منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟ همه مراجع (به جز سیستانی و مکارم ): لباس شهرت، لباسی است که پوشیدن آن برای شخص - به جهت جنس پارچه، رنگ، کیفیت دوخت و یا مندرس بودنش معمول نبوده و خلاف شأن او به حساب آید ؛ به طوری که اگر آن را در برابر مردم بپوشد، توجه آنان را به خود جلب کرده و انگشتنما میشود. توضیحالمسائل مراجع، م845 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م846 ؛ بهجت، توضیحالمسائل، م711 ؛ خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 1361 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م851. آیةاللَّه مکارم: لباس شهرت، لباسی است که جنبه ریاکاری دارد و شخص میخواهد به وسیله آن، مثلاً به زهد و ترک دنیا مشهور شود ؛ خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد و یا دوخت آن. امّا اگر واقعاً قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد ؛ نه تنها جایز بلکه عملی شایسته است. توضیحالمسائل مراجع، م 845. آیةاللَّه سیستانی: منظور لباسی است که مؤمن را به صورتی زشت و نامناسب درآورد. دفتر: سیستانی. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 510/500016)
منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟
همه مراجع (به جز سیستانی و مکارم ): لباس شهرت، لباسی است که پوشیدن آن برای شخص - به جهت جنس پارچه، رنگ، کیفیت دوخت و یا مندرس بودنش معمول نبوده و خلاف شأن او به حساب آید ؛ به طوری که اگر آن را در برابر مردم بپوشد، توجه آنان را به خود جلب کرده و انگشتنما میشود. توضیحالمسائل مراجع، م845 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م846 ؛ بهجت، توضیحالمسائل، م711 ؛ خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 1361 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م851.
آیةاللَّه مکارم: لباس شهرت، لباسی است که جنبه ریاکاری دارد و شخص میخواهد به وسیله آن، مثلاً به زهد و ترک دنیا مشهور شود ؛ خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد و یا دوخت آن. امّا اگر واقعاً قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد ؛ نه تنها جایز بلکه عملی شایسته است. توضیحالمسائل مراجع، م 845.
آیةاللَّه سیستانی: منظور لباسی است که مؤمن را به صورتی زشت و نامناسب درآورد. دفتر: سیستانی. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 510/500016)
- [آیت الله مظاهری] نماز خواندن با لباسی که عرفاً لباس شهرت محسوب میشود، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] معیار لباس شهرت چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مقصود از لباس شهرت چیست؟ و آیا چادر سفیدی که موجب انگشت نما شدن شود از مصادیق لباس شهرت است؟
- [آیت الله خامنه ای] معیار لباس شهرت چیست؟
- [سایر] حکم و معیار پوشش لباس شهرت چیست؟
- [سایر] حکم پوشیدن لباس شهرت را بیان کنید؟
- [سایر] امام صادق(ع) میفرمایند: خداوند دو شهرت را دشمن میدارد، شهرت لباس و شهرت نماز، لطفا این حدیث را توضیح دهید؟
- [آیت الله بهجت] مقصود از لباس شهرت چیست و پوشیدن آن چه حکمی دارد؟ آیا چادر سفیدی که موجب انگشت نما شدن شود از مصادیق لباس شهرت است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] لباس شهرت چیست؟ و استفاده از آن چه صورتی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] لباس شهرت چیست؟ و استفاده از آن چه صورتی دارد؟
- [آیت الله بهجت] پوشیدن لباس مخصوص زنان برای مرد، و همچنین پوشیدن لباس مخصوصِ مردان برای زن، حرام است، اگرچه حرام بودن تا موقعی که داخل در لباس شهرت نباشد، مورد تأمل است، و نیز تزیین هر یک از مرد و زن به زینت دیگری، حرام است؛ و لباس شهرت عبارت از لباسی است که از جهت جنس یا رنگ یا نحوه بُرش و دوخت و مانند آن خلاف شأن و زی پوشنده لباس باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پوشیدن لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای کسی که می خواهد آن را بپوشد معمول نیست و موجب توهین یا شهرت او می شود حرام است، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مقصود از لباس شهرت لباسی است که عرفاً زننده باشد و از این جهت انگشت نما باشد یا مناسب زی و شأن شخص از حیث جنس یا رنگ یا نوع دوخت نباشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .بنا بر احتیاط واجب , باید از پوشیدن لباسی که مایه شهرت و خودنماییِ وهن آور است , خودداری نمود . در این جهت , فرقی ب ین پارچه، رنگ، دوخت و ... نیست. البته نماز خواندن با آن اشکال ندارد . اگر لباس معیّنی از شهرت خارج شد , به گونه ای که موجب هتک نیست، پوشیدن آن مانعی ندارد .
- [آیت الله وحید خراسانی] پوشیدن لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت ان برای کسی که می خواهد ان را بپوشد معمول نیست در صورتی که موجب هتک حرمت او یا موجب شهرت و انگشت نما شدنش بشود حرام است و اگر با ان در نماز ستر عورت کند بعید نیست که حکمش حکم لباس غصبی باشد که در مساله گذشت
- [امام خمینی] بنابر احتیاط واجب باید انسان از پوشیدن لباس شهرت که پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای کسی که می خواهد آن را بپوشاند معمول نیست، خودداری کند. ولی اگر با آن لباس نماز بخواند، اشکال ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .پوشیدن لباس طلابافت برای مرد حرام و نماز او در آن باطل است؛ ولی برای زن در نماز و غیر نماز اشکال ندارد . البته حکم اسراف یا لباس شهرت, جداست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بنابر احتیاط واجب باید انسان از پوشیدن لباس شهرت که پارچه یا رنگ یا دوخت آن بر کسی که می خواهد آن را بپوشد معمول نیست، خودداری کند ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس شهرت که پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای کسی که میخواهد آن را بپوشد معمول نیست در صورتی که موجب وهن و هتک انسان شود جایز نیست، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند، نمازش صحیح است.
- [آیت الله جوادی آملی] .لباسی که مخلوط به طلاست، در صورت صدق لباس طلا، حکم لباس خالص طلا را دارد و فرقی بین ساتر عورت و غیر آن نیست.