در جنگ ایران با عراق چه کشورهایی به ایران کمک کردند و چه کمکی کردند دانشجوی محترم ضمن تشکر از تماس مجدد شما با این مرکز ، در زمینه حامیان ایران در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران ، آقای علی اکبر رئیسی در بخشی از کتاب خود با عنوان (زنگ تاریخ) تنها به سه کشور اشاره می کند که ابتدا حمایت خود را از ایران اعلام کردند اما هیچ یک از آنها در نهایت کمکی به ایران انجام ندادند و جمهوری اسلامی ایران ، تنها و تنها در مقابل رژیم بعث عراق که از سوی دهها کشور از جمله آمریکا ، شوروی ، اکثر کشورهای عربی ، اکثر کشورهای اروپایی از جمله انگلیس ، فرانسه ، آلمان ، ایتالیا و بلژیک و ... مورد حمایت قرار می گرفت هشت سال ایستادگی کرده و در نهایت به پیروزی رسید . رئیسی در این کتاب می نویسد : (در آغاز جنگ سه کشور کره شمالی، سوریه و لیبی حمایت خود را از ایران اعلام کردند. در اواسط جنگ کشور لیبی از حمایت خود منصرف شد و به ایران اعلام جنگ داد. کره شمالی به جهت حضور نیروهای امریکایی در کره جنوبی و ژاپن و دشمنی با این کشورها و آمریکا، امکان حمایت و پشتیبانی از ایران را نداشت و درگیر مشکلات خود با آمریکا و همپیمانان آن بود. سوریه هم به دلیل اینکه بخشی از سرزمین آن کشور در اشغال اسرائیل است و تعدادی از نیروهای مسلح آن نیز در لبنان با اسرائیل در حال جنگ بودند، امکان اینکه حمایت شایانی از ایران بنماید را، نداشت. ایران مجبور بود ضعفها و کمبودهایی که نسبت به عراق داشت را با اتکاء به خدا و توسط فرزندان خود حل کند. برای اینکه از نظر سلاحهای سبک مثل تفنگ و سلاحهای نیمه سنگین و سنگین مثل تانک و مهمات آنها، چیزی برای ادامه دفاع از خود یا ادامه عملیات داشته باشد؛ گروههایی در عملیاتهای مختلف مشخص میشدند که کار آنها به غنیمت گرفتن و انتقال سلاحها به پشت جبهه بود. هر چه رزمندگان عملیات کننده نیاز داشتند برای ادامه عملیات یا دفاع از شهرها و سرزمینهای فتح شده نگه میداشتند و بقیه غنایم به پشت جبهه منتقل میشد تا در آینده مورد استفاده قرارگیرد. در یکی از عملیاتها تعدادی از رزمندگان اسلام موفق میشوند یک فروند بالگرد جنگی دشمن را بکسل کنند و به پشت جبهه خود منتقل کنند. برای تهیه لوازم یدکی هواپیماهای جنگی و سلاحهایی که امکان به غنیمت گرفتن آنها نبود، تعدادی از رزمندگان اسلام با عنوان دلال اسلحه و با مدارکی که تابعیت ایرانی آنها شناخته نشود به کشورهای سازنده این قطعات و سلاحها میرفتند و با مشقت زیاد اقدام به خرید میکردند. در این راه تعدادی از این رزمندگان هم غریبانه به شهادت رسیدند. گذشته از عنایات حضرت حق که همواره روشنی بخش و هدایتگر رزمندگان ما در جبههها بود، توجهات ائمه اطهار (ع) که اسامی مبارکشان رمز عملیات وزینت بخش پرچمهای رزمندگان مابود، ملت فهیم و بزرگوار ایران بزرگترین پشتیبان و حامی فرزندانشان در جبهه بودند. )(نقل از سایت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس ، http://dsrc.ir/View/article.aspx?id=1592 ) در پایان به منظور آشنایی هر چه بیشتر می توانید از مقاله ( نقش کشورهای دنیا در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران) نوشته حسین اسلافی که در سایت سازمان تبلیغات اسلامی به نشانی http://old.ido.ir/a.aspx?a=1388063102 درج شده است نیز استفاده نمایید.
در جنگ ایران با عراق چه کشورهایی به ایران کمک کردند و چه کمکی کردند
دانشجوی محترم ضمن تشکر از تماس مجدد شما با این مرکز ، در زمینه حامیان ایران در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران ، آقای علی اکبر رئیسی در بخشی از کتاب خود با عنوان (زنگ تاریخ) تنها به سه کشور اشاره می کند که ابتدا حمایت خود را از ایران اعلام کردند اما هیچ یک از آنها در نهایت کمکی به ایران انجام ندادند و جمهوری اسلامی ایران ، تنها و تنها در مقابل رژیم بعث عراق که از سوی دهها کشور از جمله آمریکا ، شوروی ، اکثر کشورهای عربی ، اکثر کشورهای اروپایی از جمله انگلیس ، فرانسه ، آلمان ، ایتالیا و بلژیک و ... مورد حمایت قرار می گرفت هشت سال ایستادگی کرده و در نهایت به پیروزی رسید . رئیسی در این کتاب می نویسد : (در آغاز جنگ سه کشور کره شمالی، سوریه و لیبی حمایت خود را از ایران اعلام کردند. در اواسط جنگ کشور لیبی از حمایت خود منصرف شد و به ایران اعلام جنگ داد. کره شمالی به جهت حضور نیروهای امریکایی در کره جنوبی و ژاپن و دشمنی با این کشورها و آمریکا، امکان حمایت و پشتیبانی از ایران را نداشت و درگیر مشکلات خود با آمریکا و همپیمانان آن بود. سوریه هم به دلیل اینکه بخشی از سرزمین آن کشور در اشغال اسرائیل است و تعدادی از نیروهای مسلح آن نیز در لبنان با اسرائیل در حال جنگ بودند، امکان اینکه حمایت شایانی از ایران بنماید را، نداشت. ایران مجبور بود ضعفها و کمبودهایی که نسبت به عراق داشت را با اتکاء به خدا و توسط فرزندان خود حل کند. برای اینکه از نظر سلاحهای سبک مثل تفنگ و سلاحهای نیمه سنگین و سنگین مثل تانک و مهمات آنها، چیزی برای ادامه دفاع از خود یا ادامه عملیات داشته باشد؛ گروههایی در عملیاتهای مختلف مشخص میشدند که کار آنها به غنیمت گرفتن و انتقال سلاحها به پشت جبهه بود. هر چه رزمندگان عملیات کننده نیاز داشتند برای ادامه عملیات یا دفاع از شهرها و سرزمینهای فتح شده نگه میداشتند و بقیه غنایم به پشت جبهه منتقل میشد تا در آینده مورد استفاده قرارگیرد. در یکی از عملیاتها تعدادی از رزمندگان اسلام موفق میشوند یک فروند بالگرد جنگی دشمن را بکسل کنند و به پشت جبهه خود منتقل کنند. برای تهیه لوازم یدکی هواپیماهای جنگی و سلاحهایی که امکان به غنیمت گرفتن آنها نبود، تعدادی از رزمندگان اسلام با عنوان دلال اسلحه و با مدارکی که تابعیت ایرانی آنها شناخته نشود به کشورهای سازنده این قطعات و سلاحها میرفتند و با مشقت زیاد اقدام به خرید میکردند. در این راه تعدادی از این رزمندگان هم غریبانه به شهادت رسیدند. گذشته از عنایات حضرت حق که همواره روشنی بخش و هدایتگر رزمندگان ما در جبههها بود، توجهات ائمه اطهار (ع) که اسامی مبارکشان رمز عملیات وزینت بخش پرچمهای رزمندگان مابود، ملت فهیم و بزرگوار ایران بزرگترین پشتیبان و حامی فرزندانشان در جبهه بودند. )(نقل از سایت پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس ، http://dsrc.ir/View/article.aspx?id=1592 ) در پایان به منظور آشنایی هر چه بیشتر می توانید از مقاله ( نقش کشورهای دنیا در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران) نوشته حسین اسلافی که در سایت سازمان تبلیغات اسلامی به نشانی http://old.ido.ir/a.aspx?a=1388063102 درج شده است نیز استفاده نمایید.
- [سایر] کدام کشورها به عراق برای حمله به ایران کمک مالی کردند؟
- [سایر] ایران در طول جنگ با عراق، مهمات و نیازهای تسلیحاتی خود را از کدام کشورها تأمین میکرد؟
- [سایر] در جنگ ایران با عراق چه کشورهایی به ایران کمک کردند و چه کمکی کردند؟
- [سایر] علل، اهداف و انگیزههای عراق از جنگ با ایران چه بود؟پیامدهای جنگ ایران و عراق؟
- [سایر] چرا در ایران به جنگ عراق و ایران، جنگ تحمیلی گفته می شود؟
- [سایر] علت شروع جنگ عراق علیه ایران چیست؟
- [سایر] آیا اسرائیل در تحریک عراق به راه اندازی جنگ ایران و عراق، نقشی داشت؟
- [سایر] آیا ارتش عراق در جنگ علیه ایران تنها به نیرو و تجهیزات نظامی خود متکی بود یا از کشورهای دیگر هم کمک می گرفت؟
- [سایر] علت شروع جنگ عراق علیه ایران چه بود؟
- [سایر] آیا وقوع جنگ عراق و ایران اجتناب ناپذیر بود؟
- [آیت الله مظاهری] زمینهای آبادی که در صدر اسلام با جنگ به دست مسلمین افتاده، قابل خرید و فروش نیست ولی در این زمان که معلوم نیست آیا این زمینها (در ایران و عراق و ...) در صدر اسلام آباد بوده یا نه، ملک کسانی است که زمین در تصرّف آنهاست و خرید و فروش و سایر تصرّفات در آن جایز است.
- [آیت الله مظاهری] بر زنها و واماندهها و بچّهها، رفتن به جبهه جنگ واجب نیست و همچنین بر فقرا و ضعفا کمک به جبهه لازم نیست، ولی اگر دشمن به مملکت اسلامی هجوم آورد، بر همه افراد حتّی بر زن و بچّه و وامانده، در صورتی که قدرت داشته باشند، دفع آن دشمن لازم است، و همچنین بر همه چه متمکّنین و چه فقرا و ضعفا، در حدّ توان و قدرت واجب است کمک نمایند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنگ با کسانی که بر امام معصوم علیهالسلام خروج کنند جایز است ولی اگر ناصبی نباشند اموال آنها را بدون جنگ نمیتوان تصاحب کرد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر معدن در زمین آبادی باشد که مسلمین آن را به زور و غلبه بدست آورده اند مانند اکثر اراضی ایران و عراق، چنانچه مسلمانی آن معدن را اخراج کند مالک می شود، و احتیاط واجب این است که به اذن ولی امر باشد، و باید خمس آن را بپردازد، و اگر غیر مسلمان اخراج کند مالک نمی شود. و اگر کافر معدنی را از زمینی که در حال فتح مسلمین موات است اخراج کند مالک می شود. 3 گنج
- [آیت الله بهجت] شخصی که میتواند بدون کمک دیگران وضوی ارتماسی بگیرد، نباید به کمک دیگران وضوی غیر ارتماسی (ترتیبی) بگیرد.
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام فرار از جنگ است و در نظر قرآن و روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) گناه آن خیلی بزرگ است، و آن اقسامی دارد: الف) فرار از جنگ مخصوصاً اگر موجب تضعیف جبهه و یا تقویت دشمن شود، و مخصوصاً اگر فرار از خطِّ مقدّم جبهه باشد. ب) تخلّف از فرمان فرمانده مخصوصاً اگر این تخلّف، موجب سرکشی دیگران و یا تضعیف فرمانده و یا تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد. ج) کمکاری یا بیکاری یا تخلّف از وظیفه مخصوصاً اگر موجب تضعیفی در جبهه یا تقویتی برای دشمن گردد. د) شرکت نکردن در جنگ در صورت احتیاج به او، مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران یا تقویت دشمن باشد. ه) کمک نکردن به جبهه از جهت مالی و فکری و تبلیغی و مانند اینها مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .تصرف در اموال کفّار حربی که در حال جنگ با مسلمانان هستند, جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه وصی نتواند به تنهایی کارهای میت را انجام دهد و نتواند کسی را کمک بگیرد حاکم شرع برای کمک او فردی را تعیین می کند.
- [آیت الله اردبیلی] ردّ کسی که درخواست کمک کرده و نیز درخواست کمک از دیگران بدون داشتن نیاز، شدیدا کراهت دارد و گاهی جایز نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر وصی نتواند به تنهایی یا به کمک گرفتن از دیگری کارهای میت را انجام دهد حاکم شرع برای کمک او یک نفر دیگررا معین می کند