اگر زن حائض از خون پاک شود؛ ولی مطمئن باشد که دوباره پیش از ده روز خون میبیند، تکلیفش چیست؟ همه مراجع (به جز سیستانی، صافی و مکارم): اگر یقین دارد که دوباره خون میبیند، نباید غسل کند و نماز بخواند؛ بلکه باید به احکام حائض رفتار کند. اما اگر به این امر یقین ندارد، باید غسل کند و نماز بخواند. توضیحالمسائل مراجع، م 505 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 511. آیات عظام سیستانی و صافی: اگر یقین دارد که دوباره خون میبیند، بنا بر احتیاط غسل کند و نماز خود را به جا آورد و آنچه را که بر حائض حرام است ترک کند. اما اگر به این امر یقین ندارد، باید غسل کند و نماز بخواند. توضیحالمسائل مراجع، م 505. آیةاللَّه مکارم: در هر صورت باید غسل کند و نماز خود را به جا آورد. توضیحالمسائل، م 483. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 63/500032)
اگر زن حائض از خون پاک شود؛ ولی مطمئن باشد که دوباره پیش از ده روز خون میبیند، تکلیفش چیست؟
اگر زن حائض از خون پاک شود؛ ولی مطمئن باشد که دوباره پیش از ده روز خون میبیند، تکلیفش چیست؟
همه مراجع (به جز سیستانی، صافی و مکارم): اگر یقین دارد که دوباره خون میبیند، نباید غسل کند و نماز بخواند؛ بلکه باید به احکام حائض رفتار کند. اما اگر به این امر یقین ندارد، باید غسل کند و نماز بخواند. توضیحالمسائل مراجع، م 505 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 511.
آیات عظام سیستانی و صافی: اگر یقین دارد که دوباره خون میبیند، بنا بر احتیاط غسل کند و نماز خود را به جا آورد و آنچه را که بر حائض حرام است ترک کند. اما اگر به این امر یقین ندارد، باید غسل کند و نماز بخواند. توضیحالمسائل مراجع، م 505.
آیةاللَّه مکارم: در هر صورت باید غسل کند و نماز خود را به جا آورد. توضیحالمسائل، م 483. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 63/500032)
- [سایر] اگر زن بعد از زایمان سر چهار روز پاک شود و غسل کند، سپس دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله خوئی] زن غیر سیدهای که 50 سالش تمام شد، بعداً مثل سابق در وقت و صفات کاملاً، خون میبیند مثل حیض، تکلیفش چیست؟ آیا حیض حساب کند و یا باید جمع بین تروک حیض و استحاضه بنماید؟
- [سایر] خانمی است که عادت ماهانه ثابتی ندارد بعد از زایمان به طور پی در پی تا یک ماه یا بیشتر خون میبیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] اگر وقت نماز داخل شود آنگاه زن قبل از خواندن نماز حائض شود، تکلیفش چیست؟
- [سایر] اگر زن حائض از غسل حیض و وضو عاجز شود، تکلیفش چیست؟
- [سایر] زنی به هیچ وجه عادت معینی ندارد، گاهی هفت روز و گاهی پنج روز و مانند آن خون میبیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] اگر زن بار دار نزدیک زایمان چند روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟ آیا خون نفاس محسوب میشود؟
- [سایر] اگر زن زائو بیش از روزهای عادتش و کمتر از ده روز خون ببنید، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] خانمی بعد از پنج روز ایّام عادتش پاک شده و غسل کرده، روز هشتم یک قطره خون میبیند این خون چه حکمی دارد؟
- [سایر] اگر زن بعد از زایمان تا بیش از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن پیش از ده روز پاک شود و بداند که در باطن خون نیست، باید برای عبادتهای خود غسل کند، اگرچه گمان داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون میبیند، ولی اگر یقین یا اطمینان داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون میبیند، باید فعلاً در ایام پاکی به وظیفه حائض عمل نماید.
- [آیت الله بهجت] اگر با زنی که از خون حیض و نفاس پاک است نزدیکی کند و مسافرت نماید، چنانچه بخواهد در سفر طلاقش دهد، باید بهقدری که زن معمولاً بعد از آن پاکی، خون میبیند و دوباره پاک میشود، صبر کند.
- [آیت الله بهجت] اگر زن پیش از ده روز پاک شود و بداند که در باطن خون نیست، باید برای عبادتهای خود غسل کند، ولی اگر یقین داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون میبیند نباید غسل کند و نمیتواند نماز بخواند و باید به احکام حائض عمل نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر با زنی که از خون حیض و نفاس پاک است نزدیکی کند و مسافرت نماید، چنانچه بخواهد در سفر طلاقش دهد باید به قدری که زن معمولاً بعد از آن پاکی، خون میبیند و دوباره پاک میشود صبر کند.
- [آیت الله بروجردی] اگر با زنی که از خون حیض و نفاس پاک است نزدیکی کند و مسافرت نماید، چنانچه بخواهد در سفر طلاقش دهد، باید به قدری که زن معمولاً بعد از آن پاکی خون میبیند و دوباره پاک میشود صبر کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زن از خون نفاس پاک شود و احتمال دهد که در باطن خون هست، مانند زن حائض باید مقداری پنبه داخل فرج نماید و کمی صبر کند که اگر پاک است، برای عبادتهای خود غسل کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر در بین روزهایی که زن خون میبیند یک یا چند روز پاک شود به طوری که در باطن او هم خون نباشد، در روزهایی که پاک شده حائض نیست؛ هر چند روزهایی که خون دیده و روزهایی که در وسط پاک شده، بر روی هم از ده روز بیشتر نباشد؛ بنا بر این اگر مثلاً سه روز خون ببیند و دو روز پاک شود و دوباره چهار روز خون ببیند، در مدت دو خون حائض و در دو روز وسط پاک میباشد و باید غسل حیض کرده و عبادات واجب خود را به جا آورد و میتواند کارهایی که بر حائض حرام است انجام دهد و چنانچه عباداتی در ایام پاکی انجام داده، لازم نیست دوباره به جا آورد.
- [آیت الله سبحانی] اگر کمتر از سه روز خون ببیند و پاک شود و بعد سه روز خون ببیند، خون دوم حیض است و در خون اول و روزهای بعد که پاک بود بین عمل مستحاضه و محرمات حائض جمع کند. احکام حائض
- [آیت الله بروجردی] اگر زن پیش از ده روز پاک شود و بداند که در باطن خون نیست، باید برای عبادتهای خود غسل کند، اگر چه گمان داشته باشد که پیش از تمام شدنِ ده روز دوباره خون میبیند، ولی اگر یقین داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون میبیند نباید غسل کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زن پیش از ده روز پاک شود وبداند که در باطن خون نیست، باید برای عبادتهای خود غسل کند، اگرچه گمان داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون میبیند، ولی اگر یقین داشته باشد که پیش از تمام شدن ده روز دوباره خون میبیند، نباید غسل کند.