آیا جایز است در اعتکاف، دروس خود را مباحثه کرد؟
آیا جایز است در اعتکاف، دروس خود را مباحثه کرد؟ آیات عظام امام، بهجت، خامنه ‌ای، صافی و فاضل: درس خواندن، حل مسائل و مباحثه- به ویژه در امور دینی- بسیار کار پسندیده‌ ای است؛ ولی اگر مباحثه و مجادله به منظور غلبه بر دیگری و اظهار فضل باشد، حرام است و بنابر احتیاط واجب اعتکاف را نیز باطل می‌سازد. معیار تشخیص آن، قصد و نیت شخص است. آیة اللَّه تبریزی: مباحثه- به ویژه در امور دینی- بسیار کار پسندیده‌ ای است؛ ولی اگر مباحثه و مجادله به منظور غلبه بر دیگری و اظهار فضل باشد، حرام است؛ ولی اعتکاف را باطل نمی‌ سازد. معیار تشخیص آن، قصد و نیت شخص است. آیات عظام سیستانی، مکارم، نوری و وحید: مباحثه- به ویژه در امور دینی- بسیار کار پسندیده‌ ای است؛ ولی اگر مباحثه و مجادله به منظور غلبه بر دیگری و اظهار فضل باشد، حرام است و اعتکاف را نیز باطل می‌ سازد. معیار تشخیص آن، قصد و نیت شخص است‌. (احکام اعتکاف، سیدمجتبی حسینی، کد:45/500034)
عنوان سوال:

آیا جایز است در اعتکاف، دروس خود را مباحثه کرد؟


پاسخ:

آیا جایز است در اعتکاف، دروس خود را مباحثه کرد؟

آیات عظام امام، بهجت، خامنه ‌ای، صافی و فاضل: درس خواندن، حل مسائل و مباحثه- به ویژه در امور دینی- بسیار کار پسندیده‌ ای است؛ ولی اگر مباحثه و مجادله به منظور غلبه بر دیگری و اظهار فضل باشد، حرام است و بنابر احتیاط واجب اعتکاف را نیز باطل می‌سازد. معیار تشخیص آن، قصد و نیت شخص است.
آیة اللَّه تبریزی: مباحثه- به ویژه در امور دینی- بسیار کار پسندیده‌ ای است؛ ولی اگر مباحثه و مجادله به منظور غلبه بر دیگری و اظهار فضل باشد، حرام است؛ ولی اعتکاف را باطل نمی‌ سازد. معیار تشخیص آن، قصد و نیت شخص است.
آیات عظام سیستانی، مکارم، نوری و وحید: مباحثه- به ویژه در امور دینی- بسیار کار پسندیده‌ ای است؛ ولی اگر مباحثه و مجادله به منظور غلبه بر دیگری و اظهار فضل باشد، حرام است و اعتکاف را نیز باطل می‌ سازد.
معیار تشخیص آن، قصد و نیت شخص است‌.
(احکام اعتکاف، سیدمجتبی حسینی، کد:45/500034)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین