چند ماه پیش مردی را در یک برنامه تلویزیونی دعوت کرده بودند که چند زن داشت و وقتی مجری از او پرسید چرا چند همسر دارید خیلی صریح گفت چون می خواستم تو زندگی بیشتر لذت ببرم. آیا این استدلال با احکام شرعی یا فرهنگ اسلامی تضاد ندارد؟
چند ماه پیش مردی را در یک برنامه تلویزیونی دعوت کرده بودند که چند زن داشت و وقتی مجری از او پرسید چرا چند همسر دارید خیلی صریح گفت چون می خواستم تو زندگی بیشتر لذت ببرم. آیا این استدلال با احکام شرعی یا فرهنگ اسلامی تضاد ندارد؟ با سلام و عرض ارادت خدمت شما پرسشگر گرامی؛ از اینکه با این مرکز در ارتباط هستید خرسندیم و آرزو داریم که این ارتباط تداوم داشته باشد. برای پاسخ گویی به سوال شما، بنده چندین بار فیلم گفت و گوی مورد نظر را با دقت تماشا کردم. به نظر می رسید فرد مورد نظر به دلیل آشنا نبودن با فضای برنامه های زنده صحبت هایی را کرد که به هیچ عنوان قصد آن را نداشت؛ به بیان دیگر الفاظی را در گفتگو به کار برد که نمی توانست منظور او را منتقل کند. البته نوع سوالاتی که مجری برنامه هم از او می کرد (احتمالا با هدف تخطئه این نوع همسرداری!) در این میان بی تاثیر نبود. او در ادامه توضیح داد که به دلیل بیماری لاعلاج همسرش مجبور به ازدواج مجدد شده است که دلیلی معقول و شرعی است. با ذکر این مقدمه به بررسی سوال شما به صورت خلاصه می پردازیم : در هر چیزی اگر بشود تردید کرد در این جهت نمی توان تردید کرد که ادیان آسمانی عموما بر ضد هوسرانی و هواپرستی قیام کرده اند ، تا آنجا که در میان پیروان غالب ادیان ترک هوس رانی و هواپرستی بصورت تحمل ریاضت های شاقه درآمده است . یکی از اصول واضح و مسلم اسلام مبارزه با هواپرستی است. قرآن کریم هواپرستی را در ردیف بت پرستی قرار داده است. در اسلام آدم ذواق یعنی کسی که هدفش اینست که زنان گوناگون را مورد کامجوئی و چشیدن قرار دهد ملعون و مبغوض خداوند معرفی شده است. امتیاز اسلام از برخی شرایع دیگر به اینست که ریاضت و رهبانیت را مردود می شمارد ، نه اینکه هواپرستی را جایز و مباح می داند . از نظر اسلام تمام غرائز اعم از جنسی و غیره باید در حدود اقتضاء و احتیاج طبیعت اشباع و ارضاء گردد . اما اسلام اجازه نمی دهد که انسان آتش غرائز را دامن بزند و آنها را بشکل یک عطش پایان ناپذیر روحی در آورد . از این رو اگر چیزی رنگ هواپرستی یا ظلم و بی عدالتی به خود بگیرد کافی است که بدانیم مطابق منظور اسلام نیست . جای تردید نیست که هدف مقنن قانون ازدواج مجدد این نبوده است که وسیله عیاشی برای مردم هواپرست و وسیله بدبختی و دربه دری برای یک زن و یک عده کودک را فراهم سازد . تشویق و ترغیب فراوانی که از طرف ائمه دین به امر ازدواج مجدد شده است، فلسفه و شرایط خاصی دارد که شما می توانید در مکاتبات بعدی آن را از ما بخواهید. منبع : نظام حقوق زن در اسلام، شهید مطهری نویسنده : محمدصادق آقاجانی
عنوان سوال:

چند ماه پیش مردی را در یک برنامه تلویزیونی دعوت کرده بودند که چند زن داشت و وقتی مجری از او پرسید چرا چند همسر دارید خیلی صریح گفت چون می خواستم تو زندگی بیشتر لذت ببرم. آیا این استدلال با احکام شرعی یا فرهنگ اسلامی تضاد ندارد؟


پاسخ:

چند ماه پیش مردی را در یک برنامه تلویزیونی دعوت کرده بودند که چند زن داشت و وقتی مجری از او پرسید چرا چند همسر دارید خیلی صریح گفت چون می خواستم تو زندگی بیشتر لذت ببرم. آیا این استدلال با احکام شرعی یا فرهنگ اسلامی تضاد ندارد؟

با سلام و عرض ارادت خدمت شما پرسشگر گرامی؛ از اینکه با این مرکز در ارتباط هستید خرسندیم و آرزو داریم که این ارتباط تداوم داشته باشد.
برای پاسخ گویی به سوال شما، بنده چندین بار فیلم گفت و گوی مورد نظر را با دقت تماشا کردم. به نظر می رسید فرد مورد نظر به دلیل آشنا نبودن با فضای برنامه های زنده صحبت هایی را کرد که به هیچ عنوان قصد آن را نداشت؛ به بیان دیگر الفاظی را در گفتگو به کار برد که نمی توانست منظور او را منتقل کند. البته نوع سوالاتی که مجری برنامه هم از او می کرد (احتمالا با هدف تخطئه این نوع همسرداری!) در این میان بی تاثیر نبود. او در ادامه توضیح داد که به دلیل بیماری لاعلاج همسرش مجبور به ازدواج مجدد شده است که دلیلی معقول و شرعی است. با ذکر این مقدمه به بررسی سوال شما به صورت خلاصه می پردازیم :
در هر چیزی اگر بشود تردید کرد در این جهت نمی توان تردید کرد که ادیان آسمانی عموما بر ضد هوسرانی و هواپرستی قیام کرده اند ، تا آنجا که در میان پیروان غالب ادیان ترک هوس رانی و هواپرستی بصورت تحمل ریاضت های شاقه درآمده است . یکی از اصول واضح و مسلم اسلام مبارزه با هواپرستی است. قرآن کریم هواپرستی را در ردیف بت پرستی قرار داده است. در اسلام آدم ذواق یعنی کسی که هدفش اینست که زنان گوناگون را مورد کامجوئی و چشیدن قرار دهد ملعون و مبغوض خداوند معرفی شده است. امتیاز اسلام از برخی شرایع دیگر به اینست که ریاضت و رهبانیت را مردود می شمارد ، نه اینکه هواپرستی را جایز و مباح می داند . از نظر اسلام تمام غرائز اعم از جنسی و غیره باید در حدود اقتضاء و احتیاج طبیعت اشباع و ارضاء گردد . اما اسلام اجازه نمی دهد که انسان آتش غرائز را دامن بزند و آنها را بشکل یک عطش پایان ناپذیر روحی در آورد . از این رو اگر چیزی رنگ هواپرستی یا ظلم و بی عدالتی به خود بگیرد کافی است که بدانیم مطابق منظور اسلام نیست . جای تردید نیست که هدف مقنن قانون ازدواج مجدد این نبوده است که وسیله عیاشی برای مردم هواپرست و وسیله بدبختی و دربه دری برای یک زن و یک عده کودک را فراهم سازد . تشویق و ترغیب فراوانی که از طرف ائمه دین به امر ازدواج مجدد شده است، فلسفه و شرایط خاصی دارد که شما می توانید در مکاتبات بعدی آن را از ما بخواهید.

منبع :
نظام حقوق زن در اسلام، شهید مطهری
نویسنده : محمدصادق آقاجانی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین