مهمترین علل گرایش خانم ها و آقایان، علی الخصوص جوانان، از لحاظ روانی به سمت جراحی های زیبایی چیست و چه چیز های دیگری باعث شده تا این کار در جامعه ما به نسبت سایر کشورها بیشتر باشد؟
مهمترین علل گرایش خانم ها و آقایان، علی الخصوص جوانان، از لحاظ روانی به سمت جراحی های زیبایی چیست و چه چیز های دیگری باعث شده تا این کار در جامعه ما به نسبت سایر کشورها بیشتر باشد؟ با سلام و سپاس از اینکه مرکز ما را برای پاسخ و راهنمایی برگزیده اید. در مورد پاسخ به سوال شما باید عرض نمایم که آمار بالای اقدام به جراحی های زیبایی و مخصوصا جراحی بینی در ایران بخاطر بهم خوردن توازن منابع شناخت خود، مخصوصا در بین جوانان می باشد. توضیح اینکه در روانشناسی بحثی به نام (منابع شناخت‌ خود) وجود دارد. منابع شناخت خود، هسته اصلی شخصیت هر فرد را تشکیل می دهد که شخص با توجه به این سه منبع شخصیت خود را در طول زمان شکل می دهد و بر اساس آن در زندگی عمل می کند. لازم به ذکر است که یکی از راهکارهایی‌که برای رهایی افراد، خانواده ها و زوج ها از دام مشکلات مختلف در (آموزش‌روان) [1] مطرح می شود، آموزش تنظیم منابع شناخت خود، به آنها است. توضیح اینکه، فرد و یا خانواده برای شناخت خود از سه منبع استفاده می‌کند : 1- (اظهار نظرهای دیگران) که به آن پسخوراند و یا بازخورد اجتماعی نیز گفته می‌شود، و به این معنی است که فرد و یا خانواده به خاطر تشویق ‌های دیگران و روبرو شدن با باز خورد مثبت از سوی جامعه در تکرار عمل خویش اصرار می‌ورزد و یا به خاطر نظر نامساعد دیگران و دریافت باز خورد منفی از سوی جامعه، اقدام به ترک عمل خود می‌کند. 2- (خود‌ مشاهده‌گری) منبع‌ دیگر برای شناخت خود است، و بدین معنی است که شخص با درون نگری به باز شناسی خود و نقاط قوت و ضعفش می پردازد 3- (مقایسه اجتماعی) نیز سوّمین منبع برای شناختِ خود محسوب می‌شود. به این معنی که شخص برای پی بردن به جایگاه خویش در جامعه خود را با افراد دیگر جامعه مقایسه می نماید. حال برای داشتن یک شخصیت سالم و نرمال، باید سه منبع شناخت خود، به طور مساوی، تنظیم (بالانس) شود. زیرا یکی از عوامل مهّمِ ایجاد مشکل های عاطفی و شناختی برای افراد و خانواده‌ ها بهم خوردن تنظیم، توازن و تعادل این سه عامل است، که برای بازگشت سلامتی و بسامان شدن، تنظیم دوبارة آنها ضروری است. سهم نرمال و استانداردِ هر یک ازسه منبع، در شناخت خود حدود33% می‌باشد، که اگر یکی از آنها کمتر و یا بیشتر شود آشفتگی و نابسامانی آغاز می‌شود؛ بعنوان مثال، آدم هایی که خود مشاهده گری آنها غلبه دارد وسواس های فکری وعملی بالایی هم دارند. پس برای اینکه شخص طبق فرموده آیة قرآن (وَ نَفسٍ وَ ما سَوّاها) [2] بشود و شخصیّت معتدل ومتعادلی داشته باشد، باید این سه منبع شناخت خود را باهم مساوی کند. حال در رابطه با مشکل شدت یافتن جراحی های زیبایی و مخصوصا بینی باید عرض نمایم که به نظر می رسد منبع اول از منابع شناخت خود که (دهن بینی اجتماعی) [3] است در اینگونه افراد بطور ناهمگونی رشد کرده و متورم شده و از دو منبع دیگر پیش افتاده است. و در مقابل خود مشاهده گری که اعتماد به نفس نیز از نتایج آن است، به شدت تضعیف شده و در سطح بسیار پایینی قرار گرفته است، و بنابراین اینگونه افراد برای یافتن مقبولیت و جایگاه در نزد دیگران دست به اینگونه اعمال می زنند اما نمی دانند که مشکل کار در جای دیگر است و بدنبال سراب رفتن عطش آنها را برطرف نمی سازد. موفق باشید. باز هم با ما سخن بگویید. پی نوشت ها : Psycho education[1] [2] سوره مبارکه الشمس/آیه 7 [3] social feed back نویسنده : غلامرضا مهرانفر
عنوان سوال:

مهمترین علل گرایش خانم ها و آقایان، علی الخصوص جوانان، از لحاظ روانی به سمت جراحی های زیبایی چیست و چه چیز های دیگری باعث شده تا این کار در جامعه ما به نسبت سایر کشورها بیشتر باشد؟


پاسخ:

مهمترین علل گرایش خانم ها و آقایان، علی الخصوص جوانان، از لحاظ روانی به سمت جراحی های زیبایی چیست و چه چیز های دیگری باعث شده تا این کار در جامعه ما به نسبت سایر کشورها بیشتر باشد؟

با سلام و سپاس از اینکه مرکز ما را برای پاسخ و راهنمایی برگزیده اید.
در مورد پاسخ به سوال شما باید عرض نمایم که آمار بالای اقدام به جراحی های زیبایی و مخصوصا جراحی بینی در ایران بخاطر بهم خوردن توازن منابع شناخت خود، مخصوصا در بین جوانان می باشد. توضیح اینکه در روانشناسی بحثی به نام (منابع شناخت‌ خود) وجود دارد. منابع شناخت خود، هسته اصلی شخصیت هر فرد را تشکیل می دهد که شخص با توجه به این سه منبع شخصیت خود را در طول زمان شکل می دهد و بر اساس آن در زندگی عمل می کند. لازم به ذکر است که یکی از راهکارهایی‌که برای رهایی افراد، خانواده ها و زوج ها از دام مشکلات مختلف در (آموزش‌روان) [1] مطرح می شود، آموزش تنظیم منابع شناخت خود، به آنها است.
توضیح اینکه، فرد و یا خانواده برای شناخت خود از سه منبع استفاده می‌کند :
1- (اظهار نظرهای دیگران) که به آن پسخوراند و یا بازخورد اجتماعی نیز گفته می‌شود، و به این معنی است که فرد و یا خانواده به خاطر تشویق ‌های دیگران و روبرو شدن با باز خورد مثبت از سوی جامعه در تکرار عمل خویش اصرار می‌ورزد و یا به خاطر نظر نامساعد دیگران و دریافت باز خورد منفی از سوی جامعه، اقدام به ترک عمل خود می‌کند.
2- (خود‌ مشاهده‌گری) منبع‌ دیگر برای شناخت خود است، و بدین معنی است که شخص با درون نگری به باز شناسی خود و نقاط قوت و ضعفش می پردازد
3- (مقایسه اجتماعی) نیز سوّمین منبع برای شناختِ خود محسوب می‌شود. به این معنی که شخص برای پی بردن به جایگاه خویش در جامعه خود را با افراد دیگر جامعه مقایسه می نماید. حال برای داشتن یک شخصیت سالم و نرمال، باید سه منبع شناخت خود، به طور مساوی، تنظیم (بالانس) شود. زیرا یکی از عوامل مهّمِ ایجاد مشکل های عاطفی و شناختی برای افراد و خانواده‌ ها بهم خوردن تنظیم، توازن و تعادل این سه عامل است، که برای بازگشت سلامتی و بسامان شدن، تنظیم دوبارة آنها ضروری است. سهم نرمال و استانداردِ هر یک ازسه منبع، در شناخت خود حدود33% می‌باشد، که اگر یکی از آنها کمتر و یا بیشتر شود آشفتگی و نابسامانی آغاز می‌شود؛ بعنوان مثال، آدم هایی که خود مشاهده گری آنها غلبه دارد وسواس های فکری وعملی بالایی هم دارند. پس برای اینکه شخص طبق فرموده آیة قرآن (وَ نَفسٍ وَ ما سَوّاها) [2] بشود و شخصیّت معتدل ومتعادلی داشته باشد، باید این سه منبع شناخت خود را باهم مساوی کند.
حال در رابطه با مشکل شدت یافتن جراحی های زیبایی و مخصوصا بینی باید عرض نمایم که به نظر می رسد منبع اول از منابع شناخت خود که (دهن بینی اجتماعی) [3] است در اینگونه افراد بطور ناهمگونی رشد کرده و متورم شده و از دو منبع دیگر پیش افتاده است. و در مقابل خود مشاهده گری که اعتماد به نفس نیز از نتایج آن است، به شدت تضعیف شده و در سطح بسیار پایینی قرار گرفته است، و بنابراین اینگونه افراد برای یافتن مقبولیت و جایگاه در نزد دیگران دست به اینگونه اعمال می زنند اما نمی دانند که مشکل کار در جای دیگر است و بدنبال سراب رفتن عطش آنها را برطرف نمی سازد.
موفق باشید. باز هم با ما سخن بگویید.

پی نوشت ها :
Psycho education[1]
[2] سوره مبارکه الشمس/آیه 7
[3] social feed back
نویسنده : غلامرضا مهرانفر





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین