حکم مردی که با همسرش در زمان حیض نزدیکی کند، چیست؟ آیات عظام امام، خامنهای و فاضل: نزدیکی، در این حال بر هر دو حرام است و بنابر احتیاط واجب باید شوهر کفاره بدهد. توضیحالمسائل مراجع، م 450 و 452 و دفتر: خامنهای. آیةاللَّه بهجت: نزدیکی در این حال بر هر دو حرام است و باید شوهر کفاره بدهد. بهجت، توضیحالمسائل مراجع، م 450 و 452. آیات عظام تبریزی، سیستانی و نوری: نزدیکی در این حال بر هر دو حرام است و باید شوهر استغفار کند و بنابر احتیاط مستحب کفاره هم بدهد. سیستانی و تبریزی، توضیحالمسائل مراجع، م 450 و 452 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م 452 و 454. آیات عظام صافی، مکارم و وحید: نزدیکی در این حال بر هر دو حرام است و بهتر (احتیاط مستحب) است، شوهر کفاره بدهد. مکارم و صافی، توضیحالمسائل مراجع، م 450 و 452 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 456 و 458. تبصره. مقدار کفّاره یاد شده بدین قرار است: اگر نزدیکی در ثلث اول روزهای حیض باشد، (یک مثقال) (18 نخود) طلا و در ثلث دوم (نیم مثقال) (9 نخود) طلا و در ثلث سوم، (یک چهارم مثقال) (5/4 نخود) طلا است. (احکام زن و شوهر، سیدمجتبی حسینی، کد: 123/500033)
حکم مردی که با همسرش در زمان حیض نزدیکی کند، چیست؟
آیات عظام امام، خامنهای و فاضل: نزدیکی، در این حال بر هر دو حرام است و بنابر احتیاط واجب باید شوهر کفاره بدهد. توضیحالمسائل مراجع، م 450 و 452 و دفتر: خامنهای.
آیةاللَّه بهجت: نزدیکی در این حال بر هر دو حرام است و باید شوهر کفاره بدهد. بهجت، توضیحالمسائل مراجع، م 450 و 452.
آیات عظام تبریزی، سیستانی و نوری: نزدیکی در این حال بر هر دو حرام است و باید شوهر استغفار کند و بنابر احتیاط مستحب کفاره هم بدهد. سیستانی و تبریزی، توضیحالمسائل مراجع، م 450 و 452 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م 452 و 454.
آیات عظام صافی، مکارم و وحید: نزدیکی در این حال بر هر دو حرام است و بهتر (احتیاط مستحب) است، شوهر کفاره بدهد. مکارم و صافی، توضیحالمسائل مراجع، م 450 و 452 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 456 و 458.
تبصره. مقدار کفّاره یاد شده بدین قرار است: اگر نزدیکی در ثلث اول روزهای حیض باشد، (یک مثقال) (18 نخود) طلا و در ثلث دوم (نیم مثقال) (9 نخود) طلا و در ثلث سوم، (یک چهارم مثقال) (5/4 نخود) طلا است.
(احکام زن و شوهر، سیدمجتبی حسینی، کد: 123/500033)
- [آیت الله نوری همدانی] و: مردی که در ایام حیض یا نفاس همسرش مرتکب زنا شده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حکم نزدیکی کردن انسان با همسرش در حال حیض چیست؟ و آیا نیاز به پرداخت کفاره می باشد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مردی قسم بخورد که با همسرش نزدیکی نکند، آیا براین قسم اثری مترتب می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا نزدیکی بعد از اتمام عادت ماهیانه و قبل از غسل حیض جایز است؟
- [آیت الله سبحانی] نزدیکی از پشت در ایام حیض یا غیر ایام حیض با رضایت زن جایز است؟
- [آیت الله بهجت] اگر مردی قسم بخورد که با همسرش نزدیکی نکند، آیا بر این قسم اثری مترتّب می شود؟
- [آیت الله بهجت] اگر نداند همسرش عادت ماهانه است و بعد در حال آمیزش متوجه شود یا این که در ابتدای آمیزش حیض نبوده و بعدا شده چه وظیفه ای دارد؟
- [آیت الله سیستانی] چنانچه مردی به مدت طولانی بدون عذر شرعی با همسرش نزدیکی نکند آیازن می تواند به این دلیل طلاق بگیرد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا در روزهایی که حیض زن قطعی نیست ولی شرعاً باید حیض قرار دهد جایز است که نزدیکی کند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زن بعد از نزدیکی حیض شود، آیا غسل جنابت از او در ایام عادت ماهانه صحیح است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مردی روز ماه مبارک رمضان یا در حال عادت همسرش، با او نزدیکی کند گناه کرده، ولی بچه ای که از آنان به دنیا می آید حلال زاده است.
- [آیت الله بهجت] مردی که از پدر و مادر غیر مسلمان بهدنیا آمده و مسلمان شده، اگر پیش از نزدیکی با همسرش مرتد شود، عقد او باطل میگردد، و اگر بعد از نزدیکی مرتد شود، چنانچه زن او در سن زنهایی باشد که حیض میبینند، باید آن زن به مقداری که در احکام طلاق گفته میشود، عدّه نگاه دارد، پس اگر پیش از تمام شدن عدّه، شوهر او مسلمان شود عقد باقی، وگرنه باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] جماع کردن در روزهایی هم که حیض زن قطعی نیست ولی شرعا باید آن را حیض قرار دهد حرام است، پس زنی که بیشتر از ده روز خون میبیند و باید به دستوری که گفته شد روزهای عادت خود را طبق روزهای عادت خویشان خود حیض قرار دهد، شوهرش نمیتواند در آن روزها با او نزدیکی نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جماع کردن در روزهایی هم که حیض زن قطعی نیست ولی شرعاً باید برای خود حیض قرار دهد، جایز نیست؛ پس زنی که باید به دستوری که بعداً گفته میشود روزهای عادت یکی از خویشان خود را حیض قرار دهد، شوهرش نمیتواند در آن روزها با او نزدیکی کند، همچنین در روزهایی که زن شرعاً میتواند برای خود حیض قرار دهد (همچون روزهای استظهار که در مسأله 487 توضیح داده میشود)، اگر زن آن روزها را حیض قرار دهد، شوهرش نمیتواند در آن روزها با او نزدیکی کند و لازم نیست در حیض قرار دادن از شوهر خود اجازه بگیرد، اگر چه احتیاط استحبابی در اجازه گرفتن است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگامی که زن از خون حیض پاک شود، طلاق او صحیح است و همسرش نیز می تواند با او نزدیکی کند، هر چند هنوز غسل نکرده باشد ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از نزدیکی خود داری کند، ولی کارهای دیگری که در وقت حیض بر او حرام بوده، مانند توقف در مسجد و مس خط قرآن، تا غسل نکند بر او حلال نمی شود، بنابر احتیاط واجب.
- [آیت الله علوی گرگانی] جماع کردن در روزهایی هم که حیض زن قطعی نیست ولی شرعاً باید برای خود حیض قرار دهد حرام است، پس زنی که بیشتر از ده روز خون میبیند و باید به دستوری که بعداً گفته میشود روزهای عادت خویشان خود را حیض قرار دهد، شوهرش نمیتواند در آن روزها با او نزدیکی نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] جماع کردن در روزهایی هم که حیض زن قطعی نیست ولی شرعا باید برای خود حیض قرار دهد حرام است بنابراین زنی که بیشتر از ده روز خون می بیند و باید به دستوری که بعد می اید روزهای عادت خویشان خود را حیض قرار دهد شوهرش نمی تواند در ان روزها با او نزدیکی کند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] جماع کردن در روزهائی هم که حیض زن قطعی نیست ولی شرعا باید برای خود حیض قرار دهد حرام است. پس زنی که بیشتر از ده روز خون می بیند و باید به دستوری که بعدا گفته می شود روزهای عادت خویشان خود را حیض قرار دهد؛ شوهرش نمی تواند در آن روزها با او نزدیکی نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] جماع کردن در روزهائی هم که حیض زن قطعی نیست ولی شرعاً باید برای خود حیض قرار دهد ، حرام است . پس زنی که بیشتر از ده روز خون می بیند و باید به دستوری که بعداً گفته می شود روزهای عادت خویشان خود را حیض قرار دهد ، شوهرش نمی تواند در آن روز ها با او نزدیکی نماید .
- [آیت الله سبحانی] جماع کردن در روزهایی هم که حیض زن قطعی نیست ولی شرعاً باید برای خود حیض قرار دهد حرام است. پس زنی که بیشتر از ده روز خون می بیند و باید به نحوی که بعداً گفته می شود روزهای عادت خویشان خود را حیض قرار دهد و شوهرش نمی تواند در آن روز با او نزدیکی نماید.