اگر زن بعد از زایمان سر چهار روز پاک شود و غسل کند، سپس دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟ آیات عظام امام، بهجت، تبریزی، خامنهای، فاضل و نوری: اگر همه خونهایی که دیده با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب میشود؛ حتی روزهایی که در وسط پاک شده است. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. توضیحالمسائل مراجع، م 515 و دفتر: خامنهای. آیات عظام سیستانی و صافی: اگر همه خونهایی که دیده با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، بنابر احتیاط واجب روزهایی که خون دیده نفاس قرار دهد و در روزهایی که پاک شده، آنچه را که بر نفساء حرام است ترک کند و عبادتهای خود را به جا آورد. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. توضیحالمسائل مراجع، م 515. آیةاللَّه مکارم: اگر همه خونهایی که دیده روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب میشود و روزهایی که در وسط پاک شده، نفاس محسوب نمیشود. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده روزه گرفته، صحیح است و لازم نیست قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 515. آیةاللَّه وحید: اگر همه خونهایی که دیده، با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب میشود و روزهایی که در وسط پاک شده است - اگر در ایام عادت باشد - آن هم نفاس شمرده میشود. در غیر این صورت باید احتیاط کند؛ یعنی، آنچه را که بر نفساء حرام است، ترک کند و عبادتهای خود را هم به جا آورد. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. وحید، توضیحالمسائل، م 521. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 228/500032)
اگر زن بعد از زایمان سر چهار روز پاک شود و غسل کند، سپس دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟
آیات عظام امام، بهجت، تبریزی، خامنهای، فاضل و نوری: اگر همه خونهایی که دیده با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب میشود؛ حتی روزهایی که در وسط پاک شده است. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. توضیحالمسائل مراجع، م 515 و دفتر: خامنهای.
آیات عظام سیستانی و صافی: اگر همه خونهایی که دیده با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، بنابر احتیاط واجب روزهایی که خون دیده نفاس قرار دهد و در روزهایی که پاک شده، آنچه را که بر نفساء حرام است ترک کند و عبادتهای خود را به جا آورد. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. توضیحالمسائل مراجع، م 515.
آیةاللَّه مکارم: اگر همه خونهایی که دیده روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب میشود و روزهایی که در وسط پاک شده، نفاس محسوب نمیشود. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده روزه گرفته، صحیح است و لازم نیست قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 515.
آیةاللَّه وحید: اگر همه خونهایی که دیده، با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب میشود و روزهایی که در وسط پاک شده است - اگر در ایام عادت باشد - آن هم نفاس شمرده میشود. در غیر این صورت باید احتیاط کند؛ یعنی، آنچه را که بر نفساء حرام است، ترک کند و عبادتهای خود را هم به جا آورد. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. وحید، توضیحالمسائل، م 521. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 228/500032)
- [سایر] اگر زن بعد از زایمان تا بیش از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] اگر زن بار دار نزدیک زایمان چند روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟ آیا خون نفاس محسوب میشود؟
- [سایر] اگر زن بعد از زایمان یک یا دو روز خون ببیند و پاک شود، آیا باید تا ده روز صبر کند و نمازش را ترک کند؟
- [سایر] اگر زن چند روز پشت سر هم با نشانههای حیض خون ببیند و پاک شود و سپس با همان نشانهها خون ببیند، کدام حیض محسوب میشود؟
- [سایر] اگر زنی بیش از سه روز خون ببیند و در کمتر از ده روز پاک شود؛ چنانچه بین خون زخم و حیض شک داشته باشد، تکلیفش چیست؟
- [سایر] اگر زن حائض از خون پاک شود؛ ولی مطمئن باشد که دوباره پیش از ده روز خون میبیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] خانمی که عادتش (وقتیه و عددیه) مثلاً شش روز است، اگر در یک ماه به این مقدار خون ببیند آنگاه دو روز پاک شود و دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] زنی که عادت عددیه دارد، اگر بیش از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] زنی که عادت وقتیه دارد، اگر بیش از ده روز خون یک جور ببیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] اگر زنی که عادت وقتیه دارد در کمتر از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] باید سه روز اول حیض ، پشت سر هم باشد ، مثلاً دو زن خون ببیند و یک روز پاک شود و دوباره یک روز خون ببیند ، حیض نیست .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر سه روز پشت سر هم خون ببیند وپاک شود، چنانچه دوباره خون ببیند وروزهایی که خون دیده و در وسط پاک بوده، رویهم از ده روز بیشتر نشود بنابر اقوی، روزهایی هم که در وسط پاک بوده حیض است.
