انجیل یوحنّا چیست؟
انجیل یوحنّا چیست؟ مسیحیان می گوید که این انجیل را یوحنّا، (شاگرد محبوب)، در شهر اَفَسُس تألیف کرده است. اما دانشمندان در مورد تاریخ نگارش آن اختلاف دارند و سالهایی که حدس زده شده، از 65 تا 90 را شامل می شود که البته تاریخ اول (یعنی سال 65) را ترجیح داده اند. انجیل یوحنّا نیز، مانند انجیل مرقُس سرشار از مشهودات عینی کسی است که در حوادث حضور داشته است. شباهتهای زیادی در روش و محتوا بین انجیل یوحنّا و نوشته های فرقه ی یهودی قمران وجود دارد. این فرقه معتقد بود که جامعه بشری شرور و فاسد است، از این رو، سزاوار است قوم خود را برای فرا رسیدن روز خداوند آماده کند. این فرقه برای رسیدن به هدف خویش در دیرهای بیابان یهودیه به تهذیب نفس پرداخت. نشانه هایی از انتساب یحیای تعمید دهنده به این گروه وجود دارد. درباره ی انجیل یوحنّا گفته می شود که این اثر بیش از سایر اناجیل در فضای تصوف پرواز کرده است. در این انجیل توجه مؤلف به سخنان عیسی (ع) از پرداختن به شرح زندگی او بیشتر است و در آن، تعالیم عیسی (ع) به شکل خطبه هایی بلند و مشتمل بر افکاری با استفاده دقیق و پیچیده از رموز عرضه می گردد. از دیدگاه یوحنّا حوادث زندگی عیسی (ع) از تأثیر زندگی و کارهایش بر جامعه ی مسیحی حکایت می کند. همچنین از تعالیم یوحنّا این است که پیام ازلی خدا در عیسای انسان یا بشر مجسم گردید. علاوه بر این، یوحنّا توجه زیادی به کارهای رمزی (سمبلیک) عیسی (ع) دارد، به عبارت دیگر، وی به کارهایی که عیسی (ع) برای شاگردانش انجام داد اهمیت می دهد و بیان می کند که آن کارها در غسل تعمید و عَشای ربانی ادامه یافته است. یک فکر الهی بنیادین در انجیل یوحنّا وجود دارد که می فهماند خدا محبت است و محبت همان چیزی است که باید پیروان عیسی (ع) را از دیگران متمایز کند. همچنین اهمیت محبت، یکی از مسائل اساسی در رساله های منسوب به یوحنّاست. سرانجام انجیل یوحنّا می گوید: عیسی (ع) نور، حقیقت، حیات و کسی است که راه رسیدن به خدا را به ما نشان می دهد. همه ی این تعالیم در سخنان طولانی عیسی (ع) در شام آخری که پیش از مرگ با شاگردانش صرف کرد، یافت می شود.(1) ،(2) همچنین، عیسی (ع) از نظر یوحنّا پادشاه اسرائیل(3) است که با معجزه ی خود آب را به شراب تبدیل کرده،(4) مردگان را زنده می سازد. در این انجیل عیسی (ع) و با عناوین و عباراتی چون (من نان حیات هستم)(5) و (پیش از آن که ابراهیم پیدا شود من هستم)(6) خود را معرفی کرده است. تنها در این انجیل است که از فارقلیط موعود سخن به میان آمده است. در این انجیل آمده است که فارقلیط پس از عیسی (ع) آمده و همه چیز را تعلیم خواهد داد و جهان را بر گناه و عدالت داوری خواهد کرد.(7) 1 . انجیل یوحنّا باب 13-17. 2 . توماس میشل، کلام مسیحی، ترجمه ی حسین توفیقی، ص 48 – 49. 3 . یوحنا 50:1. 4 . یوحنا 1:2. 5 . یوحنا 35:6. 6 . یوحنا 59:8. 7 . یوحنا 25:14، 26:15، 7:16.
عنوان سوال:

