لطفا در مورد زندگی و شخصیت اشو اگر مطلبی دارید برایم ارسال فرمایید؟ اشو در سال 1931 در هند دیده به جهان گشود. وی در سال 1953 رشته فلسفه را به پایان رساند و به مدت 9 سال در دانشگاه جبال پور هند به تدریس فلسفه مشغول بود و سال¬ها به مذاکره علمی با بزرگان فلسفه و عالمان هندی پرداخت. اشو در سال 1974 اقدام به تاسیس یک مرکز مراقبه(به نام کمون بین المللی اشو) در هند نمود که بعداً به یکی از بزرگترین مرکز مراقبه در هند تبدیل شد. وی در سال 1981 به آمریکا مهاجرت کرد. در این سفر توانست مریدان زیادی گرد آورد بطوری که شاگردان وی شهرکی به نام وی در یکی از اماکن آمریکا بنا کردند. اما بعداز 4 سال در یک اقدام مبهم، دولت آمریکا دستور اخراج اشو را صادر کرد. در مورد اخراج اشو دو نظریه وجود دارد: (پیروان و مریدان اشو می گویند اشو کلیه ارزش های جامعه آمریکا را زیر سوال برده و راهی جدید جلوی انسان ها قرار می¬داد بنابراین سران آمریکا از او احساس خطر کردند و او را اخراج کردند.1 اما گروهی دیگر معتقدند که اشو به دلیل افساد اخلاقی افراطی که در آمریکا در پیش گرفته بود اخراج شد. گفتنی است که اسناد سازمان اتباع خارجه آمریکا که وزارت امور خارجه هند هم آنها را تایید می¬کند موید نظر دوم است.2 اشو اهل نوشتن نبود و هرگز کتابی ننوشت اما آثار او همه از سخنرانی های وی گرفته شدند. سخنرانی های اشو را بیش از 7000 جلسه شمرده اند. وی سخنوری چیره دست بود که توانست پیروان زیادی از کشورهای مختلف به مکتب خود جذب کند. اشو مطالب زیادی در تایید و ترویج یوگا دارد تا جایی که یک کتاب مستقل از اشو به نام (هفت بدن هفت چاکرا)(که مراقبه اشو را در قالب تعالیم یوگا آموزش می دهد) به چاپ رسیده است. اشو همین طور از یکی از آیین های هندی به نام آیین تنتره به شدت تاثیر پذیرفته و این مطلب را در مباحث زیادی به طور شفاف یادآوری کرده است. وی همچنین از کسی به نام شیخ کبیر و از بودا متاثر است و همین طور پاره¬ای از تعلیمات مولوی را در آثارش منعکس کرده است. از نظر مبنایی وی مفاهیمی مثل تناسخ (حلول ارواح گذشته در پیکر جنین یا در پیگر موجودات دیگر) و روح کیهانی را پذیرفته است. حس تمرد و عصیان اشو طوری بوده است که در کودکی که دانش آموز بوده پاهایش را روی میز قرار می¬داد. وی در جواب اعتراض معلم می گفت: میز اعتراضی ندارد، این مسئله ای است بین من و میز ... این طوری بهتر می توانم مطالب نامفهوم شما را بفهمم. روزی اشو برخلاف هنجارهای موجود موی سرش را بلند می گذارد و تعدادی فکر می کنند وی دختر است. پدر اشو نمی تواند کنایه های مردم را بشنود به عنوان اعتراض موی سر اشو را می کند. اشو به سلمانی می رود و موی سرش را از ته می تراشد. در هند کسی که پدرش مرده این کار را انجام می دهد،اشو بعد از نقل عکس العملش در مقابل پدرش می¬گوید: (این آخرین کاری بود که پدرم با من کرد.چون می دانست پاسخ خطرناک تر خواهد بود.)3 یاداوری می کنیم که پرداختن به دیدگاه های پراکنده و ادعاهای مختلف اشو در این مختصر ممکن نیست. منابع: 1.اشو، آینده طلایی ص 197 2.آفتاب و سایه ها ص 113 3.اشو، شهامت ص 134
لطفا در مورد زندگی و شخصیت اشو اگر مطلبی دارید برایم ارسال فرمایید؟
اشو در سال 1931 در هند دیده به جهان گشود. وی در سال 1953 رشته فلسفه را به پایان رساند و به مدت 9 سال در دانشگاه جبال پور هند به تدریس فلسفه مشغول بود و سال¬ها به مذاکره علمی با بزرگان فلسفه و عالمان هندی پرداخت. اشو در سال 1974 اقدام به تاسیس یک مرکز مراقبه(به نام کمون بین المللی اشو) در هند نمود که بعداً به یکی از بزرگترین مرکز مراقبه در هند تبدیل شد.
وی در سال 1981 به آمریکا مهاجرت کرد. در این سفر توانست مریدان زیادی گرد آورد بطوری که شاگردان وی شهرکی به نام وی در یکی از اماکن آمریکا بنا کردند. اما بعداز 4 سال در یک اقدام مبهم، دولت آمریکا دستور اخراج اشو را صادر کرد.
در مورد اخراج اشو دو نظریه وجود دارد:
(پیروان و مریدان اشو می گویند اشو کلیه ارزش های جامعه آمریکا را زیر سوال برده و راهی جدید جلوی انسان ها قرار می¬داد بنابراین سران آمریکا از او احساس خطر کردند و او را اخراج کردند.1 اما گروهی دیگر معتقدند که اشو به دلیل افساد اخلاقی افراطی که در آمریکا در پیش گرفته بود اخراج شد. گفتنی است که اسناد سازمان اتباع خارجه آمریکا که وزارت امور خارجه هند هم آنها را تایید می¬کند موید نظر دوم است.2
اشو اهل نوشتن نبود و هرگز کتابی ننوشت اما آثار او همه از سخنرانی های وی گرفته شدند. سخنرانی های اشو را بیش از 7000 جلسه شمرده اند. وی سخنوری چیره دست بود که توانست پیروان زیادی از کشورهای مختلف به مکتب خود جذب کند.
اشو مطالب زیادی در تایید و ترویج یوگا دارد تا جایی که یک کتاب مستقل از اشو به نام (هفت بدن هفت چاکرا)(که مراقبه اشو را در قالب تعالیم یوگا آموزش می دهد) به چاپ رسیده است.
اشو همین طور از یکی از آیین های هندی به نام آیین تنتره به شدت تاثیر پذیرفته و این مطلب را در مباحث زیادی به طور شفاف یادآوری کرده است. وی همچنین از کسی به نام شیخ کبیر و از بودا متاثر است و همین طور پاره¬ای از تعلیمات مولوی را در آثارش منعکس کرده است. از نظر مبنایی وی مفاهیمی مثل تناسخ (حلول ارواح گذشته در پیکر جنین یا در پیگر موجودات دیگر) و روح کیهانی را پذیرفته است.
حس تمرد و عصیان اشو طوری بوده است که در کودکی که دانش آموز بوده پاهایش را روی میز قرار می¬داد. وی در جواب اعتراض معلم می گفت: میز اعتراضی ندارد، این مسئله ای است بین من و میز ... این طوری بهتر می توانم مطالب نامفهوم شما را بفهمم.
روزی اشو برخلاف هنجارهای موجود موی سرش را بلند می گذارد و تعدادی فکر می کنند وی دختر است. پدر اشو نمی تواند کنایه های مردم را بشنود به عنوان اعتراض موی سر اشو را می کند. اشو به سلمانی می رود و موی سرش را از ته می تراشد. در هند کسی که پدرش مرده این کار را انجام می دهد،اشو بعد از نقل عکس العملش در مقابل پدرش می¬گوید: (این آخرین کاری بود که پدرم با من کرد.چون می دانست پاسخ خطرناک تر خواهد بود.)3
یاداوری می کنیم که پرداختن به دیدگاه های پراکنده و ادعاهای مختلف اشو در این مختصر ممکن نیست.
منابع:
1.اشو، آینده طلایی ص 197
2.آفتاب و سایه ها ص 113
3.اشو، شهامت ص 134
- [سایر] لطفا در مورد زندگی و شخصیت اشو اگر مطلبی دارید برایم ارسال فرمایید؟
- [سایر] مراقبه از منظر اشو چه جایگاهی دارد لطفا بیان فرمایید؟
- [سایر] بهشت و جهنم در آثار اشو چه جایگاهی دارد لطفا بیان فرمایید؟
- [سایر] اشو به دین چگونه نگاه می کند و دین نزد او چه جایگاهی دارد لطفا بیان فرمایید؟
- [سایر] لطفا تاریخچه ای از مذهب مالکی برای آگاهی بیشتر برایم ارسال کنید؟
- [سایر] بنده با یک دختر کم سواد(سیکل) ازدواج کرده ام برای اینکه مشکلی در زندگی برایم پیش نیاید چه پیشنهادی می فرمایید؟
- [سایر] سلام؛ خواهشمندم محتوای سورهی نور را به طور مختصر و کوتاه برایم ارسال نمایید.
- [سایر] سلام متن کامل تجوید و روخوانی قران که تحت وب باشه را می خواستم لطفا برایم ارسال کنید
- [سایر] زندگی نامه و شخصیت و اعتقادات احمد بن حنبل چیست؟
- [سایر] در باره زندگی و شخصیت علامه شهید مطهری توضیح دهید؟