- [آیت الله بهجت] اگر سه روز پشت سر هم خون ببیند و سپس پاک شود، چنانچه دوباره خون ببیند و روزهایی که خون دیده و در وسط پاک بوده، روی هم از ده روز بیشتر نشود، تمام این مدت را حیض قرار میدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] باید سه روز اوّل حیض پشت سر هم باشد، پس اگر مثلاً دو روز خون ببیند ویک روز پاک شود ودوباره یک روز خون ببیند، حیض نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] زنهایی که عادت وقتیه و عددیه دارند دو دسته اند اول زنی که دو ماه پشت سر هم در وقت معین خون حیض ببیند و در وقت معین هم پاک شود مثل ان که دو ماه پشت سر هم از روز اول ماه خون ببیند و روز هفتم پاک شود که عادت حیض این زن از اول ماه تا هفتم است دوم زنی که دو ماه پشت سر هم در وقت معین خون حیض ببیند و بعد از ان که سه روز یا بیشتر خون دید یک روز یا بیشتر پاک شود و دوباره خون ببیند و تمام روزهایی که خون دیده با روزهایی که در وسط پاک بوده از ده روز بیشتر نشود و در هر دو ماه همه روزهایی که خون دیده و در وسط پاک بوده روی هم یک اندازه باشد که عادت او به اندازه تمام روزهایی است که خون دیده و در وسط پاک بوده است و لازم نیست روزهایی که در وسط پاک بوده در هر دو ماه به یک اندازه باشند مثل ان که اگر در ماه اول از روز اول ماه تا سوم خون ببیند و سه روز پاک شود و دوباره سه روز خون ببیند و در ماه دوم بعد از ان که سه روز خون دید کمتر از سه روز یا بیشتر پاک شود و دوباره خون ببیند و روی هم نه روز شود در این صورت همه نه روز حیض است و عادت این زن نه روز می شود
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زنهائی که عادت وقتیه و عددیه دارند دو دسته اند: اول: زنی که دو ماه پشت سر هم در وقت معین خون حیض ببیند و در وقت معین هم پاک شود؛ مثلا دو ماه پشت سر هم از روز اول ماه خون ببیند و روز هفتم پاک شود که عادت حیض این زن از اول ماه تا هفتم است. دوم: زنی که دو ماه پشت سر هم در وقت معین خون حیض ببیند و بعد از آنکه سه روز یا بیشتر خون دید یک روز یا بیشتر پاک شود و دوباره خون ببیند و تمام روزهائی که خون دیده با روزهائی که در وسط پاک بوده از ده روز بیشتر نشود و در هر دو ماه همه روزهائی که خون دیده و در وسط پاک بوده روی هم یک اندازه باشد که عادت او به اندازه تمام روزهائی است که خون دیده و در وسط پاک بوده است و لازم نیست روزهائی که در وسط پاک بوده در هر دو ماه به یک اندازه باشد؛ مثلا اگر در ماه اول از روز اول ماه تا سوم خون ببیند و سه روز پاک شود و دوباره سه روز خون ببیند و در ماه دوم بعد از آنکه سه روز خون دید؛ سه روز یا کمتر یا بیشتر پاک شود و دوباره خون ببیند و روی هم نه روز شود؛ همه حیض است و عادت این زن نه روز می شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] زنهائی که عادت وقتیه دارند دو دسته اند: اول: زنی که دو ماه پشت سر هم در وقت معین خون حیض ببیند و بعد از چند روز پاک شود ولی شماره روزهای آن در هر دو ماه یک اندازه نباشد؛ مثلا دو ماه پشت سر هم روز اول ماه خون ببیند ولی ماه اول روز هفتم و ماه دوم روز هشتم از خون پاک شود؛ که این زن باید روز اول ماه را عادت حیض خود قرار دهد. دوم: زنی که دو ماه پشت سر هم در وقت معین سه روز یا بیشتر خون حیض ببیند و بعد پاک شود و دو مرتبه خون ببیند و تمام روزهائی که خون دیده با روزهائی که در وسط پاک بوده از ده روز بیشتر نشود؛ ولی ماه دوم کمتر یا بیشتر از ماه اول باشد؛ مثلا در ماه اول هشت روز و در ماه دوم نه روز باشد که این زن هم باید روز اول ماه را روز اول عادت حیض خود قرار دهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه سه روز پشت سر هم خون ببیند و پاک شود چنانچه دوباره خون ببیند و تمام ایّامی که خون دیده یا در بین آن پاک بوده، روی هم رفته از ده روز بیشتر نشود، حیض است، البتّه روزهایی که در وسط پاک بوده، حکم زنان پاک را دارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] وقتی زن از خون نفاس پاک شد، باید غسل کند وعبادتهای خود را بجا آورد، و اگر دوباره خون ببیند، چنانچه روزهایی که خون دیده با روزهایی که در وسط پاک بود، روی هم ده روز یا کمتر از ده روز باشد، تمام آن نفاس است و اگر روزهایی که پاک بوده روزه گرفته باشد باید قضا نماید.
- [آیت الله خوئی] وقتی زن از خون نفاس پاک شد، باید غسل کند و عبادتهای خود را بهجا آورد. و اگر دوباره خون ببیند، چنانچه روزهائی را که خون دیده با روزهائی که در وسط پاک بوده، روی هم ده روز یا کمتر از ده روز باشد، تمام آن نفاس است، و اگر روزهائی که پاک بوده روزه نیز گرفته باشد لازم است قضا نماید.