی وجرائم أنان در این محاکم رسیدگی شود ،بلکه تصریح می کند که جرایم عمومی وحتی جرایمی که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می شوند باید در محاکم عمومی رسیدگی شود. بدین ترتیب کلیه نیروهای مسلح ،مثل همه مردم در جرائم عمومی وحتی آنچه را که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می شوند،مثل ضرب وجرح کسی که در اختیارأنان است ،به هنگام بردن وآوردن به محاکم ، نقل وانتقال از زندانها یا در کشف جرایم وحفظ انتظامات وبرخورد با مظنون ومشکوک ،همه در محاکم عمومی رسیدگی می شود .(أیةالله محمد یزدی ؛شرح وتبیین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ؛انتشارات امام عصر (عج)چاپ اول ،82،ص712) علاوه بر این به مطلبی با عنوان طرح تعیین مرجع صالح رسیدگی به جرایم کاکنان وزارت اطلاعات در بعضی سایتها مخصوصا سایت خانه ملت (مجلس شورای اسلامی ) برخورد کردیم،که بدین مضمون است. با توجه به مشکلات ناشی از آیین دادرسی، تشریفات قضایی و قانون حاکم بر جرائم نیروهای نظامی و انتظامی برای کارکنان وزارت اطلاعات ، طرح ذیل جهت حل این معضل و طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود. ماده واحده – به منظوررسیدگی به جرائم امنیتی، جرائم ناشی از خدمت و جرائم عادی که رسیدگی به آنها موجب افشا شدن اسرار میگردد، از بین شعبات موجود شعبه ویژهای در دادگستری استان تهران اختصاص مییابد.تبصره 1- کارکنان وزارت اطلاعات شامل کلیه مستخدمین رسمی، پیمانی، خرید خدمت، قراردادی و کلیه کسانی که از سایر موسسات و سازمانهای دولتی تحت عنوان مامور در خدمت این وزارتخانه هستند و کسانی که به نحوی با این وزارتخانه همکاری مینمایند، میباشد. تبصره 2- به جرائم عادی کارکنان در دادگاههای عمومی رسیدگی میشود. (در اجرای ماده 102 آییننامه داخلی با اولویت در دستور قرار گرفت) (شماره ثبت 640)سایت خانه ملت شنبه شهریور1382/8.متاسفانه ما نتوانستیم در مصوبات مجلس آن را پیدا کنیم . در یک جمع بندی کلی می توان گفت جرائم عادی ماموران وزارت اطلاعات در دادگاهای عمومی ،وجرائم اداری در دیوان عدالت اداری وجرائم نظامی درسازمان قضائی نیروهای مسلح رسیدگی می شود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100100864)
رسیدگی به جرایم مربوط به مأمورین وزارت اطلاعات مربوط به کدام دادگاه است؟
برای رسیدگی به جرایم مربوط به وظائف خاص نظامی یا انتظامی ،اعضاء ارتش ،سپاه پاسداران،محاکم نظامی ،مطابق قانون تشکیل می گردد.(اصل یکصدوهفتادودوم قانون اساس)بنابراین رسیدگی به جرایم مأمورین وزارت اطلاعات که به نوعی وجهه نظامی دارند ،در محاکم نظامی خاص ،یعنی سازمان قضایی نیروهای مسلح رسیدگی خواهد شد.
ولی به جرائم عمومی أنان یا جرائمی که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می شوند ،در محاکم عمومی رسیدگی می شود.البته به منظوررسیدگی به شکایات وتظلمات واعتراضات مردم نسبت به مأمورین دیوانی بنام ،دیوان عدالت اداری ،زیر نظر رئیس قوه قضائیه تأسیس می گردد.(اصل یکصدوهفتادوسوم)
توضیح اینکه:
در نظام قضائی جمهوری اسلامی ایران طبق اصل یکصدوپنجاه ونهم ،دادگستری تنها مرجع رسیدگی است ودر این اصل به دلیل اهمیت جرایم مربوط به وظایف خاص نظامی وانتظامی وتا حدودی تخصصی بودن این وظایف وشناخت جرایم مربوط به أن ،محاکم نظامی را به شکل اختصاصی لازم دانسته است.اما نه بر اساس صنف نظامیان تاکلیه دعاوی وجرائم أنان در این محاکم رسیدگی شود ،بلکه تصریح می کند که جرایم عمومی وحتی جرایمی که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می شوند باید در محاکم عمومی رسیدگی شود.
بدین ترتیب کلیه نیروهای مسلح ،مثل همه مردم در جرائم عمومی وحتی آنچه را که در مقام ضابط دادگستری مرتکب می شوند،مثل ضرب وجرح کسی که در اختیارأنان است ،به هنگام بردن وآوردن به محاکم ، نقل وانتقال از زندانها یا در کشف جرایم وحفظ انتظامات وبرخورد با مظنون ومشکوک ،همه در محاکم عمومی رسیدگی می شود .(أیةالله محمد یزدی ؛شرح وتبیین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ؛انتشارات امام عصر (عج)چاپ اول ،82،ص712)
علاوه بر این به مطلبی با عنوان طرح تعیین مرجع صالح رسیدگی به جرایم کاکنان وزارت اطلاعات در بعضی سایتها مخصوصا سایت خانه ملت (مجلس شورای اسلامی ) برخورد کردیم،که بدین مضمون است. با توجه به مشکلات ناشی از آیین دادرسی، تشریفات قضایی و قانون حاکم بر جرائم نیروهای نظامی و انتظامی برای کارکنان وزارت اطلاعات ، طرح ذیل جهت حل این معضل و طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود. ماده واحده – به منظوررسیدگی به جرائم امنیتی، جرائم ناشی از خدمت و جرائم عادی که رسیدگی به آنها موجب افشا شدن اسرار میگردد، از بین شعبات موجود شعبه ویژهای در دادگستری استان تهران اختصاص مییابد.تبصره 1- کارکنان وزارت اطلاعات شامل کلیه مستخدمین رسمی، پیمانی، خرید خدمت، قراردادی و کلیه کسانی که از سایر موسسات و سازمانهای دولتی تحت عنوان مامور در خدمت این وزارتخانه هستند و کسانی که به نحوی با این وزارتخانه همکاری مینمایند، میباشد.
تبصره 2- به جرائم عادی کارکنان در دادگاههای عمومی رسیدگی میشود.
(در اجرای ماده 102 آییننامه داخلی با اولویت در دستور قرار گرفت) (شماره ثبت 640)سایت خانه ملت شنبه شهریور1382/8.متاسفانه ما نتوانستیم در مصوبات مجلس آن را پیدا کنیم . در یک جمع بندی کلی می توان گفت جرائم عادی ماموران وزارت اطلاعات در دادگاهای عمومی ،وجرائم اداری در دیوان عدالت اداری وجرائم نظامی درسازمان قضائی نیروهای مسلح رسیدگی می شود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100100864)
- [سایر] وزارت اطلاعات پس از انقلاب از چه سالی تأسیس شد؟
- [سایر] درباره استقلال مراجع حل اختلاف و ایفای نقش نظارتی وزارت کار در کار رسیدگی و صدور رای مراجع مزبور؟
- [سایر] رسیدگی به جرایم کارفرمایان که ناشی از خودداری آنان از اجرای به موقع آرای مراجع حل اختلاف باشد با کدام مرجع است؟
- [سایر] آیا محمدرضا مدحی عامل نفوذی وزارت اطلاعات بود یا عضو دستگیر شده ضد انقلاب بود؟ اگر می شود اطلاعاتی درباره ایشان بدهید؟
- [سایر] رسیدگی به اختلاف در مورد سهامی که کارگران در شرکت دارا می باشند و دعاوی مربوط به سود این سهام به عهده کدام مرجع است؟
- [سایر] آیا مراجع حل اختلاف مقرر در قانون کار نیز مکلف به رعایت ضوابط و مقررات مربوط به نحوه رسیدگی در دادگاهها میباشند؟
- [سایر] مقررات مربوط به ابلاغ در آیین رسیدگی و چگونگی تشکیل جلسات هیأتهای تشخیص و حل اختلاف موضوع ماده 164 قانون کار به چه ترتیبی می باشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مواردی که مدعیان غیر شیعه یا غیر مسلمان بوده، و در یکی از احوال شخصیه (ارث، وصیت، نکاح و طلاق) با یکدیگر اختلاف داشته، و به دادگاه اسلامی مراجعه کنند، آیا دادگاه مزبور صلاحیت، یا الزام به رسیدگی دارد؟ و در صورت رسیدگی، مبنای حکم قاضی، احکام اسلامی خواهد بود یا مذهب یکی از اصحاب دعوی؟ در صورت اخیر، اگر اصحاب دعوی دارای ادیان یا مذاهب مختلف باشند، ملاک حکم قاضی مذهب کدام یک از آنان خواهد بود.
- [سایر] چگونه ادعا می کنید 124000 پیامبر و جود داشته است ولی حتی نمی توانید نام 500 نفر از آنها را نام ببرید و اطلاعات تاریخی مربوط به ادیان آنها بدهید؟
- [سایر] ایران (توسط وزارت اطلاعات) همکاری مردم خود را با سازمان ضد نظام ولایت فقیه ممنوع اعلام کرده. اما چند تن از دوستان اینجا، با این سازمان همکاری می کنند و من نمی دانم حکم این همکاری با دشمنان ایران در جنگ نرم چیست؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.