آیا در خانه میتی که خمس بدهکار است، می‌شود نماز خواند؟
آیا در خانه میتی که خمس بدهکار است، می‌شود نماز خواند؟ امام و فاضل: تصرف در این خانه حرام و نماز در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند یا تصمیم داشته باشند، بدون سهل‌انگاری بپردازند.توضیح‌المسائل مراجع، م 875. نوری و صافی: تصرف در این خانه حرام و نماز در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند یا ضامن شوند که بپردازند، به گونه‌ای که از عهده میت ساقط شود.نوری، توضیح‌المسائل، م 876؛ صافی، توضیح‌المسائل، م 884. تبریزی: تصرف در این خانه حرام و نماز در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند یا ضامن شوند که بپردازند.تبریزی، توضیح‌المسائل، م 884. سیستانی: نماز خواندن در این خانه با اجازه ورثه صحیح است.سیستانی، توضیح‌المسائل، م 863. مکارم: تصرف در این خانه حرام و نماز خواندن در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند.مکارم، توضیح‌المسائل، م 800. وحید: اگر اموال میت (ماترک) بیش از خمس (و زکات) نباشد، تصرف در این خانه حرام و نماز در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند یا با قبول حاکم شرع، ضامن شوند که بپردازند. در این هنگام تصرف و نماز در خانه او با اجازه ورثه اشکال ندارد.وحید، توضیح‌المسائل، م 882. (احکام خمس، سید مجتبی حسینی، کد: 133/500010)
عنوان سوال:

آیا در خانه میتی که خمس بدهکار است، می‌شود نماز خواند؟


پاسخ:

آیا در خانه میتی که خمس بدهکار است، می‌شود نماز خواند؟

امام و فاضل: تصرف در این خانه حرام و نماز در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند یا تصمیم داشته باشند، بدون سهل‌انگاری بپردازند.توضیح‌المسائل مراجع، م 875.
نوری و صافی: تصرف در این خانه حرام و نماز در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند یا ضامن شوند که بپردازند، به گونه‌ای که از عهده میت ساقط شود.نوری، توضیح‌المسائل، م 876؛ صافی، توضیح‌المسائل، م 884.
تبریزی: تصرف در این خانه حرام و نماز در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند یا ضامن شوند که بپردازند.تبریزی، توضیح‌المسائل، م 884.
سیستانی: نماز خواندن در این خانه با اجازه ورثه صحیح است.سیستانی، توضیح‌المسائل، م 863.
مکارم: تصرف در این خانه حرام و نماز خواندن در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند.مکارم، توضیح‌المسائل، م 800.
وحید: اگر اموال میت (ماترک) بیش از خمس (و زکات) نباشد، تصرف در این خانه حرام و نماز در آن باطل است؛ مگر آنکه بدهی او را بدهند یا با قبول حاکم شرع، ضامن شوند که بپردازند. در این هنگام تصرف و نماز در خانه او با اجازه ورثه اشکال ندارد.وحید، توضیح‌المسائل، م 882. (احکام خمس، سید مجتبی حسینی، کد: 133/500010)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین