زنی که عادت (وقتیه عددیه) دارد، اگر حداقل سه روز یا بیشتر خون ببیند، آنگاه چند روز پاک شود و دوباره تا بیش از ده روز خون ببیند، تکلیف او چیست؟ (خون اول در ایام عادت است) همه مراجع (به جز سیستانی): اگر تمام خون اول یا مقداری از آن در روزهای عادت باشد و خون دوم در روزهای عادت نباشد، باید خون اول را حیض و خون دوم را استحاضه قرار دهد. توضیحالمسائل مراجع، م 483 ؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 253 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 489 و دفتر: خامنهای. آیةاللَّه سیستانی: اگر تمام خون اول یا مقداری از آن در روزهای عادت باشد و خون دوم در روزهای عادت نباشد، باید خون اول را حیض و خون دوم را استحاضه قرار دهد مگر این که خون دوم نشانههای حیض را داشته باشد. در این صورت به اندازه خون اول و پاکی وسط و خون دوم که در مجموع از ده روز نگذرد حیض و بقیه استحاضه میباشد (-(به عنوان مثال اگر سه روز خون ببیند و سه روز پاک شود و سپس پنج روز خون با نشانههای حیض مشاهده کند، سه روز اول و چهار روز از خون دوم حیض است)-). توضیحالمسائل مراجع، م 483. تبصره 1 . حکم پاکی وسط در عنوان (لکه بینی) بیان شده است. تبصره 2 . فرض پاسخ در جایی است که هر یک از خون اول و دوم به تنهایی از ده روز بیشتر نشود. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 38/500032)
زنی که عادت (وقتیه عددیه) دارد، اگر حداقل سه روز یا بیشتر خون ببیند، آنگاه چند روز پاک شود و دوباره تا بیش از ده روز خون ببیند، تکلیف او چیست؟ (خون اول در ایام عادت است)
زنی که عادت (وقتیه عددیه) دارد، اگر حداقل سه روز یا بیشتر خون ببیند، آنگاه چند روز پاک شود و دوباره تا بیش از ده روز خون ببیند، تکلیف او چیست؟ (خون اول در ایام عادت است)
همه مراجع (به جز سیستانی): اگر تمام خون اول یا مقداری از آن در روزهای عادت باشد و خون دوم در روزهای عادت نباشد، باید خون اول را حیض و خون دوم را استحاضه قرار دهد. توضیحالمسائل مراجع، م 483 ؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 253 ؛ وحید، توضیحالمسائل، م 489 و دفتر: خامنهای.
آیةاللَّه سیستانی: اگر تمام خون اول یا مقداری از آن در روزهای عادت باشد و خون دوم در روزهای عادت نباشد، باید خون اول را حیض و خون دوم را استحاضه قرار دهد مگر این که خون دوم نشانههای حیض را داشته باشد. در این صورت به اندازه خون اول و پاکی وسط و خون دوم که در مجموع از ده روز نگذرد حیض و بقیه استحاضه میباشد (-(به عنوان مثال اگر سه روز خون ببیند و سه روز پاک شود و سپس پنج روز خون با نشانههای حیض مشاهده کند، سه روز اول و چهار روز از خون دوم حیض است)-). توضیحالمسائل مراجع، م 483.
تبصره 1 . حکم پاکی وسط در عنوان (لکه بینی) بیان شده است.
تبصره 2 . فرض پاسخ در جایی است که هر یک از خون اول و دوم به تنهایی از ده روز بیشتر نشود. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 38/500032)
- [سایر] زنی که عادت (وقتیه عددیه) دارد، اگر حداقل سه روز یا بیشتر خون ببیند، آنگاه چند روز پاک شود و دوباره تا بیش از ده روز خون ببیند، تکلیف او چیست؟ (خون اول در ایام عادت است)
- [سایر] زنی که عادت (وقتیه عددیه) دارد، اگر حداقل سه روز یا بیشتر خون ببیند، آنگاه چند روز پاک شود و دوباره تا بیش از ده روز خون ببیند، تکلیف او چیست؟ (خونها در روزهای عادت نیست)
- [سایر] خانمی که عادتش (وقتیه و عددیه) مثلاً شش روز است، اگر در یک ماه به این مقدار خون ببیند آنگاه دو روز پاک شود و دوباره خون ببیند، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله بهجت] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد اگر همه روزهای عادت را با چند روز پیش از عادت خون ببیند و روی هم از ده روز بیشتر نشود؟
- [آیت الله بهجت] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد اگر چند روز پیش از عادت و همه ی روزهای عادت و چند روز بعد از عادت خون ببیند و روی هم از ده روز بیشتر نشود چند روز حیض است؟
- [آیت الله بهجت] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد اگر چند روز پیش از عادت و همه ی روزهای عادت و چند روز بعد از عادت خون ببیند و روی هم از ده روز بیشتر شود چند روز حیض است؟
- [آیت الله بهجت] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد اگر همه روزهای عادت را با چند روز بعد از عادت خون ببیند و روی هم از ده روز بیشتر شود چه حکمی دارد؟
- [سایر] زنی که از خون پاک نمیشود؛ اگر دو ماه پشت سر هم در وقت معین خونی با نشانههای حیض ببیند آیا عادت وقتیه پیدا میکند؟
- [سایر] زنی که عادت عددیه دارد، اگر بیش از ده روز خون ببیند، تکلیفش چیست؟
- [سایر] زنی که عادت وقتیه دارد، اگر بیش از ده روز خون یک جور ببیند، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد، اگر بعد از گذشتن تمام ایام عادت شروع به خون دیدن کرد استحاضه است؛ هر چند به نشانه حیض باشد، مگر آن که عادت وی در اثر نشانهدار بودن خون مشخص شده باشد (صورت دوم مسأله 485) که چنانچه خونی با نشانه پس از ایام عادت هم ببیند، حیض است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که (عادت وقتیه و عددیه) دارد، اگر در وقت عادت خون ببیند ولی شماره روزهای آن کمتر یا بیشتر از ایام عادت باشد قبل از وقت عادت، یا بعد از آن به شماره روزهای عادت خون ببیند، فقط خونی را که در وقت عادت دیده حیض قرار می دهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد، اگر در وقت عادت دو روز جلوتر خون ببیند، اگر چه آن خون، نشانه های حیض را نداشته باشد باید به احکامی که برای حایض گفته شد عمل کند و چنان چه بعد بفهمد حیض نبوده مثل این که پیش از سه روز پاک شود باید عبادت هایی را که به جا نیاورده، قضا نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر با نشانه استحاضه خون ببیند و دوباره سه روز یا بیشتر خونی به نشانه حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را که نشانه حیض داشته، حیض قرار دهد؛ بلی در مورد زنی که عادت وقتیه دارد و عادت وی به وسیله نشانه حیض مشخّص نشده باشد، خون بعد از ایام عادت، حیض نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد ، اگر در وقت عادت خود خون ببیند ، ولی شمارة روزهای آن کمتر یا بیشتر از روزهای عادت او باشد و بعد از پاک شدن ، دوباره به شمارة روزهای عادتی که داشته خون ببیند ، باید در هر دو خون ، کارهائی را که بر حائض حرام است ترک کند و کارهای استحاضه را بجا آورد .
- [آیت الله سبحانی] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد، اگر در وقت عادت خود خون ببیند ولی شماره روزهای آن کمتر و یا بیشتر از روزهای عادت او باشد و بعد از پاک شدن، دوباره به شماره روزهای عادتی که داشته خون ببیند، باید در هر دو خون کارهایی را که بر حائض حرام است ترک کند و کارهای استحاضه را بجا آورد.
- [آیت الله بروجردی] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد، اگر در وقت عادت خود خون ببیند، ولی شمارهی روزهای آن کمتر یا بیشتر از روزهای عادت او باشد و بعد از پاک شدن، دوباره به شمارهی روزهای عادتی که داشته خون ببیند، باید در هر دو خون کارهایی را که بر حائض حرام است ترک کند و کارهای استحاضه را به جا آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که (عادت وقتیه و عددیه) دارد اگر در وقت عادت، خون نبیند و در غیر آن ایام به شماره روزهای حیضش خون ببیند باید همان را حیض قرار دهد، چه پیش از وقت عادت باشد، یا بعد از آن، به شرط این که نشانه های حیض را داشته باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنی که دارای عادت است (خواه وقتیه و عددیه باشد، یا فقط عادت وقتیه یا عادت عددیه)، هرگاه دو ماه پشت سرهم بر خلاف عادت خود، خونی ببیند عادتش بر می گردد به آنچه در آن دو ماه دیده است.
- [آیت الله نوری همدانی] زنی که عادت وقتیه و عددیه دارد ، اگر در وقت عادت یا دو سه روز جلوتر یا دو سه روز عقب تر خون ببیند ، به طوری که بگویند حیض را جلو یا عقب انداخته اگر چه آن خون ، نشانه های حیض را نداشته باشد ، باید به احکامی که برای زن حائض گفته شد عمل کند و چنانچه بعد بفهمد حیض نبوده مثل اینکه پیش از سه روز پاک شود ، باید عبادتهائی را که بجا نیاورده ، قضا نماید .