انجیل یوحنّا چیست؟


پاسخ:

انجیل یوحنّا چیست؟

مسیحیان می گوید که این انجیل را یوحنّا، (شاگرد محبوب)، در شهر اَفَسُس تألیف کرده است. اما دانشمندان در مورد تاریخ نگارش آن اختلاف دارند و سالهایی که حدس زده شده، از 65 تا 90 را شامل می شود که البته تاریخ اول (یعنی سال 65) را ترجیح داده اند. انجیل یوحنّا نیز، مانند انجیل مرقُس سرشار از مشهودات عینی کسی است که در حوادث حضور داشته است.
شباهتهای زیادی در روش و محتوا بین انجیل یوحنّا و نوشته های فرقه ی یهودی قمران وجود دارد. این فرقه معتقد بود که جامعه بشری شرور و فاسد است، از این رو، سزاوار است قوم خود را برای فرا رسیدن روز خداوند آماده کند. این فرقه برای رسیدن به هدف خویش در دیرهای بیابان یهودیه به تهذیب نفس پرداخت. نشانه هایی از انتساب یحیای تعمید دهنده به این گروه وجود دارد.
درباره ی انجیل یوحنّا گفته می شود که این اثر بیش از سایر اناجیل در فضای تصوف پرواز کرده است. در این انجیل توجه مؤلف به سخنان عیسی (ع) از پرداختن به شرح زندگی او بیشتر است و در آن، تعالیم عیسی (ع) به شکل خطبه هایی بلند و مشتمل بر افکاری با استفاده دقیق و پیچیده از رموز عرضه می گردد. از دیدگاه یوحنّا حوادث زندگی عیسی (ع) از تأثیر زندگی و کارهایش بر جامعه ی مسیحی حکایت می کند.
همچنین از تعالیم یوحنّا این است که پیام ازلی خدا در عیسای انسان یا بشر مجسم گردید. علاوه بر این، یوحنّا توجه زیادی به کارهای رمزی (سمبلیک) عیسی (ع) دارد، به عبارت دیگر، وی به کارهایی که عیسی (ع) برای شاگردانش انجام داد اهمیت می دهد و بیان می کند که آن کارها در غسل تعمید و عَشای ربانی ادامه یافته است.
یک فکر الهی بنیادین در انجیل یوحنّا وجود دارد که می فهماند خدا محبت است و محبت همان چیزی است که باید پیروان عیسی (ع) را از دیگران متمایز کند. همچنین اهمیت محبت، یکی از مسائل اساسی در رساله های منسوب به یوحنّاست. سرانجام انجیل یوحنّا می گوید: عیسی (ع) نور، حقیقت، حیات و کسی است که راه رسیدن به خدا را به ما نشان می دهد. همه ی این تعالیم در سخنان طولانی عیسی (ع) در شام آخری که پیش از مرگ با شاگردانش صرف کرد، یافت می شود.(1) ،(2)
همچنین، عیسی (ع) از نظر یوحنّا پادشاه اسرائیل(3) است که با معجزه ی خود آب را به شراب تبدیل کرده،(4) مردگان را زنده می سازد. در این انجیل عیسی (ع) و با عناوین و عباراتی چون (من نان حیات هستم)(5) و (پیش از آن که ابراهیم پیدا شود من هستم)(6) خود را معرفی کرده است. تنها در این انجیل است که از فارقلیط موعود سخن به میان آمده است. در این انجیل آمده است که فارقلیط پس از عیسی (ع) آمده و همه چیز را تعلیم خواهد داد و جهان را بر گناه و عدالت داوری خواهد کرد.(7)

1 . انجیل یوحنّا باب 13-17.
2 . توماس میشل، کلام مسیحی، ترجمه ی حسین توفیقی، ص 48 – 49.
3 . یوحنا 50:1.
4 . یوحنا 1:2.
5 . یوحنا 35:6.
6 . یوحنا 59:8.
7 . یوحنا 25:14، 26:15، 7:16.





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین