اگر وقت نماز داخل شود آنگاه زن قبل از خواندن نماز حائض شود، تکلیفش چیست؟ همه مراجع: اگر از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز گذشته باشد و سپس خون حیض ببیند، باید آن نماز را قضا کند و هر فردی در اندازه (وقت برای انجام واجبات) باید ملاحظه حال خود را نماید، به عنوان مثال برای مسافر به اندازه دو رکعت و برای حاضر، به اندازه چهار رکعت و کسی که وضو ندارد وقت وضو را نیز در نظر بگیرد و همچنین تطهیر لباس و بدن. توضیح المسائل مراجع، م 471 ؛ امام، سیستانی، فاضل، مکارم، نوری، العروةالوثقی، ج 1، احکام الحیض، م 31؛ صافی، هدایةالعباد، ج 1، م 265؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 283. تبصره . اگر بعد از داخل شدن وقت نماز به اندازه انجام واجبات یک نماز نگذشته باشد، به نظر اکثر مراجع احتیاط مستحب (بهتر) آن است که آن نماز را قضا کند و برخی نیز احتیاط واجب دارند. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 103/500032)
اگر وقت نماز داخل شود آنگاه زن قبل از خواندن نماز حائض شود، تکلیفش چیست؟
همه مراجع: اگر از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز گذشته باشد و سپس خون حیض ببیند، باید آن نماز را قضا کند و هر فردی در اندازه (وقت برای انجام واجبات) باید ملاحظه حال خود را نماید، به عنوان مثال برای مسافر به اندازه دو رکعت و برای حاضر، به اندازه چهار رکعت و کسی که وضو ندارد وقت وضو را نیز در نظر بگیرد و همچنین تطهیر لباس و بدن. توضیح المسائل مراجع، م 471 ؛ امام، سیستانی، فاضل، مکارم، نوری، العروةالوثقی، ج 1، احکام الحیض، م 31؛ صافی، هدایةالعباد، ج 1، م 265؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 283.
تبصره . اگر بعد از داخل شدن وقت نماز به اندازه انجام واجبات یک نماز نگذشته باشد، به نظر اکثر مراجع احتیاط مستحب (بهتر) آن است که آن نماز را قضا کند و برخی نیز احتیاط واجب دارند. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 103/500032)
- [سایر] اگر زن حائض از غسل حیض و وضو عاجز شود، تکلیفش چیست؟
- [سایر] اگر زن حائض از خون پاک شود؛ ولی مطمئن باشد که دوباره پیش از ده روز خون میبیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] زن حائض میتواند به حیاط مسجد داخل شود؟
- [آیت الله علوی گرگانی] خواندن قرآن، برای زن حائض چگونه است؟
- [سایر] اگر زن احتمال بدهد که وسط یا پایان وقت حائض میشود، آیا باید نماز را اول وقت بخواند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن حائض در داخل مسجد شجره مُحرم شود، احرامش صحیح است یا باطل؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که اطمینان دارد وقت نماز داخل شده و شروع به نماز خواندن میکند و بعد از نماز میفهمد که هنگام شروع نماز، وقت نماز نشده بود، آیا نمازش صحیح است؟
- [سایر] آیا برای زن حائض تنها خواندن آیه سجدهدار حرام است؛ یا علاوه بر آن خواندن بقیه سوره نیز حرام است؟
- [سایر] آیا زن حائض میتواند بیآنکه داخل حرم شود، به رواقهای اطراف ضریح مطهر امام معصوم (علیه السلام) برود؟
- [آیت الله خوئی] اگر زن حائض از روی نادانی یا خجالت و حیا داخل مسجد احرام ببندد، حکم احرام او چه میشود؟
- [آیت الله مظاهری] هرگاه وقت نماز داخل شود و بداند که اگر نماز را تأخیر بیندازد حائض میشود، باید فوراً نماز بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هرگاه وقت نماز داخل شود و بداند که اگر نماز را تأخیر بیندازد حائض می شود باید فوراً نماز بخواند.
- [امام خمینی] هرگاه وقت نماز داخل شود و بداند که اگر نماز را تاخیر بیندازد حائض می شود، باید فورا نماز بخواند.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه وقت نماز داخل شود و بداند که اگر نماز را تأخیر بیندازد حائض می شود، باید فوراً نماز بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه وقت نماز داخل شود و بداند که اگر نماز را تأخیر بیندازد حائض میشود، باید فورا نماز بخواند.
- [آیت الله بروجردی] هرگاه وقت نماز داخل شود و بداند که اگر نماز را تأخیر بیندازد حائض میشود، باید فوراً نماز بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زن حائض به اندازه غسل و وضو وقت ندارد ولی میتواند با تیمم نماز را در وقت بخواند، آن نماز بر او واجب نیست؛ اما اگر گذشته از تنگی وقت از جهت دیگر تکلیفش تیمم است، مثل آن که آب برایش ضرر دارد، باید تیمم کند و آن نماز را بخواند و در صورتی که نخواند لازم است قضا نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن حائض به اندازة غسل و وضو وقت ندارد ، ولی می تواند با تیمم نماز را در وقت بخواند آن نماز بر او واجب نیست ، اما اگر گذاشته از تنگی وقت تکلیفش تیمم است ، مثل آنکه آب برایش ضرر دارد ، باد تیمم کند و آن نماز را بخواند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن حائض به اندازه غسل وقت ندارد ولی می تواند با تیمم نماز را در وقت بخواند آن نماز بر او واجب نیست، اما اگر گذشته از تنگی وقت تکلیفش تیمم است مثل آن که آب برایش ضرر دارد، باید تیمم کند و آن نماز را بخواند و اگر نخواند واجب است قضای آن را بجا آورد.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن حائض به اندازه غسل و وضو وقت ندارد، ولی می تواند با تیمّم نماز را در وقت بخواند بنابر احتیاط واجب، آن نماز را بخواند و اگر گذشته از تنگی وقت، تکلیفش تیمّم است، مثل آن که آب برایش ضرر دارد، باید تیمّم کند و آن نماز را بخواند.