شرکت در مجالس عروسی که در ضمن آن عدهای شعبده بازی میکنند، چیست؟ آیا مشاهده آن جایز است؟ آیات عظام امام خمینی، فاضل و نوری: شرکت در این گونه مجالس (که دارای غرض عقلایی است ) حرام نیست و اگر در وسط مجلس شعبده بازی انجام گیرد، اگر مشاهده آن باعث تأیید گناه کار شود، جایز نیست و باید مجلس را ترک کند. آیت الله صافی: شرکت در این گونه مجالس حرام نیست و اگر در وسط مجلس شعبده بازی انجام گیرد، اگر مشاهده آن باعث تأیید گناه کار شود، جایز نیست و باید مجلس را ترک کند. آیات عظام تبریزی، سیستانی و وحید: اگر عنوان حرامی بر آن مترتب نشود، مانند ضرر رساندن به مؤمن، مشاهده آن اشکال ندارد. آیات عظام بهجت، خامنهای و مکارم: شرکت در این گونه مجالس حرام نیست و اگر در وسط مجلس شعبده بازی از نوع حرام آن انجام گیرد، اگر مشاهده آن باعث تأیید گناه کار شود، جایز نیست و باید مجلس را ترک کند. (احکام ازدواج، سیدمجتبی حسینی، کد: /500021)
شرکت در مجالس عروسی که در ضمن آن عدهای شعبده بازی میکنند، چیست؟ آیا مشاهده آن جایز است؟
شرکت در مجالس عروسی که در ضمن آن عدهای شعبده بازی میکنند، چیست؟ آیا مشاهده آن جایز است؟
آیات عظام امام خمینی، فاضل و نوری: شرکت در این گونه مجالس (که دارای غرض عقلایی است ) حرام نیست و اگر در وسط مجلس شعبده بازی انجام گیرد، اگر مشاهده آن باعث تأیید گناه کار شود، جایز نیست و باید مجلس را ترک کند.
آیت الله صافی: شرکت در این گونه مجالس حرام نیست و اگر در وسط مجلس شعبده بازی انجام گیرد، اگر مشاهده آن باعث تأیید گناه کار شود، جایز نیست و باید مجلس را ترک کند.
آیات عظام تبریزی، سیستانی و وحید: اگر عنوان حرامی بر آن مترتب نشود، مانند ضرر رساندن به مؤمن، مشاهده آن اشکال ندارد.
آیات عظام بهجت، خامنهای و مکارم: شرکت در این گونه مجالس حرام نیست و اگر در وسط مجلس شعبده بازی از نوع حرام آن انجام گیرد، اگر مشاهده آن باعث تأیید گناه کار شود، جایز نیست و باید مجلس را ترک کند. (احکام ازدواج، سیدمجتبی حسینی، کد: /500021)
- [سایر] حکم شعبده بازی و تردستی که در مجالس عروسی و مانند آن رایج است، چیست؟
- [آیت الله بهجت] شعبده بازی از نظر اسلام چیست؟ کسانی که برای آن ها پول پرداخت می کنند، چه حکمی دارد؟ شرکت در مجالس، جهت دیدن شعبده بازی چه وجهی دارد؟ و اگر از تلویزیون پخش شود، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] شعبده بازی را به عنوان کسب قرار دادن چه حکمی دارد؟ آیا شرکت در مجلس یا محفلی که در آن جا شعبده بازی می شود اشکال دارد؟
- [سایر] آیا رقص محلی در عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا شرکت کردن در مجالس عروسی فامیل که همراه با موسیقی است جائز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا رقص محلی در عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا رقص محلی در عروسی ها جایز است؟ شرکت در این مجالس چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شرکت در مجالس جشن و عروسی توأم با مجالس لهو و لعب، چگونه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا رقص در مجالس عروسی جایز است؟
- [آیت الله سبحانی] آیا شرکت در مجالس عروسی و جشن هایی که موسیقی و رقص و آواز واختلاط زن و مرد پیش می آید جایز است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] ماندن در مجالس لهو و لعب که در آن آوازهخوانی میکنند یا تار و مانند آن استعمال میکنند، حرام و نماز خواندن در آنجا بنا بر احتیاط مستحب باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] غنای زنان خواننده در مجالس عروسی استثنا شده و حرام نمیباشد، ولی باید مردهای نامحرم صدای آنان را نشنوند و مشتمل بر باطل نباشد و بنابر احتیاط واجب باید به مجلس عروسی اکتفا شود و در مجالس جشن دیگری خوانده نشود و هر آواز یا صوت یا عملی که موجب تحریک شهوت شده و یا آثار حرام دیگری بر آن مترتّب گردد و یا به نظر عرف موجب فساد و هرزگی باشد، خواندن، گوش دادن و یا اشاعه آن و نیز تعلیم و تعلّم و شغل قراردادن آن حرام است.
