اگر زن بعد از زایمان سر چهار روز پاک شود و غسل کند، سپس دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟
اگر زن بعد از زایمان سر چهار روز پاک شود و غسل کند، سپس دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟ آیات عظام امام، بهجت، تبریزی، خامنه‌ای، فاضل و نوری: اگر همه خون‌هایی که دیده با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب می‌شود؛ حتی روزهایی که در وسط پاک شده است. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. توضیح‌المسائل مراجع، م 515 و دفتر: خامنه‌ای. آیات عظام سیستانی و صافی: اگر همه خون‌هایی که دیده با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، بنابر احتیاط واجب روزهایی که خون دیده نفاس قرار دهد و در روزهایی که پاک شده، آنچه را که بر نفساء حرام است ترک کند و عبادت‌های خود را به جا آورد. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. توضیح‌المسائل مراجع، م 515. آیةاللَّه مکارم: اگر همه خون‌هایی که دیده روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب می‌شود و روزهایی که در وسط پاک شده، نفاس محسوب نمی‌شود. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده روزه گرفته، صحیح است و لازم نیست قضا کند. توضیح‌المسائل مراجع، م 515. آیةاللَّه وحید: اگر همه خون‌هایی که دیده، با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب می‌شود و روزهایی که در وسط پاک شده است - اگر در ایام عادت باشد - آن هم نفاس شمرده می‌شود. در غیر این صورت باید احتیاط کند؛ یعنی، آنچه را که بر نفساء حرام است، ترک کند و عبادت‌های خود را هم به جا آورد. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. وحید، توضیح‌المسائل، م 521. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 228/500032)
عنوان سوال:

اگر زن بعد از زایمان سر چهار روز پاک شود و غسل کند، سپس دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟


پاسخ:

اگر زن بعد از زایمان سر چهار روز پاک شود و غسل کند، سپس دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟

آیات عظام امام، بهجت، تبریزی، خامنه‌ای، فاضل و نوری: اگر همه خون‌هایی که دیده با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب می‌شود؛ حتی روزهایی که در وسط پاک شده است. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. توضیح‌المسائل مراجع، م 515 و دفتر: خامنه‌ای.
آیات عظام سیستانی و صافی: اگر همه خون‌هایی که دیده با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، بنابر احتیاط واجب روزهایی که خون دیده نفاس قرار دهد و در روزهایی که پاک شده، آنچه را که بر نفساء حرام است ترک کند و عبادت‌های خود را به جا آورد. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. توضیح‌المسائل مراجع، م 515.
آیةاللَّه مکارم: اگر همه خون‌هایی که دیده روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب می‌شود و روزهایی که در وسط پاک شده، نفاس محسوب نمی‌شود. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده روزه گرفته، صحیح است و لازم نیست قضا کند. توضیح‌المسائل مراجع، م 515.
آیةاللَّه وحید: اگر همه خون‌هایی که دیده، با روزهایی که در وسط پاک شده، روی هم ده روز یا کمتر از آن باشد، همه آنها نفاس محسوب می‌شود و روزهایی که در وسط پاک شده است - اگر در ایام عادت باشد - آن هم نفاس شمرده می‌شود. در غیر این صورت باید احتیاط کند؛ یعنی، آنچه را که بر نفساء حرام است، ترک کند و عبادت‌های خود را هم به جا آورد. بنابر این اگر در روزهایی که پاک شده، روزه گرفته است، باید آنها را قضا کند؛ ولی نماز قضا ندارد. وحید، توضیح‌المسائل، م 521. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 228/500032)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین