لمس کردن کلمه (بسمه تعالی) و یا (ا...) - که به جای کلمه (الله) مینویسند - برای زن حائض چه حکمی دارد؟ امام: مس اسمای باری تعالی یا جزئی از آنها - به هر زبان و کیفیتی که نوشته شده باشد - در زمان حیض جایز نیست. امام، استفتاءات، ج 1، وضو، س 79. آیات عظام بهجت، صافی و فاضل: بنابر احتیاط واجب در زمان حیض مس نکنند. جامع الاحکام، ج 1، س 53 و 54 و دفتر: بهجت و فاضل. آیات عظام تبریزی، خامنهای، سیستانی، مکارم و نوری: اشکال ندارد (هر چند بهتر است که مس نکنند). تبریزی، صراط النجاة، ج 5، س 990؛ خامنهای، اجوبة، س 147 و 148 و نوری، استفتاءات، ج 1 س 52. و دفتر: سیستانی و سایت، متفرقات و مکارم. آیةاللَّه وحید: مس (ا...) اشکال ندارد؛ ولی مس (بسمه تعالی) در زمان حیض، جایز نیست. دفتر: وحید. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 145/500032)
لمس کردن کلمه (بسمه تعالی) و یا (ا...) - که به جای کلمه (الله) مینویسند - برای زن حائض چه حکمی دارد؟
لمس کردن کلمه (بسمه تعالی) و یا (ا...) - که به جای کلمه (الله) مینویسند - برای زن حائض چه حکمی دارد؟
امام: مس اسمای باری تعالی یا جزئی از آنها - به هر زبان و کیفیتی که نوشته شده باشد - در زمان حیض جایز نیست. امام، استفتاءات، ج 1، وضو، س 79.
آیات عظام بهجت، صافی و فاضل: بنابر احتیاط واجب در زمان حیض مس نکنند. جامع الاحکام، ج 1، س 53 و 54 و دفتر: بهجت و فاضل.
آیات عظام تبریزی، خامنهای، سیستانی، مکارم و نوری: اشکال ندارد (هر چند بهتر است که مس نکنند). تبریزی، صراط النجاة، ج 5، س 990؛ خامنهای، اجوبة، س 147 و 148 و نوری، استفتاءات، ج 1 س 52. و دفتر: سیستانی و سایت، متفرقات و مکارم.
آیةاللَّه وحید: مس (ا...) اشکال ندارد؛ ولی مس (بسمه تعالی) در زمان حیض، جایز نیست. دفتر: وحید. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 145/500032)
- [سایر] لمس کردن کلمه (بسمه تعالی) و یا (ا...) - که به جای کلمه (اللّه) مینویسند بدون وضو چه حکمی دارد؟
- [سایر] بدون وضو لمس کردن کلمه (بسمه تعالی) و یا (ا...) که به جای کلمه (الله) مینویسند چه حکمی دارد؟<BR>
- [سایر] چرا نام امام زمان (عج) را به حروف مقطعه مینویسند؟
- [آیت الله بهجت] آیا کلمه "بسمه تعالی" را بدون وضو می توان مسّ نمود؟
- [سایر] لمس کردن القاب نبی اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، امامان (علیهم السلام) و حضرت زهراء (سلام الله علیها) برای زن حائض چگونه است؟
- [سایر] بسمه تعالی آیا تابحال امام زمان (عج) ازدواج کرده است وزن وفرزندی دارد؟
- [سایر] چرا نام امام زمان علیه السلام را با حروف مقطّعه (م.ح.م.د) مینویسند؟
- [سایر] آیا سخنان حضرت مهدی (عج) که در کتابها مینویسند درست است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] بسمه تعالی پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه وآله) از زنان صدر اسلام چگونه بیعت گرفتند؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا القاب و صفات معصومین علیهمالسلام (مثل امیرالمؤمنین، سجاد، زین العابدین، باقر، صادق، کاظم، رضا، جواد، تقی، هادی، نقی، عسکری، امام زمان، ولی عصر و صاحب الزمان)، حکم اسماء ایشان را دارد؟ و لمس نمودن اسم اشخاصی که از اضافه کردن یک کلمه به نام پروردگار یا معصومین علیهمالسلام درست شده است (مثل عبداللّه، عبدالعلی و عبدالرضا)، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] گفتن ا& اکبر در اوّل هر نماز، واجب ورکن است و باید حروف ا& وحروف اکبر ودو کلمه ا& و اکبر را پشت سر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود و اگر به عربی غلط بگوید، یا مثلاً ترجمه آن را به فارسیبگوید، صحیح نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر کلمه ای بگوید که یک حرف دارد ، چنانچه آ کلمه معنی داشته باشد مثل (ق) که در زبان عرب به معنای این است که نگهداری کن ، چنانچه معنای آ“ را بداند و قصد آن را نماید ، نمازش باطل می شود ، بلکه ای اگر قصد معنای آن را نکند ولی ملتفت معنای آن باشد ، احتیاط واجب ان است که نماز را دوبره بخواند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طلاق باید به صیغه عربی صحیح و به کلمه (طالق) خوانده شود و دو مرد عادل آن را بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلا فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتی فاطِمَة طالقٌ); یعنی: زن من فاطمه رها است و اگر دیگری را وکیل کند آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوکِّلِی فاطِمَةُ طالِقٌ).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وطی در دُبُر زن حائض، کفاره ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مرد با زن حایض زنا کند یا با زن حایض نامحرمی به گمان این که عیال خودش است جماع نماید احتیاط مستحب ان است که کفاره بدهد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال خودش است جماع نماید کفاره واجب نمی شود.
- [آیت الله بروجردی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان این که عیال خود اوست جماع نماید، احتیاط واجب آن است که کفاره بدهد.
- [امام خمینی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال خود او است جماع نماید، احتیاط واجب آن است که کفاره بدهد.
- [امام خمینی] وطی در دبر زن حائض، کفاره ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مرد با زن حائض زنا کند، یا با زن حائض نامحرمی بگمان این که عیال خود اوست جماع نماید، احتیاط مستحبّ آن است که کفّاره بدهد.