- [آیت الله سیستانی] اگر عدّهای با سرمایهای که از اموال مشترک خویش فراهم آوردهاند، شرکتی تأسیس کنند و هر یک از آنان ضمن قراردادِ شرکت، بر دیگران شرط کند که در صورت وقوع حادثهای نسبت به شخص خود و یا اموالش که نوع آن را طی شرط معین میکند شرکت موظف به جبران خسارات وارده به او از سرمایه شرکت یا سود آن باشد، مادام که قرارداد باقی است، واجب است به این شرط عمل شود.
- [آیت الله مظاهری] عقد شرکت از عقود جایز است یعنی یکی از شریکها میتواند قرارداد را به هم زند، گرچه مدّت شرکت تمام نشده باشد، بنابراین اگر یکی از آنان شرکت را به هم بزند شریکهای دیگر حقّ تصرّف در مال را ندارند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی شک داشته باشد که سرود یا آهنگی عرفا مناسب با مجالس فساد و از مصادیق غنای حرام میباشد یا نه، لازم نیست از آن اجتناب نماید، اگرچه احتیاط خوب است، اما اگر از آن آثار سوء مشاهده شود، این احتیاط واجب است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر عدّهای وچند نفری جمع شوند واتفاق کنند بر تاسیس شرکتی که سرمایه شرکت را بطور مشترک از مال خودشان بگذراند و هریک از شرکأ و یا یکی از آنها در ضمن عقد شرکت بر دیگران شرط کند که چنانچه پیشآمد ضرر وحادثهای بر جان و یا مال و یا ماشین و یا چیز دیگر او وارد شود، با تعیین نوع حادثه شرکت باید خسارت آن حادثه را از سود عاید خود جبران کند، در صورت وقوع حادثه واجب است شرکت به این شرط عمل کند وخسارت او را جبران کند.
- [آیت الله سیستانی] جنسی را که در شهری ، یا غالب شهرها با وزن یا پیمانه میفروشند و در بعض از شهرها با شماره معامله میکنند ، جایز است که آن جنس را به زیادتر در شهری که با شماره معامله میکنند ، بفروشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که با دیگری شریک است و می داند شریکش خمس درآمد خود را نمی دهد، ادامه شرکت برای او جایز نیست و تصرف در مال شرکت بعد از تعلق خمس برای هر دو حرام است.
- [آیت الله بهجت] چیزی که مستأجر بهعنوان مالالاجاره میدهد باید معلوم باشد، پس اگر از چیزهایی است که مثل گندم با وزن معامله میکنند، باید وزن آن معلوم باشد و اگر از چیزهایی است که مثل گردو، بهصورت عددی معامله میکنند باید تعداد آن معین باشد و اگر مثل اسب و گوسفند است که با مشاهده آنها را میخرند، باید اجارهدهنده آن را ببیند، یا مستأجر خصوصیات آن را به او بگوید.
- [آیت الله مظاهری] اگر حفظ جان مسلمانی یا عدهای از مسلمانان بر تشریح انسان متوقف باشد و تشریح غیرمسلمان امکان نداشته باشد تشریح مسلمان جایز است، بنابراین در این زمان که طب متوقّف بر تشریح بدن انسان است باید از تشریح میّت غیر مسلمان استفاده شود و اگر غیر مسلمان نباشد تشریح مسلمان با اذن ولی یا حاکم شرع جایز است و موجب دیه هم نیست.