وظایف زن و شوهر در دوران بارداری چیست؟ به طور مختصر توضیح دهید. مخاطب گرامی، مکاتبه شما با این نهاد گویای افتخاریست که ما در ارتباط با جوانان مومن و خوشفکری داریم که علاقمندند رفتارهای خود را در چارچوب آموزه های دین، به مقصد موفقیت و سعادت برسانند. قدر اعتمادتان را میدانیم. در ارتباط با سوالی که مطرح کرده اید توضیحات زیر تقدیمتان می شود با این امید که مورد استفاده قرار گیرد : *** وظایف پدر و مادر در دوران بارداری عبارت است از : الف) وظایف زن (مادر) 1. آرامش روحی و حالات معنوی مادر از ضروریات این دوران است. تلاوت و شنیدن قرآن، دعا و مناجات (خاصه در اماکن متبرکه)، مطالعه مطالب امید بخش و ارزنده، تفریحات سالم، پیاده روی و قدم زدن در مکانهای خوش آب و هوا و دیدن منظره های زیبا، تأثیر به سزایی در ایجاد این آرامش و معنویت دارد؛ 2. دوری از گناه (غیبت، تهمت، سخن چینی، دروغ و ...) و غذاهای حرام و شبهه ناک؛ 3. داشتن تغذیه سالم و برنامه صحیح و منظم غذایی؛ 4. رعایت کامل بهداشت فردی و دیگر مسائل بهداشتی. 5. در طول این دوران، لازم است مادر، زیر نظر یک پزشک متعهد و متخصص زنان باشد و از مصرف خودسرانه داروها خودداری کند. ب) وظایف شوهر (پدر) پدر در همه اموری که بیان شد، نقش مهمّی را بر عهده دارد. مرد باید با حمایتها و مراقبتهای مستمر خود، همسرش را یاری کند و با ایجاد امید و دلگرمی در او، زمینه مناسبی را برای پرورش جنین فراهم سازد. نقش مردان طی دوران بارداری آنها همانند لنگرگاه یک کشتی هستند و باید به همسر خود اطمینان و امنیت ببخشند. مردان باید به همسری که تمام توجهاش به خود و جنین درون رحمش جلب شده کمک کنند تا ارتباطش را با دنیای اطراف حفظ نماید. علاوه بر رفع نیازهای جسمی و روحی همسر، احترام گذاشتن، صبر کردن و حضور همیشگی، بهترین فرصتی است که هر مردی طی دوران بارداری میتواند در اختیار همسرش بگذارد. حضور همسر در کنار یک زن باردار، به او احساس امنیت خاطر میبخشد. به این ترتیب زن میداند کسی هست که پس از فارغ شدن انتظارش را بکشد و کلمات محبت آمیز با او بگوید و پشتیبانش باشد؛ اینها همگی در روحیه یک زن باردار تاثیر بسیار دارد. همچنین از ابتدایی ترین وظایف پدر و مادر در قبال نوزاد، انتخاب نام نیکو، عقیقه نمودن (قربانی کردن) و ختنه کردن پسران است. نویسنده : فاطمه سادات حسین پور
وظایف زن و شوهر در دوران بارداری چیست؟ به طور مختصر توضیح دهید.
مخاطب گرامی، مکاتبه شما با این نهاد گویای افتخاریست که ما در ارتباط با جوانان مومن و خوشفکری داریم که علاقمندند رفتارهای خود را در چارچوب آموزه های دین، به مقصد موفقیت و سعادت برسانند. قدر اعتمادتان را میدانیم. در ارتباط با سوالی که مطرح کرده اید توضیحات زیر تقدیمتان می شود با این امید که مورد استفاده قرار گیرد :
*** وظایف پدر و مادر در دوران بارداری عبارت است از :
الف) وظایف زن (مادر)
1. آرامش روحی و حالات معنوی مادر از ضروریات این دوران است. تلاوت و شنیدن قرآن، دعا و مناجات (خاصه در اماکن متبرکه)، مطالعه مطالب امید بخش و ارزنده، تفریحات سالم، پیاده روی و قدم زدن در مکانهای خوش آب و هوا و دیدن منظره های زیبا، تأثیر به سزایی در ایجاد این آرامش و معنویت دارد؛
2. دوری از گناه (غیبت، تهمت، سخن چینی، دروغ و ...) و غذاهای حرام و شبهه ناک؛
3. داشتن تغذیه سالم و برنامه صحیح و منظم غذایی؛
4. رعایت کامل بهداشت فردی و دیگر مسائل بهداشتی.
5. در طول این دوران، لازم است مادر، زیر نظر یک پزشک متعهد و متخصص زنان باشد و از مصرف خودسرانه داروها خودداری کند.
ب) وظایف شوهر (پدر)
پدر در همه اموری که بیان شد، نقش مهمّی را بر عهده دارد. مرد باید با حمایتها و مراقبتهای مستمر خود، همسرش را یاری کند و با ایجاد امید و دلگرمی در او، زمینه مناسبی را برای پرورش جنین فراهم سازد. نقش مردان طی دوران بارداری آنها همانند لنگرگاه یک کشتی هستند و باید به همسر خود اطمینان و امنیت ببخشند. مردان باید به همسری که تمام توجهاش به خود و جنین درون رحمش جلب شده کمک کنند تا ارتباطش را با دنیای اطراف حفظ نماید. علاوه بر رفع نیازهای جسمی و روحی همسر، احترام گذاشتن، صبر کردن و حضور همیشگی، بهترین فرصتی است که هر مردی طی دوران بارداری میتواند در اختیار همسرش بگذارد. حضور همسر در کنار یک زن باردار، به او احساس امنیت خاطر میبخشد. به این ترتیب زن میداند کسی هست که پس از فارغ شدن انتظارش را بکشد و کلمات محبت آمیز با او بگوید و پشتیبانش باشد؛ اینها همگی در روحیه یک زن باردار تاثیر بسیار دارد. همچنین از ابتدایی ترین وظایف پدر و مادر در قبال نوزاد، انتخاب نام نیکو، عقیقه نمودن (قربانی کردن) و ختنه کردن پسران است.
نویسنده : فاطمه سادات حسین پور
- [سایر] وظایف زن نسبت به شوهر چیست؟
- [سایر] وظایف متقابل زن و شوهر چیست؟
- [سایر] وظایف شوهر نسبت به زن چیست؟
- [سایر] وظایف زن و شوهر در برابر یکدیگر چیست؟
- [سایر] وظائف زن و شوهر نسبت به یکدیگر چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] روابط زن و شوهر در دوران عقد
- [سایر] نقش مرد (پدر) در دوران بارداری همسر چیست؟
- [سایر] از دیدگاه وهابیت دوران بارداری حداکثر چقدر است؟
- [آیت الله سبحانی] آیا زن می تواند بدون اطلاع شوهر از قرص ضد بارداری استفاده کند؟
- [سایر] چه چیزهایی از قبیل خوراک یا خواندن در دوران بارداری بر جنین اثر مثبت دارد؟
- [آیت الله سیستانی] زنی که یقین دارد شوهرش در سفر مرده ، اگر بعد از عدّه وفات که مقدار آن در احکام طلاق گفته خواهد شد شوهر کند و شوهر اول از سفر برگردد ، باید از شوهر دوم جدا شود و به شوهر اول حلال است ، ولی اگر شوهر دوم با او نزدیکی کرده باشد ، زن باید عدّه وطی شبهه ، که همان مقدار عدّه طلاق است ، نگهدارد ، و در دوران عدّه ، شوهر اول نباید با او نزدیکی کند ، ولی سایر استمتاعات جایز است و نفقه او بر شوهر اول است ، و شوهر دوم باید مهر او را مطابق زنهائی که مثل او هستند بدهد .
- [آیت الله بهجت] جلوگیری کردن زن از بارداری قبل از انقعاد نطفه اشکال ندارد و عمل جرّاحی برای آن، اگر ضرورت لازم عقلایی داشته باشد و با رضایت شوهر انجام شود، مانعی ندارد، بهشرط آنکه از لمس و نظر حرام اجتناب شود، ولی عقیم کردن جایز نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر شخص غیرثقهای بگوید زن شوهر دارد ولی خود زن بگوید شوهر ندارم حرف زن مقدّم است.
- [آیت الله اردبیلی] زن در استحاضه کثیره و متوسطه بنابر احتیاط واجب نمیتواند جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند، حتی اگر وظایف خود را انجام داده باشد.
- [آیت الله خوئی] اگر زن مهر خود را به شوهر صلح کند که زن دیگر نگیرد، واجب است که زن مهر را نگیرد و شوهر هم با زن دیگر ازدواج نکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن مهر خود را به شوهر صلح کند که زن دیگر نگیرد و شوهر هم قبول نماید، واجب آن است که زن مهر را نگیرد و شوهر هم با زن دیگر ازدواج نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] غسل دادن مرد زن را و زن مرد را جایز نیست و باطل است ولی زن می تواند شوهر خود را غسل بدهد و شوهر هم می تواند زن خود را غسل بدهد اگر چه احتیاط مستحب ان است که زن شوهر خود و شوهر زن خود را غسل ندهد
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مرد ، زن را و زن ، مرد را غسل بدهد باطل است ، ولی زن می تواند شوهر جود را غسل دهد و شوهر هم می تواند زن جود را غسل دهد ، اگر چه احتیاط مستحب آن است أه زن ، شوهر جود و شوهر ، زن جود را غسل ندهد .
- [آیت الله سبحانی] اگر مرد، زن را و زن، مرد را غسل بدهد باطل است ولی زن می تواند شوهر خود را غسل دهد و شوهر هم می تواند زن خود را غسل دهد; اگرچه احتیاط مستحب آن است که زن، شوهر خود و شوهر، زن خود را غسل ندهد، مگر این که وصیتی در میان باشد.
- [امام خمینی] اگر مرد زن را، و زن مرد را غسل بدهد، باطل است. ولی زن می تواند شوهر خود را غسل دهد و شوهر هم می تواند زن خود را غسل دهد، اگر چه احتیاط مستحب آن است که زن شوهر خود، و شوهر زن خود را غسل ندهد.