منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟
منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟ همه مراجع (به جز سیستانی و مکارم ): لباس شهرت، لباسی است که پوشیدن آن برای شخص - به جهت جنس پارچه، رنگ، کیفیت دوخت و یا مندرس بودنش معمول نبوده و خلاف شأن او به حساب آید ؛ به طوری که اگر آن را در برابر مردم بپوشد، توجه آنان را به خود جلب کرده و انگشت‌نما می‌شود. توضیح‌المسائل مراجع، م‌845 ؛ نوری، توضیح‌المسائل، م‌846 ؛ بهجت، توضیح‌المسائل، م‌711 ؛ خامنه‌ای، اجوبة الاستفتاءات، س 1361 ؛ وحید، توضیح‌المسائل، م‌851. آیةاللَّه مکارم: لباس شهرت، لباسی است که جنبه ریاکاری دارد و شخص می‌خواهد به وسیله آن، مثلاً به زهد و ترک دنیا مشهور شود ؛ خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد و یا دوخت آن. امّا اگر واقعاً قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد ؛ نه تنها جایز بلکه عملی شایسته است. توضیح‌المسائل مراجع، م 845. آیةاللَّه سیستانی: منظور لباسی است که مؤمن را به صورتی زشت و نامناسب درآورد. دفتر: سیستانی. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 510/500016)
عنوان سوال:

منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟


پاسخ:

منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟

همه مراجع (به جز سیستانی و مکارم ): لباس شهرت، لباسی است که پوشیدن آن برای شخص - به جهت جنس پارچه، رنگ، کیفیت دوخت و یا مندرس بودنش معمول نبوده و خلاف شأن او به حساب آید ؛ به طوری که اگر آن را در برابر مردم بپوشد، توجه آنان را به خود جلب کرده و انگشت‌نما می‌شود. توضیح‌المسائل مراجع، م‌845 ؛ نوری، توضیح‌المسائل، م‌846 ؛ بهجت، توضیح‌المسائل، م‌711 ؛ خامنه‌ای، اجوبة الاستفتاءات، س 1361 ؛ وحید، توضیح‌المسائل، م‌851.
آیةاللَّه مکارم: لباس شهرت، لباسی است که جنبه ریاکاری دارد و شخص می‌خواهد به وسیله آن، مثلاً به زهد و ترک دنیا مشهور شود ؛ خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد و یا دوخت آن. امّا اگر واقعاً قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد ؛ نه تنها جایز بلکه عملی شایسته است. توضیح‌المسائل مراجع، م 845.
آیةاللَّه سیستانی: منظور لباسی است که مؤمن را به صورتی زشت و نامناسب درآورد. دفتر: سیستانی. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 510/500016)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین