اگر زنی بیش از سه روز خون ببیند و در کمتر از ده روز پاک شود؛ چنانچه بین خون زخم و حیض شک داشته باشد، تکلیفش چیست؟
اگر زنی بیش از سه روز خون ببیند و در کمتر از ده روز پاک شود؛ چنانچه بین خون زخم و حیض شک داشته باشد، تکلیفش چیست؟ آیات عظام امام، تبریزی، خامنه‌ای، سیستانی، فاضل و نوری: اگر پیش از آن خون حیض می‌دیده است، آن را حیض قرار دهد و اگر پاک بوده، آن را پاک قرار دهد و عبادت‌های خود را به جا آورد. توضیح‌المسائل مراجع، م 446 و دفتر: خامنه‌ای. آیةاللَّه بهجت: این زن با فرو بردن پنبه به داخل رحم وارسی کند. اگر خون از طرف چپ بیرون آید، خون حیض است و اگر از طرف راست، بیرون آید خون زخم است، اگر وارسی ممکن نیست، در این صورت چنانچه پیش از آن خون حیض می‌دیده است، آن را حیض قرار دهد و اگر پاک بوده، پاک قرار دهد و عبادت‌های خود را به جا آورد. توضیح‌المسائل مراجع، م 446. آیةاللَّه صافی: اگر در ایام عادت (عادت وقتیه) باشد، باید خون حیض قرار دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 446 آیةاللَّه مکارم: اگر نشانه‌های حیض را داشته باشد و یا پیش از آن خون حیض می‌دیده، باید احتیاط کند؛ یعنی، تمام کارهایی که بر زن حائض حرام است ترک کند و تمام عبادت‌هایی که زن غیر حائض انجام می‌دهد به جا آورد و اگر پیش از آن پاک بوده، پاک قرار دهد و عبادت‌های خود را به جا آورد. مکارم، تعلیقات علی العروة الوثقی، ج 1، فصل فی الحیض، م 5. آیةاللَّه وحید: اگر در ایام عادت باشد و یا نشانه‌های حیض را داشته باشد، باید آن را خون حیض قرار دهد. در غیر این صورت اگر پیش از آن خون حیض می‌دیده است، آن را حیض قرار دهد و اگر پاک بوده، پاک قرار دهد و عبادت‌های خود را به جا آورد. بهجت، توضیح‌المسائل مراجع، م 445 و وحید، توضیح‌المسائل، م 451. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 22/500032)
عنوان سوال:

اگر زنی بیش از سه روز خون ببیند و در کمتر از ده روز پاک شود؛ چنانچه بین خون زخم و حیض شک داشته باشد، تکلیفش چیست؟


پاسخ:

اگر زنی بیش از سه روز خون ببیند و در کمتر از ده روز پاک شود؛ چنانچه بین خون زخم و حیض شک داشته باشد، تکلیفش چیست؟

آیات عظام امام، تبریزی، خامنه‌ای، سیستانی، فاضل و نوری: اگر پیش از آن خون حیض می‌دیده است، آن را حیض قرار دهد و اگر پاک بوده، آن را پاک قرار دهد و عبادت‌های خود را به جا آورد. توضیح‌المسائل مراجع، م 446 و دفتر: خامنه‌ای.
آیةاللَّه بهجت: این زن با فرو بردن پنبه به داخل رحم وارسی کند. اگر خون از طرف چپ بیرون آید، خون حیض است و اگر از طرف راست، بیرون آید خون زخم است، اگر وارسی ممکن نیست، در این صورت چنانچه پیش از آن خون حیض می‌دیده است، آن را حیض قرار دهد و اگر پاک بوده، پاک قرار دهد و عبادت‌های خود را به جا آورد. توضیح‌المسائل مراجع، م 446.
آیةاللَّه صافی: اگر در ایام عادت (عادت وقتیه) باشد، باید خون حیض قرار دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 446
آیةاللَّه مکارم: اگر نشانه‌های حیض را داشته باشد و یا پیش از آن خون حیض می‌دیده، باید احتیاط کند؛ یعنی، تمام کارهایی که بر زن حائض حرام است ترک کند و تمام عبادت‌هایی که زن غیر حائض انجام می‌دهد به جا آورد و اگر پیش از آن پاک بوده، پاک قرار دهد و عبادت‌های خود را به جا آورد. مکارم، تعلیقات علی العروة الوثقی، ج 1، فصل فی الحیض، م 5.
آیةاللَّه وحید: اگر در ایام عادت باشد و یا نشانه‌های حیض را داشته باشد، باید آن را خون حیض قرار دهد. در غیر این صورت اگر پیش از آن خون حیض می‌دیده است، آن را حیض قرار دهد و اگر پاک بوده، پاک قرار دهد و عبادت‌های خود را به جا آورد. بهجت، توضیح‌المسائل مراجع، م 445 و وحید، توضیح‌المسائل، م 451. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 22/500032)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین