کتابهایی در زمینه تربیت فرزند از هنگام تولد، معرفی کنید که علاوه بر مباحث روانشناسی مطابق با آموزه های دین باشد. با سلام و عرض ارادت خدمت شما پرسشگر گرامی؛ از اینکه با ما سخن می گوئید خرسندیم و امیدواریم که ارتباط شما با ما تداوم داشته باشد. در مورد تربیت فرزند به منابع زیر مراجعه نمایید : 1- تربیت کودک، ابراهیم امینی. 2- راه تربیت، مجید رشید پور، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان. 3- آشنایی با تعلیم و تربیت اسلامی، مجید رشید پور، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان. 4- روانشناسی و تربیت کودکان و نوجوانان، دکتر غلامعلی افروز، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان. 5- تربیت طبیعی در مقابل تربیت عاریه ای، عبدالعظیم کریمی، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان. 6- والدین و مربیان مسؤول، رضا فرهادیان، انتشارات دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم. 7- خانواده و دشواری های رفتاری کودکان، دکتر علی قائمی، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان. 8- مجموعه کتاب های خانواده، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان. 9- پرورش مذهبی کودکان، دکتر علی قائمی. 10- آزادی کودک و حدود آن، دکتر علی قائمی. 11- اصول و روشهای تربیت در اسلام ، سید احمد احمدی ، تهران : انتشارات انجمن اولیاء و مربیان. 12- اسلام و تعلیم و تربیت ،حجتی ، سید محمد باقر ، تهران : دفتر نشر فرهنگ اسلامی. 13- گفتارهائی پیرامون اثرات پنهان تربیت آسیب زا، عبدالعظیم کریمی ، تهران : انتشارات انجمن اولیاء و مربیان. 14- با تربیت مکتبی آشنا شویم ، رجبعلی مظلومی، تهران : انتشارات امیر کبیر. 15- جایگاه پرورش حسِ دینی در تربیت کودکان، محمد قمی فر. 16- آموزش اخلاق، رفتار اجتماعی، قانون پذیری به کودکان، مسعود جان بزرگی و همکاران، تهران:ارجمند. 17- چگونه با کودکم رفتار کنم، کاربر، ترجمه محمد ولی سهامی، تهران: مروارید. 18- مجموعه کلیدهای رفتار با کودکان، تهران: صابرین.
کتابهایی در زمینه تربیت فرزند از هنگام تولد، معرفی کنید که علاوه بر مباحث روانشناسی مطابق با آموزه های دین باشد.
کتابهایی در زمینه تربیت فرزند از هنگام تولد، معرفی کنید که علاوه بر مباحث روانشناسی مطابق با آموزه های دین باشد.
با سلام و عرض ارادت خدمت شما پرسشگر گرامی؛ از اینکه با ما سخن می گوئید خرسندیم و امیدواریم که ارتباط شما با ما تداوم داشته باشد.
در مورد تربیت فرزند به منابع زیر مراجعه نمایید :
1- تربیت کودک، ابراهیم امینی.
2- راه تربیت، مجید رشید پور، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
3- آشنایی با تعلیم و تربیت اسلامی، مجید رشید پور، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
4- روانشناسی و تربیت کودکان و نوجوانان، دکتر غلامعلی افروز، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
5- تربیت طبیعی در مقابل تربیت عاریه ای، عبدالعظیم کریمی، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
6- والدین و مربیان مسؤول، رضا فرهادیان، انتشارات دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم.
7- خانواده و دشواری های رفتاری کودکان، دکتر علی قائمی، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
8- مجموعه کتاب های خانواده، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
9- پرورش مذهبی کودکان، دکتر علی قائمی.
10- آزادی کودک و حدود آن، دکتر علی قائمی.
11- اصول و روشهای تربیت در اسلام ، سید احمد احمدی ، تهران : انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
12- اسلام و تعلیم و تربیت ،حجتی ، سید محمد باقر ، تهران : دفتر نشر فرهنگ اسلامی.
13- گفتارهائی پیرامون اثرات پنهان تربیت آسیب زا، عبدالعظیم کریمی ، تهران : انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
14- با تربیت مکتبی آشنا شویم ، رجبعلی مظلومی، تهران : انتشارات امیر کبیر.
15- جایگاه پرورش حسِ دینی در تربیت کودکان، محمد قمی فر.
16- آموزش اخلاق، رفتار اجتماعی، قانون پذیری به کودکان، مسعود جان بزرگی و همکاران، تهران:ارجمند.
17- چگونه با کودکم رفتار کنم، کاربر، ترجمه محمد ولی سهامی، تهران: مروارید.
18- مجموعه کلیدهای رفتار با کودکان، تهران: صابرین.
- [سایر] لطفا کتابهایی معرفی فرمایید که راههای صحیح برخورد با همسر و تربیت فرزندان را به ما بیاموزد.
- [سایر] لطفاً کتابهایی در مورد تربیت فرزند و همچنین آشنا کردن وی با قرآن را معرفی کنید؟
- [سایر] اصول و راههای تربیت فرزند از نگاه امامان (علیهم السلام) و بزرگان دین چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] از ابتدایی ترین دوران زندگی یعنی تولد نوزاد تا دوران بلوغ و رشد، تربیت فرزند بر عهده ی مادر است. پس چرا بچه متعلّق به مرد است و اگر زنی به دلیل موجّهی از همسرش جدا شود حتی با وجود داشتن تمکّن مالی، حقّ سرپرستی از فرزند خود را ندارد و عواطف شدید مادری نادیده گرفته می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] از ابتدایی ترین دوران زندگی یعنی تولد نوزاد تا دوران بلوغ و رشد، تربیت فرزند بر عهده ی مادر است. پس چرا بچه متعلّق به مرد است و اگر زنی به دلیل موجّهی از همسرش جدا شود حتی با وجود داشتن تمکّن مالی، حقّ سرپرستی از فرزند خود را ندارد و عواطف شدید مادری نادیده گرفته می شود؟
- [سایر] تأثیر آموزه های دینی بر اعتیاد چیست ؟ آیا در دین فاکتور هایی وجود دارد که شخص اگر آنها را دارا باشد معتاد نمی شود و اگر قبلا معتاد بوده با رعایت کردن آن ترک کند ؟ لطفاً چند منبع معتبر نیز در این مورد معرفی نمایید. باتشکر.
- [سایر] سلام، آیا کیفیت آمیزش، بر فرزند آینده از نظر دینی و یا علمی تاثیر دارد؟ مثلا آیا در دین یا علم تجربی آموزه ای وجود دارد که اگر در فلان شرایط عمل جنسی و سکس را انجام دهید بچه تان فلان تاثیر را می گیرد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] در بعضی از مجالس جشن و تولّد ائمه علاوه بر مدّاحی و دست زدن حضّار بعضی از مدّاحان روال مجلس را عوض کرده و شروع به نوحه خوانی، مرثیه سرائی، سینه زنی و ( میپردازند آیا این عمل مایه بدعت در دین و حرام نیست؟
- [سایر] پرسش:باسلام. من دانشجوی یکی از رشته های فنی هستم. خیلی علاقمند به یادگیری مباحث مربوط به معارف مخصوصا اصول دین و مخصوصا توحید هستم - الحمد لله-. میخواستم بپرسم شما چه کتب و کلاسهایی را پیشنهاد میکنید؟ بتازگی با کتاب رسائل توحیدی علامه طباطبایی آشنا شده ام که بنظرم خیلی جامع و کامل بود و نوع بیان و مطالب آنرا مطابق علاقه خویش یافتم. آیا شما آن کتاب را برای ما که تجربه ای در علوم حوزوی نداریم، تجویز میفرمایید؟ باتشکر فراوان.
