زنی که عادت عددیه دارد، اگر بیش از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟
زنی که عادت عددیه دارد، اگر بیش از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟ همه مراجع (به جز تبریزی، صافی، فاضل و وحید): اگر خون‌ها یک جور است، باید از روزی که خون دیده، به شماره روزهای عادتش حیض و باقی را استحاضه قرار دهد و اگر یک جور نباشد، باید آنچه که نشانه حیض دارد - چنانچه با شماره عادتش یکی است - همان را حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. اگر بیشتر شد، به اندازه عادتش حیض قرار دهد و اگر کمتر شد، باید آن روزها را با چند روز دیگر - که در مجموع به اندازه عادتش شود - حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 493. آیةاللَّه تبریزی: اگر خون‌ها یک جور است و نشانه‌های حیض را دارد، باید از روزی که خون دیده، به شماره روزهای عادتش حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 493. آیةاللَّه صافی: اگر خون‌ها یک جور است، می‌تواند به شماره روزهای عادتش، از اول یا وسط حیض و باقی را استحاضه قرار دهد و اگر یک جور نباشد، باید آنچه که نشانه حیض دارد - چنانچه با شماره عادتش یکی است - همان را حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. اگر بیشتر شد به اندازه عادتش حیض قرار دهد و اگر کمتر شد، باید آن روزها را با چند روز دیگر - که در مجموع به اندازه عادتش شود - حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 493. آیةاللَّه وحید: اگر از ده روز نگذرد همه آنها حیض محسوب می‌شود و اگر بیش از ده روز باشد، به مقدار عادتش حیض و باقی استحاضه است؛ مگر آنکه همه خون‌هایی که دیده یک جور نباشد؛ یعنی، برخی به نشانه حیض و بعضی به نشانه استحاضه باشد. در این صورت چنانچه شماره روزهایی که خون به نشانه حیض است، با شماره روزهای عادتش یک اندازه است، همان حکم فوق را دارد؛ ولی اگر از روزهای عادتش بیشتر باشد، تنها به اندازه روزهای عادتش حیض است و در بیشتر از آن (که نشانه حیض را دارد) چنانچه از ده روز بیشتر نباشد، باید احتیاط کند؛ یعنی، محرمات حائض را ترک کند و کارهای استحاضه را به جا آورد. اگر از روزهای عادتش کمتر باشد (البته از سه روز کمتر نباشد)، آنها را حیض قرار دهد و در بیشتر از آن تا مقدار عادت خود احتیاط کند. وحید، توضیح‌المسائل، م 499 تبصره . فتوای آیةاللَّه فاضل موافق همه مراجع است جز آنکه ایشان احتیاط واجب دارند. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 45/500032)
عنوان سوال:

زنی که عادت عددیه دارد، اگر بیش از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟


پاسخ:

زنی که عادت عددیه دارد، اگر بیش از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟

همه مراجع (به جز تبریزی، صافی، فاضل و وحید): اگر خون‌ها یک جور است، باید از روزی که خون دیده، به شماره روزهای عادتش حیض و باقی را استحاضه قرار دهد و اگر یک جور نباشد، باید آنچه که نشانه حیض دارد - چنانچه با شماره عادتش یکی است - همان را حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. اگر بیشتر شد، به اندازه عادتش حیض قرار دهد و اگر کمتر شد، باید آن روزها را با چند روز دیگر - که در مجموع به اندازه عادتش شود - حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 493.
آیةاللَّه تبریزی: اگر خون‌ها یک جور است و نشانه‌های حیض را دارد، باید از روزی که خون دیده، به شماره روزهای عادتش حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 493.
آیةاللَّه صافی: اگر خون‌ها یک جور است، می‌تواند به شماره روزهای عادتش، از اول یا وسط حیض و باقی را استحاضه قرار دهد و اگر یک جور نباشد، باید آنچه که نشانه حیض دارد - چنانچه با شماره عادتش یکی است - همان را حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. اگر بیشتر شد به اندازه عادتش حیض قرار دهد و اگر کمتر شد، باید آن روزها را با چند روز دیگر - که در مجموع به اندازه عادتش شود - حیض و باقی را استحاضه قرار دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 493.
آیةاللَّه وحید: اگر از ده روز نگذرد همه آنها حیض محسوب می‌شود و اگر بیش از ده روز باشد، به مقدار عادتش حیض و باقی استحاضه است؛ مگر آنکه همه خون‌هایی که دیده یک جور نباشد؛ یعنی، برخی به نشانه حیض و بعضی به نشانه استحاضه باشد. در این صورت چنانچه شماره روزهایی که خون به نشانه حیض است، با شماره روزهای عادتش یک اندازه است، همان حکم فوق را دارد؛ ولی اگر از روزهای عادتش بیشتر باشد، تنها به اندازه روزهای عادتش حیض است و در بیشتر از آن (که نشانه حیض را دارد) چنانچه از ده روز بیشتر نباشد، باید احتیاط کند؛ یعنی، محرمات حائض را ترک کند و کارهای استحاضه را به جا آورد. اگر از روزهای عادتش کمتر باشد (البته از سه روز کمتر نباشد)، آنها را حیض قرار دهد و در بیشتر از آن تا مقدار عادت خود احتیاط کند. وحید، توضیح‌المسائل، م 499
تبصره . فتوای آیةاللَّه فاضل موافق همه مراجع است جز آنکه ایشان احتیاط واجب دارند. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 45/500032)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین