دلیل ارتجاع عرب در مقابل استکبار چیست؟ ریشه این مساله را باید در عوامل مختلفی جستجو نمود که به اختصار به آن اشاره می نمائیم ؛ 1- وابستگی شدید این کشورها به قدرتهای بزرگ بویژه آمریکا بگونه ای که سرنوشت کشور های خود را با این قدرتها گره زده اند مرحوم امام در این باره فرمودند کشورهای اسلای بواسطه وابستگی به این وضعیت اسفبار گرفتار شده اند. ( صحیفه نور ج 20 ص 128) 2- خود باختگی و فقدان روحیه خود باوری در میان سران این کشورها که موجب شده این کشورها به جای تکیه بر توان و نیروی خود وسایر کشورهای اسلامی به قدرتهای خارجی وابستگی پیدا نمایند. 3- دور افتادن از تعالیم اسلام واقعی مرحوم امام فرمودند: اگر دول اسلامی و ملل مسلمان به جای تکیه به بلوک شرق وغرب به اسلام تکیه می کردند و تعالی نورانی و رهایی بخش قرآن کریم را نصب عین خود قرار داده و بکار می بستند امروز اسیر تجاوزگران صهیونیسم و مرعوب آمریکا نمی شدند دوری دول اسلامی از قرآن کریم ملت اسلام را به این وضع سیاه نکبت بار مواجه ساخته است. ( صحیفه نور ج 1 ص 186) 4-فقدان آگاهی , دور اندیشی و هوشیاری لازم در شناخت توطئه ها و دشمن شناسی و عبرت نگرفتن از حوادث گذشته موجب شده تا این کشورها بدون درک واقعیات موجود دست دوستی به قدرتهای بزرگ دراز کنند. 5- فقدان پایگاه مردمی اکثریت دولتهای عربی . 6- تبلیغات استکبار جهانی و توطئه های آنان در جهت ایجاد تفرقه و اختلاف میان این کشورهاو تلاش در جهت معرفی ایران به عنوان کشوری که سایر کشورهای منطقه را تهدید می کند , نیز از جمله عواملی است که موجب شده کشورهای به ظاهر اسلامی به قدرتهای بزرگ تمایل پیدا نمایند و مرعوب آنان گردند . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 9/100109483)
دلیل ارتجاع عرب در مقابل استکبار چیست؟
ریشه این مساله را باید در عوامل مختلفی جستجو نمود که به اختصار به آن اشاره می نمائیم ؛
1- وابستگی شدید این کشورها به قدرتهای بزرگ بویژه آمریکا بگونه ای که سرنوشت کشور های خود را با این قدرتها گره زده اند مرحوم امام در این باره فرمودند کشورهای اسلای بواسطه وابستگی به این وضعیت اسفبار گرفتار شده اند. ( صحیفه نور ج 20 ص 128)
2- خود باختگی و فقدان روحیه خود باوری در میان سران این کشورها که موجب شده این کشورها به جای تکیه بر توان و نیروی خود وسایر کشورهای اسلامی به قدرتهای خارجی وابستگی پیدا نمایند.
3- دور افتادن از تعالیم اسلام واقعی مرحوم امام فرمودند: اگر دول اسلامی و ملل مسلمان به جای تکیه به بلوک شرق وغرب به اسلام تکیه می کردند و تعالی نورانی و رهایی بخش قرآن کریم را نصب عین خود قرار داده و بکار می بستند امروز اسیر تجاوزگران صهیونیسم و مرعوب آمریکا نمی شدند دوری دول اسلامی از قرآن کریم ملت اسلام را به این وضع سیاه نکبت بار مواجه ساخته است. ( صحیفه نور ج 1 ص 186)
4-فقدان آگاهی , دور اندیشی و هوشیاری لازم در شناخت توطئه ها و دشمن شناسی و عبرت نگرفتن از حوادث گذشته موجب شده تا این کشورها بدون درک واقعیات موجود دست دوستی به قدرتهای بزرگ دراز کنند.
5- فقدان پایگاه مردمی اکثریت دولتهای عربی .
6- تبلیغات استکبار جهانی و توطئه های آنان در جهت ایجاد تفرقه و اختلاف میان این کشورهاو تلاش در جهت معرفی ایران به عنوان کشوری که سایر کشورهای منطقه را تهدید می کند , نیز از جمله عواملی است که موجب شده کشورهای به ظاهر اسلامی به قدرتهای بزرگ تمایل پیدا نمایند و مرعوب آنان گردند . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 9/100109483)
- [سایر] چرا به جای امپریالیسم(استکبار) بگوییم؟
- [سایر] آیا در بوجود آمدن فرقة قادیانیه، استکبار نقش داشته است؟
- [سایر] مفهوم استکبار جهانی چیست و چرا با آن مبارزه میکنیم؟
- [سایر] آیا می توان گفت که حضرت آدم از نژاد عرب ها بوده و تمامی انسان ها ار نژاد عرب هستند؟
- [سایر] چرا استکبار جهانی ، ملت ایران را در صدر دشمنان خود می داند؟
- [سایر] مهمترین مؤلفههای استکبار و عوامل ایجادکنندهی آن از نگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران چیست؟
- [سایر] استکبار و استعمارستیزی در گفتمان راهبردی امام خمینی در پیروزی انقلاب اسلامی چه جایگاهی داشت؟
- [سایر] جهانخواران و استکبار جهانی چه زمان دست از سر مسلمانان بر می دارند؟
- [سایر] مظهر اراده عمومی ملتهای مسلمان برای مقابله با استکبار جهانی چه روزی است ؟
- [سایر] رویا رویی نظام اختاپوسی استکبار با انقلاب اسلامی را چگونه می توان تبیین کرد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کلمه ای بگوید که یک حرف دارد چنانچه ان کلمه معنی داشته باشد مثل ق که در زبان عرب به معنای این است که نگهداری کن در صورتی که قصد معنای ان بکند نماز باطل می شود و همچنین است بنابر احتیاط واجب در صورتی که معنای ان را بداند هر چند قصد معنی نکند و یا مفهم معنی نباشد
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه یکی از کلمات حمد و سوره یا ذکرهای دیگر نماز را نداند، یا زیر و زبر آن را غلط بخواند، یا حرفی را به حرف دیگری تبدیل کند، مثلاً به جای (ض) (ز) بگوید بطوری که از نظر لغت عرب غلط باشد، نماز او باطل است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر کلمه ای بگوید که یک حرف دارد ، چنانچه آ کلمه معنی داشته باشد مثل (ق) که در زبان عرب به معنای این است که نگهداری کن ، چنانچه معنای آ“ را بداند و قصد آن را نماید ، نمازش باطل می شود ، بلکه ای اگر قصد معنای آن را نکند ولی ملتفت معنای آن باشد ، احتیاط واجب ان است که نماز را دوبره بخواند .
- [آیت الله بروجردی] اگر کلمهای بگوید که یک حرف دارد، چنانچه آن کلمه معنی داشته باشد، مثل (قِ) که در زبان عرب به معنای اینست که (نگهداری کن)، چنانچه معنای آن را بداند و قصد آن را نماید، نمازش باطل میشود، بلکه اگر قصد معنای آن را نکند ولی ملتفت معنای آن باشد، احتیاط واجب آن است که نماز را دوباره بخواند.
- [آیت الله خوئی] زکات گندم و جو وقتی واجب میشود که به آنها گندم و جو گفته شود، و زکات کشمش وقتی واجب میشود که انگور میباشد و زکات خرما وقتی واجب میشود که عرب به آن تمر گوید ولی وقت دادن زکات در گندم و جو موقع خرمن و جدا کردن کاه آنها است و در خرما و کشمش موقعی است که خشک شده باشند.
- [امام خمینی] اگر کلمه ای بگوید که یک حرف دارد چنانچه آن کلمه معنی داشته باشد مثل (ق) که در زبان عرب به معنای این است که (نگهداری کن ) چنانچه معنی آن را بداند و قصد آن را نماید نمازش باطل می شود، بلکه اگر قصد معنای آن را نکند ولی ملتفت معنای آن باشد احتیاط واجب آن است که نماز را دوباره بخواند.
- [آیت الله سبحانی] اگر کلمه ای بگوید که دو حرف دارد; مثل (من) و (ما) نماز او باطل می شود و هر گاه کلمه ای بگوید که یک حرف بیشتر نباشد مانند (ق) که در زبان عرب به معنی نگهداری کن، چنانچه معنی آن را قصد کند نیز نماز او باطل می شود اگر قصد معنای آن را نکند ولی ملتفت معنای آن باشد، احتیاط واجب آن است که نماز را دوباره بخواند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زکاه گندم و جو وقتی واجب می شود که به آنها گندم و جو گفته شود و زکاه کشمش وقتی واجب می شود که انگور می باشد و زکاه خرما وقتی واجب می شود که عرب به آن تمر گوید؛ ولی وقت دادن زکاه در گندم و جو موقع خرمن و جدا کردن کاه آنها است و در خرما و کشمش موقعی است که خشک شده باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کلمه ای بگوید چنانچه آن کلمه معنی داشته باشد مثل (ق) که در زبان عرب به معنای این است که (نگهداری کن) چنانچه معنی آن را بداند و قصد آن معنی را نماید نمازش باطل می شود، و اگر قصد معنای آن را نکند ولی ملتفت معنای آن باشد نمازش باطل نمی شود و نیز اگر آن کلمه معنایی نداشته باشد و او هم آن را در معنایی استعمال نکند ولی اگر دو حرف یا بیشتر باشد در این دو صورت نیز بنابر احتیاط واجب نماز را باطل می کند.
- [آیت الله سیستانی] زکات گندم و جو وقتی تعلّق میگیرد که به آنها گندم و جو گفته شود ، و زکات کشمش وقتی واجب میشود که انگور میباشد ، و زکات خرما وقتی تعلّق میگیرد که عرب به آن تمر گوید ، ولی وقت ملاحظه نصاب وقت خشکیدن آنها است ، و وقت وجوب پرداخت زکات در گندم و جو موقع خرمن و جدا کردن کاه آنها است ، و در خرما و کشمش موقع چیدن آنهاست ، که اگر از این وقت بدون عذر و با بودن مستحق تأخیر بیافتد و تلف شود مالک ضامن است .