- [سایر] من پسری 23 ساله و دانشجو هستم.نماز و روزه و تمامی واجبات دینی را انجام میدهم.ولی هرچه تلاش میکنم نمیتوانم با خلوص عمل نمایم. من میخواهم سیر و سلوک عارفانه را طی کنم ولی ...؟ کتاب زیاد خوانده ام ولی با توجه به اینکه دانشجو هستم توانایی خرید کتاب غیر درسی را اصلا ندارم . از شما میخواهم با معرفی کتاب یا کتابهایی و ... پیشاپیش از لطف شما سپاسگذارم
- [آیت الله مظاهری] از گناهان بزرگ در اسلام کوتاهی در حقوق فرزند است، زیرا همانطور که پدر و مادر در اسلام حقوقی دارند فرزندان نیز چنین هستند، و اگر پدر و مادر آن حقوق را مراعات نکنند، از نظر قرآن موجب خسران در قیامت است. حقوقی که فرزندان بر پدر و مادر دارند چند چیز است: الف) تربیت صحیح اسلامی (آشنا نمودن فرزند با احکام اسلام از اصول و فروع و اخلاق و مقیّد نمودن او به ظواهر شرع از اهمیّت دادن به واجبات و اجتناب از گناهان خصوصاً گناهان بزرگ) و اگر کوتاهی کنند، شریک در جرایم فرزند میباشند. ب) تربیت فرزند به آداب و رسوم اجتماعی و به عبارت دیگر به او ادب آموختن. ج) آموختن دانش در حدّ خوب خواندن و خوب نوشتن. د) فراهم نمودن راهی برای زندگی متوسّط و پرهیزدادن او از تنبلی و بیکاری. ه) فراهم کردن مقدّمات ازدواج برای فرزند خصوصاً اگر دختر باشد که در روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) برای ازدواج دختر بیشتر سفارش و تأکید شده است. و) گذاشتن اسم اسلامی که سفارش در نامهای پیامبر گرامی و اهلبیت او(سلاماللهعلیهم) زیاد شده است، و شیعه باید از انتخاب نامهای غیر اسلامی برای فرزندان خود پرهیز کند و سزاوار نیست که با وجود اسمهای اهلبیت(سلاماللهعلیهم) برای فرزند خود نام دیگری را انتخاب کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز رابطه انسان با خداست و مایه صفای روح و پاکی دل و پیدایش روح تقوا و تربیت انسان و پرهیز از گناهان است. نماز مهمترین عبادات است که طبق روایات اگر قبول درگاه خدا شود عبادات دیگر نیز قبول خواهد شد و اگر قبول نگردد اعمال دیگر نیز قبول نخواهد شد. و نیز بر طبق روایات، کسی که نمازهای پنجگانه را انجام می دهد از گناهان پاک می شود همان گونه که اگرشبانه روز پنج مرتبه در نهر آبی شست و شو کند اثری از آلودگی در بدنش باقی نمی ماند. به همین دلیل، در آیات قرآن مجید و روایات اسلامی و وصایا و سفارشهای پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) و ائمه هدی(علیهم السلام)از مهمترین کارهایی که روی آن تأکید شده همین نماز است و لذا ترک نماز از بزرگترین گناهان کبیره محسوب می شود. سزاوار است انسان نماز را در اول وقت بخواند و به آن اهمیت بسیار دهد و از تند خواندن نماز که ممکن است مایه خرابی نماز گردد جداً بپرهیزد. در حدیث آمده است روزی پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) مردی را در مسجد مشغول نماز دید که رکوع و سجود را بطور کامل انجام نمی دهد، فرمود: اگر این مرد از دنیا برود در حالی که نمازش این گونه باشد به دین من از دنیا نخواهد رفت. روح نماز (حضور قلب) است و سزاوار است از آنچه مایه پراکندگی حواس می شود بپرهیزد، معانی کلمات نماز را بفهمد و در حال نماز به آن توجه داشته باشد و با حال خضوع و خشوع نماز را انجام دهد، بداند با چه کسی سخن می گوید و خود را در مقابل عظمت و بزرگی خداوند بسیار کوچک ببیند. در حالات معصومین(علیهم السلام) آمده است به هنگام نماز آنچنان غرق یاد خدا می شدند که از خود بی خبر می گشتند، تا آنجا که پیکان تیری در پای امیرالمؤمنین علی(علیه السلام)مانده بود، در حال نماز بیرون آوردند و آن حضرت متوجه نشد. برای قبولی نماز و کمال و فضیلت آن علاوه بر شرایط واجب باید امور زیر را نیز رعایت کند: قبل از نماز از خطاهای خود توبه و استغفار نماید و از گناهانی که مانع قبول نماز است مانند (حسد) و (تکبر) و (غیبت) و (خوردن مال حرام) و (آشامیدن مسکرات) و (ندادن خمس و زکات) بلکه هر معصیتی بپرهیزد. همچنین سزاوار است کارهائی که ارزش نماز و حضور قلب را کم می کند انجام ندهد، مثلاً در حال خواب آلودگی و خودداری از بول و در میان سر و صداها و در برابر منظره هایی که جلب توجه می کند به نماز نایستد و کارهایی که ثواب نماز را زیاد می کند انجام دهد، مثلاً لباس پاکیزه بپوشد، موهای خود را شانه زند و مسواک کند و خود را خوشبو نماید و انگشتر عقیق به دست کند.