آیا استفاده از کلاهگیس به جای روسری، در مجالس عروسی کفایت میکند؟ آیات عظام امام خمینی، خامنهای و فاضل: استفاده از آن اشکال ندارد؛ ولی بنابر احتیاط واجب، باید کلاهگیس را از نامحرم پوشاند.آیت الله فاضل و امام خمینی، تعلیقات علیالعروة،(الستر)، م1 و دفتر: آیت الله خامنهای. آیات عظام سیستانی، صافی، مکارم و نوری: استفاده از آن اشکال ندارد؛ ولی کلاهگیس خود یک نوع زینت است و باید از نامحرم پوشانده شود.آیت الله نوری، استفتاءات، ج2، س670؛ آیت الله سیستانی، sistani.org، (زینت)، س14؛ آیت الله مکارم، استفتاءات،ج1، س137؛ آیت الله تبریزی، صراطالنجاة، ج5، س1276 و دفتر: آیت الله صافی. آیت الله بهجت و آیت الله وحید: استفاده از آن اشکال ندارد؛ ولی در برابر نامحرم اگر باعث مفسده شود، جایز نیست.دفتر: آیت الله وحید و آیت الله بهجت. آیت الله تبریزی: استفاده از آن اشکال ندارد؛ ولی اگر زینت محسوب شود، پوشاندن آن از نامحرم واجب است.دفتر: آیت الله تبریزی. (احکام ازدواج، سیدمجتبی حسینی، کد: /500021)
آیا استفاده از کلاهگیس به جای روسری، در مجالس عروسی کفایت میکند؟
آیات عظام امام خمینی، خامنهای و فاضل: استفاده از آن اشکال ندارد؛ ولی بنابر احتیاط واجب، باید کلاهگیس را از نامحرم پوشاند.آیت الله فاضل و امام خمینی، تعلیقات علیالعروة،(الستر)، م1 و دفتر: آیت الله خامنهای.
آیات عظام سیستانی، صافی، مکارم و نوری: استفاده از آن اشکال ندارد؛ ولی کلاهگیس خود یک نوع زینت است و باید از نامحرم پوشانده شود.آیت الله نوری، استفتاءات، ج2، س670؛ آیت الله سیستانی، sistani.org، (زینت)، س14؛ آیت الله مکارم، استفتاءات،ج1، س137؛ آیت الله تبریزی، صراطالنجاة، ج5، س1276 و دفتر: آیت الله صافی.
آیت الله بهجت و آیت الله وحید: استفاده از آن اشکال ندارد؛ ولی در برابر نامحرم اگر باعث مفسده شود، جایز نیست.دفتر: آیت الله وحید و آیت الله بهجت.
آیت الله تبریزی: استفاده از آن اشکال ندارد؛ ولی اگر زینت محسوب شود، پوشاندن آن از نامحرم واجب است.دفتر: آیت الله تبریزی. (احکام ازدواج، سیدمجتبی حسینی، کد: /500021)
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که از مجالس عروسی فیلمبرداری میکند و همه نامحرم هستند، حقّالزحمه او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا رقص در مجالس عروسی جایز است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا استفاده از کلاه گیس بجای روسری کفایت می کند یا خیر؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] دایره زدن در مجالس عروسی و غیر عروسی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شرکت در مجالس جشن و عروسی توأم با مجالس لهو و لعب، چگونه است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خواندن شعر در مجالس عروسی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] استفاده تنبک و دایره در مجالس عروسی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خوئی] در مجالس عروسی دایره بیحلقه زدن و در مجالس مذهبی به آهنگ اشعار مذهبی کف زدن چطور است؟
- [آیت الله سیستانی] می خواستم حکم رقص زن برای زن را در مجالس عروسی اگر صرفا برای ابراز شادی عروسی باشد را بدانم؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا رقصیدن در جشن عروسی فرزندان جایز است هرچند توسط پدران یا مادران در مجالس عروسی فرزندانشان باشد؟
- [آیت الله سیستانی] غسل مسّ میّت مانند غسل جنابت است ، و کفایت از وضو هم میکند .
- [آیت الله اردبیلی] کسی که میخواهد در عید قربان قربانی مستحبّی کند، اگر نیّت عقیقه نیز بنماید، کفایت میکند.
- [آیت الله مظاهری] در ضمانت لازم نیست لفظ عربی باشد، بلکه با هر لفظی یا عملی باشد کفایت میکند.
- [آیت الله مظاهری] آنچه شوهر برای زن تهیه میکند، نظیر طلا، لباس و مانند اینها، چه قبل از عروسی چه بعد از عروسی، چون تملیک نیست مال شوهر است و همچنین چیزهایی که زن برای شوهر تهیه میکند مال خود اوست، ولی اگر آن چیزها تلف شود هیچ کدام ضامن نیستند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در حصیر نجس که با نخ بافته شده، فشار لازم نیست و رسیدن آب به باطن آنها کفایت میکند.
- [آیت الله مظاهری] لازم نیست در امانت لفظ عربی باشد بلکه با هر لفظی یا عملی که باشد کفایت میکند.
- [آیت الله مظاهری] اگر در وقت درک مشعر الحرام نابالغ بالغ شد یا مجنون عاقل گردید حجّ او کفایت از حجّ واجب میکند.
- [آیت الله اردبیلی] غنای زنان خواننده در مجالس عروسی استثنا شده و حرام نمیباشد، ولی باید مردهای نامحرم صدای آنان را نشنوند و مشتمل بر باطل نباشد و بنابر احتیاط واجب باید به مجلس عروسی اکتفا شود و در مجالس جشن دیگری خوانده نشود و هر آواز یا صوت یا عملی که موجب تحریک شهوت شده و یا آثار حرام دیگری بر آن مترتّب گردد و یا به نظر عرف موجب فساد و هرزگی باشد، خواندن، گوش دادن و یا اشاعه آن و نیز تعلیم و تعلّم و شغل قراردادن آن حرام است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی که فطریه او بر دیگری واجب است، خودش فطریّه را از طرف او بدهد، چنانچه از او اجازه گرفته باشد، کفایت میکند، وگرنه کفایت آن محلّ اشکال است.
- [آیت الله مظاهری] حدودی که عامّه برای عرفات و مشعر و منی و مسلخ و مانند اینها تعیین کردهاند کفایت میکند و لازم نیست شیعیان در این امور تحقیق کنند و نباید به شک یا گمان خود اعتنا نمایند بلکه اگر بر فرض نادر یقین به خلاف کنند همان حدود نیز کفایت میکند.