سن تکلیف دختر و پسر، بر مبنای سال شمسی چقدر است؟ سن بلوغ در پسر 163 روز و 6 ساعت از پانزده سال شمسی کمتر است و در دختر 97 روز و 22 ساعت و 48 دقیقه از نه سال شمسی کمتر است. تبصره. سال قمری از اول محرم شروع و به آخر ذی حجه ختم میشود و هر ماه قمری 29 روز و دوازده ساعت و 44 دقیقه است و یک سال قمری 354 یا 355 شبانه روز است. سال شمسی از اول فروردین شروع و به آخر اسفند ختم میشود و شش ماه اول سال، هر ماه 31 روز و پنج ماه بعد هر ماه سی روز و ماه اسفند در سالهای عادی 29 روز و در سال کبیسه سی روز است. بر اساس این محاسبه، هر سال شمسی یازده روز بیشتر از سال قمری خواهد بود و چون ملاک عبادت و تکالیف شرعی از نظر قرآن و روایات، ماههای قمری است؛ از این روز بلوغ شرعی (اول تکلیف)، به حساب قمری تعیین شده است. (احکام بلوغ و تقلید، سید مجتبی حسینی، کد: 94/500019)
سن تکلیف دختر و پسر، بر مبنای سال شمسی چقدر است؟
سن بلوغ در پسر 163 روز و 6 ساعت از پانزده سال شمسی کمتر است و در دختر 97 روز و 22 ساعت و 48 دقیقه از نه سال شمسی کمتر است.
تبصره. سال قمری از اول محرم شروع و به آخر ذی حجه ختم میشود و هر ماه قمری 29 روز و دوازده ساعت و 44 دقیقه است و یک سال قمری 354 یا 355 شبانه روز است. سال شمسی از اول فروردین شروع و به آخر اسفند ختم میشود و شش ماه اول سال، هر ماه 31 روز و پنج ماه بعد هر ماه سی روز و ماه اسفند در سالهای عادی 29 روز و در سال کبیسه سی روز است. بر اساس این محاسبه، هر سال شمسی یازده روز بیشتر از سال قمری خواهد بود و چون ملاک عبادت و تکالیف شرعی از نظر قرآن و روایات، ماههای قمری است؛ از این روز بلوغ شرعی (اول تکلیف)، به حساب قمری تعیین شده است. (احکام بلوغ و تقلید، سید مجتبی حسینی، کد: 94/500019)
- [سایر] سن تکلیف دختر، بر مبنای سال شمسی چقدر است؟
- [آیت الله سیستانی] در مورد سن تکلیف دختران (شمسی)بیان بفرمائید ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] تفاوت سنّ قمری و شمسی دوران یائسگی در زنان قرشیه و غیر قرشیه چند سال است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا معیار در سن بلوغ پسران و دختران سال شمسی است یا قمری؟
- [آیت الله اردبیلی] شروع سنّ یائسگی، با سال قمری محسوب میشود یا با سال شمسی؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر منظور از پانزده سال در پسر و نُه سال در دختر، سال قمری است، فرق آن با سال شمسی چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] سال شمسی یا قمری
- [آیت الله خامنه ای] آیا سال خمسی باید شمسی باشد یا قمری؟
- [سایر] چرا اسلام سال قمری را انتخاب کرد؟ برتری ماههای قمری نسبت به شمسی در چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا مراد از پنجاه یا شصت سال برای یائسه شدن زنان سیّده و غیر سیّده، سال قمری است یا شمسی؟ اگر قمری است، به سال شمسی چه مقدار می شود؟
- [آیت الله جوادی آملی] .معیار در سال خمسی، لزوماً ماه های سال قمری نیست، بلکه هر کس می تواند ابتدای کسب و کار خود را بر اساس ماه های سال شمسی محاسبه نماید و پس از گذشت یکسال شمسی از اوّلین ماه احتساب شده، خمسِ باقی مانده درآمد خودش را بپردازد. محاسبه قبل و بعد از سال
- [آیت الله بهجت] انسان میتواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید، خمس آن را بدهد و جایز است دادن خمس را تا آخر سال قمری، تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمسِ زراعت و مانند آن، که مطابق سال شمسی انجام میشود، سال خمسی را شمسی قرار دهد، اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنان سیّده و غیر سیّده هر دو بعد از تمام شدن پنجاه سال قمری یائسه می شوند، یعنی اگر در این سنّ و سال خونی ببینند خون حیض نیست، مگر این که آنچه می بینند تمام شرایط حیض را داشته باشد که در این صورت باید مطابق آن عمل کنند. 1. 50 سال قمری تقریبا 543 روز و 18 ساعت ، یعنی 18 ماه و سه روز کمتر از 50 سال شمسی است. بنابر این سن یائسگی به سال شمسی 48 سال و 6 ماه می شود.
- [آیت الله مظاهری] انسان میتواند در بین سال هر وقت منفعتی به دست آورد خمس آن را بدهد، و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمس سال شمسی قرار دهد مانعی ندارد.
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید خمس آن را بدهد و همچنین جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمس سال شمسی قرار دهد، مانعی ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان میتواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آمد، خمس آن را بدهد، و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد، و اگر برای دادن خمس سال شمسی قرار دهد، مانعی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان می تواند در بین سال هر وقت منفعتی بدستش آید خمس آن را بدهد و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمس سال شمسی را ملاک شروع قرار دهد مانعی نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] انسان می تواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید خمس آن را بدهد و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تاخیر بیندازد. و اگر برای دادن خمس؛ سال شمسی قرار دهد؛ مانعی ندارد.
- [آیت الله بروجردی] انسان میتواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید خمس آن را بدهد و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تأخیر بیندازد و اگر برای دادن خمس، سال شمسی [را ملاک شروع] قرار دهد، مانعی ندارد.
- [امام خمینی] انسان می تواند در بین سال هر وقت منفعتی به دستش آید خمس آن را بدهد،و جایز است دادن خمس را تا آخر سال تاخیر بیندازد. و اگر برای دادن خمس سال شمسی قرار دهد، مانعی ندارد.