ایات قران
آیا سوزاندن آیات قرآن که بر روی کاغذ نوشته شده جایز است؟<BR>
آیا سوزاندن آیات قرآن که بر روی کاغذ نوشته شده جایز است؟<BR> همه مراجع: خیر، سوزاندن ورقهای قرآن جایز نیست.( تبریزی، استفتاءات، س 1953 ؛ خامنهای، اجوبة، س 165 ؛ مکارم، استفتاءات، ج 1، س 81 ؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س 57 و دفتر: همه مراجع.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 215/500030)
آیا سوزاندن آیات قرآن که بر روی کاغذ نوشته شده جایز است؟<BR> همه مراجع: خیر، سوزاندن ورقهای قرآن جایز نیست.( تبریزی، استفتاءات، س 1953 ؛ خامنهای، اجوبة، س 165 ؛ مکارم، استفتاءات، ج 1، س 81 ؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س 57 و دفتر: همه مراجع.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 215/500030)
پاسخ:
آیا سوزاندن آیات قرآن که بر روی کاغذ نوشته شده جایز است؟<BR>
همه مراجع: خیر، سوزاندن ورقهای قرآن جایز نیست.( تبریزی، استفتاءات، س 1953 ؛ خامنهای، اجوبة، س 165 ؛ مکارم، استفتاءات، ج 1، س 81 ؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س
57 و دفتر: همه مراجع.) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 215/500030)
- [سایر] راه محو کردن برگههایی که آیات قرآن بر روی آن نوشته شده، چیست؟<BR>
- [سایر] چنانچه آیات قرآن از پشت کاغذ پیدا باشد، دست زدن به آن بدون طهارت چه حکمی دارد؟<BR>
- [سایر] خال کوبی آیات قرآن بر روی بدن و مس آن چگونه است؟<BR>
- [سایر] کسی که آیات قرآن را تایپ میکند؛ آیا باید با وضو باشد؟<BR>
- [سایر] آیا گذاشتن قرآن باز بر روی سر، بدون طهارت جایز است؟<BR>
- [سایر] <BR> بلوغ دختر<BR>نشانه بلوغ دختر را بیان کنید؟<BR>
- [سایر] تلاوت قرآن بدون وضو چه حکمی دارد؟<BR>
- [سایر] برای آشنایی با معارف اسلامی راه های زیر را پیشنهاد می شود، لطفا هر روش را به صورت دقیق نقد کنید! <BR>1- مطالعه یک دور قرآن با ترجمه + مطالعه یک کتاب حدیث مانند میزان الحکمه<BR>2- مطالعه یک دور تفسیر قرآن مانند نمونه یا المیزان<BR>3 مطاله یک دور عقاید (مثلا کتب شهید مطهری) + اخلاق + رساله مرجع تقلید<BR>4- یافتن پاسخ سؤالاتی که به ذهن می آید.
- [سایر] به همراه داشتن قرآن برای شخص جنب چه حکمی دارد؟<BR>
- [سایر] آیا انجام غسل ارتماسی، با لباس زیر در استخر جایز است؟<BR>
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که بول یا غائط پی در پی از او خارج می شود؛ بعد از وضو گرفتن جایز است که نوشته قرآن را مس نماید اگرچه در غیر حال نماز باشد.
- [آیت الله خوئی] کسی که بول یا غائط پی در پی از او خارج میشود، بعد از وضو گرفتن جائز است که نوشتة قرآن را مس نماید، اگرچه در غیر حال نماز باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بر جائی از بدن؛ آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد؛ چنانچه بخواهد وضو یا غسل را ترتیبی به جا آورد؛ باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله خوئی] اگر بر جایی از بدن، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، و چنانچه بخواهد وضو یا غسل را ترتیبی بهجا آورد، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله اردبیلی] نوشتن قرآن با مُرکب نجس اگرچه یک حرف آن باشد حرام است و اگر نوشته شود، باید به واسطه تراشیدن و مانند آن، کاری کنند که نوشته از بین برود.
- [آیت الله اردبیلی] اقرار یا شهادتی که بر روی کاغذ نوشته شده یا بر روی نوار ضبط شده است و شباهت زیادی به صدا یا خط کسی دارد، در صورتی که احتمال جعلی بودن آن داده شود یا احتمال دهند در شرایط غیر عادی و با فشار و تهدید یا فریب انجام شده باشد، اعتباری ندارد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که جنب است اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، بنابر احتیاط حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله سیستانی] اگر بر جائی از بدن ، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، چنانچه بخواهد غسل را ترتیبی بجا آورد ، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد . و همچنین اگر بخواهد وضو بگیرد در مورد آیه قرآن بلکه در مورد اسم خداوند نیز بنابر احتیاط واجب .
- [آیت الله مظاهری] کسی که میخواهد غسل کند، اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که جنب است اگر بر جائی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد .