حکم نماز و روزه دانشجوی مسافر، در سفر اول چگونه است؟ آیات عظام امام و خامنهای: در همه سفرها شکسته است. توضیح المسائل مراجع، نماز مسافر، شرط هفتم ؛ خامنهای، اجوبةالاستفتاءات، س 652. آیةاللَّه بهجت: اگر در سفر اول، فاصله آن از مسافت هشت فرسخ بیشتر باشد، باید نماز را تمام بخواند و اگر کمتر از این مقدار باشد، باید شکسته بخواند. دفتر: بهجت. آیةاللَّه تبریزی: باید احتیاط کند ؛ یعنی، نماز را شکسته و تمام بخواند و اگر روزه گرفت، صحیح است و قضا ندارد. تبریزی، استفتاءات، س 501. آیةاللَّه سیستانی: باید در ماه اول احتیاط کند ؛ یعنی، نماز را شکسته و تمام بخواند و اگر روزه گرفت، آن را قضا کند. سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، صلاة المسافر، الخامس و sistani.org، نماز مسافر. آیات عظام صافی، فاضل و نوری: باید نماز را شکسته بخواند و روزه صحیح نیست. صافی، جامع الاحکام، ج 1، نماز مسافر ؛ دفتر: فاضل و نوری. آیةاللَّه مکارم: باید در چند سفر اول احتیاط کند ؛ یعنی، نماز را شکسته و تمام بخواند و اگر روزه گرفت، آن را قضا کند. مکارم، استفتاءات، ج 2، 284. آیةاللَّه وحید: در ماه اول و دوم باید احتیاط کند ؛ یعنی، نماز را شکسته و تمام بخواند و اگر روزه گرفت، آن را قضا کند. دفتر: وحید. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 157/500016)
حکم نماز و روزه دانشجوی مسافر، در سفر اول چگونه است؟
آیات عظام امام و خامنهای: در همه سفرها شکسته است. توضیح المسائل مراجع، نماز مسافر، شرط هفتم ؛ خامنهای، اجوبةالاستفتاءات، س 652.
آیةاللَّه بهجت: اگر در سفر اول، فاصله آن از مسافت هشت فرسخ بیشتر باشد، باید نماز را تمام بخواند و اگر کمتر از این مقدار باشد، باید شکسته بخواند. دفتر: بهجت.
آیةاللَّه تبریزی: باید احتیاط کند ؛ یعنی، نماز را شکسته و تمام بخواند و اگر روزه گرفت، صحیح است و قضا ندارد. تبریزی، استفتاءات، س 501.
آیةاللَّه سیستانی: باید در ماه اول احتیاط کند ؛ یعنی، نماز را شکسته و تمام بخواند و اگر روزه گرفت، آن را قضا کند. سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، صلاة المسافر، الخامس و sistani.org، نماز مسافر.
آیات عظام صافی، فاضل و نوری: باید نماز را شکسته بخواند و روزه صحیح نیست. صافی، جامع الاحکام، ج 1، نماز مسافر ؛ دفتر: فاضل و نوری.
آیةاللَّه مکارم: باید در چند سفر اول احتیاط کند ؛ یعنی، نماز را شکسته و تمام بخواند و اگر روزه گرفت، آن را قضا کند. مکارم، استفتاءات، ج 2، 284.
آیةاللَّه وحید: در ماه اول و دوم باید احتیاط کند ؛ یعنی، نماز را شکسته و تمام بخواند و اگر روزه گرفت، آن را قضا کند. دفتر: وحید. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 157/500016)
- [آیت الله صافی گلپایگانی] حکم نماز و روزه دانشجوی مسافر، در سفر اول چگونه است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا مسافر میتواند در سفر روزه مستحبی بگیرد؟
- [آیت الله بهجت] آیا مسافر می تواند نذر روزه کند و در سفر روزه بگیرد؟
- [آیت الله مظاهری] آیا مسافر در صورتی که روزه قضا به عهده دارد، میتواند در سفر روزه مستحبی بگیرد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] مسافر در سفر نماز تمام خوانده، روزه را هم گرفته بعداً فهمید که باید نماز را شکسته و روزه را افطار نماید. آیا نماز و روزه قبلی وی درست است یا احتیاج به اعاده دارد؟
- [آیت الله بهجت] مسافر در سفر نماز را تمام خوانده، روزه را هم گرفته، بعدا فهمیده که باید نماز را شکسته بخواند و روزه را افطار نماید. آیا نماز و روزه ی قبلی وی درست است یا احتیاج به اعاده دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی در ماه مبارک رمضان مسافر باشد و نذر کند در سفر روزه ماه مبارک را بگیرد، حکمش چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا مسافر میتواند در سفر نذر کند که مثلاً فردا یا امروز را روزه میگیرم و بعداً آنروز را روزه بگیرد؟
- [آیت الله بروجردی] مسافر هر گاه سفر را شغل خود قرار داد، سفر اوّل حکم نماز او قصر و در ثالث اتمام، حکم ثانوی او چه میباشد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مسافر پس از رسیدن به چهار فرسخ از ادامه سفر منصرف شود و ده روز در آن محل بماند یا به وطن برگردد، حکم نماز و روزه او در آن محل و بین راه چیست؟
- [آیت الله بهجت] اگر مسافر نداند که روزه در سفر صحیح نیست و روزه بگیرد روزهاش صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل میباشد و در سفر روزه بگیرد، روزه او باطل است.
- [آیت الله مظاهری] اگر فراموش کند که مسافر است یا فراموش کند که روزه مسافر باطل میباشد و در سفر روزه بگیرد روزه او باطل است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر فراموش کند که مسافر است یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد روزه او باطل است
- [آیت الله سبحانی] اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد روزه او باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه اش باطل است.
- [امام خمینی] اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه او باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر فراموش کند که مسافر است یا فراموش کند که روزه مسافر باطل میباشد و در سفر روزه بگیرد، روزه او باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد، روزه او باطل است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر فراموش کند که مسافر است؛ یا فراموش کند که روزه مسافر باطل می باشد و در سفر روزه بگیرد؛ روزه او باطل است.