پسری 22 ساله هستم. چکار کنیم کمتر بخوابیم و پرخواب نباشیم؟
پسری 22 ساله هستم. چکار کنیم کمتر بخوابیم و پرخواب نباشیم؟ پرسشگر گرامی؛ خواب یکی از نیازهای ضروری ماست و انسان هایی در سن شما به 6 تا 8 ساعت خواب نیاز دارند و معمولا کاستن از این مقدار موجب افت دقت و کارآیی روزانه، خصوصا کار فکری می شود؛ اما اگر خواب شما بیش از این اندازه است برای کاستن آن در اولین قدم به توصیه ‌های زیر عمل کنید. باید علل زمینه ‌ای پرخوابی را برطرف کرد که برخی از آنها عبارتند از : 1- پرخوری در شب که از مهمترین عوامل پرخوابی است. سعی کنید شب‌ها به حداقل غذا اکتفا کنید. 2- اگر طبع شما سرد است از خوردن غذاهایی مثل ماست، بادمجان، ترشیجات و غیره که طبیعتا سرد هستند و موجب تشدید خواب‌ آلودگی می ‌شود بپرهیزید و اگر طبیعت شما گرم است از غذایی که طبیعت گرم دارند اجتناب کنید که برای این گروه افراد این دسته غذاها موجب پرخوابی می ‌گردد. 3- غذا را سرشب میل کنید که تا موقع خواب هضم شده باشد. 4- در صورت امکان از خواب قیلوله، یا خواب بعد از ظهر بهره‌ مند باشید. 5- فعالیت‌های شدید بدنی در روز با خواب ‌آلودگی و افزایش خواب همراهند و گریزی از آنها نیست، لذا اگر این نوع فعالیت‌های شما زیاد است آنها را تعدیل کنید. همچنین عدم تحرک و ترک ورزش روزانه باعث اجتماع رطوبت در بدن و خواب آلودگی می شود. بنابراین تحرک بدنی از ضرورت های زندگی یک جوان است. 6- با برنامه ‌ریزی دقیق سعی کنید به تدریج از میزان خواب خود بکاهید. مثلاً جدولی تنظیم کنید که به مدت یکماه از طول خواب خود یک ساعت کم کنید. هر 5 روز 10 دقیقه (5 دقیقه از ابتدا و 5 دقیقه از انتها) از خواب خود بکاهید و در 5 روز بعد این مقدار را دوبرابر کنید تا ظرف 30 روز 60 دقیقه از خواب شما کاسته شده باشد و به اصطلاح، عادت شکنی تدریجی داشته باشید. بعد از یک ماه اگر باز هم مدت خواب شما زیاد است به همین ترتیب از طول آن بکاهید. در عین حال میزان کاهش نباید از حد مورد نیاز بدن، افزون‌تر شود. در پایان تأکید می شود هرگز در صدد کاهش میزان خواب خود به سطح 4 ساعت در شبانه روز نباشید و حداقل 6 الی 7 ساعت خواب برای شما ضروری است. پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: مبغوض ترین شما در نزد خدا هر آن کسی است که پرخواب و پرخور باشد. از این بیان بخوبی استفاده می شود که پر بودن معده، و خواب زیاد و طولانی، موجب دوری انسان از خدای متعال است. پربودن معده و خواب زیاد و طولانی، موجب این می شود که روح انسان از اقبال به سوی عالم اصلی خود و از اقبال به سوی عالم نور بازمانده و بعکس به سوی عالم ماده و طبیعت و ظلمات کشیده شود. در هر صورت باید جانب اعتدال را رعایت کنید تا سلامتی و اعتدال قوای جسمی تان از بین نرود، زیرا در تحصیل کمالات، بدن سالم و قوای معتدل جسمانی لازم است. جهت مطالعه بیشتر ر.ک: (کتاب) مقالات استاد محمد شجاعی، طریق عملی، تزکیه 1، ص 176 –179 نویسنده : علی زینتی
عنوان سوال:

پسری 22 ساله هستم. چکار کنیم کمتر بخوابیم و پرخواب نباشیم؟


پاسخ:

پسری 22 ساله هستم. چکار کنیم کمتر بخوابیم و پرخواب نباشیم؟

پرسشگر گرامی؛ خواب یکی از نیازهای ضروری ماست و انسان هایی در سن شما به 6 تا 8 ساعت خواب نیاز دارند و معمولا کاستن از این مقدار موجب افت دقت و کارآیی روزانه، خصوصا کار فکری می شود؛ اما اگر خواب شما بیش از این اندازه است برای کاستن آن در اولین قدم به توصیه ‌های زیر عمل کنید. باید علل زمینه ‌ای پرخوابی را برطرف کرد که برخی از آنها عبارتند از :
1- پرخوری در شب که از مهمترین عوامل پرخوابی است. سعی کنید شب‌ها به حداقل غذا اکتفا کنید.
2- اگر طبع شما سرد است از خوردن غذاهایی مثل ماست، بادمجان، ترشیجات و غیره که طبیعتا سرد هستند و موجب تشدید خواب‌ آلودگی می ‌شود بپرهیزید و اگر طبیعت شما گرم است از غذایی که طبیعت گرم دارند اجتناب کنید که برای این گروه افراد این دسته غذاها موجب پرخوابی می ‌گردد.
3- غذا را سرشب میل کنید که تا موقع خواب هضم شده باشد.
4- در صورت امکان از خواب قیلوله، یا خواب بعد از ظهر بهره‌ مند باشید.
5- فعالیت‌های شدید بدنی در روز با خواب ‌آلودگی و افزایش خواب همراهند و گریزی از آنها نیست، لذا اگر این نوع فعالیت‌های شما زیاد است آنها را تعدیل کنید. همچنین عدم تحرک و ترک ورزش روزانه باعث اجتماع رطوبت در بدن و خواب آلودگی می شود. بنابراین تحرک بدنی از ضرورت های زندگی یک جوان است.
6- با برنامه ‌ریزی دقیق سعی کنید به تدریج از میزان خواب خود بکاهید. مثلاً جدولی تنظیم کنید که به مدت یکماه از طول خواب خود یک ساعت کم کنید. هر 5 روز 10 دقیقه (5 دقیقه از ابتدا و 5 دقیقه از انتها) از خواب خود بکاهید و در 5 روز بعد این مقدار را دوبرابر کنید تا ظرف 30 روز 60 دقیقه از خواب شما کاسته شده باشد و به اصطلاح، عادت شکنی تدریجی داشته باشید. بعد از یک ماه اگر باز هم مدت خواب شما زیاد است به همین ترتیب از طول آن بکاهید. در عین حال میزان کاهش نباید از حد مورد نیاز بدن، افزون‌تر شود.

در پایان تأکید می شود هرگز در صدد کاهش میزان خواب خود به سطح 4 ساعت در شبانه روز نباشید و حداقل 6 الی 7 ساعت خواب برای شما ضروری است.
پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: مبغوض ترین شما در نزد خدا هر آن کسی است که پرخواب و پرخور باشد. از این بیان بخوبی استفاده می شود که پر بودن معده، و خواب زیاد و طولانی، موجب دوری انسان از خدای متعال است.
پربودن معده و خواب زیاد و طولانی، موجب این می شود که روح انسان از اقبال به سوی عالم اصلی خود و از اقبال به سوی عالم نور بازمانده و بعکس به سوی عالم ماده و طبیعت و ظلمات کشیده شود.
در هر صورت باید جانب اعتدال را رعایت کنید تا سلامتی و اعتدال قوای جسمی تان از بین نرود، زیرا در تحصیل کمالات، بدن سالم و قوای معتدل جسمانی لازم است.

جهت مطالعه بیشتر ر.ک:
(کتاب) مقالات استاد محمد شجاعی، طریق عملی، تزکیه 1، ص 176 –179
نویسنده : علی زینتی





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین